Home


Educatia sexuala in scoli dpdv spiritual

Nu știu cum vor ei să procedeze, și în ce constă cu exactitate această educație, însă ceea ce știu, e că spiritul unui copil este fragil, este curat și în deplină dezvoltare. Iar de modul cum e ajutat să se dezvolte, va depinde echilibrul său sufletesc toată viața. Bun… Veți spune că având în vedere accesul la internet și la informații, copiii ne pot da nouă lecții de sexualitate. Este și nu este așa… depinde de copil, de mediul în care trăiește, de ceilalți copii, și… mai ales depinde de părinți. Și de fapt… nu despre asta e vorba.

Cert este că un copil, de la o anumită vârstă e bine să știe că pe lumea asta nu l-a “adus barza”, ci că există un proces natural, firesc, prin care oamenii aduc pe lume alți oameni. Și nu știu cum… dar mulți copii știu déjà de la vârste cam fragede. Dar nu asta ar fi o problemă. Problema este că în ultima vreme prea mulți copii, fac copii. De ce se întâmplă aceast lucru? Eu nu cred că pentru că acele tinere copile nu știu că dacă fac sex, pot rămâne gravide, ci pentru că nu le pasă. Ba mai mult, ele fac sex tocmai dintr-un SPIRIT DE REVOLTĂ contra părinților lor. Ori contra situației în care se află. Vorbim aici de sărăcie, lipsă de perspectivă, abandon parental, mediu.

DE CE REVOLTĂ?

Haideți să ne referim la părinți, pentru că în fond tot despre ei este vorba! Copii se revoltă pentru că nu primesc acel lucru pe care sunt setați să-l primească: IUBIREA. Iar revolta lor e un strigăt, transpus în fapte. E un răspuns la lipsa de înțelegere și prietenie din partea părinților. La lipsa empatiei față de ei. De ce se revoltă copiii? Din spiritual acela de libertate care e scris în AND-ul fiecărui om. Din dorința de a-și umple setea de dragoste pe care n-o găsesc acasă și speră greșit că o vor găsi la un străin – deseori copil și el - cu care fac sex. Cred că vor câștiga iubirea prin sex. NU, NICIODATĂ NU ESTE AȘA!!!

În plus, în ei se naște dorința de a-și impune voința lor și a o sfida pe cea a unor adulți neînțelegători și stresanți. Noua generație nu mai vrea și nu mai poate să fie supusă. E un adevăr deseori observat. Ei pot fi supuși totuși, însă numai într-un singur mod, prin dragoste.

Când un copil greșește, în majoritatea cazurilor sunt de vină părinții. Că nu au știut să-I fie confidenți și prieteni, că nu au știut să fie empatici, că nu au știut să-i fie alături. Că nu au știut să explice simplu, marile adevăruri ale vieții. Și mai ales că PENTRU COPIL, PĂRINȚII FIE

AU FOST SUFOCANȚI;
AU FOST INVIZIBILI,

depinde de caz…

Eu cred că dacă vorbim de educația sexuală, bine ar fi să avem în vedere mai multe aspecte:

Actul sexual în sine și urmările sale;


Vorbim de ceva intim, extrem de intim. Intimitate ce face diferența între animale și om. Doar omul are acea pudoare firească și sănătoasă de a face sex într-un cadru intim. Animalele o fac și pe stradă, pentru ele nimic nu contează, cu excepția instinctului lor.

La fel de important este și modul CUM UN COPIL AFLĂ despre acest aspect al vieții. Cum, de la cine și în ce fel. Consider că cel mai potrivit ar fi să afle de la un om CU CARE ARE O RELAȚIE DE SUFLET, o relație de PRIETENIE si ÎNCREDERE, nu într-o sală de clasă de față cu alții, de la un străin, respectiv un profesor de scoală. Acest lucru, naște automat un sentiment de rușine, de respingere, de superficialitate, ori de pudoare, de revoltă, depinde de caz.

