Home


Între credinta si orgoliu e Dumnezeu

Trăim un moment special, e... epidemie, dar mai ales e stare de altertă, ceea ce din punct de vedere psihologic și spiritual este ceva mai important decât epidemia în sine. Însă acest moment e scris demult în stele, cine cunoaște astrologie, poate confirma. Planetele indică acest fapt. Și atunci... mă întreb dacă mai contează sursa acestei epidemii, dacă e un virus creat și trimis în lume cu un scop, scăpat de sub control, sau pur și simplu o întâmplare nefericită datorată unui transfer de la animal la om, în China, o țară în care oamenii mănâncă lilieci, reptile și câini, nu de acum, ci de sute de ani.

Trăim acest moment deci NEÎNTÂMPLĂTOR. N-am să analizez acum efectele economice, nici măcar pe cele politice sau sociale, nici strategii și scenarii oculte. Și știți de ce? Pentru că ele la nivel de individ, adică de suflet, chiar nu contează!

Contează relația dintre noi și sufletul nostru, și mai ales relația dintre noi și Dumnezeu, care e unică, specială și imposibil de redat în cuvinte.

Deci am să mă rezum la ceea ce e cu adevărat important: aspectul spiritual.

Pentru că indiferent când ne e scris să plecăm din acest trup, suntem SPIRITE NEMURITOARE. Iar asta e ceea ce CONTEAZĂ.

Ce să facem într-o astfel de situație, iar nu e o noutate, știm cu toții: să păstrăm igiena fizică și mai ales psihică. Adică să gândim pozitiv.
Din punct de vedere spiritual e necesar să:
- ne detașăm de orice conflict;
- ne iertăm pe noi înșine și pe ceilalți;
- renunțăm la pretenții, judecăți și nemulțumiri;
- multumim pentru ce avem;
- să nu-i luăm în derâdere pe cei mai mici spiritual decât noi – fiecare gestionează criza cum poate și pe nivelul său de înțelegere și conștientizare – deci nu fiți ironici;

Astfel sufletul se purifică și se întărește, fapt ce-l face mult mai puțin vulnerabil la boală, sau la orice tip de încercări ori suferință.

Dincolo de toate acestea mai e ceva important.

Să fim conștienși că GÂNDUL este o FORȚĂ demnă de luat în seamnă.

Puterea lui de o vreme, s-a amplificat. Evoluăm și sub acest aspect, și mai mult avem libertatea să ne creem realitatea. Dacă avem voință și știm cum.

Deci să fim atenți ce gândim. Și nu mă refer aici la pandemie, ci la tot ce gândim despre noi și ceilalți, adică despre viață în genere, destin, soartă, divinitate, scopul nostru în viață, scopul vieții în general, relații, credințe, etc.

Suntem testați și selectați, sub aspect spiritual. Este părerea mea și o susțin, eu așa văd, așa primesc, așa simt.

Și mai simt nevoia să lămuresc un lucru extrem de important, deoarece, circulă și au circulat în mass-media, inclusiv online, sfaturi referitoare la puterea ce există în noi.

Da, ea există cu adevărat.

Însă...

Mare atenție la cum o folosim.

Există aici două aspecte:
- gândul;
- atitudinea;

GÂNDUL crează programarea corpului și a destinului.

ATITUDINEA despre care vorbesc în acest context se referă la aspectul spiritual, și am în vedere SMERENIA și ORGOLIUL. Iar orgoliul naște haos și distrugere, dacă nu imediat, cu siguranță în timp, în soarta celui ce îl practică.

Deci, cum ne programăm corect ca să fim sănătoși și să avem o viață fericită?

Am să vă dau exemplele potrivite cu contextul actual. Există două modalități:

1. STIINȚA PROGRAMĂRII MENTALE ne sfătuiește să spunem:

EU SUNT SĂNĂTOS. Corpul meu este puternic și plin de viață.


Este în ordine până aici, dar e necesar să adăugăm:

Cu voia și ajutorul lui Dumnezeu. Multumesc Doamne! Te rog ajută-mă în continuare.

Și să simțim iubire și recunoștință față de Creator. Și sentimentul binelui în noi.

2. RUGĂCIUNEA, respectiv cererea omului creat, îndreptată spre Creatorul său.

Am auzit de curând sfaturi care spun omului să se rezume la prima frază, din exemplul programării mentale, pentru că dacă spunem:
„Dă-mi Doamne sănătate”, înseamnă că cerem din lipsă și deci întărim ideea că nu avem. Și atunci este bine să ne rezumăm „a ne ruga” doar prin fraza Eu sunt sănătos.

A circulat demult această idee și este un americănism, dacă se poate spune așa.

Eu spun însă că este o abordare greșită. Și nu este corect din două motive:

Din punct de vedere PSIHOLOGIC în anumite cazuri, dar mai ales din punct de vedere SPIRITUAL ]n toate cazurile.

De ce?

Psihologic vorbind...

- A spune: eu sunt sănătos, eu sunt bogat, eu sunt fericit, etc, dacă nu ești într-adevăr astfel, este imediat negat de creier și de subconștient, care zic ceva de genul... „Hai las-o baltă... știm bine că nu ești așa!”

Și în genere omul renunță la astfel de programări în scurt timp, deoarece vede că nu se realizează.

Spiritual vorbind...

