Home


Puterea incertitudinii

Puterea incertitudinii Omul caută deseori siguranța zilei de mâine. O siguranță materială sau psihică. Vrem să știm că vom avea un acoperiș, că vom avea bani, că vom fi iubiți, că vom avea succes, că dorința ni se va împlini cu siguranță, că nimic nu ne va sta în drumul ales. Ne gândim uneori la viitor mai mult decât la prezent. Iar viitorul devine astfel incert pentru că ne temem că nu-l vom avea, iar acest lucru nu-i bun pentru că dacă prezentul este ignorat, viitorul este idolatrizat, iar așa cum spun cărțile sfinte și adevărații inițiați, IDOLII VOR CĂDEA.

Există două greșeli în ceea ce privește relația omului cu viitorul:

1 - idolatrizarea viitorului;

2 - dorința de a avea certitudini despre cum va fi;

1- IDOLATRIZÂND VIITORUL, gândindu-ne prea mult la el, sau amânând anumite bucurii sau acțiuni pentru a le înfăptui atunci când VOM AVEA ceea ce ne dorim, adică într-un anume viitor, nu facem decât să NU ne trăim prezentul. Iar efectul acestei stări psihice, este că acel viitor dorit, pare a nu mai veni niciodată.

Viitorul se formează din prezent, din energia acestuia.

Dacă energia prezentului este fie...


- puțină - ea fiind mereu trimisă în viitor prin propriile gânduri – gândul fiind energie. Implicit acest mecanism ascunde și o stare de nemultumire vizavii de prezent, iar viitorul este hrănit cu energia aceastei stări. În timp ce prezentul este lipsit de o bună parte din energia lui. Deci de liniște, sănătate, bucurie și forță.

- de calitate prostă - adică încărcată de frici, neliniști, furie, supărare, necredință, nervozitate.

… atunci viitorul NU are cum să se formeze, să se materializeze în forma dorită.

Soluția? Simplu, TRĂIȚI ÎN PREZENT. Cum? Conștienți fiind de clipă, bucurându-vă, savurând EXPERIENȚA.

Viața e doar experiență!

Acest fapt nu înseamnă că e bine să ignorăm viitorul, adică să fim iresponsabili. Spre exemplu să ne cheltuim toti banii pentru că nu ne interesează viitorul, să mâncăm cât dorim pentru că nu contează cum vom arăta sau cât de sănătoși vom fi, ba mai rău, să nu avem nici un plan de viitor.

A AVEA UN PLAN este întotdeauna un lucru recomandat și benefic. A avea un plan este echivalentul lui A ȘTI CE VREM ÎN VIAȚĂ. Să știm ce vrem, nu este tot una cu A AȘTEPTA să ne bucurăm de viață abia când se împlinește acel plan.2 – DORINȚA DE A AVEA CERTITUDINI DESPRE CUM VA FI nu este altceva decât lipsa de credință în ceea ce ne dorim.

Viitorul este întotdeauna incert, pentru că una este să ai, să vezi, să simți, alta este să intuiești, să crezi, să dorești.

Dorind să avem certitudini, deseori mergem la ghicitori, pentru a ne asigura despre fapte încă inexistente. Nu este decât o dovadă că NE TEMEM că aceste fapte nu se vor produce, că noi credem că ceva nu este în ordine, fie cu noi, fie cu Dumnezeu, singurul care știe cu certitudine viitorul și de care depinde tot.

Problema există indiferent dacă noi credem că NU merităm acel lucru, ori că NU suntem capabili să-l obținem, fie că NU credem că este posibil. Indiferent de motive suntem nesiguri pe noi.

Această stare psihică denotă cert trei aspecte:

- nu credem în noi

- nu credem în Dumnezeu

- nu trăim în prezent

Ceea ce trebuie să știm este că întotdeauna există mai multe linii de viitor, sau altfel spus MAI MULTE VARIANTE POSIBILE, toate DEPINZÂND DE PREZENT și de deciziile ce le luăm în fiecare secundă.

Viitorul depinde de:

- DECIZII INTERIOARE în primul rând – adică stări psihice ce crează realități diverse. Altfel spus realitatea ce o vedem este creată de suflet!

- ACȚIUNI ȘI FAPTE ce ne direcționează inevitabil pe un anumit drum. Ele ne fiind decât o urmare firească a stărilor noastre interne.

