Home


Hipnoza, alchimie si magie

Hipnoza Nu cred ca exista om sa ramana total indiferent la auzul cuvantului "hipnoza". Fie ca priveste aceast fenomen ca pe un lucru real, magic, serios, fie ca il considera o escrocherie, o iluzie, ori un fenomen comparabil cu scamatoriile lui David Coperfild, fiinta umana este atrasa instinctiv de acest fenomen.
Hipnoza ne starneste curiozitate macar pentru o clipa, pentru ca stim cu totii intuitiv ca hipnoza are legatura cu sufletul, cu adancurile propriului sine, cu autocunoasterea si deseori cu vindecarea. Hipnoza este un fenomen real.

DE LA INCONȘTIENT LA INCONȘTIENT

Hipnoza se realizeaza in mod cert, atunci cand inconstientul a doi oameni intra in contact, dialogeaza, modifica credinte si darama scheme, prin actul magic al intalnirii lor. Veti spune... "pai bine, cel putin hipnotizatorul, stie ca hipnotizeaza, o face intentionat, deci constient. Atunci ce se petrece e de la constient la... inconstient!" Da, si nu prea.

Acordul si vointa constienta sunt necesare si incluse din partea ambilor participanti, insa intalnirea nu se produce la acest nivel.

Iata de ce: pentru a putea cu adevarat hipnotiza pe cineva, trebuie sa crezi in adancul sufletului tau ca poti face asta, deci sa fii convins de asta la nivel inconstient. Daca inconstientul tau neaga, nu crede, ori se teme, atunci afirmatia ca esti "hipnotizator", este un fals. De aceea nu cred in eficienta neconditionata a scolilor de hipnoza, nu cred ca un curs poate transforma automat pe oricine intr-un hipnotizator. Tehnica este desigur necesara, insa in mod cert nu si suficienta.

Exista o putere magica ce trebuie s-o detina hipnotistul, putere ce este un dat de la natura, sau mai bine spus de la Dumnezeu. Iar acest "dar" sau altfel spus "aptitudine", se obtine in cateva vieti in care omul respectiv s-o ocupat cu probleme legate de suflet, evolutie, divinitate, ori in cazul negativ... vrajitorie. Si mai este ceva, ceva ce tine tot de inconstient, deci de Sine, cu cat un spirit este mai batran, cu atat este un mai bun hipnotizator. Un spirit batran va fi intotdeauna dominant. Iata ce ignora scolile de hipnoza...

DINCOLO DE SPAȚIU-TIMP

Pătrunzând în inconstient, condusi acolo de catre hipnotizator, ne aflam pe un teritoriu vast, de fapt intr-un univers in care spatiul si timpul nu se mai supun parametrilor cunoscuti in lumea materiala. Ajungem in universul nostru interior, in acel teriotoriu din noi, unde sunt stocate toate informatiile cu care noi, ca fiinte vii ori ca suflete, am intrat in contact vreodata.

Chiar daca la nivel constient nu ni le mai amintim, la nivel inconstient ele nu sunt niciodata uitate. Stau acolo inscrise ca pe o vesnica banda maginetica, ori mai modern spus "un vesnic CD"... sfidand spatiul-timp. Este un adevar confirmat demult de psihologie, incepand cu Freud, si terminind cu cei ce au facut experimente ce par la prima vedere fantastice in acest controversat domeniu al psihicului. Nici o informatie nu se sterge din memoria noastra, probleme exista doar in legatura cu accesarea lor.

Clasicul SIGMUND FREUD numit si "parintele psihanalizei", cel ale carui idei sunt de baza in orice ramura a psihologiei si sunt folosite de diversele orientari chiar si de cele noi, cognitiviste, este omul ce a folosit si el hipnoza la inceputul carierei sale. Pur si simplu spunea pacientului astfel: cand voi pune degetul pe fruntea ta, - acolo unde stiintele orientale stiu ca se afla al treilea ochi, cu care vad clarvazatorii dincolo de spatiu-timp - o sa-ti amintesti evenimentul (traumatic), ce ti-a provocat aceasta stare. Si omul isi amintea brusc evenimente din viata lui ca pareu definitiv uitate si aveau legatura cu probleme lui prezente.

