Iisus, iubirea si cele zece porunci...
"Adevarat, adevarat zic voua: cel ce crede in mine, va face si el lucrarile pe care le fac Eu si mai mari decat acestea va face, pentru ca Eu Ma duc la Tatal." (Ioan- 14, 12)
Acestea sunt cuvintele lui Iisus ce contin in ele misterul creatiei, si tot El a fost cel care intrebat fiind de catre unul din carturarii acelor vremuri, care este cea mai mare porunca a raspuns:
" Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta, din tot sufletul tau si din tot cugetul tau si din toata puterea ta. Aceasta este cea dintai porunca. Iar a doua este aceasta: sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. Mai mare decat acestea nu este alta porunca." (Marcu 12, 30-31)
Iisus ne-a spus adevarul, un adevar simplu ce ne poate da accesul la indumnezeire. E necesar doar sa studiem, sa intelegem si mai ales sa aplicam spusele
Sale pentru a trai fericiti pe Pamant si fara a ne fi teama ca prin asta, ne-am putea pierde locul in ceruri.
Insa tocmai simplitatea pare de neinteles si atat de grea, fapt pentru care cautam complicate tehnici spirituale, pentru a accede la puterea din noi.Ce e complicat e mai eficient. Oare?
De fapt... ne-ar fi suficient doar un graunte de mustar... de credinta. Insa tocmai acest lucru, respectiv schimbarea credintelor nu este un fapt prea usor.
Iar mai presus de credinta e iubirea... iubirea ascunsa in noi, a carei samanta tot cat un bob de mustar, e plantata in sufletul nostru, insa si pe ea trebuie sa o udam cu emotii pozitive, sa o ingrijim cu speranta, sa o cultiam cu rabdare si prin credinta sa o recoltam.
Cele doua porunci ale lui Iisus rezuma esenta invataturilor spirituale din toate timpurile, din toate locurile, din toate religiile. Totul se invarte in jurul notiunii de iubire. IUBIREA e inceptul si sfarsitul, e alfa si omega, este tot. Insa daca ne-ar fi atat de usor sa iubim cu adevarat, Pamantul ar fi deja Raiul, iar vietile noastre s-ar desfasura dupa scenarii perfecte, dupa vise ideale, si asa cum ni s-a spus, am fi mici dumnezei traind pe o planeta a iubirii.
Ce e iubirea? Simplu... Energia creatoare cea mai puternica! Energia ce pleaca din inima. Insa daca suntem atenti la spusele LUI, in acest joc creator, nu e implicata doar inima, ci totul, toata fiinta. Inima, sufletul, cugetul si puterea... sunt cele cu care suntem sfatuiti de catre Iisus sa-l iubim pe Dumnezeu.
INIMA, se stie deja, emite un intens camp energetic ce ne inconjoara ca un cocon de doi, chiar trei metri. De fapt emisiile ei se intind la infinit. Inima emite pe frecventa iubirii. Cand ea alege sa faca asta!
SUFLETUL e cel ce creaza intamplarile, viata. Intamplari bune sau... nu.
CUGETUL este gandul, deci mintea. Este programul pe care ni-l putem face singuri, si prin care putem sa ajungem in suflet, in inconstient si astfel putem sa-l schimbam. Cugetul e stapanul vointei si are putere de directionare.
Iar PUTEREA, este echivalentul duhului sfant, duh ce anima omul si a carui sfintenie e in functie de curatenia trupului si a sufletului, de vechimea spiritului, de rugaciune, de cunostere si anumite tehnici spirituale. Si aici ar mai fi de discutat, insa nu despre asta e vorba acuma.
Deci asa trebuie sa iubim, sau altfel spus din toata fiinta. Si nici unei fiinte nu i se cere mai mult decat poate...
Ce e iubirea? Nu e o relatie romantica cum cred unii, acolo sta ascunsa pasiunea, nu e nici sex, acolo e dorinta ce conduce relatia, nici doar darnicie, nici doar rugaciune...
Daca stau bine si ma gandesc, de fapt Iisus, a rezumat in acea fraza toate cele zece porunci. Dincolo de cunoasterea imensa aflata in sufletul Sau, cunoastere de care si-a aminitit in momentul in care si-a dat seama CINE ESTE si pe care a propovaduit-o nu doar ucenicilor ci si celorlalti contemporani ai sai care au dorit sa-l asculte, sa nu uitam ca Iisus era un invatat, el cunostea scripturile... fiind crescut de esenieni. El a inteles ca cine iubeste va respecta implicit cele zece porunci. De aceea el nu le-a desfintat cum spun unii ci le-a comprimat intr-una... Nu, nu s-a gandit ca nu mai este nevoie de ele. Insa a inteles ca ele implica iubirea... iar iubirea implica respectarea lor.
