Home


Cum îti pierzi din putere si te deconectezi de la EL...

Un om puternic e un om cu sufletul liber, un om care poate să se manifeste pe sine, sau mai exact să manifeste în lume, sinele său divin, superior. Sine în care este scris destinul său cel bun. Un om puternic spiritual, poate să-și împlinească dorințele tainice ale inimii, fără ezitări, fără a întreba dacă are voie, pentru că știe că are, el fiind mereu în conexiune cu Dumnezeu, fără să se teamă de ce ar spune lumea dacă ar reuși, sau dacă... ar da greș cumva. Sigur, el știe legile spirituale, și știe să distingă între bine și rău la nivel spiritual, astfel că nu va alege răul, care îți ia libertatea, ci acel bine care, chiar dacă e personal, nu poate fi un rău obiectiv pentru altul.

„Puterea vine, atunci când se manifestă liber, eul interior”, ne spune Edgar Cayce, marele clarvăzător despre care cred că ați auzit deja. Deci, putem spune că un OM PUTERNIC sub ASPECT SPIRITUAL, reușește să fie EL ÎNSUȘI în aproape orice situație. Tot Cayce spune că „sinele mai profund” – adică eul interior sus menționat - reflectă adevăratul nivel de evoluție al entității. Iar acesta „trebuie să ajungă să se manifeste în viața pământeană, pentru ca omul să se simtă liber”, sau altfel spus, împlinit, împăcat cu sine. Și să evolueze. Pentru că evoluția nu se sfârșește niciodată.

Deci nu trebuie să ne fie teamă SĂ NE EXPRIMĂM pe noi înșine, ba chiar trebuie să facem un scop din asta. Fiecare poate crea ceva original, iar a crea nu înseamnă neapărat a scrie cărți, ori a picta vreun tablou, ori a te manifesta prin artă, ci uneori înseamnă doar a crea... o prăjitură, o seară frumoasă pentru tine și cineva drag, o oră de bucurie doar pentru sine, și un mod personal și propriu de viață.

Pentru că toți suntem creatori. Creatorii propriei vieți.

Cred că ar fi bine să lămuresc ce altceva mai înțeleg eu prin „puterea” despre care vorbesc.

A FI PUTERNIC înseamnă să ai o stare psihică generală bună, și să te poți restabili repede după inevitabilele furtuni ale vieții. Mai înseamnă să fii sănătos, să ai bucurie în suflet, să fii optimist și binevoitor. Să știi ce vrei cu adevărat, de la tine și de la viață, să știi să spui nu, dacă trebuie, și... având ca bază cele spuse mai sus, să ajungi SĂ TE MANIFEȘTI ÎN ACEASTĂ VIAȚĂ AȘA CUM DOREȘTI TU. Iar acest ultim lucru este extrem de important. E chiar esența împlinirii vieții sub aspect psihic și spiritual. Mă refer aici nu doar la profesie, sau relații de iubire, ci la modul de a te manifesta/exprima în lume/viață, în orice situație. Nu... asta nu înseamnă că uneori nu vei face și lucruri care TREBUIE FĂCUTE, pentru că în viață există și „trebuie”. Și chiar dacă unii spiritualiști (începători probabil) afirmă că acest cuvânt ar trebui scos din dicționar, eu nu sunt de acord, dimpotrivă n-ai cum să evoluezi fără el. El face parte din viață.

TREBUIE să mâncăm, trebuie să dormim, trebuie să învățăm la școală, trebuie să învățăm la școala vieții, trebuie să respectăm anumite norme sociale, trebuie să renunțăm la relațiile care ne fac rău, trebuie să trecem prin viață înțelegând cât mai multe din ea și bucurându-ne de fiecare secundă, cât de bine putem. Și mai sunt și alți trebuie... dar nu despre ei vorbim noi aici.

A FI PUTERNIC mai înseamnă să NU fii prizonierul principiilor, al ideilor preconcepute, al fricilor, al schemelor mentale și deci implicit al ignoranței. Uneori ele vin, dar nu au puterea de a te deturna de la obiectivele tale.

In fond e simplu... A fi puternic înseamnă SĂ FII LIBER. Să ai SUFLETUL liber. Să FII TU ÎNSUȚI. Iar asta contează enorm, așa cum am spus-o deja. Chiar CONTEAZĂ.

Însă uneori, noi oamenii, din diverse motive, în principal din lipsa siguranței de sine, ajungem să NE DĂRUIM PUTEREA, (a se citi libertatea spirituală + toate cele de mai sus), unor oameni, care aparent ne ajută. Uneori ei chiar ne vor binele, iar noi avem impresia că fără ei nu ne-am putea descurca. Nu discut aici de sinceritatea, bunăvoința sau pregătirea acestora, care pot să existe, sau nu, ci de ceva ușor diferit.