„Eu sunt sănătos” este o afirmație care în unele cazuri chiar poate avea efect. Asta dacă omul chiar e sănătos, afirmația îi întărește această stare. Dacă e bogat îi crește bogăția, etc.

Dar...

În timp, se petrece următorul fenomen spiritual: omul începe să se creadă autotputernic. Încet, încet... începe să creadă că el e un soi de magician ce poate face totul fără a mai se gândi la Dumnezeu. Sau la faptul că tot ce face, face cu puterea divină din sine, dar ignorând acordul și ajutorul lui Dumnezeu.

Puterea din noi chiar există, dar greșită e ideea că ne e suficientă DOAR ea.

Un prim aspect e că ne... autoconsumăm. Ne folosim propria energie spirituală, acumulată.

Alt aspect e că omul începe să se creadă un zeu, și nu e ceva rău în asta, și eu mă cred zeită, și chiar sunt, dar sunt o zeiță ce se înclină în fața Dumnezeului Suprem. EL ne dă puterea de a fi zei, sau de a alege – prin liberul arbitru - să nu fim, să fim ființe jalnice, văicăritoare, negativiste, ce aleg suferința. El ne dă ajutorul, atât prin legile sale spirituale, favorabile creșterii noastre ca suflete, cât și prin iertarea SA, care este aplicată în cazul în care am greșit încălcând aceste legi, dar care e oferită CA DAR DIVIN, în momentul în care omul conștientizează ce a greșit, cere iertare și decide să nu mai repete ce a făcut. El ne acordă favoruri, prin puterea Duhului Sfânt, care indiferent cum s-ar numi, este prezent în toate religiile și sistemele spirituale. Putere care ne ajută și sterge efectele greșelilor noastre, dacă cerem, dar vorbim aici de o cerere făcută cu smerenie.

Ce e smerenia?

Este recunoașterea superiorității PUTERII SUPREME ce a creat universul, universurile, viața și tot ce există în ele.

Ce nu e smerenia, mai exact ce e orgoliul în context spiritual?

E credința că omul este egalul lui Dumnezeu, sub toate aspectele și din toate punctele de vedere. Atenție! Acesta a fost și... credința ființei de lumină, Lucifer, ce prin acestă credință s-a transformat în ceea ce numim ���diavol”.

Dincolo de legenda ființei cu acest nume, reală sau ba, ceea ce cu siguranță este real, e faptul că DIABOLO = A DIVIZA.

În contextul despre care discutăm, a fi divizat = a fi despărțit de Dumnezeu. A face ceea ce faci, doar tu, și nu tu cu ajutorul Său.

Creația NU ESTE egală cu Creatorul.

Creația, prin ființele sale vii, în stadiul în care se află omul în prezent, poate să realizeze multe lucruri, dar nicicum ceea ce a realizat FIINȚA SUPREMĂ, Unicul. Omul își poate crea viața sa, își poate modifica destinul, chiar și pe cel scris în stele, poate face lucruri mărețe, dar nu poate crea Universuri ca acesta în care trăim, ca acelea ce le-a creat Dumnezeu, nu poate crea suflete, (putem face copii, dar spiritul lor, vine din alte lumi, nu îl creem noi), nu poate crea legile universului, care sunt eterne și aplicabile fără erori.

Dacă un om face bine și are o concepție de viață în concordanță cu legile spirituale, atunci el poate face multe. Dacă încalcă legile, el orice ar crede și oricine s-ar programa să se creadă prin fraze bine meșteșugite, nu va putea sfida legile universului. Nu le va putea încălca și nu va putea să se strecoare printre ele. Poate doar amâna aplicarea acestora.

De aceea ÎNTOTDEAUNA, TREBUIE să ÎL punem în ecuație pe Dumnezeu.

Deci...

„Dă-mi Doamne sănătate...”, este recunoașterea puterii supreme a Creatorului, și cerința de a ne menține în continuare astfel, adică sănătoși. Sau dacă avem vreo disfuncție fizică, este cerința de a o vindeca.

Această cerință nu vine din frică, ci din CREDINȚA CĂ VEI PRIMI.

Între EU MĂ VINDEC și EU SUNT VINDECAT DE DUMNEZEU, stă diferența dintre orgoliu și smerenie.

“Eu mă vindec”, fără pomenirea și credința în implicarea ajutorului divin, este orgoliu.

„Eu mă vindec cu ajutorul lui Dumnezeu și dacă asta e voia SA”, sau și mai bine, „Doamne ajută-mă să mă vindec, să fiu mereu sănătos, fericit și bogat”, implică recunoașterea faptului că El e puternic, că El ne iubește, că El e cu noi, că El ne ajută.

Și încă ceva, cel mai de preț dar, nu este nici sănătatea, nici bogăția, ci înțelepciunea divină, și iubirea divină, care automat le include.

Deci să ne rugăm pentru toate acestea, pentru că rugăciunea reală și din suflet făcută, nu poate include frica sau credința că nu am avea lucrul pentru care ne rugăm. Ci atunci când ne rugăm, “să credem că l-am și primit deja” așa cum ne spune Iisus, dar și să avem convingerea că Dumnezeu ne iubește.

Pentru că... ESTE AȘA.

Nu uitați Iisus a poruncit duhurilor, apei, mărilor, dar niciodată nu i-a poruncit lui Dumnezeu Tatăl, căruia chiar și El i s-a rugat.

Să fim iubiți și înțelepciune divină să avem.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)