Home


Binele facut cu forta, se poate transforma în rau…

Legi spirituale Toți știm că e bine să faci bine, se spune că binele făcut ni se întoarce înzecit, se spune că e bine să acordăm ajutor celor aflați în necazuri și nevoi, însă… chiar e bine întotdeauna să facem bine?

Sigur, atât titlul articolului, cât și întrebarea retorică ce o pun, pot părea un pic stranii, mai ales în cadrul unui site de spiritualitate. Însă aici vorbim din perspectiva cunoașterii și a legilor spirituale mai puțin cunoscute publicului larg, deci privim problema dintr-o altă perspectivă și deci și răspunsul va fi un pic altul decât cel binecunoscut.

Da, uneori, nu e bine să facem bine anumitor oameni.

Iată când și de ce…

- când omul nu poate să înțeleagă binele făcut, sfatul tău ori explicația ta;

Te vei strădui degeaba pierzând timp prețios din viață. Omul respectiv NU ÎNȚELEGE ce îi explici, de ce îi recomanzi anumite lucruri, ori de ce îl îndrumi spre ceva pozitiv. Este pe un anumit nivel intelectual și mai ales spiritual, și nu poate urca mai repede decât e modul lui natural de a o face. Și atunci e bine să ținem cont că o floare nu se poate deschide decât în ritmul ei. Dacă încercăm să deschidem un boboc mai devreme nu vom putea să-l transformăm în floare, ba mai mult, îl vom distruge și asta va fi tot. Altfel spus, dacă tu ești la facultate, nu explica celui de la clasele primare formule integrale. El trebuie să treacă prin anumite etape.

- când omul are un viciu sau o dependență;

Dacă îi dai sfaturi nu le va asculta, dacă îi vei spune că își face rău singur, va deveni enervat de prezența ta, te va lua drept inamic și va confunda sfatul tău bun cu o judecată sau cu o… bătaie la cap. În plus nu va renunța la viciul lui, fie droguri, fie alcool, fumat, ori sexualitate excesivă, decât atunci când el va simți nevoia să o facă. Iar această nevoie o va simți când va avea un click, ce îl va teleporta măcar pentru câteva clipe PE UN ALT NIVEL DE CONȘTIINȚĂ. Dacă îi va plăcea acolo, va realiza că ce face nu e chiar cea mai bună variantă de viață și va dori el însuși schimbarea. Abia atunci poate fi ajutat.

- când omul e înclinat spre rău;

Când unui om rău i se iartă prea multe, nu se va transforma automat într-un om bun. Nu va fi impresionat de bunătatea ta, ci te va lua drept prost. Vei fi fraierul care îl ajută, care îl suportă, ori îi acceptă capriciile. Vei fi într-un fel în slujba răului, ca și el. Va persevera în răutățile lui și fie sfatul tău, fie ajutorul tău, va fi în zadar.

- când omul este egoist, ori orgolios și crede că totul i se cuvine;

Există și astfel de specimene, ei se cred minunile pământului și cred că toți trebuie să li se închine lor. Dacă îi ajuți când sunt la pământ, vor fi miei blânzi pentru o vreme, apoi se transformă în lupi. Te vei trezi fie bârfit, fie criticat, fie în slujba lor. Ba chiar prezența lor va fi un favor ce vi-l acordă. Nu veți face decât să-i umflați și mai tare orgoliul, deci… îi veți face un rău. Dacă vedeți un egoist, ori un orgolios, fugiți de el ca de dracu, sau măcar nu-i dați vreun ajutor. Necazul ce-l are, e de la Doamne, Doamne și e menit să-l smerească. Nu vă băgați voi.

- când omul nu e interesat de binele dăruit;

Sunt și oameni cărora le place un anumit nivel de viață. Mai exact „se complac”. Probabil pentru că asta e karma lor. Au un anumit nivel de cultură, ori un anumit nivel social, un anumit drept divin la bani ori la bine și le e bine acolo, pe acea treaptă. Nu încercați să le spuneți că se poate mai bine, ori că au anumite aptitudini, ori capacități. Nu le dați bani de școli, ori de cărți, îi vor cheltui pe… țigări.

- când omul are „meseria de victimă”;

O altă categorie sunt cei cărora LE PLACE SĂ FIE VICTIME ca să aibă de ce să se plăngă. Nu vorbesc aici de „beneficiul simptomului” ci, de cei care dacă nu au necazuri, nu au preocupări. Pare dur, însă este adevărat. Ca și la dependenții de droguri ori alcool, și ei au devenit dependenți de necazuri, și-au creat o stare psiho-energetică de vibrație joasă și se complac în ea. La ei necazul nu e ceva întâmplător, nu e un simplu ghinion, o întîmplare, ci e un mod specific de viață. Sunt cei care obișnuiesc să se plăngă, să critice, să judece, să bârfească. Deci au aceste preocupări și un anumit nivel de vibrație. Nu vor să se schimbe, pentru că dacă ar dori… ar avea acel click, ar cere, ar căuta, s-ar schimba, ori ar urma sfatul vostru bun. Le puteți da un sfat, dar în nici un caz nu e recomandat să-l dați de două ori. Veți deveni inamicul lor și așa cum am spus… degeaba insistați.

