Home


Despre frica si iubirea de Dumnezeu

Frica de Dumnezeu Am observat că mulți oameni se revoltă în fața ideii de frică de Dumnezeu, afirmând că Dumnezeu e iubire, deci n-ai cum să te înfricoșezi în fața iubirii, care e ceva benefic, evident.

Și am mai observat cum, mulți oameni se întreabă de ce se petrec atâtea lucruri rele pe lume, dacă Dumnezeu e iubire. De ce lasă El să se întâmple așa ceva, unor oameni aparent nevinovați și buni.

Relația omului cu Dumnezeu a fost subiect de discuții veacuri la rând. De ce ne rugăm și el nu răspunde, adică de ce nu ne împlinește dorința precum “duhul din lampă”, de ce unii nu se roagă și totuși au tot ce vor… De ce mor prunci abia născuți, și de ce mulți oameni buni trăiesc prost și de ce se abat peste noi uragane, de ce unii sunt norocoși, iar alții par urmăriți de ghinion.

Răspunsul are legătură cu titlul acestui articol. Și am să încerc în linii mari să lămuresc lucrurile. Iată cum stau de fapt lucrurile și ce ar trebui să știm ca să fim în armonie cu universul și cu divinitatea din noi.

Există două aspecte importante ale relației omului cu divinitatea, indiferent de religie:

- LIBERTATEA DE A ALEGE – deci liberul arbitru pe care îl avem toți, în anumite privințe, și…

- SCOPUL VIEȚII – EVOLUȚIA SPIRITUALĂ, deci necesitatea de a te naște, de a experimenta viața în lumea materială și prin aceasta de a ne eleva conștiința.

Și să revenim la emoțiile și sentimentele umane ce constau în:

- IUBIREA și…
- FRICA DE DIVINITATE.


SĂ ÎNCEPEM CU IUBIREA, E MAI ATRĂGĂTOARE…

Mulți vorbesc despre iubirea de Dumnezeu, gândind că Dumnezeu e iubire, deci în consecință trebuie să fie BUN – ca un părinte iubitor. Și să ofere NECONDIȚIONAT, orice, oricui.

Da, Dumnezeu e iubire… Ne-a dăruit acest pământ minunat, ne-a dăruit superbul cer, minunatele flori, ape limpezi și cascade uimitoare, mări precum turcoazul, stele ca diamantele. Ne-a dăruit anotimpurile fiecare cu charmul său, peisaje uimitoare, ne-a dăruit posibilitatea de a experimenta senzații și sentimente sublime, iubire, uimire, fericire, dăruire, recunoștință, pace, bucurie, și.... lista poate continua. Ne-a dăruit trupuri frumoase și posibilitatea de a experimenta lucruri frumoase, de a comunica, de a evolua... Ne-a dăruit o minte, un suflet, dar... și posibilitatea de a ALEGE. Adică ceea ce numim clasic LIBER ARBITRU, darul cel mai important dintre toate, dar care e ca o spadă cu două tăișuri. Capacitate cu care am fost înzestrați încă din Rai. Desigur liberul arbitru e partial limitat, dar nu asta e subiectul articolului.

Deci ținând cont de cele de mai sus haideți să nu pierdem din vedere ESENȚIALUL.

Scopul acestei iubiri.

Iubirea este cea care VREA BINELE, care are în vedere țelul final, și care face totul pentru a te conduce spre acesta. Chiar dacă uneori drumul spre țel nu e chiar extrem de plăcut ori de simplu. Iubirea nu-și uită menirea și nu sacrifică țelul, pentru o plăcere trecătoare.

Scopul iubirii divine este evoluția omului și întoarcerea sa în lumi de lumină și de vibrație înaltă. Dumnezeu ARE ÎNTOTDEAUNA ÎN VEDERE SUFLETUL, care e veșnic, nu viața aceasta care e trecătoare și al cărui bine este pe plan secudar, față de binele sufletului.

