Home


Barbatul ideal – reteta perfecta.

Întrebarea cheie este există sau nu „barbatul ideal” sau „o rețetă perfectă”? Dacă mă întrebați pe mine, am să vă spun că DA. Însă... este nevoie de niște clarificări ca să înțelegem despre ce vorbim. Pentru că, mai în glumă, mai în serios, vă pot spune că lucrurile.... clar nu sunt simple sub aspectul acesta.

Mi-aduc aminte de acea reclamă ce rula pe ecranele noastre acum vreo 20 de ani, despre... „bărbatul de 30 de ani, frumos, deștept și cu bani”. Care era întrebat de o voce: „dar cu dragostea cum stai?” Tipul din reclamă se uita încurcat, pentru că era jenant pentru el să spună că... cu dragostea stă cam prost. Reclama era la pastă de dinți. Se pare că însuși „bărbatul ideal” avea un defect, nu se spala pe dinți! Sau poate doar nu folosea pasta care trebuie!

Deci oameni perfecți nu există, nici măcar în reclame!

Și totuși dacă vă întrebați cum pot să afirm, că barbatul ideal chiar există. Am să-mi explic răspunsul.

Să definim ce înseamnă „ideal” în acest caz.

Înseamnă perfect pentru noi. POTRIVIT. Așa cum ne place. Potrivit cu nevoile și personalitatea noastră dintr-un moment dat. Pentru că – vorba unui vechi prieten – nu există oameni perfecți, dar există relații perfecte.

Oameni perfecți nu există, pentru că orice om e aici tocmai pentru a crește, a evolua, însă există oameni potriviți cu nevoile și dorințele noastre, oameni cu care ne putem armoniza și care ne dau liniște interioară și puterea de a crește și de a ne realiza. Acestor oameni le iubim și defectele. Pentru că totul la ei e parcă... făcut pentru noi. De asemenea și noi trebuie să avem aceleași caracteristici și efecte pentru ei. Altfel nu există o relație. Deci discuția nu are sens.

Fiecare om are idealul său și perechea potrivită. Dacă am înțeles asta, am înțeles jumătate din problemă.

Cealaltă jumătate pentru a fi rezolvată ne cere să înțelegem ceea ce e mai important. Pentru că are de-a face cu noi. Niciodată cu alte persoane, nici chiar cu bărbatul ideal.

Da, cu noi ca femei. Să știm cine suntem, ce vrem de la viață și – în cazul de față -ce vrem de la un bărbat. Fără aceste aspecte rezolvate, vom avea relații cu probleme CE VOR REFLECTA PROBLEMELE DIN NOI. Așa funcționează universul, tocmai pentru a ne vindeca.

Toți începem prin a ne îndrăgosti încă de pe băncile școlii. Sau uneori chiar la grădiniță. Ei... desigur că nu vorbesc de povești serioase la vârstele acestea, ci de simpatii și atracții, întotdeauna aparent inexplicabile.

Apoi, încep poveștile ce le credem extrem de serioase, dar care de fapt în marea lor majoritate sunt tot îndrăgosteli trecătoare, chiar dacă ne promitem sau ne temem că nu vom mai iubi vreodată. La ce vârstă apar și la ce vărstă trec, aceste păreri și povești depinde de maturitatea noastră și de destinul personal. Pot fi de la 16 la 30-40 de ani, dar cum spuneam, nu există o vârstă certă a maturizării. Asta depinde de .... multe. De la KARMA cu care venim, la EDUCAȚIA PRIMITĂ ACASĂ și AUTOEDUCAREA atât de necesară, pe tot parcursul vieții, numită acum dezvoltarea personală și/sau evoluție spirituală.

O altă întrebare importantă este...

Vei ști că el este alesul din prima secundă când il vezi, sau va trebuie să lucrezi la relație?

Iar aici răspunsul e relativ și diferă, pentru că situațiile pot fi diferite. Iar în răspunsurile acestea e cheia. Cheia de la o primă poartă, însă mai ai nevoie de o a doua...

Iată câteva variante....

- ne-am îndrăgostit de cineva, credem că e el destinul nostru, dar când magia îndrăgostelii trece, vedem că avem un străim lângă noi. În afară de atracția sexuală, ce a trecut, vedem lângă noi un om cu care nu avem nimic în comun. Încercăm să comunicăm cu el, dar degeaba, diferențele dintre noi sunt atât de mari că nu putem continua pe acel drum.

- ne-am îndrăgostit, magia s-a estompat, și au apărut anumite probleme. Vedem totuși că putem comunica cu acel om, că ne ascultă și că ne putem înțelege. Facem anumite compromisuri acceptabile și apoi în timp, relația se stabilizează și totul e minunat. De acolo începe iubirea.