De ce cele zece porunci s-au transformat in una? Iubirea evolueaza? Nu, iubirea e perfecta, evolueaza insa puterea omului de a o intelege si mai ales de a o aplica in viata sa cotidiana.
Iata deci cele zece porunci... transmise de Dumnezeu lui Moise. Cele zece porunci cuprind in ele multa intelepciune si s-ar putea scrie zeci de pagini despre
intelepciunea si intelesurile ezoterice cuprinse in cuvintele lor. Insa explicatiile succinte date de mine aici, sunt cele date din perspectiva unitatii iubirii si a spuselor lui Iisus.
1 - "Eu sunt Domnul Dumnezeul tau... sa nu ai alti dumnezei in afara de mine..."
Pina aici este clar, Dumnezeu este unul, El e Creatorul cerului si al Pamantului, El e Unicul si Cel ce ne-a creat pe noi toti, indiferent de religie ori credinta. Pe el trebuie sa-L iubim mai presus decat tot, asta ne spune Iisus. Dumnezeu nu este divizat, nu e o fantezie umana ce se prezinta sub un chip sau altul de zei sau zeita, El e UNUL ce contine tot si e mai presus decat tot.
2 - " Sa nu-ti faci chip cioplit si nici un fel de asemanare a nici unui lucru din cate sunt in Cer sus si din cate sunt pe Pamant jos,
si nici din cate sunt in apele de sub Pamant! Sa nu te inchini lor si nici sa le slujesti, ca Eu Domnul Dumnezeul tau sunt..."
Nu trebuie sa ne inchinam creatiei, ci Creatorului. Nu prezentarea chipului unui sfant in icoana sau statuie e un lucru gresit, ci ideea de a te inchina icoanei, adica unui lemn, unei picturi, unei fantezii a unui pictor, deci unei creatii umane... unui obiect. Trebuie sa nu uitam ca ne inchinam sufletului celui reprezentat in icoana, sa nu uitam ca viata nu poate fi inchisa intr-un obiect... iar reprezentarea unui sfant e doar... o palida umbra a puterii sale din Cer. In plus pe vremea lui Moise oamenii de inchinau la statui de vitei, ori alte fiinte din lumea animala, facand din ei dumnezei - idoli. Insa Dumnezeu nu are nimic de-a face cu idolatria. Dumnezeu este viu, e creatie, viata, e in jurul nostru si in fiecare din noi... Deci... nu-ti face chip cioplit, ci iubeste Fiinta vie in care traiesti, care te-a creat si care e si in tine!
3 - "Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert... "
Altfel spus nu incerca sa-l ironizezi pe Dumnezeu. Si... as adauga eu, nici sa-l ignori ori sa spui ca nu ai nevoie de El. Este ca si cum ai spune ca nu ai nevoie de casa, de mancare, de aer si de pamantul pe care traiesti. EL ESTE, si e mult mai fericit omul care traieste cu constiinta existentei si protectiei LUI, fapt psihologic demonstrat. Cat despre pedeapsa celor ce sunt ironici la adresa lui Dumnezeu mii de cazuri atesta ca ea chiar exista. De fapt este doar o atentionare si o lectie in acelasi timp. Este aratata astfel indirect dorinta Fiintei supreme de a intoarce acel suflet spre bine spre reunirea cu SINE, cu Marele tot... Aici e vorba nu doar de iubirea de Dumnezeu ci si de iubirea de sine a fiecarei fiinte, iubire de care trebuie sa fie constienta.
4 - "Adu-ti aminte de ziua odihnei ca sa o sfintesti... Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este ziua odihnei Domnului
Dumnezeului tau. Sa nu faci in acea zi nici un lucru... Ca in sapte zile a facut Dumnezeu cerul si pamantul si marea si toate cele ce sunt in ele si in a saptea s-a odihnit.
De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o..."
Nimeni nu poate fi mai presus de Creatorul sau. Daca El are o zi de odihna noi de ce sa nu avem? Sunt ciclurile vietii, bioritmul creatiei, cu care e bine sa fiind in concordanta, sa ne armonizam. A te odihni, a te desprinde de cele lumesti, a iti indrepta gandul spre Creator, a-ti gasi pacea, linistea, eliberarea de efort fizic, mental, si chiar sufletesc... prin renuntarea la munca si griji... inseamna a respecta ciclul suprem al vietii pentru a te mentine sanatos. Inseamna sa ne sfintim in ziua sfanta a Creatorului. Sa-L Iubim, indreptandu-ne gandul spre EL, si astfel de fapt sa NE iubim pe noi.
5 - "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, ca sa-ti fie bine si sa traiesti ani multi pe Pamantul pe care Domnul Dumnezeul tau ti-l va da tie."
