Home


Ziua fericirii… sau ce este fericirea?

În 20 martie oamenii sarbatoresc ZIUA FERICIRII. Ce minunat e că pe acest Pământ bântuit de tot felul de stihii, oamenii se mai gândesc și la lucruri bune! Ar trebui să facem cumva să sărbătorim fericirea în fiecare zi. Să facem din fiecare zi a vieții noastre o sărbătoare. Pentru că fiecare zi este o zi VIEȚII.

De noi depinde, în totalitate, chiar dacă uneori inevitabilele probleme ale vieții apar pe drumul destinului nostru.

Aleg să cred că toți oamenii au fost măcar o dată în viață fericiți. Că au cunoscut această stare. Pentru că fericirea e o stare. O stare de conștiință.

Sunt tentată să spun că fericirea nu are o cauză, nu există motive, și totuși nu întotdeauna este așa. Vă voi spune de ce.

Cum se simte fericirea? Sau ce înțeleg eu prin fericire.

E o stare a sufletului, de bine total, de expansiune, de bucurie infinită, de zbor. Senzatia de împlinire, de construcție a ceva, de mers înainte cu bine. De conexiune cu Dumnezeu.

Ea e în suflet, sau nu e. Nu putem trăi 100% din timp în această stare, dar poate fi baza vieții noastre, a stării noastre interioare. O putem trăi în fiecare zi, mai mult sau mai puțin, mai des sau mai rar, mai intens sau mai puțin intens. O putem trăi când deschidem ochii dimineața, când privim în jurul nostru, când ne bem cafeaua sau ceaiul, cand merge, pe stradă, sau orice altceva…

Da, e o stare fluctuantă, care… uneori va fi întreruptă de suferintă, sau neplăceri mai mici sau mai mari. Nu am cunoscut niciun om care să nu fi avut niciodată parte de suferință. Cum nu am cunoscut niciun om care să nu fi fost fericit niciodată. Măcar o clipă.

Fericirea VINE DE LA CONEXIUNEA CU DUMNEZEU. Dumnezeul din noi și din afară.

O STARE DE CONȘTIINȚĂ și în același timp O STARE ENERGETICĂ .

Cine crează nivelul energiei, sau de ce depinde el?

Depinde exact de gândirea ta. De modul de gândire cel mai des… folosit, de percepția ta asupra vieții. Cu cât aceasta e mai clară, mai obiectivă, mai realistă, dar și mai orientată spre bine, cu atât, răul nu va avea putere asupra ta.

Ce dă această gândire?

- Cunoașterera spirituală – stiința de a înțelege legăturile dintre cauze și efecte;

- Autocunoașterea – adică cunoașterea persoanei tale – respectiv analiza, vindecarea și echilibrarea personală;

- Credința în Dumnezeu - adică în existența unei Ființe superioare, indiferent cum o numim sau o percepem. Conștiința că acea Ființă e bună, ne iubește și ne va ajuta. ( or fi și ateii fericiți? nu știu, eu nu cunosc, cei pe care-i știu nu prea au parte de așa ceva!)

Toate acestea dau o bază de echilibru interior și de normalitate.

Nu intrăm acum în analiza acestor lucruri, nu e cazul aici. Am mai vorbit si vom mai vorbi despre ele.

Deci ne întoarcem la fericire.

Există o rețetă a fericirii?

Nicidecum.

Și totuși, există niște baze, niște indicii, un drum principal, cu bifurcații particulare.

Fericirea pentru fiecare poate însemna în particular altceva, însă la modul general toți suntem oameni și anumite emoții și stari ne aparțin tuturor și ele fac parte din existenta noastra de oameni. Astfel putem face trecerea de la obiectiv la subiectiv, personal. Însă acum vom vorbi despre fericire la modul general.

Există 3 niveluri, 3 trepte ale stării de fericire.

1 - Când ne dăruim nouă înșine ceva sau primim ceva.

Fie că vorbim despre o bijuterie, o excursie, o casa, o mașină, o haină, o floare, o mâncare bună, o plimbare, o carte, orice… Vorbim aici de bucuria de a avea sau de a vedea, ori cunoaște ceva nou, care ne dă o stare de bine, de realizare. Numai că acest tip de fericire e trecător. E o stare reală, dar trăită la un nivel superficial.
(rog ipocriții și sfinții care consideră asta egoism să plece de pe pagina mea!)

Dacă acest lucru nu a devenit viciu, obsesie, ori un motiv de orgoliu – doar de dragul de a cumpăra sau primi – atunci e ceva bun, ajută la relaxarea sufletului și ne dă o fericire… Reală, dar… trecătoare.

2 - Când dăruim altora ceva.