Un alt psiholog celebru, clinician de asta data, care a ramas cunoscut ca fiind un foarte bun hipnoterapeut - MILTON H. ERICKSON - descrie o multime de experimente ce par uimitoare pentru profani. Vindecari, provocarea de senzatii deosebite, accesarea anumitor amintiri uitate la nivel constient.

Iata numai un exemplu ce il are ca protagonist pe scriitorul Aldous Huxley. Plasandu-l in stare de hipnoza superficiala, Erickson i-a cerut lui Huxley sa spuna la ce pagina din diverse carti se afla un anumit paragraf, pe care Erickson il alegea spre citire atunci. Acele carti erau dintre cele citite de Huxley cu mult timp in urma. Cu toate acestea... "minunea" s-a produs. Huxley a fost capabil sa dea imediat raspunsul corect in 65% din cazuri. E cert ca un astfel de experiment nu are la baza memoria constienta, ci pe cea inconstienta, memoria sufletului, aceea care nu uita nimic din ce a simtit sau vizualizat.

MICHAEL NEWTON este un alt psiholog remarcabil s-a folosit si el de hipnoza pentru a-i vindeca pe cei veniti la el cu diverse probleme. El a inteles ca problemele lor erau sufletesti, si i-a condus pe acestia spre propriul lor suflet. Cu ajutorul lui au facut calatorii dincolo de spatiul-timpul acesta, ajungand in lumea de dincolo de materie, in lumea spiritelor. Ei au dat informatii deosebite despre calatoria sufletelor si viata dintre vieti, informatii expuse de Newton in cartile sale "Destinul sufletelor" si "Calatoria sufletelor", pe care le recomand cu caldura. Multi s-au vindecat astfel prin patrunderea pe acest taram divin al sinelui.
El afirma ca oamenii aflati in hipnoza descriu imaginile si relateaza dialogurile ce le aud in inconstient. Aflati in aceasta stare alfa ei nu pot minti, insa unele lucruri vazute, simtite si auzite pot fi interpretate gresit. El mai afirma ca oamenii, au uneori dificultati cand se raporteaza la lucruri pe care nu le cunosc deloc sau nu le considera adevarate.

Hipnoza nu este o fantezie, iar cele relatate nu sunt induse de hipnotizator, deoarece el isi trateaza clientii ca si cum el ar auzi informatia pentru prima oara, iar raspunsurile se aseamana deseori si se completeaza unele pe altele.

AUTOHIPNOZA - SAU AUTOSUGESTIA ori altfel spus credinta aceea cat "bobul de mustar" despre care ne vorbea de mult Iisus.

Sute de cazuri de vindecari miraculoase se petrec zilnic in lume. Nu despre acestea doresc sa vorbesc aici, desi si acestea au legatura si cu autosugestia. Nu te poti ruga fara sa crezi, nu poti crede fara sa fii in sufletul tau convins de ceva, suflet sau altfel spus... inconstient. Nici sfintii nu te pot vindeca daca pui stavila harului lor. Iisus in satul sau natal a facut, asa cum spune Biblia, putine vindecari, deoarece oamenii nu credeau in puterea Sa. Cine era el pentru ei? Fiul lui Iosif, un tamplar... nicicum Fiul lui Dumnezeu!

Va reaminteasc insa doua cazuri cunoscute ce nu au de-a face cu religia.

Este vorba despre EFECTUL PLACEBO, care nu este altceva decat convingere, altfel spus autosugestie, adica "autohipnoza".

Doctorul David Sobel este cel ce relateaza aceasta intamplare petrecuta la Kaiser Hospital in California. Este vorba despre un coleg de-al sau care trata un pacient ce suferea de mult timp de astm. Doctorul dorind sa incerce ceva nou a comandat un medicament nou, despre care se spunea ca are efecte puternice. Pacientul l-a luat si imediat s-a simtit mult mai bine. Doctorul insa a dorit sa incerce pe pacientul sau efectul placebo si astfel cand a avut o noua criza de astm i-a dat un placebo. De data aceasta nu a avut efctul scontat. Starea i s-a ameliorat, insa nu complet, astfel incat pacientul s-a plans de noul medicament. Ceea ce nu stia doctorul si avea sa afle ulterior de la compania farmaceutica unde comandase ambele medicamente noi, este ca din greseala prima data i se trimisese tot un placebo.

