Home

Asculta-ti intuitia si vei pasi pe o cale magica

Avem în noi totul, universul e holografic, adică orice parte din el, conține informații despre întreg, despre “marele tot”. Poate că nu degeaba Iisus spunea cândva referindu-se la Dumnezeu Tatăl... „Eu în El și EL în Mine...” Avem în noi sămânța divinității, pe care o putem îngriji și astfel o putem face să se dezvolte, să crească... și asa devenim puternici sufletește, sănătoși, împliniți, fericiți. Adevărați dumnezei în acțiune, conectați la tot și la toate...

Am ales să vorbesc despre intuiție pentru că apare tot mai des și mai mult în viețile noastre. Ar fi o greșeală să n-o urmăm, pentru că ea întotdeauna ne va conduce spre ceva ce ne va bucura inima.

Totuși unii oameni fie spun că nu au intuiție, ori că e o prostie... fie o confundă cu alt tip de voci interioare, mai exact alt tip de gânduri, izvorâte din rațiune, ori din emoții și sentimente.

CUM DIFEREȚIEM INTUIȚIA DE ALT TIP DE VOCI INTERIOARE ȘI GÂNDURI.

Intuiția vine din vocea interioară a divinității din noi. Ne spune spre exemplu „fă un anume lucru”, sau „nu îl fă”... și trebuie s-o urmăm. Uneori nici măcar nu e o voce, ci e o ghidare interioară, un flux de energie care ne poartă pașii spre ceva. De exemplu mergând printr-un mare mall, pașii mi-au fost purtați spre un magazin de ceaiuri, și alte minunății naturiste, spre mare bucurie a sufletului meu. Nu căutam așa ceva în acel moment, căutam doar ieșirea, însă magazinul găsit când am luat-o pe un coridor mai puțin umblat pe unde nu trecusem vreodată, m-a făcut să mă simt într-o lume magică, pentru că mi-a făcut plăcere să rătăcesc printre rafturi și să plec cu cîteva ceaiuri deosebite.

Intuiția poate fi catalogată ca opusul rațiunii sau al logicii. De exemplu îmi propun să merg mâine la Sinaia, dar „ceva” mă reține. Nu există nici un impediment logic, vremea e bună, am bani, am timp, am cu cine să merg... și totuși inima zice fără vreo logică NU. Nu te duce. Aceea e intuiția. Mă ferește de ceva neplăcut.

Uneori logica și intuiția nu se contrazic, chiar se suprapun.

Vrea să merg la Sinaia și logic e bine, iar intuiția îmi spune să merg. Și atunci totul e bine.

Sau...

Mă invită cineva la Sinaia și mi se pare ilogică invitația deoarece s-au anunțat furtuni și ploi, și intuiția îmi spune și ea să nu merg.

Însă uneori devine ceva mai... complicat, pentru că INTUIȚIA se poate confunda cu DORINȚA sau cu FRICA.

Cum le deosebim, pentru că dacă nu avem o practică în acest sens poate fi... ceva mai greu.

Ca să-ți poți auzi vocea intuiției trebuie să fii... în „Lumină”. Mă refer la Lumina spirituală, nu la cea a unui bec de 100W. Adică să ai deja o anume conexiune cu Dumnezeu, fapt care automat îți dă energie, un anumit tip de energie – puternică și curată. Să crezi în EL, să-i vorbești, să-L simți cum îți vorbește. Iar aceast tip de conversație să aibă efecte vizibile și pozitive în viața ta.

Dar haideți să încercăm să explicăm inexplicabilul și să dăm câteva indicii.

DORINȚA


Ca să nu existe confuzii, e necesar să spun că e benefic să avem dorințe, și e benefic și să facem ce depinde de noi să ni le urmăm/ împlinim. Prin dorințe într-un fel sau altul evoluăm. Dar acesta e alt subiect. Revenind deci la intuiție, unii oameni se lasă GHIDAȚI DE INTUIȚIE pentru a-și împlini dorința, alții... spun: VREAU și SIGUR VA FI CA MINE.

Aceea nu e intuiție... e vocea dorinței din tine, e doar VOINȚĂ în cel mai bun caz, iar voința poate fi bună deseori, dar uneori poate fi...ineficientă. De ce? Pentru că voia omului trebuie să se întâlnească cu voia lui Dumnezeu.

Iar Dumnezeu VREA... însă pentru El importante sunt INTENȚIA din spatele scopului și CALEA PE CARE MERGEM spre împlinire.

Confundăm DORINȚA cu INTUIȚIA atunci când DORINȚA INTERIOARĂ DE CONTROL E IMENSĂ și ne lăsăm conduși de ea, spunând că trebuie să fie CUM NE DORIM NOI și atunci AȘA VA FI. Însă ea nu are de-a face cu voia universului sau cu mersul firesc al lucrurilor. Adică dacă privim lumea prin ochii dorinței de control, nu putem controla nimic și nici nu le putem viziona/intui ce va fi. Nu suntem intuitivi.