Așa cum am spus nu trebuie să uităm că:

- omul a avut liberul arbitru și a ales să guste din pomul BINELUI și RĂULUI, deci să cunoască lumea aceasta DUALĂ.
- omul venit aici pe Pământ cade pradă emoțiilor și astfel deseori se trezește în povești în care joacă un rol, rol de care este extrem de atașat. Nu vede că e doar un actor și poate ieși oricând din rol. Atașamentele nasc probleme, nasc judecăți, nasc dorințe, nasc războaie, și mai ales nasc KARMA. Adică ne leagă de pământ până înțelegem ce, cum și unde greșim.

De aici oamenii care suferă. E fie efectul de bumerang ce vine din alte vieți, când nu au fost chiar așa buni, au rănit oameni, fizic sau sufletește, fie din faptul că nu înțeleg niște legi divine și acționează greșit față de alții sau față de ei înșiși. KARMA nu e o pedeapsă, ci are menirea să vindece rănile cauzate de emoții și de atașamente, să echilibreze situații, să creeze experiențe utile spiritului pentru a crește, prin CONȘTIENTIZARE, TRĂIRE și ÎNȚELEGERE. Karma are menirea să ne învețe să evoluăm, să ne dezatașăm, să înțelegem anumite aspecte ale vieții și psihicului uman. Nu putem ajunge altfel în Cerurile înalte, sau ceea ce mulți numesc RAI.

Deseori vrem să fim scoși din aceste povești prin miracol. Prin iubirea lui Dumnezeu. Însă, uităm că noi ne-am ales rolul, că noi am ales să cunoaștem dualitatea și dacă altcineva ar face lucruri în locul nostru, ar fi ca și cum am copia la examen, ori cum am trece clasa fără ca măcar să citim lecția. Problema e că… ne-am trezi în clase mai mari unde ne-am lovi de probleme mai mari, dar noi n-am avea la activ baza. Deci…. În mod firesc, “am da de dracu” mult mai nasol, adică de un demon mai mare. Nu ne-am descura cu el. No problem… vor spune unii, dar e suficient să-l chemăm pe tati cel iubitor și totul se rezolvă! NU. Nu e așa. Pentru că Tatăl nostru ceresc vrea să creștem, să ne maturizăm spiritual. Așa că singura soluție pentru a ieși din situații nasoale e să înțelegem, să conștientizăm, să experimentăm, ca să putem merge mai înțelepți mai departe. Astfel devenim PUTERNICI.

Dar uneori, unii din noi, nu putem înțelege dacă nu experimentăm prin durere, prin ceva ce nu ne place, prin ceva care să ne scoată din letargie, sau din rutină, ori din greșeală. Unii trebuie să simtă pe pielea lor, ce au cauzat altora prin simplul fapt că altfel nu pot înțelege că acel lucru e ceva rău. Alții nu au nevoie de acest fapt. Înțeleg mai ușor.

DUMNEZEU NE IUBEȘTE!

Dumnezeu ne iubește enorm, tocmai din această cauză deseori NE AJUTĂ, chiar dacă am făcut vreo greșeală, însă așa cum am spus în primul rând, e nevoie să conștinetizăm, și în al doilea rând nu face lucrurile în locul nostru. Trebuie să ÎI CEREM, să ne rugăm, atunci vom primi ajutor, sub formă de idei, de energii linistitoare, de oameni benefici, însă tot NOI SUNTEM CEI CARE TREBUIE SĂ DECIDEM CE FACEM. Să PUNEM ÎN PRACTICĂ IDEILE, să LĂSĂM ENERGIILE SĂ NE VINDECE, să URMĂM ACEI OAMENI AI SORȚII.

Pentru că e adevărat proverbul: Dumnezeu îți dă, dar în traistă nu-ți bagă.

Noi suntem cei care trebuie să ne detașăm, să iertăm, să fim empatici, să fim recunoscători, să avem compasiune, și să vindecăm unde am rănit, să dăruim, să primim, să facem tot ce ține de noi ca să cunoaștem legile universului – acest lucru din urmă fiind important și… având legătură cu titlul. Nu poate face Dumnezeu aceste lucruri pentru noi. Avem liber arbitru în privința asta.

Asa cum am spus, IUBIREA LUI DUMNEZEU e compusă din două aspecte în ceea ce-l privește pe om: libertatea și evoluția.

