Home


Scopul în viata si cum sa-l gasesti... (partea 1)

Atunci când ne trezim spiritual, începem să ne punem întrebări. Iar una din întrebările esențiale, puse deseori, este: DE CE NE AFLĂM AICI, PE-ACESTĂ LUME? Oare există un scop? Ne întrebăm dacă există un scop al întregii omeniri, și un scop personal. Și care este scopul nostru personal, dacă există.

Există. Răspunsul la întrebări este DA.

Scopul întregii omeniri este evoluția spirituală.

Cum? Prin experiență, prin învățare, prin bucurie și uneori prin suferință. Suferință pe care e necesar să-o depășim, s-o sublimăm, s-o transformăm în ceva bun.

Cândva, eram într-o lume ideală, unde nu exista dualitate, însă, ne-am plictisit, pot spune, și am dorit... mai mult. Nu știam ce e ACEL mai mult. Intuiam că e altceva. Și astfel ne-am aruncat în necunoscut. Mai exact în materie. Aici am dat de DUALITATE, de opoziția celorlalți, de încetineală, de liniaritate, de neputința gândului de a se manifesta instantaneu, așa cum eram obisnuiți în acea lume, din care venim și în care ne vom întoarce. Asta ne-a incitat, ne provocat și ne dăruit... ce-am dorit.

Adică...

Acțiune, activitate, cunoaștere. Nu ne mai plictisim. Dar uneori nu ne place! Iar ca totul să fie mai interesant, constatăm că întregul scenariu e supus unei forțe universale presante ce ne afectează pe toți: timpul.

De ce trebuie să evoluăm?

Pentru că intuim că... mai există și altceva. Altfel spus, venind aici, ni s-a făcut dor. De ce? De... CEVA, scris în sufletul nostru de care deși nu ne amintim concret, totuși știm cumva că există. Și acolo e pace, liniște, și libertate. E ce ne dorim acum. Vorbim deci de lumea spirituală. Lumea de dincolo. Lumea de unde am venit și unde vom ajunge cu toți.

Suntem greu de mulțumit, nu-i așa?

Însă ACOLO sunt mai multe trepte, mai multe spații, fiecare cu energetica sa, și cu nivelul său spiritual. Aceste trepte tot noi le-am creat.

Cum?

Coborând în materie, am reacționat diferit la provocările vieții, am ales diferit, deci AM EVOLUAT DIFERIT. Și astfel suntem diferiti și am ajuns la niveluri diferite de dezvoltare, de-a lungul miilor de ani. Am creat și... acolo, o lume diversă. Dincolo de lumea creată de noi mai sunt și altele, superioare (și inferioare), dar nu despre asta e vorba aici, în articol.

Deci, să revenim pe Pământ și să vedem CE SCOP PERSONAL PUTEM AVEA FIECARE, în particular, pe lângă evoluția spirituală necesară tuturor.

Ne diferențiază caracterul, personalitatea, aptitudinile, și atitudinea în fața vieții. Datorită acestui fapt suntem în clase spirituale diferite. Unii la clasele primare, alții la facultate.

Nu înseamnă că dacă spun că VIAȚA E O ȘCOALĂ, suntem aici doar să trecem prin încercări, și experințe grele, ori provocatoare, ori să dăm examene constând în suferință și neplăceri.

Nicidecum.

Putem evolua prin bucurie și bunătate, dar mai ales prin ÎNȚELEGERE și prin găsirea SCOPULUI PERSONAL, al fiecăruia din noi.

Evident este faptul că, ne diferențiază preocupările.

Mulți oameni se întreabă: cum găsesc scopul meu personal?

Trebuie să lămurim UN ASPECT IMPORTANT. Nu avem numai un singur scop. Ci mai multe. Fiecare om are mai multe scopuri. Vine cu mai multe programe de împlinit, pe diversele aspecte ale vieții.

Dar sa le enumerăm și să vedem în ce constau:

- VINDECAREA – scopul este REÎNTREGIREA SUFLETULUI, ECHILIBRAREA LUI prin vindecarea de traumele pe care le-a suferit, în viața imediat anterioară, sau în viețile anterioare. Pentru multe suflete au trecut vieți, în care s-au lovit de acceași dramă, de aceleași scenarii, de aceleași neputințe. Acum aceste suflete s-au încarnat în familii care „le ajută” să o continue. De ce? Nu în scop de pedeapsă, ci cu scopul de a se vindeca. Familiile de origine au aceași problemă, și uneori și partenerii aleși vin cu acele atribute, ce rezonează cu rana. Ea îi cheamă, ca un rezonator. As putea spune că toți suntem datori față de sufletul nostru cu o vindecare. Sau mai multe.