Gandul rau indreptat spre trecut, acuzatiile aduse unui semen, invinovatirea cuiva, creaza inconstient in cel ce face asta, stari negative, emotii distructive, si nu in cele din urma propriile sentimente de vinovatie ce fara sa vrem ori sa stim, actioneaza de la acel nivel numit inconstient. Judecarea semenilor deseori e insotita de senzatii de furie, dorinta de razbunare, sentimente de neputinta si regrete. Cu atat mai mult cand cel invinovatit este cel ce te-a adus pe aceasta lume. Ar fi bine sa nu uitam ca intruparea aici este sinonima cu inscrierea la scoala... o scoala grea, o scoala frumoasa, o scoala a iubirii, acceptarii celuilalt. O scoala in care particelele trebuie sa invete sa-l formeze iar pe Unicul. Parintii sunt doar cei ce ne-au adus aici, pentru lectii nu sunt ei vinovati. Si ei au lectiile lor... ei sunt cei cu care am rezonat in momentul in care am venit aici. Deci iata un argument contra invinovatirii semenilor si a parintilor... Iata cum iubirea este prezenta si aici, iubirea pentru aproapele, iubirea de sine si acceptarea legilor spirituale ale creatiei, deci... iubirea pentru EL.
6 - "Sa nu ucizi."
Orice comentariu pare de prisos aici si chiar asa si este. Totusi imi amintesc fara sa vreau de cei ce o data au fost indragostiti,
iar apoi au ajuns sa ucida, spunand ca au ucis "din iubire", aratand cu un deget acuzator spre celalalt spre a-si justifica cu un egoism monstruos si o totala lipsa de iubire crima:
"m-a inselat, nu puteam sa traiesc fara ea..." si... isi ucide sotia, ba mai mult, copii... totul pentru a o pedepsi pe ea, pentru a o face sa se simta vinovata!
Acesti indivizi ar trebui sa stie ca i
ubirea nu ucide, iubirea da viata, iubirea da libertate, iubirea intelege, iubirea iarta...
7 - "Sa nu fii desfranat."
Sexul nu e iubire, pasiunea nu e iubire, aventurile sentimentale nu sunt iubire. Sunt dorinta, joc, promiscuitate fizica si mai ales energetica. Pentru ca orice contact fizic,
sexual, implica un schimb energetic, altfel spus stim ori nu, sexul e un act de magie. Orice cuplu isi formeaza sufletul sau. Sufletul comun "el - ea".
Daca vorbim de relatii si ne referim la iubire, e bine sa stim ca e acel sentiment ce ce izvoraste din suflet. E ca un fluviu ce pleaca din inima si leaga cele doua spirite.
Ea e o relatie de la spirit la spirit. Cand vorbim despre iubirea dintre doua fiinte umane, nu trebuie sa uitam ca o relatie de iubire se construieste in timp,
cere stabilitate, si uneori sacrificiu.
Iubirea nu e "flore de mac" - adica ceva pasional, fragil, trecator, iubirea reala e un copac ce creste in timp, un copac cu ramuri puternice
ce fac fata furtunilor si anotimpurilor diferite ale vietii.
Iubirea din relatiile de cuplu cere intotdeauna multa empatie, putere de intelegere, intelepciunea acceptarii, rabdare cu carul... altfel spus, iubirea cere a invata sa iubesti.
Aceasta porunca implica atat iubirea pentru altul, cat si iubirea pentru sine. Cel ce se iubeste pe sine este un om echilibrat si armonios. Cel ce nu se iubeste pe sine... nu stie cum sa iubeasca pe altii... pentru ca pur si simplu nu poate...
8 - "Sa nu furi."
E o porunca ce implica mai presus decat iubirea de aproape, iubirea de divinitate.
De ce? Pentru ca daca unui om i s-a dat, nimeni nu are dreptul a lua de la el cu forta.
A fura inseamna a incerca sa-l pacalesti pe Creator, a lua ceva asupra caruia nu ai nici un drept divin crezand ca ti se cuvine. Hotia implica aroganta, implica dispret fata de semeni... " mie mi se cuvine de-a gata, eu nu sunt fraier sa muncesc..." implica orgoliul si nepasare fata de celelalte parti din creatie, pentru fiinte ce au si ele acelasi creator. Si... mai devreme sau mai tarziu echilibrul firesc intervine, deci nici macar pe hoti nu e necesar sa-i judecam.
9 - "Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau."
Daca suntem atenti observam ca desi aceasta porunca interzice minciuna, se refera in mod expres la cea impotriva "aproapelui", adica acea minciuna ce ar produce un rau unui semen. Nu este vorba despre minciunile de complezenta, nici de cele ce sunt spuse pentru a nu trezi furia sau pedeapsa cuiva, care sunt in special minciuni prin omisiune, nici chiar la cele spuse pentru a apara pe cineva. Ci doar le cele ce pot face rau prin intentie. Iubirea este prezenta si in aceasta porunca. O astfel de minciuna are o energie distructiva, mai distructiva decat cea a unei legitime aparari, si ca in toate cazurile de acest gen, efectul se va intoarce impotriva celui ce a emis-o pentru ca a dori raul cuiva si a i-l provoca prin minciuna, e lipsa de iubire pentru sine si pentru creator.
