Home


Scoala Pamânt

Sunt mulți care vor să se nască pe planeta Pământ, întruparea e un privilegiu și există o multitudine de suflete ce-și doresc să vină aici. Înseamnă că Școala Pământ e bună, e o școală de elită, de unde ies absolveți super pregătiți pentru a trăi și călători în Infinitul univers cu multiplele sale lumi, dimensiuni și sublumi.

Din păcate nu toată lumea absolvă. Nu toți trec testele. E o școală grea. Grea dar frumoasă, aș adăuga eu. Să ajungi OM nu e ușor. Este o școală în care se clădesc conștiințe. Pare simplu, dar nu e. Celor care nu pot trece examenele din prima, li se dau șanse multiple. Au ocazia să-și dea restanțele, dar uneori tot nu trec. Și-atunci sunt trimiși să învețe pe alte planete. Unde... e mai nasol.

Ce fel de școală e asta?

Încep prin a spune că există clase exact ca la scoală. Adică diverse NIVELURI DE CONȘTIINȚĂ. Și fiecare om este în clasa CORESPUNZĂTOARE NIVELULUI SĂU. Dacă ai trecut peste experiențele vieții corespunzătoare nivelului tău, treci mai departe, într-o clasă superioară. La Scoala Pământ, nu se poate copia, ori trișa. Nu se dau note pe pile și nici pe ochi frumoși. Doar... pe suflet frumos.

Există un soi de catalog. De unde știu? Din propriile vise nocturne și din mărturisirile altor persoane care au avut exact același tip de vise. Aceleași interioare, aceleași săli, același catalog. Începi să visezi, sau mai bine zis să-ți amintești de scoală, când ești pe un nivel mai evoluat. Însă nici așa nu ne amintim exact lecțiile. Se pare că nimeni nu și le amintește. Doar notele.... Iar unele note erau primite în urma unor evenimente din viața mea, ce ar putea fi considerate importante. Pe acestea mi le-am amintit. Iar notele le-am primit după eveniment.

Ce avem de învățat aici și de ce nu-i ușor?

În primul rând fiecare are lecțiile adaptate nivelului său.

În al doilea rând într-o viață avem de trăit și învățat un anume soi de experiențe. Pe aceleași tematici, cu același specific. Uneori un anumit tip de evenimente se repetă cu mici variațiuni, cu alte personaje și în alt decor, până când învățăm lecția, și atunci abia experiența nu se mai repetă, cu nimeni. Ne simțim liberi. Și cumva ȘTIM în sufletul nostru că am urcat trepte. Schema aceea a rămas în urmă, dar... apar alte lecții, și un alt tip de scheme.

Tematicile sunt multiple și țin de tot ce e uman. Chiar dacă uneori lucrurile par contradictorii, ele nu sunt decât EXTREMELE ENERGETICE ale aceleași teme.

Și... am să fac o enumerare cât mai pe înțelesul tuturor, chiar dacă anumite lucruri par să fie aspecte diferite, ori niveluri diferite ale... aceleași „materii”. Dar cred că e mai simplu așa. În fond vorbim de viața aici, în materie, care ne ajută să ne schimbăm la nivel spiritual. Lucru ce nu-l putem face dincolo.

Avem de învățat și integrat:


- legile universului invizibil în care trăim (legi spirituale și legi energetice);
- înțelegerea lanțului cauză-efect, altfel zis al legăturilor cauzale văzute și nevăzute;
- prelucrarea, stăpânirea și folosirea emoțiilor;
- prelucrarea, stăpânirea și folosirea gândurilor;
- empatia;
- puterea de a spune DA;
- puterea de a spune NU;
- conlucrarea;
- detașarea;
- comunicarea;
- tăcerea;
- intuiția;
- rațiunea;
- visul lucid;
- deslușirea viselor nocturne – la capitolul comunicarea cu subconștientul;
- pacea (sufletească și pacea într-o comunitate);
- lupta (astrală, lupta cu noi înșine și lupta cu obstacolele materiale);
- voința;
- renunțarea;
- puterea de a merge până la capăt;
- dezvoltarea diverselor aptitudini;
- răbdarea;
- acțiunea la momentul potrivit;
- libertatea;
- curajul;
- iertarea;

Și altele...

Toate acestea nu le învățăm teoretic, ci practic. Le învățăm deseori experimentând situații opuse, pe care suntem nevoiți să le transformăm. Uneori simțim că trebuie să punem capăt unei situații, să ieșim din ea, să o schimbăm, iar făcând asta, vom ajunge la opusul sezației ori emoției, sentimentului experimentat inițial. Și astfel am mai urcat o treaptă, am evoluat. Ne-am elevat conștiința.

