HomeTu, ceilalti si evolutia spirituala…

Democratia Se spune că ceilalți ar fi un fel de oglinzi vii ale noastre. Așa spune spiritualitatea conform legii atracției și a rezonanței. Atragem pe cei ca și noi, pentru că rezonăm cu ei. Psihologia spune că proiectam anumite calitati, dar mai ales defecte în ceilalti – aici e problema - adică le vedem nu ca fiind ale noastre, ci ca fiind ale lor, pentru că ar fi prea dureros pentru conștiință, dacă am înțelege că le avem în noi.

Adevarul e undeva la mijloc.

De fapt ceilalti ne vorbesc despre noi. Fiecare in felul sau unic si personal… Totul e un joc energetic și informațional, și atunci e o arta să stii să citesti printre randuri, printre cuvinte și întâmplări, MESAJELE trimise de Dumnezeu prin ceilalți semeni, către propriul tău suflet. Nu întotdeauna e simplu să înțelegi mesajul Marelui Regizor. Dacă l-am înțelege din prima, am acționa în consecință și atunci am evolua rapid, iar caruselul lumii s-ar opri mult mai repede. Însă se pare ca e destul de greu pentru noi. Uneori chiar de înțelegi, nu e simplu să accepți sau să acționezi.

Adevarul este că…

Ceilalti nu sunt chiar niște oglizi… nu oglinzi întregi, ci doar cioburi răzlețe ce ne vorbesc despre părți încă prezente în noi. Nu sunt nici proiectii, ci părți de proiecții, ce țin de prezent, de trecut, sau de viitorul ce se va naște din tainele ascunse suflet sau… cum spune psihologia, în inconștient.

Ceilalți sunt de fapt MESAGERI, mesagerii universului către suflet. Intelepciunea e sa stii sa citesti mesajul adresat tie de celălalt om. Fie el BUN, fie RĂU, pentru că astfel poți ști despre tine, poți afla ce să corectezi. Să corectezi în tine, să te detașezi, să îndepărtezi CE sau pe CINE nu mai este de necesar în viața ta.

Fiecare ființă nu este întâmplător în viața ta. Cuvintele ei, faptele ei, fac parte din tine. Însă uneori anumite persoane trebuie să plece. Dar… noi nu le lăsăm. Ne agătăm de ele din frică, din inconștiență, sau din diverse alte motive.

PREZENTUL ESTE O OGLINDĂ… însă o oglindă ce reflectă uneori umbre pe care lumina cunoașterii ar trebui să le-alunge. Anumiți oameni - sau doar mesajul lor - sunt aici ca efect a ceva. Dar acel ceva… așa cum am spus, nu mai e neapărat necesar. El e doar o reflecție veche, o umbră ușor de alungat.

Deși rădăcinile mesajului sunt întotdeauna în trecut efectele vizează un alt timp… timpul de ACUM în care greseala sub o formă sau alte este încă prezentă.

Este un mesaj care ne vorbește despre ceva din…

- TRECUT, un trecut chiar și îndepăratat – atunci persoana ce ne derajează e un mesager viu, al unui aspect de viată aparent uitat dar nerezolvat, neîncheiat, neînțeles. E necesară iertarea tuturor și detașarea. Autoiertarea este esențială. Ea se obține cerând iertare de la Dumnezeu, însă în mod foarte sincer. Iertând și devenint detașați. Este simplu.

- PREZENT, atunci e necesar să renunți la acel lucru ce văzându-l la alții te derajează. Poate fi vorba de aceeași greșeală în interior – citi suflet - însă care în exterior – cititi realitate - se manifestă un pic altfel. De exemplu lăcomia se poate manifesta diferit: la tine poate fi la mâncare, la celălalt – care te derajează - la bani, haine sau chiar faimă. Ori sex. Invidia se manifestă diferit și uneori foarte subtil. Și gelozia nejustificată este tot invidie. Și mai sunt și altele.

