HomeCum stim daca suntem pe drumul cel bun…

Drumul cel bun Fiecare suflet trebuie să-și învețe lecțiile sale, iar lecțiile sunt puncte aflate la intersecții de drum. Liniile vieții se unesc și se bifurcă în funcție de modul cum rezolvăm conflictele, sau altfel spus cum ne învățăm lecțiile. Viața pe Pămănt nu-i ușoară și nu toți oamenii au privilegiul de a veni aici cu un psihic echilibrat și cu o karmă bună. Sigur unii au rămas secole de-a rândul repetenți la lecțiile vieți însă dacă Creatorul e îngăduitor noi nu putem să fim altfel și să judecăm.

Nu știm niciodată ce stă în spatele atitudinilor semenilor noștri, câte dureri, câte pierderi, tristeți, neîmpliniri, neputințe, complexe. DIN ACEST MOTIV NIMENI NU TREBUIE ACUZAT DE NIMIC, iar atitudinile corecte din punct de vedere divin, pot fi diverse: dacă într-o viață ai fost prea permisiv, acum e necesar să înveți să spui NU și să trasezi granite, atunci cand situația și sufletul tău o cere. Daca ai fost prea tiranic, acum trebuie să înveți să cedezi, și știi până unde să cedezi, cât și cum.

Fiecare suflet are lecțiile sale, lecții deseori diferite de ale tale, fapt ce-ți poate da iluzia că grește cu ceva și totuși nu întotdeauna este astfel.

În fond chiar de suntem de aceeași esență SUNTEM DIFERIȚI, altfel nu am putea evolua. Fiecare trebuie să ne urmăm propriul drum și să ne învătăm propriile lecții. Cum știm că suntem pe drumul cel bun?

CEL MAI BUN BAROMETRU E SUFLETUL

Cand SUFLETUL te doare, înseamnă că undeva, ceva e greșit. Sufletul doare fizic, sau simte o greutate enormă, o tristețe și ceva precum o apăsare.

Când SUFLETUL trăiește sentimentul împlinirii, al bucuriei, al expansiunii, al stării de zbor atunci ai mai trecut un examen și ai mai încheiat un conflict. Sufletul nu poate minți și nu poate fi mințit. El trebuie să se ghideze după sentimente, senzații și după EFECTELE acțiunilor sale. După senzațiile vizavii de aceste efecte.

Ar fi benefic să stăm cu noi înșine sau altfel spus să ne analizăm propriul suflet. Să-i acordăm atenție. El este localizat cum bine știți în dreptul inimii, mai spre mijlocul pieptului. Nu trebuie să fim extrem de creativi pentru a pune întrebările potrivite. Ce sentimente ai când vrei să faci ceva? Ce simți când faci o alegere? Și ce simți când acțiunea ta e împlinită sau ar fi împlinită. Nu vorbim aici despre rațiune sau morală, și nici măcar despre sentimente, ci despre O SENZAȚIE A SUFLETULUI. Acea senzație ce nu minte. Care e această senzație?

Ce simte sufletul când face alegerea bună din punct de vedere divin? Unul sau toate din aceste sentimente: pace, ușurare, bucurie, împlinire. Un sentiment de bine, dincolo de binele efemer și uman. Sentimentul binelui etern. Sau altfel spus al ÎMPĂCĂRII CU DIVINITATEA.

ÎN CEEA CE-I PRIVEȘTE PE CEILALȚI…

Pentru a fi pe drumul cel bun în relația cu ei, e necesar să fim fini observatori, însă nu trebuie să-i judecăm. O atitudine de empatie, sau măcar compasiune putem să avem, atunci când nu putem avea un sentiment de iubire. În fond iubirea le include pe cele menționate înainte.

Am observat că IUBIREA are pe Pământ două aspecte: iubirea plină de bucurie și iubirea plină de compasiune. Aș putea spune că IUBIREA e o datorie. O datorie nu față de ceilați cât față de tine. Dacă poți iubi și pe cei considerați răi, atunci deții darul iubirii pline de compasiune iar sufletul își va fi mai ușor.

Nimeni nu-i poate schimba pe ceilalti, nimeni nu poate salva suflete. Ce putem face este să arătam o cale. Iar ceilalti o pot urma sau nu. O cale comună întregii umanități, nu calea destinului personal, care e sădita în sufletul fiecăruia dintre noi. Din acest motiv nu trebuie sa existe îndrumare spre un anumit drum, ci doar îndrumare spre auto-cunoaștere, înțelegere, auto-respect si dans cu sinele, și libertate. LIBERTATEA DE A FI TU AȘA CUM EȘTI.

Putem arăta celorlalți calea moralitatii împletite cu iubire.

Moralitatea fără iubire e judecată. Iubirea fără moralitate e rătăcire.

Noi suntem cei care îi tinem lângă noi pe ceilalți, din iubire sau ură… închiși în gândurile noastre, în casele noastre, în inimile noastre, în trecutul nostru, ori intr-un ipotetic viitor. Noi suntem cei ce putem reda libertatea nouă și lor.

Întelepciunea pleacă din noi insine, si noi suntem cei ce ne alegem viața și calea PREZENTĂ în functie de cum PERCEPEM la un moment dat LUMEA, pe CEILALȚI și pe NOI. Iar această percepție se schimbă, în funcție de modul cum evoluăm.

Si tot noi suntem cei ce ne putem deschide proprile aripi de lumina. Iar cu aripile deschise putem zbura către cer spre locul nostru special din inima universului si a divinitatii.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)