Home


Relaxare, meditatie si puteri PSI

Relaxare Este foarte simplu sa fii fericit, dar este foarte greu sa fii simplu. (Rabindranath Tagore)

Intr-o lume în care stresul a devenit un cuvant mult prea uzitat, ba mai mult o stare psiho-fizică ce e resimtită de poate prea multi oameni, relaxarea si implicit meditatia ce o insoteste sunt "bunuri" din ce în ce mai necesare.

Nu ne putem clădi un viitor fericit daca suntem într-o continuă stare de stres.

Atunci când totuși reușim anumite performante profesionale în urma unei munci stresante, de cele mai multe ori nu ne putem bucura în voie de roadele acestora.

De ce? Datorita perioadei de stres parcurse, intervin deseori boli, necazuri, probleme. Energia este epuizata mai precis, energia necesara trairii unui prezent echilibrat si armonios se epuizeaza în urma trairii unor situatii stresante.

Faptul că stresul e cauza majoritatii bolilor, este un adevar demonstrat stiintific. Mai mult decat atat, terapeutii stiu ca el creaza blocaje energetice și în consecinta probleme in destin.
Iisus ne spunea cu 2000 de ani în urma sa nu ne mai facem griji pentru viitor, la fel ne-a spus in urma cu aproximativ 100 de ani si Mikao Usui, fondatorul primului sistem de Reiki. Cu siguranta stiau ce vorbesc! Asa spun mai nou, psihologii, medicii si toti inteleptii lumii... De altfel, o stim cu toti pentru ca simtim deseori efectele sale.

Dar nu despre stres doresc eu sa vorbesc acum, ci despre unul din remediile sale, RELAXAREA. Cel mai bun medicament anti-stres, cea mai simplă forma de relaxare, ce este la îndemana tuturor.

Argument în favoarea beneficitatii folosirii sale: are ca rezultat in timp, schimbarea obiceiului de a fi stresat. Relaxarea poate deveni o stare permanenta indiferent de situatie.

Iata însa trei argumente concrete:

1. În afara de bine cunoscutele efecte ale relaxarii asupra sanatatii, mai adag ca argument si "TEORIA DARWINISMULUI NEURAL" - formulata de dr. Gerald Edelman, neourofiziolog - care postuleaza faptul ca neuronii ce realizeaza conexiunile dintre celulele creierului se afla în concurenta pentru o asa numita "selectie naturala", ce este precum o lupta pentru existenta.
În aceasta situatie numai acele conexiuni care sunt cel mai des folosite supravietuiesc. Aceste conexiuni alcatuiesc o retea neurala a celulelor creierului care devine constienta de mediul incojurator si tot ce se întampla în jurul ei prin simturi. Acesta retea creaza UN MODEL ce are efecte, atat în ceea ce priveste perceptia realitatii, dar si asupra modului de a reactiona în urma acestei perceptii, deci - asupra comportamentului. Are efect asupra CONSTIINTEI dar si asupra... INTUITIEI si PERCEPTIILOR EXTRASENZORIALE.

2. GENELE PSI - descoperite în urma cercetarilor stiintifice sunt cele responsabile de energia PSI. Cu cat un om are mai multe gene de acest gen, cu atat puterile sale psihice sunt mai evidente. Se pare ca omul la începutul existentei sale pe Pamant le folosea în mod frecvent, pentru ca a fost construit astfel, însa functionalitatea lor s-a pierdut undeva pe drum, atat datorita preocuparilor cat si vanatorii de vrajitoare, ce a determinat teama de a le mai folosi si "adormirea" lor. Un alt factor ce le "închide" prin eliberarea de neurohormoni si suprastimularea electrica, ar fi tocmai NIVELUL RIDICAT AL STRESULUI. În aceasta situatie o serie de proteine eliberate în corp la comanda (fortata de stres) a creierului inhiba activitatea genelor psi.

3. FRECVENTELE SAU RITMURILE CEREBRALE - corespunzatoare starilor noastre. Acestea sunt:
- delta - (0.5 - 3 cicli/secunda) - corespunde somnului foarte profund fara vise.
- tetha - (3 - 7 cicli/s), este starea de somn cu vise, starea normala a unui copil de 2-7 ani sau starea PSI emisie-receptie de informatii.
- alfa - (8 - 12 cicli/s) este starea de somn cu vise, sau de starea de veghe corespunzatoare RELAXARII în care functioneaza intuitia, inspiratia divina, stare în care intram atunci cand închidem ochii, chiar daca nu dormim SAU cea în care linistiti fiind, visam cu ochii deschisi.
- beta - (13 -20 cicli/s) starea normala de atentie, în care suntem conectati la realitate, orientati spre exterior.
- gamma - de la 20 c/s în sus o stare rar întalnita de suexcitare, furie extrema, nebunie, panica.

