Home

Cand EGOUL ucide ADEVARUL… si iubirea

Computer Nu întâmplător scriu acest articol acum, este Boboteaza, adică momentul când Domnul nostru Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, a fost botezat în Iordan de către un alt mare spirit, profetul Ioan, zis Ioan Botezătorul.
Iisus a venit la Ioan sa-l boteze cu apă în râul Iordan, dar acesta i-a spus că nu este demn să-l boteze pe Cel care este mai mare ca el, pe cel care va boteza lumea cu Duh sfânt si cu Foc (sacru). Ioan fiind profet a văzut adevărul despre Iisus, că este de fapt cel ce va schimba lumea – doar lumea celor ce îl vor urma și asculta desigur – el a văzut că Iisus este Fiul lui Dumnezeu, sau altfel spus acea parte din Dumnezeu ce a ales să se întrupeze ca OM, pentru a ne arăta adevărul, singurul adevăr existent – cel ce ține de spirit, de sufletul ce este nepieritor.

Spunând adevărul despre Iisus și despre păcatele conducătorilor acelor vremuri tulburi, Ioan a plătit cu viața, a fost decapitat la cererea unei prostituate, și anume a dansatoarei Salomee, fiica femeii cu care trăia regele Irod.

Iisus învățându-i pe oameni despre adevăr, libertate și iubire, a fost crucificat. Și asta nu la alegerea conducătorilor, ci la alegerea gloatei ce l-ar fi putut salva, când Pilat din Pont i-a întrebat pe cine aleg să grațieze. Ei bine… gloata a ales să salveze un tâlhar.

Mă întreb cât s-a schimbat lumea de atunci. Mă întreb și mă uit în sufletul lumii. Recunosc, mă cuprinde mai întâi tristețea, apoi văd și câtiva stropi de lumină și așa îmi mai revine zâmbetul. E și bine… e și rău… Este.

Da, omenirea per anasamblu a mai evoluat. Nu mai există sclavie, nu mai există tortură, nu mai facem războaie cu săbii în care mor zeci de oameni, femeile nu mai sunt la mâna bărbatului, putem sa divorțăm, putem să facem avorturi, putem să vindecăm diverse boli, putem să comunicăm instant la orice distanță, putem să ajungem dintr-un loc în altul în câteva ore, avem alimente gustoase și chimicale capabile să dea recolte imense suficiente cât să hrănească întreaga omenire.

Și totuși… Da și totuși noi aruncăm mâncarea cu tonele la gunoi la nivel industrial în timp ce oameni în tările sărace mor de foame. Da, e un exemplu extrem, dar real. Un exemplu atât de trist că a devenit o statistică, ca să nu-l mai simtim la nivel emoțional. Zilnic mor zeci de oameni de foame. Da… Ce ne pasă nouă de ăia!

La fel de trist este când ucidem IUBIREA din noi. În fond… despre asta e vorba. Asta e drama zilei de azi.

Dacă Ioan și Iisus ar fi acum, aici în fața noastră, oare nu cumva ar avea aceeași soartă ca acum 2000 de ani?

Răspunsul depinde desigur de fiecare din noi. Priviti în sufletul vostru și analizați. Răspunsul îl veți găsi doar acolo. Analizați de câte ori EGOUL ucide IUBIREA. Si veți afla ce ați ales voi prin acțiunile voastre: să-i ucideți sau să-i salvați?

Veți spune… bine… bine… dar de unde să știu eu ce e bine, ce e rău?

Este simplu: analizati-vă sufletul, priviti-vă atent în oglindă și stați de vorbă cu voi. Uitați-vă în voi înșivă, dar nu uitați să vă uitați și în ochii celor din jur. Ei sunt oglinda voastră cea mai clară. Cei apropiati. Câtă bucurie le puteți oferi lor prin ce sunteți sau prin ce faceți? Cat de mult îi înțelegeți pe cei ce au făcut ceva pentru voi? Ce le dăruiți înapoi din proprie initiativă? Cât le iubiți sufletul?

Daca va uitați la sufletul vostru întrebati-vă dacă ce faceti voi pentru el – pentru suflet - îl înaltă și-l face să se simtă fericit, sau îl golește de energie si-l aruncă în brațele furiei.

Dacă sufletul plânge, mintea e neliniștită. Daca sufletul plânge el a pierdut lupta cu ceea ce numim clasic EGOU. Dacă sufletul plânge poate că am uitat să-l tratăm cu demnitatea cuvenită, iar el merită ce-i mai bun pentru că el este divinitatea din noi.

