Home


Regretul facerii de bine…

Observ din ce în ce mai mulți oameni, care au făcut bine altor oameni și apoi au regretat. De ce? Deoarece nu doar că nu au fost tratați cu recunoștință, dar au fost fie ignorați total când nu a mai fost nevoie de ei, fie criticați, bârfiți, atacați. Aceste atitudini îți ating sufletul în mod neplăcut și apare regretul că ai ajutat. Însă nu e decât o provocare a răului și... o lecție de înțelepciune.

De obicei când oferi ceva, simți cum sufletul se umple de bucurie. O bucurie mai mare decât ai când primești. Este ceva firesc, pentru că dăruind orice, chiar și simpla prezență a noastră, dăruim iubire. Iar iubirea e în suflet, de aceea simțim ca și cum se întoarce instant. De fapt, ea radiază din noi.

Însă așa cum am spus, sunt și situații, când dacă ajuți un om, te simți golit de energie, trist, trădat, și ai în suflet sentimentul de regret.

Întrebarea este de ce?

Hai să privim lucrurile din două perspective...

Perspectiva celui care a ajutat și perspectiva celui ajutat. Hai să le analizăm pe rând și să vedem cum ar fi mai bine să acționăm pe viitor, pentru a nu mai avea parte de dezamăgiri de nici un fel.

Atenție! Nu toți cei ajutați procedează astfel. Vorbim aici de o anumită categorie de oameni și un anumit nivel de conștiință.

Haideți să începem cu...

PERSPECTIVA CELUI CARE A PRIMIT AJUTORUL:

- Are nevoie de ajutor, iar dacă cineva e acolo și îl oferă, atunci e minunat!

N-aș vrea să includ aici ajutorul bănesc, dar poate fi vorba și de el, ci mă refer mai ales la AJUTORUL AFECTIV, acel suport sufletesc de care omul aflat în probleme are atâta nevoie. Dar nu exclud din discuție și alte tipuri de ajutor în funcție de situație.

Știm bine că oamenii se împart în două categorii majore în funcție de nivelul lor de conștiință:

- Cei care sunt recunoscători și înțeleg că au primit un dar... pentru care e firesc că mulțumească;

- cei care consideră că dacă cineva ARE, ȘTIE ȘI POATE e OBLIGAT să și VREA să ajute pe cei ce nu au, nu știu, nu pot.

“M-a ajutat pentru că are.... pentru că poate... pentru că știe... Ei bine... are de unde și de-aia trebuie să dea!

NU, ajutorul NU este o obligație. E O ALEGERE.

Care ar trebui să... PROVINĂ DIN ÎNȚELEPCIUNE și IUBIRE... NU DIN ORGOLIU și NEVOIA de a fi... SALVATOR.

PERSPECTIVA CELUI CE AJUTĂ...

De ce poți ignora o cerere de ajutor?

1. Pentru că fiecare a venit aici ca să crească spiritual, să împlinească ceva – menirea lui în viață - și să se cunoască pe sine. Din toate acestea derivă IUBIREA DE SINE și IUBIREA DE DUMNEZEU. De aceea abia DUPĂ CE UN OM E ÎMPLINIT poate ajuta pe ceilalți fără să sufere și fără să piardă energie, ori să-și perturbe karma. Atunci energia lui va fi suficientă să dea și la alții. Atunci va avea și cunoașterea spirituală și înțelepciunea de a vedea obiectiv lucrurile. Și va avea inspirație.

2. Poți spune NU și pentru simplul fapt că în zilele actuale, fiecare om are la dispozitie, toate mijloacele necesare să evolueze, să învețe, să înțeleagă cum să facă, să ducă o VIAȚĂ BUNĂ. Cărți de spiritualitate, de psihologie, dezvoltare personală, cursuri, seminarii, filmări gratuite pe youtube, emisiuni de televiziune, site-uri unde pot citi/învăța gratuit, dar și psihologi, ori consilieri spirituali ce se pot ocupa special, doar de tine, evident contra cost.

Fiecare în funcție de nivelul său, intelectual, social și spiritual va rezona cu sursele potrivite pentru el. Și sunt pentru toate nivelurile!

Când spun VIAȚĂ BUNĂ nu mă refer aici la bunăstarea materială, ori la măestrie spirituală, ci la ECHILIBRU SUFLETESC.

DACĂ ALEGI SĂ AJUȚI UN OM, GÂNDEȘTE-TE CĂ OFERI LUCRURI DELOC NEGLIJABILE:

- ENERGIE, prin atenția acordată, se produce automat un schimb energetic, de care cel în probleme are nevoie. Deoarece când ești în probleme chiar ai o lipsă energetică și chiar ai nevoie de energie pentru a trece peste. O poți lua de la oameni, ori de la Dumnezeu. Preferabilă e varianta a doua! Însă varianta întâi e mai la îndemâna tuturor.

- TIMP, care e cel mai prețios lucru deoarece viața noastră pământeană e limitată sub acest aspect, iar timpul fiecăruia e o valoare imensă.

- ECHILIBRARE CEREBRALĂ – prin efectul neuronilor oglindă;

- SUPORT AFECTIV – prin cuvintele spuse și anularea sentimentului de singurătate a celui cu probleme;

- EMPATIE – ce este într-un fel tot un suport afectiv însă poate de un nivel superior, pentru că pur și simplu cel ascultat/ajutat simte la nivel sufletesc că este înțeles și nu e singur în viață. Și asta contează enorm!

- CUNOAȘTERE – dacă cel ce ajută este pregătit în domeniul spiritual, sau psihologic și știe să ofere o analiză a situației, ori chiar mai mult un sfat compentet, atunci darul e chiar prețios.