Fetele ar trebui să afle de la mame, băieții de la tată ori de la un frate mai mare (daca tatăl lipsește). Ori de la cineva apropiat de același sex. Și nu să afle doar despre ce este vorba, ci și despre urmări, despre igienă, despre pericolul de îmbolnăvire, dacă aleg să aibă mai mulți parteneri și despre mijloacele contraceptive. Totul spus într-un mod firesc, natural și non-agresiv. Adulții nu trebuie să înfiereze sexul, ci doar să atenționeze pe copil de urmările sale...

Și mai ales, bine ar fi ca părinții să aibă o educație spirituală, care însă de multe ori cam lipsește.

Relația psihologică dintre părinți și copii;

Dar până la povestea despre sex, e necesar ca între copii și părinți să existe o relație bună. O relație de prietenie și încredere. Părintele trebuie să joace rolul PRIETENULUI ÎNȚELEPT. El trebuie să știe să păstreze echilibrul între libertate și control, pentru că nu poți ține cu forța un copil. El va face ce-i dorește sufletul, dar îl poți controla explicându-i SENSUL anumitor cerințe ce le ai de la el. Și SCOPUL sfaturilor ce i le dai. Dacă nu există o astfel de relație, copiii din ziua de azi se vor revolta pentru că ei nu suportă INTERDICȚIILE nejustificate, și AUTORITATEA unor oameni față de care nu au un sentiment de stimă, de admirație și o relație de intimitate sufletească și de prietenie. Și astfel, atât ei, cât și părinții vor avea probleme.

Dezvoltarea spirituală și energetică a copilului;

Bine ar fi să știe cât mai mulți oameni că, între părinți și copii există o legătură ENERGETICĂ. Că întotdeauna câmpurile lor aurice vor fi legate, interconectate, pentru că asta e realitatea energetică. Indiferent de distanță. O parte din ADN e comun. Iar ADN-ul e un soi de antenă! Ce simte, ori face un părinte îl va afecta pe copil. Universul e holografic, teoria entaglement-ului, nu e doar o teorie, iar câmpul nevăzut, numit spiritual, ne cuprinde și ne conectează pe toți.

Deci ceea ce fac părinții, emoțiile, credințele și acțiunile lor, îi afectează pe copii. Dacă o mamă de exemplu, are o viață sexuală dezordonată, haotică, cu mai mulți parteneri, copilul va avea parte de neplăceri în dragoste. Dacă o mamă dimpotrivă fuge de bărbați, nu și-a rezolvat încă problemele privind frigiditatea, ori relațiile cu bărbații, copii ei vor avea probleme în dragoste. Atunci când părintele evolueză spiritual, când înțelege lucruri, când își vindecă răni sufletești, copilul primește și el aceste daruri.

Copilul poate scăpa de aceste influențe DOAR prin rugăciune, meditație și practici spirituale. Prin cunoaștere și dorința lui de a crește sub aspect spiritual.

Însă revenind la educația sexuală, puțini părinți - și cu atât mai puțini profesori de scoală - vor ști să explice copiilor legătura energetică ce se crează între doi oameni ce fac sex. De la fenomenul telomerazei, până la fenomenul despărțirii bruște, a oamenilor ce fac sex prea devreme. De la traumele născute dintr-un atașament prea mare față de o altă ființă umană, la adevărul că prima iubire, nu va fi niciodată și ultima, așa cum mulți tineri cred.

Deși nu e subiectul articolului, simt că e IMPORTANT să vă spun că pentru a avea o relație de durată în plan fizic, e bine să avem anterior relației sexuale, o relație de durată pe plan psihologic și spiritual. Indiferent de vârsta pe care o avem. Mai exact, dacă doi oameni se plac, nu e benefic pentru ei să „treacă la fapte” imediat. Pentru ca relația să fie una de durată, e necesar să existe o legătură energetică și spirituală între ei. E necesar să se creeze legături între chakre, între câmpurile aurice, între spirite. Fără acestea o relație nu va dura, oricât de mare ar fi... îndrăgosteala și atracția. Va fi un foc de paie. Pentru simplul fapt că nu s-au creat legăturile firești în INVIZIBIL. Iar lumea aceasta e un efect al celei nevăzute, nu invers.

