Home


Cauzele karmice ale bolilor psihice

cauzele karmice Psihologia împarte bolile sufletești în nevroze și psihoze. Nevrozele sunt considerate mai ușoare, iar psihozele boli mai grave împărțite în categorii cum ar fi: schizofrenia, paranoia, isteria, depresia, etc
Psihologii le-au clasificat, le știu simptomele, au creat pentru ele diverse pastile și metode de terapie, dar dincolo de acestea există anumite disfuncții care sunt ignorate, disfuncții energetice și cauze spirituale.


Să începem cu NEVROZELE!

Ce sunt de fapt ele? Un om este nevrotic, când nu are un psihic echilibrat, respectiv când își pierde prea ușor starea de calm și siguranță de sine, când are temeri mari, sensibilități exagerate, obsesii sau regrete persistente, când trece foarte ușor și fără un motiv evident grav de la o stare de bine, la o stare negativă de tristețe sau de agitație. În fond nevrozele sunt blocaje energetice. Anumite meridiane – canale prin care curge energia vitală - sunt blocate, ori din cauze reprimărilor și negărilor se ajunge la blocajul chakrelor, adică al portilor subtile ce fac legătura dintre lumile interioare, sufletești și cele exterioare, materiale. Atunci câmpul auric devine sensibil, se deformează ușor, iar omul pe lângă proriile emoții negative cauzatoare de probleme în trup și destin, devine extrem de vulnerabil la influențele acesti lumi și ale altor lumi nevăzute. El își pierde protecția. Devine o pradă ușoră a atacurilor psihice provenite din gânduri negative îndreptate spre el, locuri încărcate de energii agresive, influențe datorate imaginilor cu scene violente transmise la televizor, energiile negative ce vin pe linie de ADN spiritual – adică păcatele părinților sau blestemele de neam, etc.

PSIHOZELE cu întrega lor suită pornesc tot de la aceleași cauze ca și nevrozele numai că blocajul a devenit major. La nevroze, meridianul sau chakra se deblochează mai simplu deseori de la sine, iar omul deși este sensibil își revine, și își recapătă starea de echilibru și bine interior. Temporar, desigur. La psihoze însă, blocajul este prezent permanent, omul nu se mai poate încadra în societate, iar din punct de vedere energetic se poate spune că are câmpul auric este deformat și asa rămâne (până la o eventuală vindecare). Această deformare a câmpului are diferite aspecte, și în consecință diferite efecte asupra modului de a se manifesta al omului afectat.

Dar să le luăm pe rând… nu înainte de a vă atrage atenția că există tendința, printre oamenii sănătoși care citesc despre aceste simptome (în primul rând studenții la psihologie), să își atribuie una sau alte dintre ele. Este o falsă senzație, poate din cauza faptului că mici tendințe avem uneori cu toții, dar ele se încadreză în normalitate. În cazul celor cu adevarat bolnavii micile tendințe ce ne caracterizează uneori pe toți sunt mult amplificate și cei bolnavi se încadrează cu greu în societate sau chiar deloc.

SCHIZOFRENICII

Este afectată în principal chakra coroană din creștetul capului, Sahasrara, chakra Ajna – al treilea ochi, și chakra gâtului – Vishuda, și în consecință câmpul auric în partea lui superioară este deformat. Energia nu mai curge liber nici prin canalul energetic principal, având ca efect afectarea sistemului nervos central, respectiv a creierului. Ceea ce este afectată este percepția realității. Schizofrenicii aud voci, văd imagini, simt lucruri pe care cei normali nu le simt. Însă spre deosebire de clarvăzători care aleg să se conecteze la o anumită problemă, ei le văd haotic, se conectează fără să vrea la lumi inferioare. Văd/aud ce li se arată, nu ce vor ei să vadă, sunt afectați de viziuni ce nu le pot controla. Problema lor e că deseori, nu pot face distinție între lumea vizibilă și cea invizibilă, între lumină și întuneric, și nu pot avea o viață socială normală. În vechime erau numiți demonizați. De fapt ei văd entități, duhuri, fragmente din lumi inferioare. Sunt ca o antenă care prinde haotic posturi de radiao, însă prinde posturi de emit pe frecvențele joase și ultra joase. Din păcate ei, neajutați, nu pot închide radioul, iar zgomotul îi omoară.

