Home


Umbra si secretele sale…

Efectul Umbrei
Nu mai e un secret ce înțelegem prin umbra. Este vorba de partea aceea întunecată din fiecare din noi. E vorba despre ceea ce nu ne place, despre ceea ce noi credem că este rău, că trebuie renegat sau îndreptat, ori sters, ori transformat în lumină, sau lăsat undeva, acolo, într-un colț al sufletului neatins, nestudiat, neștiut. Fugim de umbră uneori, dar ea ne urmează tăcută. Toți avem umbră, dar să nu uităm că ea nu e decât efectul unui joc, jocul fascinant al vieții.

Ce e umbra?

Un defect de caracter, partea neplăcută a personalității, neplăcută pentru alții, dar de cele mai multe ori cu consecințe neplăcute și pentru posesorul defectului. Umbra e egoismul, e mândria, e lașitatea, e trădarea, e perfidia, e acea parte ce ne conduce către razboiul cu lumea, cu noi înșine, sau mai exact spus cu… iubirea.

Ce emoții se încadrează la capitolul umbră?

Umbra e de fapt o emoție, mai exact efectul unei emoții, care dacă o întreținem mult timp, devine sentiment, adică o emoție permanentizată, ceva durabil în timp, ceva ce devine parte din noi. Emoțiile umbrei sunt cele ce ne dau stări de angoasă, de tristețe, de furie, de regret. Tot ce nu ne lasă să trăim în armonie cu frumusețea universului si cu noi înșine, tot ce nu ne lasă să ne bucurăm de viață.

Aceastea fiind spuse hadeți să vedem ce stă în spatele acestor emoții de fapt.

În spatele tuturor umbrelor stă de fapt o singură emoție ce le genereză pe toate celelalte. Aceasta este FRICA. Frica de viață, frica de libertate, deci… frica de a fi fericiți!

FRICA ce-și au izvorul în:

1. - teama de nereușită – credința în NU (nu pot, nu știu, nu sunt capabil).

2. - vinovăția – credința că nu merităm, (nu suntem suficient de buni ori merituosi sub diverse aspecte - fizic, intelectual, spiritual - pentru a obține ceea ce ne dorim).

3. – concepții de natură religioasă înțelese greșit sau legi spirituale înțelese greșit.

Dar să le luăm pe rând…

1.TEAMA DE NEREUSITĂ - este cea care generează stări de tristețe, de furie uneori, de invidie si/sau gelozie nejustificată, generează regrete, dorința de distrugere, etc.

Ea se bazează fie:

- pe o experiență neplăcută, care ne-a rănit sufletul, fapt ce duce la CREDINȚA TEMERE că de fiecare dată vom păți la fel, că viața e grea sau nedreaptă, că nu avem noroc, sau că nu suntem capabili să ne descurcăm, ori că lumea e rea.

- pe o educație greșită primită din partea părinților care a condus la o personalitate de tip ezitant, defensiv, sau la complexe de inferioritate. La o teamă continuă de oameni si viață, la acea atitudine lipsită de curaj ce naște în cele din urmă sentimente negative.

Toate acestea la un nivel general , dar si la nivel subtil emoțional si energetic sunt AGRESIVITATE. Îndreptată contra propriei persoane și contra lumii.

2. VINOVĂȚIA – considerăm că am greșit cu ceva față de ceilalți sau față de noi înșine și ne autopedepsim. Și astfel devenim înconjurați de energia întunecată a umbrei. Pedeapsa deseori nu vine de la nivel conștient, ci inconștient. Inconștientul fiind acea parte din noi ce crează realitatea, fără să știm, fără să intentionăm, fără să facem vreun efort pentru asta. Cu cât nivelul spiritual al unui om este mai sus, cu cât el este mai elevat, cu atât inconștientul său tinde să-l pedepsească mai tare. E vorba aici de acele „mustrări de conștiință”. Așa cum bine se spune umbra e pe măsura luminii din noi. Iar toate aceste „pedepse” ce constau în fapte si întâmplări, ne conduc la sentimente de frustrare, ce nu sunt nicidecum luminoase.

IMPORTANT! Dincolo de această fază a evoluției noastre spirituale și superiară ei, este faza iesirii din dualitate și considerarea vieții ca o experiență. Însă este vorba despre acea ieșire din dualitate care ne conduce spre ACCEPTARE. Dar nu o acceptare nevrotică sau psihotică, depresivă sau violentă. E vorba despre un echilibru interior al omului ce se acceptă așa cum este, însă de cele mai multe ori alege să fie bun, empatic și non-violent. Altfel spus are CONȘTIINȚA BINELUI ȘI RĂULUI, a trecut prin experința lor și ȘTIE să aleagă, astfel încăt să-i fie bine lui și celorlalți, iar dacă gresește știe să se ierte și să ierte. Alege de la nivelul INTUITIV al lui ȘTIU, (chakra a șaptea), iar intuiția lui nu e decât o logică superioară. Logica aceea divină, ce vede dincolo de realitatea lumească, logica aceea ce izvorăște din adevărul de dincolo de spațiu și timp, adevărul divin.