Atunci când dăruim ceva, trăim o stare de fericire, de expansiune, de bine. Sigur… e și în funcție de dar, de persoana căruia îi dăruim, dar oricum trăim ceva bun. Cea mai mare fericire e trăită când dăruiești anonim și unor persoane sau chiar animăluțe ce nu se pot recompensa pentru dar. E tot o stare de expansiune, de unire cu universul, de liniște, de pace, de DUMNEZEIRE TAINICĂ A SUFLETULUI. E minunat. Însă în timp și asta se duce…

3 - Când suntem fericiți fără niciun motiv.

Este cea mai înaltă treaptă, pentru că este cea mai intensă. E O ÎNTÂLNIRE CU CERURILE DIVINE DIN NOI. E o stare fără cauză și fără motivație. E drept, și aceasta e fluctuantă, pentru că nimeni nu poate fi 100% din timpul său în această stare minunată. E o stare ca și cum universul cântă în jurul tău, cântă împreună cu tine și cu sufletul tău. Cântă și dansează cu tot și cu toate.

De unde vine ea? Din CERURI desigur! Și se manifestă prin conexiunea noastră cu ele. Vorbim de cerurile sufletului. În corpul nostru se secretă anumite substanțe la contactul cu aceste dimensiuni de vibrație înaltă. Da, nu aceste substanțe sunt cauza fericirii, ele se nasc în corp, tocmai datorită STĂRII CONȘTIINȚEI TALE.

CINE O POATE TRĂI?

ORICINE, însă ea depinde de nivelul energetic al persoanei. Iar acest nivel al energiei personale, vine din nivelul de conștiință, adică dintr-o gândire sănătoasă, benefică și o percepție corectă și obiectivă asupra lumii.

Când trăim aceste stări nu facem analize, ci pur și simplu le trăim. Această stare chiar dacă fluctuează ea revine des, e baza vieții acelor persoane ÎMPLINITE SPIRITUAL.

Sigur că… și UN OM DE VIBRAȚIE JOASĂ poate face salturi în “dimensiunea fericirii”, însă ele sunt foarte rare și durează foarte puțin. In general sunt date de realizări materiale.

Și iubirea…? Unde rămâne ea?

Da, iubirea față de Dumnezeu, ne conduce în ceea ce am numit treapta 3. Dar haideți să vorbim puțin de iubirea umană, față de o ființă fizică, materială.

Iubirea ne face să ne dorim să fim împreumă cu o anumită ființă.

Fie că e pisica noastră, care ne toarce dumnezeiește în brațe, fie că e o rudă cu care ne înțelegem perfect, fie că e un prieten, fie că e… persoana iubită.

Simt că despre asta vreți să vorbim, despre “persoana iubită”. Și vom vorbi un pic.

STAREA DE ÎNDRĂGOSTEALĂ ne dă sentimentul de zbor, de expansiune, de bine… Da, este EXACT DESCRIEREA stării de fericire. Și așa e… vorbim de fericire aici. Numai că, e o fericire trecătoare. Atentie, vorbim de îndrăgosteală, NU DE IUBIRE. Toți am fost îndrăgostiți și toți am simțit asta. Nu-i așa?

Numai că… vine acel moment când îndrăgosteala se transformă fie în indiferență, fie în iubire. Transformarea este inevitabilă.

Indiferența o lăsăm la o parte, pentru că aici vorbim de fericire.

Iubirea… e o stare în care se întâlnesc două contrarii. Mai întâi e bine să știm că în acest caz, îndrăgosteala se stabiliează într-o stare de pace, de siguranță, de prietenie cu acea persoană. Și atunci e bine, o numim iubire. Iubirea implică stări de bine, de bucurie, dar și de suferință. Fie că te cerți pe persoana, fie că aceasta suferă din anumite motive, e supărată de ceva, fie că pleacă, voluntar sau nu.

Iubirea față de cineva nu înseamnă o fericire perpetuă datorată prezenței acelei persoane în viața ta. Împlică ajutor reciproc, anumite obligații liber asumate, anumite compromisuri, etc.

Mai mult, DACĂ UN OM NU POATE CUNOAȘTE EL ÎNSUȘI STAREA DE FERICIRE NEMOTIVATĂ, el nu poate fi o sursă, nici măcar de bucurie pentru altcineva.

Deci ne întoarcem la treapta a treia.

UN OM ÎMPLINIT, CONECTAT LA DUMNEZEU poate dărui voluntar sau involuntar stari de bine altcuiva, ce vor conduce în timp acea persoană la stări de fericire. (dacă acea persoană nu refuză constant să evolueze și să-i fie bine).

Acum înțelegeți de ce nu am inclus iubirea în acele trepte?

Fericirea e ceva personal!

Ceva personal, o datorie față de sufletul nostru. Iar acest ceva pornește din noi, și uneori… îi poate ajuta și pe alții să o cunoască, să o dorească, să fie curioși cum se obține ea.

În fond fericirea e iubire… iubire față de Dumnezeu și creația SA.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)