Problema spirituală: Cândva, într-o viață anterioară s-au dezis de iubire și de divinitate, au făcut fapte grave, extrem de violente, sau pur si simplu au acumulat multă ură în suflet și astfel sunt conectați la vibrațiile specifice acestor stări spirituale. Sansa lor este să fie ajutați să se întoarcă pe calea iubirii.

PARANOICII

Afectate sunt aceleași chakre, la care se adaugă chakra inimii. Ei sunt obsedați de faptul - ireal în cazul lor - că ceilalți au ceva cu ei, că vor să le facă rău. Ei nu percep imagini și nu aud voci, însă percep la nivel inconștient tot acea parte a universului ce conectează la vibrații joase. Fie percep doar partea negativă subconștientă din ceilalți – deci văd o parte de adevăr, reală, dar trunchiată sau exagerată - , fie proietează pe ceilalți, sau altfel spus atribuie propriile păreri, emoții și sentimente negative, celorlalți care fie nici nu-i cunosc, fie nu au nimic cu ei, nici măcar la nivel subconștient (inconștient).

Problema lor spirituală majoră începe la chakra inimii, deoarece ei nu percep iubirea, le este teamă de iubire, au fost candva atât de răniți în iubirea ce au oferit-o lumii, încât au ajuns să generalizeze, să nu mai facă distincție între cel ce i-a rănit și restul lumii. Nu doar un om e rău, ci toți sunt răi, lumea a devenit pentru ei rea, ei neputând să perceapă partea pozitivă a lumii. Sansa lor este să fie ajutați să înțeleagă dualitatea, că pe lângă răul existent există și binele, iar ambele sunt de fapt fețele aceleași medalii – lumea materială.

ISTERICII

Au afectată în principal chakra doi, Svadistana, chakra sexuală, care este totodată chakra sinelui și chakra inimii, o problemă având si la Manipura, respectiv controlul puterii peronale. Sensibilitatea lor în fața lumii este exagertă. În general ei au probleme sexuale sau amoroase. Au parte fie de iubiri pasionale neîmplinite ce se sfărșesc toate urmând aceeași schemă, sau de singurătate și de multă durere sufletească, cauzată de convingerea interioară că pe ei nu-i poate iubi nimeni și nu-și pot găsi iubirea ce o caută într-o peroană de sex opus. Pentru ei iubirea se rezumă la sex și relațiile cu cei de sex opus. Nu pot percepe și înțelege iubirea dincolo de aceste relații. Nu acceptă cu nici un chip că iubirea nu este neapărat o relație cu ceilalți, ci în primul rând o relație cu sine.

Caracteristica principală care îi distinge de ceilalti oameni ce trăiesc iubiri neîmplinite este faptul că sunt foarte sensibili la părerile altora despre ei, plâng ușor și nejusticat din motive minore, intră ușor în relații sexuale distructive pentru ei, nu le pasă de sentimentele altora sub acest aspect – deseori trăiesc cu persoane căsătorite - iar ei înșiși confundă frica de singurătate cu iubirea, deci nu-și cunosc sentimentele și nu-și stăpânesc emoțiile ce pentru ei sunt copleșitoare și distructive.

Sunt cei ce într-o viață anterioară au dat o importanță exagerată unei relații de iubire ce s-a sfarșit prost, sau cei ce s-au sinucis din dragoste, cei ce s-au dezis de divinitate pentru că nu și-au putut trăi o anumită poveste de dragoste. La nivel inconștient, Dumnezeu pentru ei nu e iubire, ci chin și suferință. Raiul există undeva departe, undeva într-o ceață intangibilă, în care se întrevede un prinț salvator pe un cal alb. Sansa lor este să fie ajutați să înțeleagă că iubirea există și dincolo de relațiile sexuale, că toată Creația e iubire.