- VIITOR, ceva ce vrei să faci, dar nu faci din diverse motive, iar omul acela a venit ca să-ți reamintească să faci acel lucru sau să-l uiti și să renunți de-al mai face, dacă este mai bine așa. E necesar să te hotărăști în interiorul tău, să fii într-o stare clară, nu într-un veșnic conflict interior.

ȘI… O ATENȚIONARE! DACĂ AI EVOLUAT VEI ÎNTÂMPINA DESEORI OPOZIȚIA CELORLALȚI…

Mulți din cei ce au urcat trepte, se trezesc singuri pe acele trepte. Ceilalți îi privesc cu repros și caută conștient sau inconștient să-i tragă în jos. Am observat 3 tipuri de situații de acest gen:

- ce fixați pe o treaptă - vechile cunoștințe care nu au evoluat - deseori părinții sau prietenii, dacă ei au rămas pe aceași treaptă. Ei nu vor să accepte că tu te-ai schimbat. Te privesc ca și cum ai fi rămas același, ei nefiind preocupați de evoluție. Te văd tot la nivelul la care au rămas ei, ba mai mult, chiar te iau în derâdere când le vorbești altfel și nu vor să-ți asculte sfaturile sau să-ți înțeleagă perspectiva. Nu te lăsa impresionat. În fond cum bine a spus-o Iisus, nimeni nu e profet în satul său.

- cei de pe treptele de mai jos ce-ți ies în cale acum dar nu pot înțelege și nici nu doresc evoluția, ei având alte preocupări și interese. Nu toată lumea este preocupată de evoluție. Deci ei nu trebuie forțați să urce, din moment ce nu vor sau nu pot. Lumea merge în ritmul ei, mai încet…, mai alert…, la fel și înțelegerea noastră. De le vorbiți de spiritualitate, nu faceți decât să păreți pentru ei o ciudățenie a lumii, un nebun sau în cel mai bun caz un biet visător. Nu le țineți discursuri, nu căutați să-i atrageți, și nici nu râdeți de necunoașterea lor. Avem multe NIVELURI DE PERCEPTIE A LUMII SI VIETII. Iar această realitate e acel lucru important ce ne diferențiază. Cunoașterea trebuie dezvăluită DOAR celor ce o vor. Pentru că doar ei o pot înțelege.

- ce care au început urcușul dar încă au probleme – invidioșii pe cunoaștere – ei sunt pe trepte inferioare ție din punctul de vedere al cunoșterii spirituale, nu au înțeles tot și văd unele lucruri încă foarte eronat - vor mult să urce, dar o fac mai încet, din diverse motive. Ei constată totuși că știi mai mult decât ei, și nu pot accepta acest lucru. Și atunci intervin anumite apărări ale minții, sau altfel spus invenții egotice, ce le dau un confort sufletesc. Ei vor spune că vrei să-i epatezi, că ești apreciat pe nedrept, că știi mai puțin decât ei, că ei sunt cei ce știu tot – nimeni nu știe tot, indiferent de treapta cunoașterii – că ei sunt cei care ar merita laude, ca și cum cunoașterea ar fi un spectacol ce merită să primească aplauze. Să nu existe confuzii: aici nu mă refer la toți cei care aleg evoluția și sunt pe alte trepte mai jos, ci doar la un anumit tip de oameni!

Pe toți aceștia nu trebuie să-i judecăm, și nici să-i provocăm, să-i ispitim sau să-i rănim, nici măcar cu arma de Lumină a cunoașterii. Vom accepta totul mai ușor dacă conștiențizăm că fiecare om, percepe lumea în funcție de TREAPTA SPIRITUALA pe care este, și în funcție de aceasta, vom ști să iubim și să înțelegem adevărul creației.

Un prim și mare pas pe calea evoluției, este așa cum am mai spus ACCEPTAREA sinonimă cu NON-JUDECAREA propriei persoane, a celorlalți oameni, cât și a lumii în ansamblu, așa cum este ea acum, acest fapt fiind o dovadă certă de iubire, o treaptă pe scara iubirii, A IUBIRII DE DUMNEZEU. Să nu uităm că atât noi, cât și ceilalți, facem parte din lume, iar lumea aceasta este UN IZVOR provenit din CREAȚIE.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)