- te-ai îndrăgostit, magia a trecut, și observi că ești într-o relație cu un străin. Cu un om cu care nu te potrivești, nu poți să comunici și nu te simți bine. Și te desparți, dacă ai noroc și ai puterea să faci asta. Numai că aici începe drama... Cunoști un alt om, dar... se dovedește că are aceleași defecte ca și cel anterior. La fel și următorul, parcă sunt scheme trase la indigo. Nu parcă... ci sunt într-adevăr scheme.

Și... atunci te întrebi ce să faci?

Uneori găsești răspunsul corect, alteori ba!

Însă răspunsul corect există și el poate fi găsit în următoarele...

1. Relația femeii cu ea însăși.

- autocunoașterea - ea știe cine e și ce vrea;

- cunoașterea ei spirituală – respectiv nivelul de conștiință;

2. Feminitatea femeii.

- modul ei de a comunica, cu el și cu ceilalți;

- înțelegerea, înțelepciunea, empatia, sau altfel spus maturitatea emoțională;

- modul ei de a se prezenta lumii și partenerului ei – îngrijită, curată, atrăgătoare, armonioasă;

3. Stabilirea valorilor personale și comune;

4. Stabilirea limitelor între parteneri.

5. Karma personala și de neam a fiecăruia

6. Destinul personal.

7. Educația primită și ce a vazut fiecare acasă în primii ani ai vieții.

8. Traumele fiecăruia.

9. Perspectiva asupra lumii și vieții.

10. Iubirea, din suflet față de sine, față de partener, față de Dumnezeu.

Toate acestea desigur că se învață și prin înțelegere le putem avea. Desigur țin de armonia în cuplu însă eu aici m-am referit în primul rând la FEMEIE. Barbatul ei potrivit vine, CÂND E PREGĂTITĂ EA.

Și... mai e ceva IMPORTANT.

BARIERA CONȘTIINȚEI


Ne simțim bine cu oameni aflați pe același nivel de conștiință ca și noi – adică acelașii nivel de înțelegere a lumii și vieții. Acestea sunt în fond relațiile ideale.

Cu cei care sunt cu o treaptă mai jos sau mai sus ne putem simți totuși bine, dacă există deschidere pentru a învăța și cei doi au suflet bun și vor să fie împreună.

Însă o diferență mai mare ne va face să ne simțim prost, stânjeniți, inadecvați. Comunicarea reală va fi imposibilă pentru că perspectivele vor fi greu de armonizat.

Și atunci ce facem? Stăm singure până devenim evoluate?

Nu. Pentru că din relații și experiente învătăm. Și pentru că evoluția nu se termină niciodată. Dar și pentru că oamenii ce îi cunoațem ne pot aduce tocmai acele lecții karmice și imbolduri de care avem nevoie pentru a evolua.

E bine să știm că...

În mare parte relația DEPINDE DE FEMEIE. De starea ei sufletească, DE STAREA EI INTERIOARĂ. De modul ei DE A COMUNICA. În mod subtil femeia conduce relația. Ea o păstreză, ea îi dă sensul evoluției, ea îi pune capăt. Da, femeia este subconștientul relației, egregorului de cuplu.

Cum e bine să te porți cu el?

În fond orice bărbat e un copil mare. Iar tu prin blândețe și fermitate, poți să-l cucerești zilnic și poți să-l faci să fie al tău. Mai contează și simțul umorului, un pic de flexibilitate, acele compromisuri inevitabile în orice relație (adică acelea nederanjante – ca de exemplu dacă într-o seară el nu vrea să meargă la plimbare, tu nu trebuie să faci o criză de nervi, dacă nu-i place să mănânce conopidă, nu-l obliga, dă-i ce-i place!).

Mai mult decât atît, contează să fii de partea lui, să vadă că îi ești aproape, să simtă că în tine are un prieten și un partener. Dar și să-i poți spune sincer, dacă și când greșește în problemele ce le are, și care îl privesc doar pe el.

Care sunt caracteristicile unui barbat bun?

Barbatul ideal la modul abstract nu există, însă așa cum am spus, există bărbatul IDEAL PENTRU TINE, acel om potrivit căruia îi poți spune ce ai pe inimă, acel om cu care poți fi tu însăți și el poate fi el. Acel om față de care nu trebuie să ai ascunzișuri, dar care știe că undeva în sufletul tău e un loc al lui, dar și un loc doar al tău.

