Home

Iertarea - un subiect controversat

Iertarea „Se spune că e bine să ierţi, dar mă tem că dacă fac asta, o să mă răneasca din nou, şi iar şi iar...” Am auzit deseori fraza asta şi deseori am experimentat eu însămi adevărul său. Până când m-am apropiat de adevarul tainic al lucrurilor.
Observ însă ca deşi se vorbeşte de ea de mii de ani, persistă încă multă confuzie în privinţa aceasta. Am scris mai demult un articol despre iertare pe site-ul Lumea spirituala, aici nu fac decat sa adaug o completare, o clarifiare, o subliniere, spuneţi-i cum vreti...

Şi anume: A IERTA nu este acelaşi lucru cu A TE ÎMPĂCA!

A te împaca cu cineva ce ţi-a gresit deseori... presupune reluarea unei relatii problematice. Presupune să intri într-un joc epuizant ce te goleşte energetic.
A ierta e o alegere interioara şi strict personală. O alegere echivalentă cu eliberarea sufletului de persoana ce ţi-a greşit, cu înţelepciunea de a privi detaşat situaţia şi de a te îndeparta de ea. Înseamnă să te îndepărtezi de persoană, dar să te apropii de Dumnezeu, pentru a înţelege care e partea ta din problemă şi a te echilibra.
A IERTA înseamnă să înţelegi că nimeni şi nimic nu intră în viaţa ta întâmplător. Ca acel om care ţi-a greşit n-ar fi putut face asta fără acordul tău. Acord tacit.

Tu i-ai permis să facă asta. Fie pentru că nu ai fost atent la detalii şi semnalele ce ţi-arătau clar felul lui de a fi, fie că ai fost slab şi n-ai ştiut să spui da sau nu, fie că nu ai fost capabil să iei o hotărare, fie că ţi-a fost frică să spui adevărul, fie că ai minţit cu un scop, fie că n-ai fost sincer chiar cu tine însuţi… undeva, cumva, dacă cineva te-a rănit, tu eşti coautorul rănii pentru care te plângi.

Dacă ai învatat lecţia atunci mulţumeşte, înţelepteşte-te şi mergi mai departe. Nu vei evolua spiritual dacă te pierzi în lamentări şi plângeri de milă, ori în planuri de răzbunare şi gânduri de ură.

Ai avut o slăbiciune, o vulnerabilitate, viaţa ţi-a arătat-o printr-o altă fiinţa umană. Asta e tot. Fii pragmatic, înţelege, ranchiuna nu-ţi foloseşte ŢIE la nimic.

A IERTA înseamnă mai mult decât să alegi COMPASIUNEA şi IUBIREA în locul judecăţii şi răzbunării. Înseamnă DETAŞARE de gânduri blocante, înseamnă să-ţi SETEZI SUFLETUL pe FRECVENŢE ÎNALTE, pentru al face invulnerabil, atacurilor pornite de pe frecvenţe joase.

Ţin să vă reamintesc, ura e o emoţie distructivă ce leagă de un suflet de altul, la fel ca şi iubirea, însă la polul opus, al distrugerii.

COMPASIUNEA faţă de „inamic” înseamnă înţelegerea faptului că persoana aceea în subiectivismul ei limitat, NU POATE vedea altfel lumea. NU ACUM.
Pentru că numai atunci când cel ce ţi-a greşit îşi va ridica nivelul de conştiinţă, va urca pe treptele evoluţiei spirituale, el va ajunge la un nivel superior ce implică vederi mult mai extinse asupra Lumii şi adevărurilor sale.

IUBIREA faţă de „duşman” înseamnă, dorinţa ca acel suflet ce face şi el parte din divinitate, să poate evolua. Şi dacă Dumnezeu nu-l distruge, nici tu nu poti să-l distrugi. Însă nu uita legea cauzei şi efectului e funcţională. Va trece şi el prin probleme, şi el va fi obligat să înveţe… Va acţiona conform alegerilor sale. Iar acestea sunt problema sa… exclusiv a sa.

Iată şi argumentul forte: succesul e cea mai bună răzbunare. Deci… construieşte-ţi visul şi lupta pentru a-l materializa. Daca ai reuşit asta atunci ai învăţat… ce? Lecţia scrisă în programul ADN-ului tău. Suntem aici cu toţi la cea mai minunată şcoală: şcoala vieţii. Una din cele mai interesante şcoli ale acestui maret Univers.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)