- VOCAȚIA SAU PROFESIA – scopul este SĂ DĂRUIM lumii acel ceva ce ține de aptitudinea noastră, talentul nostru, puterea creativă din noi.

Sau altfel zis, de vocație, de profesie, de muncă. Dacă iubim ce facem, nici nu putem considera că muncim, ci doar că dăruim ceva celorlalți. Chiar dacă suntem renumerați în schimb. Viața pe Pământ se desfășoară în acest sistem. Nimeni nu poate munci gratis, pentru că are nevoie să se întrețină, să trăiască. Nu toți trebuie să fim angajații cuiva, sau patronii cuiva. Unii pur și simplu lucrează individual, alții au ca vocație „profesia” de mamă, de soție, sau pur și simplu sunt aici în vacanță. (Da, în vacanță!) Chiar și dintr-un hobby putem dărui ceva. Și în aceste ultime cazuri oamenii evoluează, pentru că din orice relație sau situație se învață ceva. Sau se aduce un aport, un dar celorlalți. Prin prezență, cuvinte, comunicare, etc.

- IUBIREA ȘI ZÂMBETUL – scopul este să dăruim lumii o parte din iubirea noastră, zâmbetul nostru, frumusețea noastră interioară și să ne simțim bine.

Însă iubirea nu este ceea ce se vehiculează atât de mult pe diversele rețele de socializare. Nu înseamă să te lași călcat în picioare în numele „necondiționării”, nici să dăruiești în continuu ceva cuiva care nu apreciază, nu înțelege, ori nu are nevoie de darul tău. Iubirea înseamnă înțelegerea corectă a acestei lumi, mai înseamnă bunătate, mai înseamnă detașare, mai înseamnă înțelegerea că toți avem un suflet, iar sufletul are căutările sale. Înseamnă ajutor, bunătate, iertare, detașare de rău, creșterii. Și... uneori, iubirea înseamnă zbor. Zbor în doi peste greutățile vieții.

- CUNOAȘTEREA ȘI ÎNȚELEGEREA – scopul este să facem tot ce ține de noi, să înțelegem legile nescrise ale vieții, ale lumii văzute și nevăzute. Să dobândim cunoaștere spirituală, mai exact. Să ne cizelăm și să devenim mai înțelepți. Nu... Nu toți trebuie să devenim învățători spirituali, dar fiecare trebuie să-și DESCHIDĂ SUFLETUL ȘI MINTEA ca să înțelegeagă mecanismele vieții. Acest scop ține de scopul general, dar este pentru fiecare PERSONALIZAT conform nivelului său. Dumnezeu nu cere nimănui, mai mult decât poate.

- DEBLOCĂRILE KARMICE – scopul este să ne rezovăm problemele karmice cu care venim. Programele cu care am venit, și care conțin situații ce necesită conștientizări, să ne deblocăm mintea și sufletul de capcanele întinse tot de noi înșine prin neînțelegere, pentru a ne elibera drumul către viitor.Un viitor mai bun pentru noi, aici, acum, sau/și în alte vieți, și/sau pentru urmașii noștri. Să ne iubim pe noi înșine, este cel mai înalt mod de deblocare karmică, iar acest lucru pare deseori mai greu decât a-i iubi pe ceilalți. Vorbim aici de ceva diferit de vindecare, deoarece o deblocare karmică, poate să provină doar dintr-o neînțelegere profundă a lumii, nu neapărat dintr-o rană spirituală. E mult de explicat, deci... necesită un alt articol.

- SĂ ADUCEM SLAVA LUI DUMNEZEU – scopul este energizarea și înălțarea sufletului, prin recunoștință față de CREAȚIE. Deci să ne bucurăm de frumusețile acestei lumi. Prin bucurie, prin admirația în fața naturii și a celorlalte ființe. Să respectăm natura atât la modul fizic, să nu o poluăm, cât și spiritual, adică să nu o poluăm energetic, prin gânduri urâte și agresive, creatoare și hrănitoare de demoni. Să ne odihnim, să ne relaxăm, să aducem energia noastră benefică în lume și prin ea slavă lui Dumnezeu. Mulțumirea noastră.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)