Home

Compromisuri cu viata…

Compromisuri cu viata Toți avem în suflet o dorință tainică de a fi fericiți, chiar dacă n-am fost niciodată fericiți, ne dorim fericirea așa cum ne dorim viața. Chiar dacă nu știm ce este tot visăm la ea, e ca o galaxie îndepărtată, ca o stea pe cer ce sclipește chemându-ne din cerul întunecat.

Uneori trec anii și ajungem într-un loc. Nu… nu e un loc real, ci un loc al sufletului, un loc unde nimic nu ne mai poate proteja de furtunile vieții, iar sufletul își pierde vălul numit amăgire și ochii lui mari se deschid și atunci vede.

VEDE LOCUL SĂU REAL ÎN LUME ÎN ACEL MOMENT DAT. Și atunci face speriat un pas înapoi… pentru că atunci ȘTIE.

O dată cu vălul iluziei se prăbușesc și minciunile egoului, si nu te mai poți amăgi spunând: poate mâine va fi mai bine, poate… se va schimba ceva, poate îl/o voi convinge să mă iubească, poate voi câștiga lozul cel mare, poate voi fi avansat, poate părintele meu se va schimba și-mi va observa existența, poate copilul meu nu va mai lua droguri, sau nu va mai bea… poate… poate… E acel „poate” ce doare pentru că vine de peste ani și a rămas în stadiul de poate – adică în stare de potențial – potențial al unui vis ce nu s-a materializat niciodată. Un vis… frumos.

Și atunci îți dai seama că a sosit momentul să înțelegi că tot ce-ai trăit A FOST FALS, a fost doar un jalnic compromis cu viața. Atunci realizezi că adevărul tău e altceva, că sufletul strigă și spune: “Nu mai vreau să-l aștept pe-acel POATE! Nu vreau să mai mă amăgesc!”

Privești în jur și totul pare schimbat. Nu e schimbat nimic, decorul vechi e acolo, ceea ce s-a schimbat este sufletul tău. Ești tu care te-ai TREZIT și nu mai accepți minciunile și amăgirile egoului. E VIAȚA care spune: SUNT AICI CU TINE, ÎN TINE, IAR TIMPUL NOSTRU ÎMPREUNĂ E LIMINTAT. SUNT VIAȚA TA, SUNT AICI ȘI POȚI SĂ FACI CE VREI CU MINE... de ce mă ignori, de ce nu mă privești în ochi, de ce trăiești ca și cum eu deja aș fi plecat?!?

Sunt cu tine și mă numesc VIAȚA. Sunt a TA.

Deseori nu trăim, ci doar existăm… închiși în închisorile fricii. Frica de viață, în numele căreia am făcut din însăși viața noastră un jalnic compromis. Însă un compromis din care niciodată nu e târziu a ne elibera.

Cele mai frecvente cauze ale compromisurilor pornesc din “schemele copilăriei” ce trebuie demontate cumva… Scheme emoționale, scheme copleșitoare și invizibile, scheme din care doar cei ce se trezesc pot ieși. Dar trezirea nu este suficientă. La ieșirea din schemă trebuie lucrat. Trezirea este doar primul pas. E o alegere, alegerea de a... schimba și a ne schimba.

Însă până atunci ne ajută cunoașterea lor. Iată câteva motive ale compromisului sufletului:

1 - frica de schimbare, care ascunde în ea multe frici:
- de necunoscut;
- de singurătate;
- de reacțiile societății sau ale familiei proprii.

2 - frica de sărăcie, care ascunde în spate situații blocante precum:
- un job care nu ne place și ne epuizează fizic și/sau psihic, dar nu avem curaj să-l părăsim;
- o căsnicie din care nu avem în mod practic unde să ne ducem;
- o groză de datorii la bănci care ne determina să nu avem din ce trăi, sau frica de a alege să facem un prim pas pentru a începe o afacere.

3 - vinovăția, care ascunde în spatele ei cele mai nefericite emoții acuzatoare și blocante. Acestea pot proveni din:
- credința greșită cum că dacă cineva ne-a ajutat o dată trebuie să îi fim toată viața datori și în consecință să suportăm ani de zile toate neplăcerile cauzate de el/ea.
- frica de pedeapsă divină în caz de separare sau divorț, care ne determină să trăim o viață searbădă, banală, sau mai rău în stare de certuri sau teroare.
- teama că nu ne facem datoria față de cineva, care de fapt nu dorește sub nici o formă ajutorul nostru, dar noi ne simțim datori să insistăm în a-l „ajuta”.

Toate aceste frici și vinovății ne determină să facem COMPROMISURI CU VIAȚA. Pe lângă acestea ar mai putea fi: lenea, lăcomia, nepăsarea, necredința sau lipsa unui sprijin moral.

În fond eliberarea se rezumă la două aspecte simple, dar totuși atât de complicate:
- trezirea;
- schimbarea schemelor, echivalentă cu iubirea de sine.

Dacă nu ne trezim putem trăi în compromis fără a-l înțelege, putem trăi cu o durere precum o vagă durere de măsea, nu ne doare prea tare, dar nici nu ne place să fie acolo. Nu realizăm că AICI PE PĂMÂNT ne putem trăi fericirea. Visul vieții e ceva intangibil, e ceva îndepărtat de care se pot bucura doar alții.

Suntem blocați în scheme rigide care ne induc emoții blocante și stări de neputință, și ne induc subtil ideia că viața e oricum suferință, sacrificiul e nobil, cei ce suferă se vor bucura în Rai. NU ESTE AȘA!

Trezirea ne determină să realizăm că ceva nu e în ordine în viața noastră. Însă numai iubirea de sine ne va ajuta să ne eliberăm.

Aici începe DEMONTAREA COMPROMISULUI, cu învățarea iubirii de sine, care e sinonimă cu schimbarea schemelor și diferită de egoism sau minciunile și amăgirile pornite din ego.

IUBIREA DE SINE e iubirea binelui și a divinului din noi. Iubirea de sine e cea care ne eliberează, ne ajută, ne dă putere și forță pentru a înțelege că VIAȚA NE APARȚINE, CĂ TIMPUL E FLUVIU CE CURGE, CĂ DRUMUL NOSTRU E UNIC ȘI SINGURI NI-L ALEGEM ȘI că NICIODATĂ viața nu curge înapoi.

Vine momentul când conștientizăm că ne naștem și murim singuri, iar unicul martor al sufletului ne e Dumnezeu și unica personă căreia îi suntem datori suntem noi.

Și atunci începe eliberarea… atunci… lanțul compromisului cade… ne simțim liberi, singuri… dezorientați, goliți de „ceva” numit durere, dar totuși cu durerea în noi. Însă curajosi și zâmbitori, ca după o bătălie câștigată, știind însă că e doar un moment ce face parte dintr-un mare război. Războiul cel mai provocator al sufletului, războiul dintre minciună și adevăr. Războiul cu amăgirile sinelui, din care va ieși victorioasă schimbarea și transformarea compromisului cu viața, într-un surâs viu, într-un PREZENT cald, adevărat, eliberator.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)