4. Activitatile PSI cer energie, fara de care ele nu se pot desfasura. Iar stresul este un mare consumator energetic. Pentru a "vedea in nevazut", dar si pentru a influenta Holograma, campul nostru biofizic trebuie sa se combine cu campul Pamantului, iar pentru a intra in ACORD ARMONIC cu acesta, trebuie sa fim pe frecventa tetha sau mai nou alfa, respectiv frecventele de acelasi nivel cu REZONANTA SCHUMANN, frecventa "cerebrala" electromagnetica a Pamantului, (despre care se spune ca este in crestere de o vreme, de la 7,83 cit a fost calculata in secolul trecut, ajungand in prezent la 12 sau chiar mai mult, de fapt, ea variind in functie de zona si anumiti parametri ai acesteia, furtuni magnetice, fulgere, etc, de aceea ma refer si la starea afla, ce devine o stare rezonanta cu Pamantul).

Prin RELAXARE ZILNICA, practicata în mod constant, ne putem antrena pentru a fi în starea ALFA sau chiar TETHA în timpul activitatilor normale.

Atunci puterile noastre psihice vor fi amplificate si vom functiona dupa alte principii, conectati fiind atat la realitatea încojuratoare cat si la realitati ce exista dincolo de spatiul sau timpul perceptibil în mod obisnuit. Astfel ne putem crea viitorul, putem vedea anumite lucruri ce s-au petrecut la distanta în timp sau spatiu, putem avea intuitii deosebite, si ghidaje de la fiinte superioare din astral, putem patrunde în inima Hologramei, dincolo de ceea ce numim în mod frecvent realitate.

Dar cum sa intram într-o astfel de stare în mod obisnuit? Cum altfel decat obisnuind creierul sa îsi schimbe obiceiurile, schemele ce el însuși si le-a format în timp. Se poate! Realaxandu-ne. Creandu-ne obiceiul de a ne relaxa în fiecare seara, sau de ce nu, pentru cine prefera si are timpul disponibil, în fiecare dimineata.

Deci renuntand definitiv pentru 30 de minute la stres, oricare ar putea fi cauza lui, sau pur si simplu, chiar nestresati fiind, antrenandu-ne mintea în exercitii de relaxare pentru a ne spori puterile PSI.

Cel mai simplu si eficient mod de a ne antrena mintea este RELAXAREA si VIZUALIZAREA. Ruperea de realitate si problemele cotidiene macar pentru momentul dedicat meditatiei. Vom proceda astfel:

Ne asezam comod într-un loc linistit, în semi întuneric, lasam vibratiile armonioase la muzicii de meditatie (neaparat foarte lenta), aprindem o lumanare, sau setam lampa pe o lumina difuza, aprindem tamae sau un betisor parfumat, închidem ochii si ne imaginam un ecran mental alb, sau îi tinem usor întredeschisi, dar privim dincolo de realitate. Apoi apasam magicul buton mental si începem sa rulam filmul propriu. Suntem scenaristi si regizori, actori si spectatori. Si asta timp de 30-60 min.

Putem alege între:


- RELAXARE pur si simplu: ne imaginam ca suntem într-un loc frumos, preferabil în natura, suntem fericiti, facem ceva ce ne este pe plac, suntem liberi si fara griji, veseli si bucurosi ca traim.

- MEDITATIE - ne fixam atentia asupra unui moment din viata noastra si încercam sa-i întelegem sensul privindu-l cat mai detasat, ca si cum ar fi un film din viata altcuiva. Daca altcineva ar fi actorul principal ce am gandi, care e rostul întamplarii, lectia, etc. Important este sa fim detasati si obiectivi.

- CREAREA VIITORULUI - de data aceasta filmul trebuie sa fie unul frumos, pe care am dori sa-l traim. Unul cu happy-end. Nu trebuie sa ne pese daca îl vom trai sau nu... Trebuie sa stim ca într-un fel sau altul, el ne va aduce beneficii în viata cotidiana. Aceasta tehnica este una din cele mai eficiente - o imagine face cat o mie de cuvinte spun japonezii, iar Iisus ne spunea ca atunci cand dorim ceva sa ne imaginam ca îl avem deja...

Procedeul VIZUALIZARII determina încetarea dialogului interior si fixarea atentiei asupra imaginilor si actiunii imaginate. Iar acest simplu fapt ne sporeste in timp puterile PSI.

Pare simplu, desi nu este de la început asa.

INGREDIENTELE ABSOLUT NECESARE SUNT: rabdarea, vointa, motivatia, atentia, imaginatia, dorinta, pacea, insistenta, continuitatea meditatiei, detasarea, credinta, serenitatea.

Folosind toate acestea si urmand aceasta tehnica în mod regulat timp de mai multe luni, (în functie de persoana) nu doar ca ne putem redobandi sau mentine o stare de sanatate benefica, ci si ne putem activa "gena PSI" responsabila cu intuitia si/sau clarviziunea, schimbandu-ne schemele si crescandu-ne puterile psihice. Nu vom deveni cu toti clarvazatori, dar cu siguranta vom deveni mult mai intuitivi si în consecinta mai fericiti.

Putem astfel sa ne creem realitatea dorită putem săne apropiem de Dumnezeu, putem să funcționăm la parametri cu care am fost înzestrati, demult... demult din vremuri străvechi, de Creator.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)