ÎN CONCLUZIE...

E bine să se facă educație sexuală în scoli?

Mi-aduc aminte când eram la scoală, că am chiulit în grup la ora de anatomie. La acea oră în care eram învățați despre anatomia organelor sexuale. Am chiulit mai mulți, de fapt mai multe fete, pentru că nu voiam să ne simțim “nașpa”… nici față de băieți, despre care am presupus noi că vor “face mișto”, nici față de profesoară, cu care nu aveam o relație de suflet.

Sigur…. Veți spune că noi eram “mai puțin evoluați”, că pe atunci, nu exista internet. Desigur, așa este, însă sufletul omului nu s-a schimbat prea mult de atunci.

Părerea mea e ca educația sexuală e necesară, însă e necesar ca ea să fie făcută de părinți. Cu umor, cu înțelepciune, cu prietenie. Cu acel sentiment menit să provoace încredere. Cu responsabilitate și mai ales cu cunoașterea spirituală, care să răspundă la întrebări precum, cum și de ce. În scoală ar trebui să fie vorba de generalități, de ceva minim, poate cum era atunci când eu și alte fete am chiulit de la anatomie.

Poate că în scoli ar trebui să-I învățăm pe copii ceva mai multă psihologie, noțiuni de igienă, de nutriție, etc.

Dar dacă părinții nu știu?

Cred că cel mai bine ar fi să se facă niște cursuri obligatorii, care să pregătească oamenii pentru PROFESIA DE PĂRINTE. Și asta cam pe la 18 ani!

Psihicul copiilor indiferent cât de evoluați sunt, e fragil, vulnerabil, plin de pudoare, sensibilitate și puritate. Copiii sunt foarte ușor de rănit.

Să ne uităm mai bine la filmul “Totul despre sex”?

Poate că da… mie mi-a plăcut! Chiar dacă nu explică decât jocul, și parfumul, ignorând esențe și părți mai pragmatice.

Să nu uităm că vorbim de ceva firesc, înscris atât în instinctual uman, cât și în sufletul și spiritual nostru de mii și mii de ani. Și bine ar fi să știm că educația ne poate feri să facem copii nedoriți, însă nicio educație nu ne va feri de dezamăgiri în dragoste, de flăcări în suflet, de despărțiri, de sentimental de a fi îndrăgostiți, neștiind ori ignorând că îndrăgosteala nu-I iubire, ci doar un soi minunat de atracție.

Iubirea și sexul sunt și vor fi întotdeauna legate, chiar dacă putem iubi pe cineva fără să facem vreodată sex cu el, și… chiar dacă putem face sex, fără a iubi pe cineva nici o secundă.

Iubirea și sexul ne fac umani și frumoși. Iubirea și sexul, au născut cele mai frumoase povești pentru suflet, cele mai pasionante romane și filme, și cele mai memorabile momente din viețile noastre. Iubirea declașează în sufletul uman o energie imensă, care te conectează la Sursă, la Dumnezeu. Iubind, devii mai puternic. Ți se deschide sufletul și energia devine imensă. Vorbim aici de iubire, nu de sex.

Totul are un rost și totul are un sens. Nimeni nu trăiește doar o iubire… chiar dacă în scoală credem că îl vom iubi veșnic doar pe colegul de bancă, ori pe colega de la clasa de filo…

Cât despre modul cel mai potrivit de a afla ce și cum… eu una am aflat marele secret de la o țigancă, colegă de școală cu mine, care și ea a afla de la o verișoară de-a ei. Amândouă, am jurat că nu vom face “așa ceva” niciodată, și… cu siguranță și ea și-a călcat acest jurământ.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)