Oferindu-le întreaga încredere, ne deschidem sufletul în fața lor, și astfel preluăm informații, un mod de a fi, dar și „ceva” din personalitatea acestora, cu bunele și relele ei. Astfel ajungem să vedem lumea și viața PRIN OCHII LOR, sau uneori DOAR prin ochii lor. Și putem ajunge să-i idolatrizăm. Pe ei sau conceptele lor. Ceea ce e la fel de periculos!

Și devenim altceva și ALTCINEVA decât suntem.

Și uite așa... mulți „învățăcei”, uită să se întrebe, ce-a mai rămas din ei, după ce au devenit un soi de „copy paste”, al idolului lor, ori al persoanei care le-a „aranjat viata” în calitate de „mentor”.

Unde mai e experiența personală? Unicitatea? Originalul?

Dar haideți să vedem cine sunt cei ce ne pot influența mintea. Să vedem DESPRE CE și DESPRE CINE vorbim:

- ghicitorii, vrăjitori, ocultiști;

Neavând încredere în noi și în viitor, uneori alegem varianta de a-l afla cumva anticipat. Și atunci mergem la ghicitori.... Unii o fac din curiozitate, sau ca act de cercetare (așa cum am facut și eu pe vremuri), alții din frica de viitor, ori doar din curiozitate.

Puțini însă sunt cei care, chiar dacă aud ce spun aceștia nu se vor lăsa influențați. Spusele acestor oameni pot crea UN PROGRAM, care deseori de autoîmplinește. Ar trebui să știm că viitorul ESTE „SCHIMBABIL”. Aproape 99% din oamenii care văd, ( vorbesc aici de cei care chiar văd, nu de escroci), văd varianta CEA MAI PROBABILĂ, nu cea care va fi 100% sigură. Cei care văd varianta sigură sunt cei care ies din timp, însă astfel de oameni sunt foarte rari și... speciali, și... e o mare onoare sa ai o întâlnire cu ei.

Dacă ni se prevestește ceva rău, putem să cădem în depresie, dacă e ceva bun, putem cădea în delăsare.

Mergând mai departe... la ceea ce numim VRĂJITORI. E bine să știm că orice tip de vrăjitorie, te va face să plătești nu numai cu bani, ci mai ales... spiritual. Orice magie care încalcă liberul arbitru al altuia, ne leagă, deci NE IA DIN LIBERTATE și PUTERE.

- mentorii;

DEX defineşte mentorul astfel: „Conducător spiritual, povățuitor, îndrumător; preceptor, educator.” A devenit o modă să ai mentori, însă această moda nu e potrivită cu o viață liberă. De ce? Pentru că orice om – indiferent câte supervizări ar fi făcut – menite să îl transforme într-un om obiectiv și complet detașat… tot va vedea lumea și viața PRIN PROPRIUL SĂU FILTRU. Pentru că așa ne-a creat Dumnezeu, așa e creierul nostru și nu putem gândi… fără. DECI NU PUTEM FI 100% OBIECTIVI! Mentorul e om, nu robot, și cu siguranță TE VA INFLUENȚA făcându-te să vezi viața prin mintea lui, chiar și fără să vrea, fie și numai la nivel subtil, un nivel foarte greu de depistat pentru necunoscători. Fiind puternic și sigur pe sine, va face acest lucru mult mai usor, și astfel nici nu vei ști că… mintea ta, nu mai e mintea ta, a devenit o copie, sau în cel mai bun caz un melanj… o “semi-minte” ce se pleacă în fața unei alte minți de om. Că ți-ai pierdut libertatea prin care vezi lumea și viața. Că îți subestimezi persoana și îți bruiezi personalitatea.

Chiar dacă metoda lui implică obiectivitate și lipsa de sfaturi și de îndrumare directă, el tot te va influența. Indirect și subtil, prin felului lui de-a fi, prin întrebările ce ți le pune, exercițiile ce ți le dă, și implicarea sa obiectivă la nivel fizic, dar subiectivă la nivel spiritual.

Și atunci, DE CE SĂ AI ÎN CALEA TA UN FILTRU AL CUIVA, ÎN LOC SĂ PRIVEȘTI LIBER viața, cu ochii tăi, prin filtrul propriei personalități? Știi că asta îți poate bloca destinul și împlinirile karmice pentru care ai venit?

