Home


Treptele reiki - ordinea initierilor


Adevarata maestrie e puterea de a transforma necredinta in credinta si egoismul în iubire !
Sistem Sistemul reiki, este un sistem energo-informational ce ne conecteaza la energia ki, energia luminii creatoare de viata. Deseori am fost intrebata de oameni atrasi instictiv de energia vindecatoare reiki, dar total neinformati asupra acestui sistem, "care este ordinea in care ar trebui primite initierile?" sau... "ce sistem mi se potriveste?"

Iata istoria reiki foarte pe scurt. Fondatorul reiki este japonezul Mikao Usui, care s-a retras in munti ca si multi dintre sfintii crestini, pentru a primi raspuns la intrebarile sale de natura spirituala. Usui a tinut post negru si s-a rugat. In a 21-a zi de post o lumina intensa, un foc care nu arde, o energie iubitoare l-a invaluit si in fata ochilor i-au aparut semnele reiki. Impreuna cu acestea a primit si informatiile aferente ce urmau sa-l ajute in folosirea lor. Apoi in urma experientelor sale a constatat in mod practic ca a devenit un vindecator. Informatiile primite impreuna cu energia reiki erau adevarate. Viata i-a demonastrat acest lucru si inspiratia divina l-a determinat sa dea mai departe aceasta cunoastere primita prin sacrificiul si rugaciunile sale. Usui a vindecat multi oameni si prin initire a transmis simbolurile luminoase si vindecatoare mai departe. Ele au menirea de a ne conecta mai usor, la LUMINA UNIVERSALA CREATOARE SI DATATOARE DE VIATA, respectiv - KI - in limba japoneza.

Dupa ce s-a raspandit in lume acest sistem, si alti oameni au dorit sa repete experienta lui Usui cerand si primind informatii. Unii au primit ceea ce au cerut si astfel s-au nascut si alte sisteme energo-informationale, cum ar fi Karuna reiki, ce este daruita de arhangheli, Shamballa ce a fost transmisa de maestrii ascensionati al tinutului magic Shamballa, Grand Master reiki ce se bazeaza pe informatiile primite de Usui insa are menirea de a ne conecta la energii de vibratii mai inalte. Nu intamplator se spune ca traim intr-o epoca de mare deschidere spirituala. O epoca in care schimbarea in bine a fiecarui om si evolutia spirituala este la indemana tuturor. Totul fiind in cele din urma o chestiune de alegere personala.

Ceea ce face diferenta intre aceste sisteme este intensitatea energetica, si informatiile primite prin respectivele simboluri. Da... un simbol te poate conecta la lumina. Crucea este simbolul crestin care ne conecteaza la Lumina hristica. Facut corect el este unul din cele mai puternice simboluri. Diferenta intre cruce si simbolurile reiki, o face initierea, iar aceasta diferenta poate fi dezvaluita numai celor initiati.

Ordinea fireasca a primirii initierilor reiki este urmatoarea:

- Usui reiki - gradele 1, 2 si 3.
- Karuna reiki - gradele 1 si 2
- Shamballa reiki gradele 1 si 2
- Maestria reiki Usui
- Maestria reiki Karuna
- Kaestria reiki Shamballa
- Gendai reiki
- Grand Master reiki.

Diferenta intre ele este data de puterea info-energetica ce se transmite si se primeste prin ele.

Desigur, cine doreste sa se initieze numai intr-un singur sistem poate primi gradul de maestru in acel sistem dupa cel putin 4-5 luni de practica zilnica a acelui sistem.

Un initiat reiki poate practica reiki prin puterea conferita de sistemul in care este initiat. Se poate autovindeca, isi poate curata energetic campul auric, si isi poate calma mintea si linisti sufletul.

Dupa integrarea simbolurilor in energetica sa, ii poate vindeca si pe altii, poate vindeca animale si plante. Poate lucra cu LUMINA in multe alte moduri, poate curata spatii, respectiv locuinte, birouri, poate trimite lumina unei situatii din trecut, prezent, ori viitor.

Insa numai un maestru reiki poate initia alte persoane in sistemul pe care il practica. Maestria reiki se primeste prin initiere de la un alt maestru reiki in sistemul respectiv.

Acest termen, de minim 4-5 luni, este si termenul in care se poate face o initiere intr-un sistem diferit. Spre exemplu, initierea Usui reiki, poate fi urmata de initierea Karuna reiki dupa minim 4-5 luni, in functie de practicant si de maestru, care prin intuite spirituala poate intelege cand discipolul sau este pregatit sa primeasca o alta initiere daca acesta doreste. Un termen maxim nu exista.

Intre maestru si discipol trebuie sa existe o rezonanata spirituala, altfel spus discipolul este cel ce face primul pas alegandu-si maestrul, insa la randul sau maestrul poate primi sau nu sa initieze un anumit om. Optiunea sa este personala si ratiunile de natura spirituala. El nu este dator sa-si explice refuzul, ci doar sa indrume discipolul spre un alt maestru. Refuzul nu inseamna nicidecum lipsa de respect ori judecata spirituala, ci doar un efect firesc al unor informatii profunde pe care le cunoaste maestrul.

In afara de cele 6 sisteme reiki mentionate mai sus si care in opinia mea sunt suficiente pentru a avea acces la informatiile si energiile necesare pentru a fi un "maestru al luminii", mai exista si alte sisteme de conectare la lumina. Acestea nu fac decat sa nuanteze subtil anumite aspecte, aspecte info-energetice ce pot fi accesate de orice initiat in cele 6 sisteme mentionate mai sus. Aceasta este opinia si concluzia mea in urma studiilor mele si in urma practicii de peste 7 ani a acestor sisteme reiki.

Reiki este o cale, reiki este un sistem ce nu necesita foarte multe cunoastere spirituala ci doar intelegerea corecta a principiilor sale. De aceea reiki poate fi practicat aproape de oricine doreste acest lucru.

E bine sa stim ca semnele reiki nu functioneaza decat daca sunt primite prin initiere, prin transmiterea lor de la maestru la discipol. Semnele si principiile sunt date, primite si explicate de catre maestru. Folosirea lor ulterioara de catre initiat, este supusa liberului sau arbitru. Altfel spus, el poate face cu semnele tot ce vrea. Insa o face constient fiind ca o data conectat la LUMINA, puterea asupra lumii materiale creste si impliclit creste si responsabilitatea spirituala a celui initiat.

Cuvintele lui Usui transmise celor din jurul sau, emana si astazi o energie puternica, ele fiind inscriptionate pe piatra sa funerara, de catre discipolii sai. Aceste cuvinte simple dar atat de pline de adevar, un adevar datator de putere sunt cele ce trebuie intelese si purtate in suflet de toti practicantii reiki. Usui spune astfel:

"Incepand de azi elimina teama.
Nu mai fii ingrijorat si fii plin de gratitudine.
Devoteaza-te muncii tale, ai grija de oameni.
In fiecare dimineata si seara impreuneaza-ti mainile pentru rugaciune.
Rosteste aceste cuvinte din inima ta si canta aceste cuvinte."


- Mikao Usui -


Drum drept si lumina!


Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)