SPRE EXEMPLU, vrem ceva repede, dar universul ne cere să avem răbdare. Există pentru orice o perioadă de... coacere. Vedem o ființă în suferință, trebuie să luăm de la noi ceva și să-i dăm aceleia (timp, un obiect, bani, cunoaștere, etc). Învățăm astfel transformarea egoismului în generozitate, și deseori și empatia, compasiunea, opuse agresivității și indiferenței. Ne place cineva dar acel om ne tratează cu răutate, e necesar să reunuțăm la relație și să ne detașăm. Invățăm astfel renunțarea, opusul voinței de a avea, și non-atașamentul, opusul afectivității și al comunicării.

Vrem ceva APARENT IMPOSIBIL, universul ne cere voința de a acționa pentru acel lucru într-un mod inteligent. Să ne ascultăm intuiția, dar și rațiunea, să știm să le urmăm într-un mod rezonabil ce ne conduce la succes. Sau... uneori doar știința DE A CREDE și aplica legile spirituale și/sau energetice spre aducerea la realitate a dorinței, visând pe canapea (da, e posibil!!! Doar uneori).

Uneori e necesar să analizăm EFECTELE pentru a ajunge la CAUZE. Schimbând cauza, (baza de la care pleacă o situație) automat se schimbă efectul. (vorbesc aici de clasele mai mari, de cei ceva mai avansați!)

DORINȚA, este motorul ce împinge omenirea înainte. Fără dorințe nu am avea scop. Fără scop, totul ar fi static, ori haotic, în funcție de caz. Dorința naște suferință uneori, așa cum bine spunea Buddha, dar totodată ea e o necesitate, pentru cei veniți la această scoală. Ea crează experiențele, situațiile, emoțiile, senzațiile, gîndurile și în cele din urmă EVOLUȚIA.

Da, e drept, lipsa dorinței la un moment dat poate întrerupe jocul karmic. Detașarea de tot, de lume, de viață, poate conduce la asta. Dar, eu cred că renunțarea la dorințe, e ceva forțat. De preferat e experimentarea. Și în fond viața – ca elev la Scoala Pământ -, dacă știm s-o trăim, ne poate oferi momente frumoase. Venim aici tocmai pentru a ne perfecționea sufletul, sau mai exact spiritul.

Există două aspecte principale pe care ajung să le experimenteze sufletele avansate.
- strategiile;
- exprimarea de sine;

Când vorbesc de strategie, vorbesc de logică de nivel superior, de concepția de planuri, de crearea de lucruri mărețe, chiar și numai la nivel spiritual. De combinarea logicii cu intuiția, de a deveni CREATOR la nivel macro.

Exprimarea de sine, este în fond scopul suprem pentru care venim aici. Atunci când nu mai există nici o diferență între ceea SUNTEM ÎN INTERIORUL NOSTRU, și ceea CE EXPRIMĂM ÎN RELAȚIA CU UNIVERSUL ȘI CEILALȚI, am devenit compleți. Și nu mă refer aici la nebuni, (schizofreni) care tind să exprime fără jenă ce au în interior, dar exprimă lucruri haotice, violente, agresive și fără valoare. Ci mă refer la puterea de a ne exprima pe noi înșine într-un mod frumos, normal, creativ, simplu, real, armonios și A NE SIMȚI LIBERI, față de noi și față de ceilalți.

În limbaj mai simplu și la un anumit nivel se poate spune și așa: să nu mai avem temeri, ezitări, emoții blocante, să ne exprimăm gândurile și emoțiile liber, sincer, făcându-ne astfel înțeleși de ceilalți, să știm cine suntem și să ne exprimăm aptitudinile, talentele, menirea, adică lucrul cu care contribuim la facerea lumii, darul nostru, pentru ceilalți, contribuția noastră. Iar acest dar să fie înțeles, primit, apreciat, de folos.

Și am ajuns la final, însă unii vor spune: bine... bine... dar nu ai vorbit de iubire!

Nu e ea esența evoluției și a lumii?

Ba da. Iubirea este.

Este esența. Însă iubirea cuprinde și conține toate astea. Iubirea nu înseamnă sexualitate sau relații, deși ea poate exista în... și se poate exprima și... sub aceste forme. Iubirea înseamnă BINELE, sub toate formele lui, înseamnă CUNOAȘTEREA SPIRITUALĂ aplicată în practică, iubirea înseamnă ÎNSĂȘI EVOLUȚIA și dorința de a evolua... de a comunica, de a dărui și primi.

IUBIREA E DUMNEZEU.

Cel mai înalt nivel de conștiință, pe care noi, cei aflați la Școala Pământ, cu toți avem ocazia să-l experimentăm, indiferent în ce clasă suntem. Măcar o dată în viață... măcar pentru o vreme... pentru a ști, că merită să trăim, să luptăm, să învățăm, să absolvim Școala aceasta... pentru a trăi veșnic în iubire... cu iubire... și pentru iubire.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)