Dacă sufletul plânge are două motive principale la care se rezumă tot:

- fie i-ați negat adevărul, ați negat un program scris de divinitate acolo. Sufletului îi place să trăiască în adevăr, în acel adevăr concordant cu programele sale. Dacă acestea sunt ignorate, el imediat sesizează și situatiile de viață în care lucrurile par a o lua razna și omul nu mai e în apele sale. Țineți cont de faptul că sufletului îi place să dăruiască, să dăruiască iubire, prietenie, sinceritate, daruri ce aduc zâmbetul pe fața celor dragi. Sufletul prin natura lui e bun, el nu trădează, el nu uită binele, el nu se poartă cu necuviință, este recunoscător, este sincer, el iubește tot ceea ce ține de cer (ceruri) – adică de lumea de unde a venit, de spirit, de adevăr și el știe în mod subtil ceea ce contează în mod real din cele ce le ia cu el ÎN ETERNITATE.

- fie i-ați refuzat sufletului ceva – de acesta dată nu neapărat un program karmic - și ați ales cu egoul altceva, ceea ce într-un fel e tot una cu ignorarea unui program – acela de a fi OM. Ați ales acele acțiuni ce vă satisfac doar orgoliul. Acelea în care primiți, primiți atenție, primiți favoruri sexuale, primiți servicii, primiți bani sau lucruri, primiți putere de decizie, primiți ceea ce vă sterge complexele de inferioritate si vă satisafce complexul de superioritate. Vă credeți important primind aceste lucruri si vă agațati de moment, momentul ce pare veșnic, dar este atât de trecător. Însă… ați uitat de iubire, ati uitat că viața este un lucru trecător.

E drept că uneori nu putem alege pentru noi. Aleg ceilalți și noi plângem. Însă în acest caz e bine să nu uităm că noi putem oferi sufletului nostru demnitate si vindecare. Cum? Prin apropierea de Dumnezeu, prin rugăcine, bunătate și mai ales prin îndepărtarea lui de iluzie. Nu trebuie să ne lăsăm amăgiți niciodată. Doar asa vom putea să ne iubim și să ne respectăm sufletul.

Sufletul se întristează, dar vocea egoului e mai tare. Niciodată un om dominat de egou NU va putea auzi vocea sufletului. El va spune că adevărul e minciună, că albul e negru și negru e alb, că dreptatea îi aparține și că ceilalți trăiesc în umbră.

Deseori ceea ce ne apropie de lume și de anumite plăceri materiale, ne depărtează de divinitate. Ne face să uităm cine suntem si care este ADEVĂRUL DIN NOI. De aceea devenim robi. Robi ai păcatului, sau… a ceea ce spiritualitatea numeste EGOU. Pentru că un rob cu greu poate să nu dea ascultare stăpânului său. Cu greu poate să se elibereze, cu greu poate să fugă de el și să-l părăsească. De-asta PĂCATUL ne face ROBI.

Dacă l-am avea în fața noastră pe Iisus și ne-ar spune acele lucruri ce nu suntem pregătiți să le auzim despre noi, am striga în gura mare că avem în față un diavol. Că diavolul e invidios pe noi și pe fericirea noastră pământească. Am alege cu siguranță să-L crucificăm, sau să-i tăiem capul precum Salomee lui Ioan, numai ca să nu-i mai auzim vocea. Vocea adevărului ce doare.

Da… în urmă cu două mii de ani dansatoarea Salomee, fiica concubinei regelui, a cerut pe tavă capul lui Ioan, proorocul ce VEDEA ADEVARUL și-l striga în gura mare. Curajul lui nu i-a prea fost de folos, a fost pedepsit, decapitat. Însă puțini știu felul în care a sfârșit-o Salomee. Această dansatoare a fost decapitată la rândul ei când a căzut într-o apă cu gheță. N-a avut nici o scăpare gheața s-a strâns în jurul ei… A decapitat-o natura, nici măcar n-a fost omorâtă de un om. Tragic cum lucreaza karma adică legea cauzei și efectului.

Egoul în cele din urmă pierde și își ia propria pedeapsă. Și dacă Ioan a rămas în istorie ca un mare profet și Sfânt, Salomee a rămas în istorie ca o criminală si o prostituată. Nu trebuie să judecăm pe nimeni… e necesar doar să aruncăm o privire în realitatea istorică, ea spune tot despre legile vieții și despre adevăr.

Priviți atent în sufletul vostru… priviți atent și încercați să despărțiti adevărul de minciună… adevărul e acel lucru ce nu piere, e acea emoție ce dă inimii un fior, este ACEL CEVA ce dacă am avea acum puterea de a ne transmuta în ultima clipă a vieții noastre, am vedea cum el strigă de-acolo, din sufletul nostru aflat în ultima clipă, precum Ioan în apele Iordanului.

Adevarul divin nu piere pentru că e scris în suflete cu o energie pură și sacră, cu acele litere nepieritoare de viață și foc. Acesta e adevărul… iar adevărul și iubirea nu mor niciodată.
Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)