Home

Ce este de fapt pacatul…

Lebede Nu e om sa nu fi auzit despre “pacat”. Sau despre faptul ca toti “suntem pacatosi”… Multi privesc cu suspiciune acest concept si il atribuie dorintei de dominatie a bisericii, sau dorintei de a-I infricosa pe oameni. Altii insa, iau in serios temenul si se considera vinovati de multe aspecte ale vietii lor. Unii se considera iremediabil niste pacatosi, motiv simplu de invocat cand datorita lipsei de cunostere si/sau lipsei de ambitie, ori lenei, nu si-au implinit o dorinta. De vina e … pacatul. Este sau nu asa?

In fond, ce este pacatul?

Este o greseala a sufletului. Da este. Insa in ce anume consta aceasta. Am sa ies din dogmele bisericii, care intre noi fie vorba uneori are dreptate, “pacatul” ei fiind însă că nu explică simplu si clar oamenilor anumiti termeni intr-un limbaj accesibil - si am sa vorbesc din perspectiva spirituala a vietii.

Sa incepem cu inceputul.

Deci… sufletul o data ajuns in lumea materiala, incepe sa genereze timp, un timp al vietii noastre pamantene. Din acet motiv timpul e atat de relativ pentru om. Venim aici nu in vacanta – desi unii, putini dintre oameni au venit astfel, dar nu vorbim acum despre acest subiect – venim cu un scop. Mai exact cu scopul de a ne invata lectiile. Lectiile de viata se prezinta sub forma de situatii, intamplari, probleme generate de oameni, oameni printre care ne includem si noi, probleme, pe care noi fiind aici trebuie sa le rezolvam.

Imaginati-va ca ne aflam in fata unui punct nodal al vietii, termen folosit de mine ca sinonim pentru lectie, si putem adopta urmatoarele atitudini:

1. Actionam in sensul rezolvarii problemei si astfel ne-am invatat lectia.

2. Nu actionam, altfel spus, facem un pacat.

Iar pacat e cand:

- Ne irosim timpul daruit cu atata generozitate tocmai pentru a evolua.

- Ne scufundam in lamentari, ezitari, frici si nu actionam. Lectia va aparea mai tarziu sub alta forma, deseori mai problematica.

- Actionam in defavoarea sufletului. Altfel spus, complicam singuri problema. Incepem sa ne cufundam in minciuni, in falsitate, ne punem masti, ne furam singuri caciula crezand ca daca actionam astfel totul e va rezolva de la sine. Nu. Nu se rezolva. Problema e la locul sau.

- Incepem sa dam vina pe altii pentru nereusita noastra, fugind astfel de responsabilitate.

- Incepem sa credem ca altii au reusit datorita unor fapte incorecte si/sau datorita norocului, fapt pentru care ii invidiem, ii barfim, ii criticam. Nu-I iertam. Nu ne detasam de ei. Nu ar trebui sa ne intereseze prea mult ce fac altii… e lectia lor.

- Insa cel mai mare pacat e AUTO-ÎNVINOVĂȚIREA, urmata deseori de caderea intr-o stare de depresie, adica intr-o lipsa de speranta, in neincredere fata de viitor. Depresia este trairea in trecut, regretul perpetuu. Altfel spus deznadejdea. NEIERTAREA propriei persoane este cel mai mare pacat fata de suflet.

Pentru că suferința trebuie să ne ajute să învățăm, să înțelegem că am greșit undeva. Iar înțelept e să pricepem ce și unde am greșit. Și apoi să schimbăm lucrurile.

Si astfel ajungem sa nu evoluam spiritual, astfel ajungem sa pierdem lucrul cel mai pretios – TIMPUL. Iar un alt mare pacat omenesc este pierderea timpului sau. Acel timp pe care ar fi putut sa-l petreaca in pace, bucurie, implinire chiar aici pe Pamant. Acel timp oferit de suflet pentru a fi fericiti. Pentru ca o data o lectie invatata viata intra pe fagasul ei, ajungem sa ne cunoastem menirea si mai ales, ajungem sa o transformam in viata. Urmatoarele lectii nu vor lipsi, insa ele chiar daca sunt mai provocatoare sunt mult mai usor de inteles si de rezolvat pentru suflet. Si… e pacat sa nu le rezolvam.

Un singur lucru e necesar sa intelegem. Nu pacatuim fata de nimeni altcineva, nu pacatuim fata de Dumnezeu, timpul lui Dumnezeu e infinit. Pacatul se raporteaza la propriul suflet. Fata de propriul suflet gresim cand alegem sa stagnam, sa nu evoluam.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)