Bărbatul ideal este bărbatul care vine acasă, care te poartă în inimă, care știe să îți dăruiască și să te protejeze. Barbatul ideal este cel care vrea să întemeieze o familie cu tine, dacă tu asta vrei. Nu cel căruia îi e teamă de căsătorie, motivând că... el a fost rău rănit ( de fapt acest tip de barbați nu vor doar o femeie, iar uneori o așteaptă pe cea ideală, care în acel caz nu ești tu!). În fond căsătoria nu e pe veci, nimic nu mai e obligatoriu... pe viață. Slavă Domnului! Deci atunci de ce nu se însoară? Pentru că nu iubește. Alt răspuns NU există.

Barbatul ideal are vulnerabilitățile sale, face uneori greșeli, dar învață din ele și alege să evolueze. Iartă-l de zeci și sute de ori, dar până la acele lucruri în care NU POATE FI IERTAT.

Adică...

Care sunt caracteristicile unui bărbat rău?

Niciodată nu poate fi numit bărbat cel care își insultă femeia și-i aruncă cuvinte jignitoare și grele, și nicidecum cel care o lovește - și care nu trebuie iertat niciodată - chiar dacă ulterior, uneori, face orice ca femeia să-l ierte. Acel om într-o zi te omoară, iar până atunci îți face viața un iad. Acela nici nu este bărbat. Este o maimuță ce a luat forma de umanoid. Sau poate chiar mult sub maimuță, nu vreau să insult animalele.

Nu poate fi nicidată un partener bun cel care își ține banii pentru el și nu contribuie la întreținerea casei și a femeii cu care trăiește. Cel care vrea totul împărțit la jumate. Cel care dacă ai ieșit cu el la restaurant nu plătește pentru ambii, ci vrea ca femeia să plătească jumate. Cel care are vicii – cum ar fi băutura – până când nu se tratează el, din dorința lui, pentru a se vindeca, cel dependent de jocuri de păcănele sau de calculator, ori de droguri, în acest ultim caz nici nu se poate pune problema de vreo relație.

Cel care tot timpul vorbește de fostele... Ori de vreo anume „fostă” în special, semn că pe aceea de fapt o iubește. Desigur îți poate povesti trecutul lui, însă numai o dată! Și chiar e recomandat să știi cine a fost, ce-a trăit, dacă îl vrei lăngă tine.

Cel care îți insultă părinții, cel care nu s-a desprins încă de fustele mamei.

Veți spune poate că am mari pretenții, însă acestea NU SUNT PRETENȚII, ACEASTA ESTE NORMALITATE pe care mulți încă nu o văd.

NORMALITATEA ÎN CARE AR TREBUI SĂ TRĂIM. Și atunci lumea ar merge în direcția în care trebuie.

Deci asta e rețata perfectă?

E bine să știm că atragem lângă noi acei oameni ce NE AJUTĂ, sau deseori ne PROVOACĂ să ne VINDECĂM RĂNILE PSIHICE, sufletești. Din anii copilăriei sau din alte vieți. De aceea pentru marea majoritate a oamenilor prima parte a vieții poate fi problematică. La fel și primele relații, ori chiar primele așa zise iubiri. De aceea mulți se despart după ani de căsnicie, ori nu-și găsesc perechea deloc. Pentru că relațiile sunt DESPRE VINDECAREA SUFLETULUI. Iar metode de vindecare sunt multe, așa cum sunt și o mulțime de răni.

Iată deci... REȚETA PERFECTĂ – lucrează cu tine și...

- iubește-te cu adevărat și vei găsi iubirea bărbatului potrivit;

- respectă-te cu adevărat și vei avea parte de respect de la el;

- comunică cu sufletul tău sincer și vei găsi omul cu care vei putea comunica;

- cunoaște-te pe tine și vei ști cine ești și ce vrei și poți să atragi;

- fă tot ce depinde de tine să evoluezi, și vei găsi acel om evoluat;

- dăruiește-ți ție, și dăruiește și altora și vei primi darurile vieții;

- crezi în puterea divină și roagă-te, prin rugăciune universul se va mișca pentru tine.

Și nu uita...

Nu uita niciodată de acel ingredient necesar în relație, acel CEVA numit iubire. Dacă bărbatul se iubește pe el și tu ai ajuns să te iubești sufletește pe tine, atunci iubirea e prezentă în voi și în acea relație. Și nu... nu despre egoism vorbim aici, ci despre iubirea aceea a divinității din om, despre căutarea lui Dumnezeu, în propriul suflet și în celălalt, singura care te poate face să păsești împreună cu el, printre... misterele acestui univers.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)