3. CONCEPȚII DE NATURĂ RELIGIOASĂ ÎNȚELESE GREȘIT SAU LEGI SPIRITUALE ÎNȚELESE GREȘIT.

Înțelegerea greșită a religiei poate conduce spre ÎNTUNERIC. Un întuneric periculos izvorât din ignoranță, din frici nejustificate, din vinovății fără sens. Cât despre legile spirituale, ele sunt legile vieții, ele se aplică oricum automat în viețile noastre, indiferent dacă le cunoaștem sau nu, însă cunoașterea lor parțială, superficială si aplicarea greșită, poate conduce la… autodistrugere.

Efectul umbrei - conflictul interior

Atât teama de nereusită, cât și vinovăția sunt cele ce nasc diferitele tipuri de UMBRE. Iar UMBRA naște de fapt acea stare de CONFLICT INTERIOR.

Conflictul între ceea ce numim LUMINĂ, respectiv calitățile noastre și ceea ce numim UMBRĂ naște dorința de ATAC si de PEDEPSIRE, fie asupra propriei persoane, fie asupra celorlalți. Fie că această dorință este CONȘTIENTĂ adică știm despre ea, fie că este INCOȘTIENTĂ adică ea este prezentă în noi, dar nu ne dăm seama, ori o NEGĂM, nu dorim să o recunoaștem nici măcar față de noi înșine.

Cum scăpăm de conflict?

1. ACCEPTÂND UMBRA. E primul pas spre lumină, e pasul prin care facem un armistițiu cu noi însine. E primul pas spre pace. Acceptând pur și simplu prezența umbrei în noi. Conștiențizând că fără umbră, nu ar exista nici lumina, că lumea aceasta este duală prin natura ei, iar noi avem în noi totul. Viața e o experiență. Fără întuneric nu am putea crește, nu am putea învăța, nu am putea avea experiențe.

2. Pasul următor acceptarii este IDENTIFICAREA umbrelor. Recunoașterea tuturor umbrelor. Numirea lor.

3. Apoi o dată identificate, e necesar să devenim conștienți de CAUZELE LOR, să le înțelegem și să le lăsăm în urmă, prin conștinetizarea realităților vieții și inutilității menținerii răului, prin detașare și iertare.

4. Zborul spre lumină… sau SCHIMBAREA

O dată scoasă la lumină umbra își pierde puterea si forța prin care ne controla.

Când am înțeles FIRESCUL LOR în viața tuturor oamenilor și rostul existenței lor în această viață și pe această planetă, care este CREAREA EXPERIENȚELOR necesare învățării, creșterii noastre ca spirite, si deci evoluției nostre ca indivizi și ca specie, ajungem la faza de împăcare, cu noi, cu lumea, cu viața.

O dată acceptate si conștientizate FRICA și VINOVĂȚIA își micșorează mult forța. O dată ÎMPĂCAȚI cu umbra vom deveni STĂPÂNI pe ea, și vom avea forța de a alege CUM să acționăm, fără să ne mai simțim vinovați. Vom înțelege firescul umbrei din noi și faptul că am fost creați să avem și acest tip de emoții, dar și să le transformăm într-o rampă de start al zborului lin spre lumină.

Vom învăța iertarea, auto-iertarea, compasiunea, generozitatea, empatia, scopul firesc al dorințelor, dăruirea și bucuria de a ne trăi clipa dincolo de frică și vinovăție. Dar si puterea de a spune NU, fără regret, ori fără a ne simți vinovați.

Rostul umbrelor?

Așa cum am spus deja prin alte cuvinte, rostul umbrei nu e nimic altceva decât cunoașterea lumii, căutarea soluțiilor salvatoare si a adevărului vieții, întărirea VOINȚEI, a dorinței de a ne apropia de Dumnezeu și de noi înșine. Într-un cuvânt CREȘTEREA.

Deci să nu uităm…

Orice umbră e creată de jocul dintre, NOI ÎNȘINE, LUMINĂ și SURSA ei, orice umbră dispare dacă ne schimbăm perspectiva. Umbrele diferă în funcție de locul unde ne aflăm, de direcția din care privim, si de soarele ce ne luminează viață. Nu vom scăpa de umbră niciodată atâta vreme cât suntem elevi la scoala pământ. Dar vom putea folosi umbra în interesul sufletului nostru.

Secretul este să studiem umbra, să dansăm cu ea, să învățăm să ne miscăm mereu pentru a ne schimba perspectiva, să o idetificăm pentru a ști cine suntem și care e rolul nostru la un moment dat în relația cu noi înșine, cu lumea și cu Dumnezeu, marele generator de lumină și implicit creatorul de umbre…

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)