- ELIBERARE DE KARMA – prin suport practic în rezolvarea unei probleme de viață, mă refer aici atât la ascultat, cât și la acțiuni concrete făcute pentru cei ajutat.

Lucrurile se îmbunătățesc astfel, iar viața celui ajutat de cele mai multe ori se schimbă în bine și iese din problemă. Iar de aici încolo se pot diferenția cele două categorii majore de oameni de care am vorbit mai sus: cei care sunt recunoacători și cei care nu sunt!

Diferența o face nivelul lor de conștiință.

La fel și în cazul celui care a ajutat.

DE CE NU TREBUIE SĂ REGREȚI ȘI CUM SĂ FACI CA SĂ NU AI PARTE DE RĂZBOI ȘI INVIDIE.

Dacă dacă după ce ai ajutat ai primit lovituri nu regreta pentru că...


- Universul CONTORIZEAZĂ tot, iar binele făcut se va întoarce din altă parte, chiar dacă pe moment te simți golit de energie, mânhnit sau furios;

- Ai devenit MAI ÎNȚELEPT, deoarece ai învățat o lecție de viață, din problema acelei persoane;

- Ai fost în postura celui ce poate OFERI ajutor;

- Te-ai CUNOSCUT ȘI ÎNȚELES mai bine pe tine, prin intermediul celuilalt;

Cum să faci ca să nu ai parte de război și invidie...

- Dacă observi aceste semne din partea celuialt, ieși din viața lui.

- Dacă nu poți ieși total – fiindu-ți rudă, coleg de servici, etc, atunci nu-i mai povesti despre tine, ci vorbește cu el despre orice, altceva. Fii politicos și distant.

CÂND TREBUIE SĂ AJUȚI ȘI CÂND NU...

Este greu de dat o rețetă exactă, pentru că fiecare om este unic și în consecință, fiecare caz este unic. În primul rând ajută când și dacă îți spune inima ta să faci asta. Nu ajuta niciodată din orgoliu, ca să arăți că tu știi, poți ori ești într-o situație bună. Nu te plasa niciodată în postura de salvator. Nu e de datoria ta să salvezi lumea... sau vreun anume om. Așa cum deja am spus, fiecare are mijloace diverse la îndemână pentru a se salva.

Iată totuși și cîteva semne concrete:


- Dacă după discuția cu cineva te simți GOLIT DE ENERGIE, nu ești pregătit să dai acel ajutor. Acea persoană te VAMPIRIZEAZĂ deseori fără să vrea, iar tu nu ai protecția energetică necesară naturală, ori cunoașterea de a te proteja.

- Dacă îți MERGE PROST dintr-o dată, tie sau celor foarte apropiați, stai deoparte, este posibil să-i fi PRELUAT KARMA. De exemplu acea persoană are probleme în dragoste, iar tu observi că începi să te cerți din nimicuri cu partenerul tău, atunci, nu e cazul să continui să oferi ajutor. Preluarea de karmă se produce atunci când cel ajutat are de rezolvat o problemă pe care n-a conștientizat-o în ultimele sale vieți, deci are de conștientizat ceva. Deci ajutorul tău trebuie să fie minim. Adică îi poți spune ceea ce consideri că e bine să facă ori ceea ce crezi că greșește, dar... atenție NU INSISTA. Rareori va putea urma sfatul tău. Mai are de procesat, învățat, conștientizat.

- Dacă acea persoană începe să se poarte AGRESIV cu tine, să te IGNORE total, ori să fie AROGANTĂ, acesta e cel mai clar semn că nu trebuie să o mai ajuți. Îi poți da un sfat simplu. Să se roage... poate că asta o va îndrepta.

- Dacă începi SĂ TE SIMȚI ORGOLIOS și să crezi că celalalt nu se poate descurca fără tine atunci fă un pas înapoi și privește în tine. Este foarte posibil ca și tu să ai o problemă. Pleacă și stai deoparte... Nimeni nu e de neînlocuit, vei vedea...

- Dacă nu știi ce să faci, ROAGĂ-TE. Cere un sfat din lumea de dincolo. O lume vie, ce e întotdeauna în contact cu noi toți. Lui Dumnezeu, îngerilor, sau sfântului cu care rezonezi, vei vedea că într-un fel sau altul vei primi un răspuns. Nu sta niciodată prea mult timp în STAREA DE NEHOTĂRÂRE, e un mare consumator energetic. Alege fie să ajuți, fie să pleci, ori să stai, dar fără a ajuta. Se poate și astfel. Trimite persoana să se roage, ori dăruiește-i o carte, ori o îndrumare către cineva inițiat.

NU REGRETA CĂ AI FĂCUT UN BINE, indiferent cum ai fost tratat.

Continuă să ajuți, dar CU DISCERNĂMÂNT când și pe cine simți că poți ajuta. Înțelege că NU EȘTI OBLIGAT FAȚĂ DE NIMENI, fiecare ființă are călătoria sa și lecțiile sale de viață. Ele sunt în funcție de nivelul său spiritual, DE CONȘTIINȚA SA. Conștiința se schimbă în timp. Un boboc de floare nu se poate deschide forțat.

Uneori e greu să spui cuiva... goodbye...

Dar... nici un „goodbye”, nu este „forever”. O persoană pe care ai ajutat-o se poate întoarce în viața ta schimbată și cu gânduri bune, însă numai când aceasta a urcat PE UN NIVEL DE CONȘTIINȚĂ SUPERIOR. Atunci îți poate întoarce darul prin simpla sinceritate și prietenie reală. Însă până atunci... bucură-te de viață și uită complet că ai ajutat.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)