Putem deci concluziona ca exista un mare adevar in vorbele lui Iisus: "Unde sunt doi si se roaga acolo voi fi si Eu...". In acest caz a fost necesara nu doar credinta pacientului ca ia un medicament bun, ci si credinta doctorului. Sau altfel spus... atentie la cine ne sunt martori in actiunile vietii, atentie la convigerile si credintele lor...

PLACEBO ȘI FORȚA AUTOSUGESTIEI

Un caz de data asta mai cunoscut este cel al lui Wright. Acesta suferea de cancer limfatic, iar intamplarea relatata mai jos se petrece cand acesta era in ultima faza. Doctorul sau nu-i mai dadea mult de trăit. Wright insa dorea mult sa traiasca si in cautarile sale a auzit de noul medicament krebiozen. El a insistat ca doctorul sa-i faca o injectie cu acest medicament in pofida ezitarilor acestuia. Desi doctorul nu-i dadea mai mult de doua zile de trait, in a treia zi boala sa era in remisie, tumorile se micsorasera mult, iar dupa zece zile Wright scapase de cancer. A iesit din spital si si-a reluat viata, era fericit. Asta insa pina cand... a primit vestea cea rea. Dupa doua luni revistele de specialitate au publicat articole in care se spunea ca medicamentul luau de el nu avea de fapt nici un efect asupra cancerului limfatic. A intrat in remisie si s-a internat din nou. Doctorul marcat evident de prima experienta avuta cu Wright a incercat sa foloseasca cu el forta autosugestiei. I-a spus lui Wright ca are o varianta imbunatatita a acelui medicament, o varianta mult mai puternica ce in mod cert avea sa-l ajute. Si... l-a ajutat. Insa din nou pina cand Americam Medical Association a anutat ca s-a decis in urma unui studiu ca medicamentul cu pricina nu avea nici un efect asupra cancerului. De data aceasta Wright a fost ucis de credinta in aceasta informatie nociva. El a murit doua zile mai tarziu.

HIPNOZA si AUTOSUGESTIA au radacina comuna. Ea este plasata in inconstientul fiecaruia din noi. Acolo este laboratorul alchimic in care se petrece MAGIA. Uneori credem pur si simplu, pentru ca ceea ce credem este in spiritul vietii pe care am dus-o, in spiritul celor cu care am fost invatati. Insa alteori e necesara o interventie. O intervenite a unui om iscusit care sa creada el insusi ca ne poata ajuta. Un om care sa aiba aceasta putere, ba mai mult un om caruia sa-i acordam intrega noastra incredere.

UTILITATEA HIPNOZEI ESTE cunoscuta inca din timpuri stravechi. Preotii si vrajitorii practicau hipnoza numind-o in alchimie spirituala, vrajitorie sau magie. El de fapt induceau stari modificate ale constiintei si dadeau sugestii celor aflati in astfel de stari. Psihologia si maestrii moderni au preluat aceste tehnici si le-au numit in diverse moduri, ele insa toate au la baza hipnoza, adica accesul la inconstient.

Ea are menirea de a vindeca boli, de a demola scheme emotionale producatoare de blocaje, de a accesa amintiri uitate sau uneori de a strabate spatiul timp spre ceea ce numim "alte vieti", ale spiritului nostru.

Termenul de hipnoza preluat de la frantuzescul "hypnose", provine din greaca veche, mai exact din limba elina unde termenul era "hupnoein" care se traduce prin "a adormi"

De fapt este vorba despre adormirea constiintei, pentru ca ea este deseori paznicul ce nu lasa dorintele sa se implineasca si visele sa prinda viata. Ea spune "vreau" si uneori chiar spune "cred" insa diverse argumente logice, temeri, ori lectii de viata gresite, intervin si combat vehement aceasta credinta.

Tot constientul - care nu este decat un nivel de suprafata al psihicului - este cel care nu ne lasa sa patrundem in spatiul magic numit inconstient. De la acest nivel ne temem, neagam, rationalizam, proiecteam. De la acest nivel, uneori - iar uneori nu inseamna intotdeauna - nu avem acces la adevarul din noi.

Însă odată adormit acest paznic, putem patrunde pe taramul sufletului, pe acel taram unde prin puterea unui hipnotizator iscusit, ori in anumite cazuri prin autosugestie, intrarea in starea modificată de conștiință, ori de rugaciune profunda, pot modifica, sterge, ori construi credinte ce ne vor crea noul scenariu de viata.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)