Ea vine din ceea ce în mod banal se numește egou.

Egoul nu are intuiții, pentru simplul fapt că e foarte conectat la teluric, la uman, la material.

Divinul însă e acea parte din om ce e conectată la lumea nevăzutelor, la îngeri, la ghizi spirituali, sau uneori chiar la ființe de lumină mult superioare.

Avem nevoie si de egou și de divin, fiecare având rolul său. Important e să știm să le folosim.

Și atunci...

Când ai o dorință prea mare și nu știi ce să faci, adică ai nevoie de INTUȚIE, ca ghidare, oprește-te câteva clipe, stai în liniște și gândește-te la dorința ta. La drumul pe care vrei sa-l parcurgi pas cu pas. Dacă există căi contradictorii privește-o cu ochii minții pe fiecare la rând și observă ce simți, ce simte corpul tău. Mai exact ce simți în zona din dreptul inimii. O strângere sau o expansiune? Ceva te ține sau ceva te împinde spre scop exact pe acel drum, te face să zîmbești, te liniștește? Corpul întotdeauna ȘTIE.

Cheia e în astfel de cazuri... SENZAȚIA.

Însă uneori e mai greu pentru că... senzația poate fi întunecată de frică sau altfel spus neîncredere și atunci se nasc iar confuzii.

FRICA

Este cel mai mare dușman al omului, pentru că unde e frică, nu e Dumnezeu, e stagnare, tulburare și haos. Nu mă refer aici la instinctele care sunt firești – frica de înălțime, de apă, de foc, etc. Ci la acele voci interioare care pot fi confundate de către unii oameni cu intuiția. Vocile acelea care spun: nu ai să reușești, nu ai să poți, vei fi respins, abandonat, penibil, nedreptățit, ai să pătești ceva rău... Sunt vocile rănilor interioare suferite de mulți dintre noi în copilărie. Și care s-au repetat ulterior, fiind vorba de răni nevindecate.

Aceste voci care pun piedici pe motivele de mai sus, NU SUNT INTUIȚIE, Intuiția spune ceva ce aparent nu are logică. Dacă spune NU, nu-ți dă un motiv, divinul nu simte nevoie de justificare. E NU și atât. Un NU ilogic. In nici un caz nu-ți șoptește unul din motivele pe care le-am enumerat eu mai sus. Nu-ți provocă frică, ci spune doar nu, sau... ți se crează un sentiment de... barieră, dar fără a exista sentimentul de frică, ci doar simt că... nu acum..., nu acolo..., sau nu cu acea persoană... sau... nu e momentul.

Ce să faci în astfel de momente în care dorești foarte mult sau te temi pentru a avea intuiție și a găsi drumul spre împlinire?

Să te rogi.

Nu din habotnicie. Nici din misticism. Ci pentru simplul fapt că rugăciunea – făcută corect cu toată ființa, concentrat și atent – deschide anumite CANALE ENERGETICE existente în noi. Curăță câmpul auric și chakrele superioare. Mă refer aici în special la Sahadsrara, chakra aflată în creștetul capului. Apoi lumina coboară încet spre chakra inimii, trecând prin și curățând chakra Ajna – al treilea ochi, Vishuda – chakra gâtului, și Anahata chakra inimii, toate responsabile într-un fel sau altul cu intuiția. Deoarece fac legătura cu lumile superioare.

Există și alte metode de curățare, însă pe lângă faptul că aceasta e la îndemâna tuturor – inițiați și neinițiați, e una din cele mai eficiente, pot spune chiar... cea mai eficientă, rapidă și la îndemâna tuturor.

A nu-ți asculta intuiția e O GREȘEALĂ.

Din punct de vedere spiritual EXISTĂ DOUĂ TIPURI MARI DE CATEGORII DE GREȘELI.

1. Greselile despre care știm cu toții că sunt greșeli. Adică: răutatea, cruzimea, lenea exagerată, lăcomia exagerată , judecățile în necunoștință de cauză, violența, furtul, etc. Într-un cuvânt pot spune că vorbim aici de încălcarea legilor divine. Și de lipsa dorinței de a evolua spiritual. Din aceste greșeli putem învăța PRIVIND LA CONSECINȚELE LOR. Și le putem îndrepta schimbând comportamentul dăunător.

2. Al doilea tip de greșeala e ceva mai subtil și mulți nu înțeleg că greșesc. Vorbim aici despre momentele în care AM AVUT INTUIȚIE adică știam că trebuie să acționăm într-un anume fel și NU am făcut acest lucru.

