Home


Stil asertiv, stil protectiv

flori Sunt doua modalitati de a relationa în societate, doua stiluri de prezentare a propriei persoane, stiluri opuse, stiluri care o data adoptate, ne influenteaza viata. Deseori modul în care ne prezentam, în care ne comportam cu ceilalti este definitoriu pentru reusita noastra, pentru starea noastra de bine.
Dar ceea ce determina adoptarea unui anumit stil ? Exista multi factori care concura la crearea unui anumit stil si despre care nu am sa vorbesc aici, însa adoptarea unui stil reflecta stima de sine a persoanei.

STILUL ASERTIV denota o stima de sine ridicata. O persoana ce are încredere în sine, ce initiaza discutii, ce este lipsita de anxietate în momentul socializarii, ce se controleaza pe sine în diversele situatii ale vietii reusind sa valorizeze oportunitatile ce i se ivesc, este o persoana cu un stil asertiv. O persoana optimista, îndrasneata, dar în limita bunului simt, o persoana ce se respecta pe sine are un stil asertiv.

STILUL PROTECTIV este întâlnit la persoanele ce se comporta prudent, ce sunt modeste, timide. Sunt persoane ce cauta sa socializeze cât mai putin, ce ocolesc actiunea de teama posibilitatii obtinerii unui rezultat neplacut. Sunt deseori persoane depresive, pesimiste, lasatoare, ce amâna deseori initierea unei actiuni considerându-se nepregatite pentru a face ceva.

Aceste doua stiluri par a fi doua feluri de comportament ce fac diferenta între frica si curaj. De fapt stima de sine este un rezultat al încrederii, deci al curajului. Când exista o discrepanta între ceea ce suntem si ceea ce am dori sa fim daca nu avem curajul sa devenim ceea ce dorim devenim automat deprimati, tristi, dezamagiti. Când între ceea ce suntem, facem, sau avem în prezent si ceea ce ne propunem sa facem, sa fim sau sa avem, se interpune lipsa de încredere în sine atunci intervin emotii negative, frica, anxietate.

De ce unii dintre noi au încredere în sine si ceilalti nu ? Exista o multitudne de cauze care pot genera acest efect, începând cu educatia din copilarie, cu mediul în care am trait, cu primele esecuri sau reusite în dragoste sau în activitatile scolare, ori în alte diverse actiuni. Exista însa si cauze care nu pot fi explicate înca de psihologi. Formarea personalitatii e un lucru delicat si complicat. Personalitatea determina destinul fiecaruia deoarece posibilitatea de a alege este la îndemâna tuturor. De a alege un scop în viata si un stil de-l împlini, deci de a relationa.

Nu trebuie sa confundam o stare psihica proasta temporara cu stilul protectiv, uneori toti suntem « protectivi », nici asertivitatea cu curajul întâmplator de o zi al timidului. Este vorba de un stil permanent, de o neîncredere cronica în sine. Se poate vindeca ? Desigur. Psihoterapia este una din principalele modalitati de tranformare pozitiva a persoanei si personalitatii ei. Dar ea necesita deseori timp si bani. Pe lânga aceasta exista o serie de noi modalitati de lucru asupra personalitatii : NLP, terapia cognitiva, respiratia holotropica, etc...

caprioara Ne putem vindeca si singuri ?

Uneori este posibil, prin asumarea raspunderii, prin acceptarea si a unui rezultat diferit dect cel dorit de noi.

O alta modalitate de vindecare a unei personalitati depresive, a unui stil protectiv este întelegerea legilor sipirituale ale vietii.

Invitarea divinitatii în viata personala, alegerea unei cai de a evolua si de a renunta la frica generata de egou si ambitiile lui sau de orgoliul ce ne derermina sa credem ca trebuie sa reusim întotdeauna.

Actiunea in sensul implinirii scopului propus avind in vedere acceptarea oricarui rezultat al acesteia are ca efect pacea sufletului.

Cautarea divinitatii si constuirea unei relatii cu Dumnezeu are ca efect tranformarea fricii în curaj.Contactul cu lumina Spiritului universal si cu cea aflata în propriul spirit duce la transformarea unui stil de viata dominat de frica, într-un stil al încrederii.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)