Despre libertate sau altfel spus LIBERUL ARBITRU, am vorbit mai sus, în ce privește EVOLUȚIA, care e de fapt scopul vieții, are legătură atât cu ce am spus până aici, cât și cu… ceea ce e numit în unele cărți religioase, ori ezoterice, FRICA DE DUMNEZEU.

Iată de ce…

Poate că exprimarea pare dură, sau doar e prost înțeleasă, pentru că de fapt vorbim aici despre TEAMA pe care omul care încalcă legile divine ale vieții AR TREBUI SĂ O SIMTĂ. Pentru că dacă ar simți-o nu le-ar încălca. Ar înțelege că vor fi loviți de bumerang.

Atunci omul S-AR TEME SĂ FACĂ RĂU, deoarece LEGILE DIVINE SE APLICĂ oricui. Iar aplicându-se omului I SE ÎNTOARCE RĂUL PRODUS. De acest lucru ar trebui să ne temem, nu de pedepse inutile si nedrepte.

Dumnezeu ESTE DREPT.

Nimeni nu e perfect, toți greșim, și dacă conștientizăm și ne cerem iertare, suntem eliberați de consecințe nefaste.

Nu orice emoție negativă e o greșeală fatală, sau un mare păcat. Și tocmai cei care nu fac adevăratele greșeli se simt deseori vinovați. Din lipsă de cunoaștere probabil.

Însă… întotdeauna în ceea ce privește emoțiile și faptele, CANTITATEA contează, persistența, insistența adică atașamentul de anumite emoții, pe care le rulăm și le tot rulăm în mintea, inima și existența noastră. La fel și cu faptele ce sunt repetate. Și după cum bine zice un alt proverb: “A greși e uman, a persevera e diabolic”.

Iată cele 7 rele ce trebuie să le alungăm din suflet și să lucrăm contra lor imediat ce apar:

- invidia;
- ignoranța;
- orgoliul;
- lăcomia;
- disprețul;
- cruzimea;
- instinctual sexual exacerbat;

Din acestea SE NASC TOATE CELELALTE RELE pe care nu le-am mai numit aici și toate EMOȚIILE NEGATIVE ȘI COMPORTAMENTELE DISTRUCTIVE, și de aici izvorăște răul, adică:

Oameni care ucid alți oameni, sau ucid și maltratează animale nevinovate, oameni care violează femei sau copii, oameni care poluează planeta, oameni care calcă în picioare și bârfesc in cel mai urât mod, și invidiază, pe cei ce i-au ajutat ori pe prietenii lor, oameni care distrug prin diverse mijloace si forme, suflete, vieți, destine, natura… de fapt… PE EI ÎNȘISI. Nu doresc să mai continui, cu exemplele răului, pentru că cine a înțeles până aici a înțeles despre ce vorbesc.

Acesți oameni NU au FRICĂ DE DUMNEZEU, DE LEGILE DIVINE, DE PEDEAPSA CE SE VA ABATE ASUPRA LOR.

Sau credeți că Dumnezeu e dator să-i ierte așa… pur și simplu, din iubire, pentru că EL e iubire, el e bun și ne bagă în aceeași oală pe toți?

Cine crede astfel ar trebui să se plaseze în mod empatic în locul celui ce a suferit nedreptatea. Nu pentru mult timp, pentru că imaginația lucrează…

Deci Dumnezeu e iubire, însă e necesar să ne temem să încălcăm legile lui spirituale, pentru că astfel nu vom putea să împlinim scopul pentru care am venit pe Pământ, adică nu vom putea evolua. Și atunci… vom primi lecții de viață, vom avea examene de care nu trebuie să ne temem, dar pe care ar fi benefic să le înțelegem sensul și scopul, pentru a ieși din legea karmei și a intra în legea iubirii și astfel vom putea să ne bucurăm în fiece clipă de iubirea lui Dumnezeu.

Și pentru că nu vorbesc de la mine, ci din cărțile sfinte, ori din ceea ce primesc din astral, voi scrie în curând un articol în care voi prezenta câteva din sfaturile date de Iisus ucenicilor și celor ce îi ascultau predicile, prin care îi învață cum să procedeze când au de-a face cu cei răi, sau mai exact cu cei pe care nu-I interesează legile și evoluția spirituală.

Să nu uităm niciodată, Dumnezeu e IUBITOR, BUN și e DREPT

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)