Home


Parerea si influenta celorlalti în viata ta... conteaza?

Erau vremuri când îmi călcam pe suflet și mă străduiam să mă încadrez în tipare, ori renunțam să fac lucruri, în ideea că s-ar putea ca ceilalți oameni să zică, ori să creadă „ceva”, despre mine. Ba chiar nu-mi expuneam ideile, în ideea că ar putea deranja, dacă eu cred „ceva” anume, iar acel „ceva” nu se încadreasă în tipare. Mai exact în tiparele generale ale banalului.

Însă a venit și momentul când am renunțat să dau vreo importanță “gurii lumii” și mentalităților de duzină, pentru că am înțeles că o acțiune făcută pentru a fi pe plac cuiva, s-ar putea să nu-mi fie mie pe plac, iar lucrul ăsta chiar ARE IMPORTANȚĂ.

A PIERDE OCAZII...

E suficient să trec în revistă câte vieți au fost distruse, sau schilodite pe motivul „gura lumii” trebuie să stea închisă, ca să-mi dau seama că este chiar păcat ca cineva să țină cont de acest lucru vreodată. E drept că unele idei rigide s-au schimbat pentru că le-au modificat timpurile, dar încă mai sunt unele pe care doar noi înșine, personal, prin evoluție spirituală, conștientizări, și maturizare înțeleaptă le putem schimba spre binele nostru cel mai înalt.

Tot la fel pot spune că mulți „au ratat” pentru că s-au lăsat influențați, direct, sau indirect de părerea cuiva.

CÂND PĂREREA CELORLALȚI CHIAR NU AR TREBUI SĂ CONTEZE...

Dar hadeți să trecem în revistă câteva din aceste rigidități, spre a lua aminte sau... spre amuzament:

- o fată trebuia să se mărite până pe la 25 de ani ( apoi până la 30) că altfel era numită... “fată bătrână”! (Slavă Domnului că această idee a fost învinsă de vremuri.)

- trebuie să faci copii.

- nu este bine să divorțezi, ca să nu zică lumea...

- nu este bine să trăiești cu cineva necăsătorit/ă fiind.

- nu este bine să fii văzut/ă cu.... persoana X... sau Y...

- nu este bine să ieși să bei singură o cafea.

- nu este bine să nu ai un serviciu stabil.

- e bine să ai un anume servici, care înseamnă statut social.

- nu e bine să schimbi serviciul des, să nu zică lumea că ești inadaptat.

- nu este bine să poți prea mini, sau prea decoltat. (mai sunt unele babe care cred asta!)

- nu este bine să stai să ca un șoarec de bibliotecă să citești.

- nu este bine să nu ai facultate.

- nu e bine dacă facultatea ta nu e din cele căutate.

- nu este bine să te plimbi singur/ă.

- nu e bine să fii prea gras.

- nu e bine să fii prea slab.

- nu e bine să spui ce gândești. (uneori e bine, alteori ba, totul depinzând de situație.)

- nu e bine să fii nepoliticos, mai bine “o iei în freză” și taci.

- nu e bine să nu respecți bătrânii, indiferent ce spun, sau ce fac, respectul e „datorat vârstei”. (nu vârsta contează, sunt oameni care au îmbătrânit fără a evolua sau a se înțelepți.)

- nu e bine să spui NU, dacă inițial ai spus DA. (ești luat drept neserios sau sucit, deși e foarte posibil ca la început să fi avut toate datele, sau să fi fost într-o dispoziție prea bună, sau prea proastă!)

Și de-aici încolo, încep acei „nu e bine” de tip... personalizat. Acei „nu e bine” ce crează războaie între părinți și copii, între parteneri, prieteni sau frați.

CEILALȚI CHIAR CONTEAZĂ?

Da!

Trăim în lume, și orice am spune și oricât de puternici sufletește am fi, felul în care ne trăim viața depinde mult de ceilalți. Nu..., nu mă contrazic.

Doar spun că nimeni nu poate trăi fără ceilalți, și nimeni nu poate trăi fiind antisocial. Adică atacându-i pe ceilalți, fiind agresiv cu ei, sau izolându-se și trăind singur fără a avea măcar un prieten pentru a socializa. Pentru a-ți deschide sufletul în fața lui, pentru a râde, a discuta fleacuri, a discuta lucruri esențiale sau pur si simplu pentru a ști că ești acceptat. Măcar de o singură persoană.

Pentru că tot veni vorba, cine are foarte mulți prieteni ar fi benefic să stie să facă diferența între “cunoștințe” și prietenii adevărați. Iar diferența e dată de... ceea ce numim INTIMITATE. Adică posibilitatea de a-i spune cuiva ce ai pe suflet fără a fi judecat, ci doar ascultat. Am văzut oamneni „plini de prieteni” de grupuri vesele cu care ieseau, dar care suferau de... singurătate. Și singuri erau.

Deci un prieten real, este o mină de aur.

DE CE TREBUIE SĂ NU NE PESE DE CE-AR ZICE ALȚII?

Pentru că...

EXISTĂ ÎN VIAȚA NOASTRĂ PUNCTE NODALE... PUNCTE DE DESTIN.