De ce incertitudinea în ceea ce privește viitorul este un lucru firesc și mai ales de ce este benefică?

Înainte de a răspunde la acestă întrebare importantă, țin să spun că incertitudinea nu este același lucru cu instabilitatea. Adică cu a nu fi deciși în ceea ce privește propriul viitor. Respectiv cu UN PREZENT HAOTIC, în care să nu știm cine suntem și ce vrem de la viață și implicit ce viitor vrem. Cu un prezent în care ne facem planuri contradictorii, ori planuri cu durată incertă pe care le schimbăm foarte des.

CERTITUDINEA ESTE ÎNTOTDEAUNA ECHIVALENTĂ CU PROTECȚIA.

Dorința de certitudine se naște din frică. Din necredința în viitor, din neîncrederea în existență. Însă numai un viitor incert ne poate ajuta să evoluăm. Ia gândiți-vă cine evoluează mai mult, un animal crescut la zoo, unde are mâncarea asigurată, și nu are nici un dusman natural să-l pună în pericol? Sau un animal crescut în mediul lui natural și salbatic? Care va trăi mai multe experiențe inedite de viață? Care va simți energia pulsând în jurul lui? Care va avea cele mai frumoase amintiri? Care va fi mai fericit în final?

A FI PREA SIGUR de ceva, înseamnă a te simți protejat. Această stare dacă durează prea mult, de cele mai multe ori ne îndepărtează de Dumnezeu. Ne induce o indiferență față de divinitate, de sufletul nostru, de ceilalți. Induce o stare de egoism, autosuficiență și lipsa dorinței de a evolua, de a cunoaște, de a căuta, de a fi treaz.

A FI NESIGUR înseamnă a fi nevoit să-ți creezi o stare psihică în care ești TREAZ ÎN FIECARE CLIPĂ. Nu este nicidecum tot una cu starea de alertă, ci ESTE o provocare la adresa INTELIGENȚEI, ABILITĂȚIILOR și ÎNȚELEPCIUNII PERSONALE.

O stare în care comunici cu tine însuți și cu divinitatea și ești convins că vei realiza ceea ce dorești prin puterea ta personală și cu ajutorul Său.

În același timp în suflet avem sentimentul PREZENTULUI. A unui prezent bun, urmat de un plan de viitor. Un viitor ce DEPINDE DE NOI, de felul nostru de-a fi în prezent, de gândurile noastre, de emoțiile nostre, de credințele noastre. A fi nesigur, implică de fapt UN AUTOCONTROL SPIRITUAL și PSIHIC CONTINUU.

PUTEREA INCERTITUDINII constă deci în faptul că certitudinea nu este în jurul nostru sau în viitorul asigurat, ci se mută ÎN NOI ÎNȘINE, în sufletul nostru, în cerul din noi, se transformă în PUTERE INTERIOARĂ.

Din incertitudine trebuie să se nască NU DISPERAREA ci dorița de comunicare cu divinitatea, încrederea în EL și în noi, CREDINȚA și CEDAREA în fața voii divine, echivalente cu IUBIREA DE DUMNEZEU.

Din această acceptare se naște VINDECAREA sau pur si simplu armonia cu noi înșine, adică ECHILIBRUL PSIHIC, o stare de bine interior și de optimism, ce conduc la trăirea prezentului și a fiecărei clipe ce este un dar.

Din punct de vedere SPIRITUAL mai înseamnă smerenie în fața divinului, dar și lipsa atașamentului făță de lume, care e în fond o iluzie.

În fond, viitorul este creat de suflet, el este un alt fel de prezent, este prezentul nematerializat.

La nivel cuantic nu există timp desfăsurat, totul există simultan. Însă asta e poate subiectul unui alt fel de articol.

În plan uman, viitorul pare a nu exista cu adevarat, pentru că el e acel MÂINE ce nu vine niciodată, pentru că în fiecare zi în care ne trezim și începem o nouă zi este AZI.

INCERTITUDINEA conduce la acceptarea prezentului și la acceptarea viitorului oricare ar fi el, ea înseamnă acceptarea vieții și trăirea ei pe deplin fără pretenții, fără frici, fără a fugi de noi înșine, și în cele din urmă fără… INCERTITUDINI!!!

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)