10 - "Sa nu doresti casa aproapelui tau, sa nu doresti femeia aproapelui tau, nici ogorul lui, nici sluga lui... nici nimic din cite are aproapele tau!"
Sau... sa nu doresti soarta altuia, destinul sau, altfel spus!
Aceasta ultima porunca se refera in mod cert la invidie si la non judecarea semenului tau. Este una din cele mai importante. A nu fi invidios implica respectarea vointei divine. A nu dori ceva ce apartine altuia inseamna a intelege ca nimic nu e intamplator, ca totul este in echilibru si e un joc al creatiei. A dori ceva ce nu e al tau inseamna a-L judeca pe Creator. "De ce acela are...?" Aceasta intrebare ce naste furie, revolta si un noiam de alte emotii negative, nu izvoraste decat dintr-o imensa lipsa de cunoastere spirituala. Lipsa cunoasterii faptului ca nimeni nu poate avea ceva ce nu ii apartine, si asta atata timp cat ii e dat sa-i apartina. In afara de faptul ca energia indiviei este una agresiva pentru cei invidiat, trebuie sa stim ca ea, o data creata in mintea si sufletului agresorului, il va afecta in primul rand pe acesta. Deci... iarasi vorbim si in aceasta porunca de iubirea de aproapele, iubirea de sine, iubirea fata de Creator.
Deci dupa cum observam toate cele zece porunci implica iubirea de sine, de aproapele si de Creator. Si iarasi intreb: credeti cumva ca a iubi este simplu?
Viata este scoala iubirii... cu fiecare zi mergem cu toti pe harta trasata de ea pentru fiecare din noi, cautand-o. Mergem pe drumul ei, si in acelasi timp fiecare pas e un pas catre ea, catre intelegerea esentei acestei lumi.
E simplu sa spui: "EU IUBESC!" insa deseori iubirea aceasta e doar o palida umbra, deseori iubirea este acoperita de val, un val prin care razele ei stralucesc si... reusesc uneori sa-l strabata cu forta lor. Si atunci chiar iubesti. Valul dispare incet... pentru ca iubirea are multe niveluri si trepte. Cu fiecare treapta prin care ne apropiem de adevarul iubirii, ne apropiem de fapt de acel adevar despre care Iisus ne spune ca ce ne va face liberi.
Ne apropiem astfel de Lumina ei si de divinitate. Ne apropieam de frecventele inalte ale SURSEI CREATIEI prin care devenim noi insine precum a fost si Iisus, CREATORI.
Si atunci vom fi ca si EL, pentru ca sa nu uitam tot Iisus e cel ce le reaminteste evreilor ceea ce era scris in propria lor Biblie cand il acuzau ca huleste. EL atunci ii intreaba de ce aruncau in El cu pietre:
"I-au raspuns iudeii: Nu pentru lucru bun aruncam cu pietre asupra ta ci pentru hula si pentru ca tu om fiind, te faci pe tine Dumnezeu.
Iisus le-a raspuns: Nu e scris in Legea voastra ca Eu am zis: dumnezei sunteti? Daca i-a numit dumnezei pe aceia catre care a fost cuvantul lui Dumnezeu si scriptura nu poate sa fie desfiIntata, despre cel pe care Tatal l-a sfintit si l-a trimis in lume, voi ziceti: Tu hulesti, fiindca am spus: Fiul lui Dumnezeu sunt!" (Ioan 10, 33-35)
Si as dori sa inchei cu cel mai frumos indemn dat de Iisus ucenicilor sai. Indemn valabil si azi, valabil etern, pina la sfarsitul veacurilor,
pentru toti cei care se doresc sa devina FII ai lui Dumnezeu, si deci lucratori in Lumina.
"Porunca va dau voua: sa va iubiti unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi, asa sa va iubiti unul pe altul. Intru acestea vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii..." (Ioan 13, 34-35)
Sa nu uitam nici o clipa... orice elev venit aici, la SCOALA IUBIRII numita Pamant, este un posibil ucenic al Sau.
Lumina si iubirea fie cu noi!
Carla von Vlad
Bine ai venit!
Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI
Toate cele 5 carti la 100 lei!
PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.
Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.
Despre mine
De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită.
continuarea AICI
Program cursuri reiki si seminarii
MOMENTAN NU SUNT CURSURI!
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.
De ce sa faci reiki?
Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI
Codul secret al amerindienilor
Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI
Terapia iertarii - metoda Kahuna
In urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI
Din tainele vietii...
In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI
Binecuvantare
Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.
Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.
Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer.
(continuare)