DEPRESIVII

Au probleme cu chakra inimii, Anahata și cu chakra gâtului a comunicării și percepției adevarului divin existent pretutindeni, sau altfel spus intuiția. Depresivii nu văd viitorul. Pentru ei acesta este întunecat sau inexistent. În fața lor este un hău negru, o prăpastie peste care nu există punți. Ei nu mai pot percepe binele, se consideră persecutați de viață, de divinitate – dacă cred în ea -, consideră viața nedreaptă, ignorând astfel legile nevăzute ale universului, fie din necunoaștere – nu cunosc legile divine, fie că își atribuie rolul de victime inocente și se complac în acest rol. Și-au pierdut curajul și încrederea în sine, și mai mult încrederea că Dumnezeu îi poate iubi și pe ei, că merită ceva bun și că pot obține.

Spre deosebire de ei melaconlicii și cei triști văd viitorul, dar momentan nu se gândesc la el, instinctiv ei știu că au nevoie de o pauză de odihnă, și că va veni vremea când se vor ridica, depresivii se cred pierduți definitiv, se văd trăind într-o lume rea în care ei nu-și găsesc locul.

Sansa lor este să fie ajutați să înțeleagă cauzalitatea lucrurilor, că nimic nu e întâmplător, să înțeleagă detașarea de lumesc, faptul că viața conține ambele aspecte și anume binele și răul și că universul este într-o continuă schimbare.

OBSESIV COMPULSIVII

Sunt cei ce nu se pot desprinde de anumit obiceiuri, ritualuri, obsesii. Sunt supărați pe trecut și le e teamă de viitor, fapt ce îi face să se refugieze într-o zonă căduță, imaginară ce le oferă confort. Orice ritual le oferă confort pentru că de fapt le oferă atât ordine cât și speranța în bine, orice obicei obsesiv – cei obsedati de curățenie, sau de a se spăla pe mâini, sau obsedați de anumite amintiri – îi ajută să evadeze dintr-un prezent neplăcut, să evite realitatea emoțională sau spirituală. Ei vor siguranță, uitând că viața nu poate niciodată să ofere o siguranță deplină. Ei urăsc neprezăvutul, uitând că viitorul nu poate fi planificat în totalitate, ba mai mult întorsăturile sorții pot avea în cele din urmă consecințe benefice. Trec de la stări de bine, la stări proaste, brusc, deseori fără motive prezente.

Ei trebuie să înțeleagă că viața e schimbare, curgere, că neprezăvutul face parte din ea și divinitatea este prezență în toate, nu doar când efectuezi un ritual, sau același gesturi și lucruri de mult cunoscute – chiar si obiceiul de a medita absolut în fiecare seară fără excepție poate fi dăunător uneori – ei trebuie să înțeleagă că Dumnezeu ne vorbește prin oameni, că toți oamenii sunt condusi de Dumnezeu, indiferent ce fac, și că lumea nu este un loc periculos, ci un joc, uneori calm, alteori palpitant, iar frumusetea acestuia nu e nepărat să respecți strict toate regulile, pe care deseori nici nu ai cum să le știi, nici măcar să câștigi toate partidele jocului, ci frumusetea lumii e jocul în sine.

Orice boală psihică e de fapt o disfuncție energetică mai mică sau mai mare. Când e afectată o chakră, toate sunt afectate mai mult sau mai puțin. Când sunt afectte chakrele, sunt afectate si nadisurile (canalele energtice) si automat și câmpul auric. Toate aceste disfuncții se pot vindeca urmând un tratament enegetic, în paralel cu consiliere pshologică/spirituală. Asta dacă cel afectat are voința aceasta, nu doar cei din jurul său. Pentru că o condiție absolut necesară este să aibă acel nivel de conștiință care să-l determine să înțeleagă că ceva nu e în ordine cu ființa sa. Apoi prinînțelegerea si iubirea celor din jur,  rugăciune, meditații, răbdare și multă iubire, chakrele își pot recăpăta echilibrul, iar sufletul strălucirea și pacea.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)