- Când am fost INSPIRAȚI și nu am avut încredere în vocea intuiției noastre.
- Când universul ne-a AVERTIZAT PRIN DIVERSE SEMNE pe care le-am putut înțelege măcar parțial, dar pe care am ales să le ignorăm. (nu vorbesc aici de clasicele semne din popor precum întoarcere din drum, pisica neagră, etc, ci de semne personale, sau personalizate )
- Când am avut VISE ce prevesteau ceva negativ și nu ne-am rugat cerând ajutor lui Dumnezeu.
- Când cineva NE STRESEAZĂ în mod repetat sau simțim că NU E SINCER cu noi, și noi totuși continuam relația cu acel om.

Iar toate aceste lucruri au CONSECINȚE NEGATIVE deseori FĂRĂ NICI O APARENTĂ LEGĂTURĂ DIRECTĂ cu CEVA. Însă legătura există, e subtilă, e consecința neascutării VOCII MAGICE A UNIVERSULUI, sau... cum îmi place mie să spun, A VOCI INTUIȚIEI prin care ne vorbește DUMNEZEU.

Da, numai atunci putem spune că am greșit cu ceva, când conștiința noastră a avut în față variantele vieții, și ceva i-am spus cumva, chiar și mascat, firav, că poate alege O CALE – adică cea bună - și totuși am ales să ignorăm acel mesaj.

În rest dacă am făcut ceva cu consecințe negative, pentru noi sau pentru alții, dar nu am avut habar în nici un fel că ceea ce facem e greșit, atunci... nu putem spune că am greșit cu ceva.

Cum putem fi în concordanță cu intuiția și deci cu... partea benefică a universului?

- În afară de RUGĂCIUNE, care ne deschide anumite canale energetice, așa cum am spus deja, uneori e nevoie SĂ CEREM.

- Să cerem Universului un răspuns la o problemă concretă. Să-i dăm un termem și în cele mai multe cazuri, răspunsul va apărea, sub o formă sau alta. Trebuie doar să fim atenți să-l vedem. Un cuvânt, o frază, un vis, comportamentul unei persoane, totul e comunicare. E o intuiție forțată, dar... e totuși un mesaj de la Dumnezeu.

- Să stăm liniștiți cu noi înșine PRIVIND ATENT ÎN NOI, LA MESAJELE NOASTRE INTERIOARE REALE. La felul cum sufletul are senzația de expansiune, atunci când E DE BINE. Sau de strângere când e DE RĂU. La sentimentul de DA sau de NU... indus de acea FORȚĂ INTERIOARĂ care parcă ne împinge sau ne oprește de la ceva. La mesajele aparent ilogice, dar pe care nu e un efort să le ascultăm, cum ar fi să o luăm pe o anume stradă, să cumpărăm o anume carte – în ea există cu siguranță un mesaj, să ne schimbăm rochia, chiar dacă suntem gata de plecare, să nu ne ducem într-un anume loc, să dăm un telefon, etc

Astfel putem deschide căi magice ce ne vor duce spre BINE sub toate aspectele sale.

Nu uita: UNIVERSUL E SETAT PE varianta BINE, vindecare, refacere, armonie și îți dă șansa să... te SETEZI ȘI TU. Universul E VIU și mai ales INTERCONECTAT. Universul VORBEȘTE cu noi. E un fapt REAL, ADEVĂRAT.

Asa cum am spus, uneori pare ilogic și pare că nu are legătură cu scopul nostru ceea ce ni se spune, dar totuși e momentul să ascultăm. De exemplu ți se spune să-ți schimbi ținuta înainte de a pleca la drum. De ce? Păi tocmai pentru că în acele 5 minute cât durează acest fapt, tu poți evita un accident. Alteori ți se spune să nu te întâlnești cu cineva, ceva te ține și nu știi ce... Și totuși tu te întâlnești cu acea persoană, dar te enervează așa rău, că a doua zi faci o criză de ficat. Sau simți că nu e bine să nu angajezi un meșter și totuși o faci, se dovedește că... e prost, neserios, ineficient.

Și exemplele pot continua. Și pot continua și-n pozitiv, deci iată un exemplu din viața personală și sunt foarte multe vă asigur... În urmă cu mulți ani m-am operat la ochi. Mi-a luat 2-3 luni până să mă duc la spital pentru a găsi un medic. NU AVEAM UN MOTIV pentru a amâna, dimpotrivă. Nu-mi era teamă, dar ceva... mă ținea. Însă într-un anume moment ceva mi-a spus să mă duc și m-am dus... L-am întâlnit pe coridor chiar pe medicul destinat să mă opereze. Era unul din cei mai buni. Habar n-aveam cine e și cât de bun e... dar am intrat în vorbă cu el. Conversația scurtă avută m-a condus către asistenta lui care m-a programat rapid. Tocmai se eliberaze un loc. Altfel mai trebuia să astept câteva luni. Și... operația a reușit, și totul a mers perfect. De ce? Pentru că mi-am ascultat intuiția... sau altfel spus, vocea divină din suflet.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)