Există acele momente când trebuie să luăm o decizie. Chiar trebuie și nu prea știm ce să facem. Atunci mulți se uită în jurul lor la ceilalți. Ce au făcut ei într-o astfel de situație. Sau... ce ar face... (iar în acest caz le luăm ca punct de reper personalitatea și ne lăsăm conduși de imaginație). Sau ce ar spune... și crede despre noi. Si cum s-ar comporta după aceea.

Desigur, comportamentul celorlalți se poate schimba, după o schimba vizibilă a noastră. Iar acest lucru ne afectează din punct de vedere emoțional.

Dar haideți să pune în balanță și să judecăm înțelept: merită să trăim într-un mod ce nu ne place, doar ca să nu avem de-a face cu un mic disconfort. Adică să trăim ani de zile de disconfort personal, pentru a evita un disconfort creat de o persoană( sau mai multe) ce-ar putea fi în dezacord cu noi?

NU. NU MERITĂ.

PENTRU CĂ E VORBA DE VIAȚA TA.

Dacă am putea să fim obiectivi, am vedea că oamenii reacționează diferit vizavii de o situație, totul în funcție de personalitatea lor și de experiențele lor anterioare. Deci nu există o rețetă universal valabilă care să aibă ca rezultat BINELE universal. Uneori, deci, facem greșeala de a ne raporta la cei din jurul nostru, când de fapt ar trebui să privim în noi înșine și să ne raportăm la noi. Doar la noi. La noi și trăirile noastre.

Pentru că aflați într-un anume punct al vieții, în funcție de a numită decizie, putem păși pe un drum, sau pe altul. Iar acel drum e al nostru, e cel pe care NOI îl vom PARCURGE PERSONAL. Nu ceilalți.

Deci... nu uita... nici o clipă.

TU NU EȘTI TRECĂTOR PRIN VIAȚA TA.

Ne gândim ce ar zice, crede, sau cât de mult s-ar supăra cineva anume. Dar uităm deseori că singura persoană care ne e întotdeauna alături SUNTEM NOI ÎNȘINE.

Ceilalți oricît de apropiați ne-ar fi, nu pot simți pentru noi, nu pot avea emoțiile noastre, nu pot avea sentimentele noastre. Și mai mult NU AU PLANUL NOSTRU DE DESTIN.

Uneori avem de reglat karme, avem de creat sau de distrus programe spirituale cu care venim sau pentu care venim aici pe plan material, avem de rezolvat conflicte, sau de împărtășit experiențe cu cineva, iar toate acestea sunt personale. Extrem de personale. Pentru că SUNT ALE NOASTRE, și nu ale celorlalți.

Uneori reunțăm... ca să nu supărăm pe cineva...

Uneori reuntăm... ca să părem puternici în ochii cuiva...

Uneori renunțăm... ca să nu pară că ne negăm pe noi înșine...

De fapt reununțăm de teama emoțiilor noastre negative, create de DEZOCORDUL CUIVA. E bine să ținem cont de faptul că ACESTEA sunt trecătoare, iar după ce furtuna a trecut, SATISFACȚIA luării PROPRIEI DECIZII ESTE CU ADEVĂRAT MARE.

Ceilalți sunt ceilalți. Ei vin și pleacă, indiferent cât durează timpul petrecut alături de noi. Noi rămânem cu noi. În fiecare noapte... Și apoi în fiecare eternitate de viață, dintre vieți.

Iar atunci regretele vor fi ale noastre, implinirile la fel, bucuria va fi doar a noastră, și lacrimile vor fi personale.

ȘI... AM AJUNS LA CONCLUZIA CĂ... CEEA CE CONTEAZĂ NU E SĂ NU-I DEZAMĂGIM PE ALȚII, CI SĂ NE FIM DEVOTAȚI NOUĂ ÎNȘINE.

Uneori poți să... TE RĂZGÂNDEȘTI... sau să faci anumite acțiuni, chiar dacă nu dau bine... în lume. Dar e MAI BINE așa.

Nu de mult am fost pusă într-o situație destul de delicată. Am promis cuiva ceva. Apoi promisiunea s-a facut cunoscută în public – nu dau detalii, să zicem totuși doar că era vorba de un angajament, un serviciu ce urma să îl fac – când însă am aflat anumite detalii ce-mi fuseseră ascunse, deși spusesem DA, m-am schimbat, și am spus NU, spre stupefacția multora. Însă acele detalii erau esețiale, și schimbau în mare parte situația. Atunci am avut curajul să spun NU, chiar dacă toți m-au privit uimiți. Unii m-au aprobat, alții ba. Momentul a trecut, ei au rămas cu uimirea și și-au văzut de viețile lor. Eu am rămas cu decizia înțeleaptă, cu liniștea sufletească și cu convingerea că am procedat bine.

Însă această întâmplare mi-a confirmat încă o dată, chiar dacă nu mai era nevoie ceea ce e important.

Important e ce simți în tine însuți/însăți, important e să-ți fii fidel sufletului, important e CUM TE VEZI TU. Contează... Contează emoțiile și trăirile tale, contează înțelepciunea ta și felul cum o folosești în practică și nicidecum nu contează cum te-ar putea vedea lumea uneori.

De aceea dragă cititorule, îți dau un sfat, și cred că e esențial să-l urmezi: ascultă-ți sufletul, fii tu însuți. Ascultă de tine, pentru că pentru tine, TU ești cu adevărat important. TU și pacea inimii tale.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)