- când vezi că pe măsură ce îl ajuți pretențiile lui cresc;

În acest caz ești luat drept „servitorul de serviciu”. Ori drept cel căruia îi face plăcere să facă bine și să ajute, că „așa e el, om de treaba” și deci ai devenit obligat și lor. Ceea ce era la început o plăcere, devine apoi obligație. Ferească Domnul să nu-i ajuți vre o dată, să fii ocupat, să n-ai chef, să nu-i împrumuți, ori să nu fii automat de partea lor. Vei deveni în ochii lui „un simplu nesimțit”, care nu l-a ajutat niciodată.

- când vezi că ajutând pe cineva ești urmărit de ghinion;

Sunt oameni cu o karmă dureroasă. Unii din ei chiar cer ajutorul, dar… e destinul lor să sufere, datorită anumitor suferințe ce le-au produs cândva altora. Dacă te bagi, devii ajutorul unuia ce plătește în fața universului, și vei plăti alături de el. Astfel de oameni cu o karmă grea au de învătat lecții, au de compensat dureri produse cândva, au de crescut prin suferință, și au datoria și menirea de a învăța iubirea necondiționată și apropierea de Dumnezeu. Dacă apropierea, ori ajutorul dat cuiva îți produce constant nepăceri, înțelege că acel om e menit să le susțină singur pe toate și vezi-ți de viața ta. Nu vei reuși sa-l ajuți cu adevărat, și îți vei face rău și ție.

De ce nu e bine să ajutăm acest gen de oameni?

Am spus deja mai sus, motivele sunt nenumărate, și fiecare om ca să-i fie bine, e necesar SĂ DOREASCĂ SCHIMBAREA, și SĂ FACĂ CE ȚINE DE EL CA SĂ O PUNĂ ÎN PRACTICĂ. Pentru asta are nevoie de un click, de O SCÂTEIE DE LUMINĂ ÎN CONȘTIINȚĂ, de un impuls ce vine din el. Acest impuls rareori vine fără un motiv concret, motiv care e deseori dureros. Clickul vine prin anumite situații, persoane, dorințe ce sunt importante pentru el. Iar acestea îl împing spre schimbare.

Poate nu poate singur, și în acest caz VA CĂUTA AJUTOR. Atunci e recomandat sa-l ajuți, DACĂ ȘTII ȘI DACĂ POȚI, altfel spus, dacă ai cunoașterea și puterea spirituală. Altfel dacă nu ești tu însuți stabil pe picioarele tale vă veți scufunda amândoi.

În caz contrar, dacă vei interveni insistent fără să ți se ceară, ori fără să constați că intervenția ta e măcar puțin de folos, îți asumi riscuri inutile și deseori pierzi… Iată de ce…


- te vei strădui degeaba pierzând timp prețios din viața ta.

- nu va înțelege nimic și va continua ceea ce face judecându-te și chiar luându-te drept dușman, ori adversar plicticos și neinteligent ( da, vei fi luat de prost!);

- își va face singur rău în continuare, ba chiar mai rău pentru că sustinerea dată îi va crește puterea, ba mai rău, unora le place să facă contra, deci… va fi și mai rău.

- îi vei ceda energie și astfel îți vei putea distruge planurile, ori chiar te poți îmbolnăvi. Totul în lume funcționează prin energie, iar energia poate fi armonioasă și de vibrație înaltă, ori distructivă, agresivă, și blocată. Fiecare om și fiecare situație, ca să se realizeze are nevoie de un anumit nivel energetic, altfel… fie ne îmbolnăvim, fie nu ne mai putem realiza planurile.

- ne putem ceda soarta bună și vom fi pedepsiți în locul lor. Prin faptul că nu înțelegem că acel om are o problemă cu Dumnezeu și înțelegerea legilor Sale. Îi poți prelua lecțiile. Veți da examene amândoi.

- ne putem trezi atacați de demonii lor care își primesc anumite datorii karmice și au drept divin la suferința lor.

În concluzie…

Dacă facem bine, prin sfaturi, bani, ori orice alt tip de ajutor, oamenilor ce nu înțeleg anumite legi ale vieții, nu vom face decât să… “dăm perle la porci și bucate la câini”, iar însuși Iisus Hristos ne-a sfătuit SĂ NU DĂM. Spre exemplu nu dați bani unui om dependent de băutură sau droguri, chiar dacă el vă promite solem că nu va mai bea, ori nu-i va cheltui pe băutură. Nu hrăniți orgolii pentru că veți deveni victima lor, nu dezvăluți tainele universului unor oameni nepregătiți să le știe, pentru că fie le vor lua drept prostii, fie le vor folosi în scopuri egoiste, ori pentru a supune anumite persoane capriciilor lor. Nu insistați să faceți pe sfinții, pentru că nici sfinții nu se bagă fără a li se cere ajutorul, ori fără a înțelege perfect – iar ei înțeleg pentru că văd adevărul din spatele lucrurilor – de ce anume are nevoie un om, și ce-i este CU ADEVĂRAT DE FOLOS.

A iubi nu înseamnă întotdeauna a fi bun, ci înseamnă A EDUCA, înseamnă a ajuta omul să devină el însuși, înseamnă a-l învăța zborul. Iar pentru asta, omul respectiv trebuie să fie pregătit pentru zbor, să dorească să-și întindă aripile și să-și asume riscul zborului. Să dorească din tot sufletul frumusețea înălțimilor albastre, să dorească atât de mult, încât să renunțe la confortul și siguranța călduță oferită de banalitatea și rutina ce au devenit mici zeități cărora își închină viețile lor.

Carla von Vlad.


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)