Probabil că moda aceasta a pornit din tările în care există discipoli și maestri în diverse științe spirituale, ca spre exemplu, yoga sau buddhismul. Dar acest lucru E ALTCEVA. Pentru că acei maestri spirituali, îi învață pe discipoli doar anumite TEHNICI INFO-ENERGETICE, LE OFERĂ CUNOAȘTERE, ne băgându-se în VIAȚA LOR PERSONALĂ sub nicio formă, cum fac unii mentori de azi.

Și atunci... totuși, dacă nu știi ce să faci, ce poți face?

E simplu.

Dacă un om vrea ceva și cere un răspuns de la divinitate, el după un anumit timp de insistență, va primi răspunsul dorit. N-A FOST NIMENI CARE SĂ NU FI PRIMIT UN RASPUNS LĂMURITOR, ÎNTR-O FORMĂ SAU ALTA.

- prietenii;

Un prieten poate fi foarte bine intenționat, însă, dacă trece momentul acela de aur, când i te confesezi într-o problemă importantă, lucru care îl face cu adevărat PRIETEN, dacă nu pune punct spunând... “sunt alături de tine orice ai vrea tu să faci, te susțin” – lucru ce ar fi preferat, atunci VA CĂUTA SĂ-ȚI DEA SFATURI, despre... cum și ce... să faci cu viața ta. Sfaturi ce vrând-nevrând au legătură cu EXPERIENȚELE SALE. Va proiecta experiența lui asupra ta, într-o măsură deseori mult mai mare decât un mentor, și cu mult mai multă insistență și ignoranță (de cele mai multe ori problemele sale sunt prezente în discuție și se va ghida după ele). Și... uita așa, puterea ta de a gândi liber va fi... VIRUSATĂ.

Nu înseamnă să nu te mai confesezi prietenilor, ci să faci acest lucru cu discernământ. Și să ai grijă să alegi liber, CU MINTEA SI SUFLETUL TĂU, ce drum vrei să urmezi în viață. Pentru că... am văzut destui prieteni binevoitori, dar ignoranți, precum și destui prieteni cunoscători într-ale vieții, dar falși. Ei AU DISTRUS relații, iubiri... au frânt aripi... ce cu siguranță ar fi putut zbura

- partenerul;

Dacă ai un partener căruia i te poți confesa ești fericit. De ce? Pentru că intimitatea conduce la relaxare și îți dă un sentiment de siguranță și de protecție. E sănătate curată! Și- apoi... dacă știi că nu ești singur pe lume e un lucru minunat. Însă uneori visele partenerului nu corespund cu ale tale, sau el are anumite frici, complexe, ori dorințe contrare. Poate crede că visul tău e prea înalt, că vrei prea mult, ori că ar trebui să mergi pe un alt drum. Ori poate, uneori, gelozia lui te poate opri (chiar și indirect, de la nivel subtil), pentru că poate crede că dacă vei reuși, s-ar putea să pleci de lângă el, ori să-ți schimbi comportamentul. E BINE SĂ ȘTII CE VREI ȘI SĂ-ȚI URMEZI DRUMUL. Și dacă ai un vis important pentru sufletul tău, să faci astfel încât părerile contrare, ori temerile celui de lângă tine să NU SE AȘEZE în sufletul tău. Deseori acestea îți pot pune la îndoială încrederea în tine și credința în împlinirea visului tău. Și astfel puterea îți scade.

- părinții și rudele;

Părinții ne vor binele aproape întotdeauna. Însă uneori binele lor, NU CORESPUNDE cu binele nostru. Poate visează ceva pentru tine, iar ACEL CEVA e de fapt VISUL LOR NEÎMPLINIT. E acea profesie ce-ți va aduce bani însă... nu are nici o legătură cu tine și cu sufletul tău. Sau poate că lor nu le place... relația ta, poate că vor un alt partener pentru tine din diverse motive, de cele mai multe ori subiective. Însă ei nu au de unde să știe că sufletul tău are o lecție cu acea persoană, vorbind dincolo de atracția fizică. Poate că el/ea este în karma ta jucând un anumit rol. De fapt... nici nu poate fi vorba de “poate” ci... dacă ți-a devenit partener, atunci, cu siguranță are un rol bine determinat în viața ta. Deci, deși părinții și rudele apropiate, ne iubesc, uneori... sau mai bine zis, deseori din păcate, dorința lor de a ne fi bine, ne poate deturna de la dorința sufletului nostru de a avea anumite experiențe, uneori programate din ceruri. Spre exemplu ai mei visau să fiu judecător, de aceea am făcut Dreptul, însă sufletul meu n-a avut nici o legătură cu noțiunea de... tribunal... ori ceva de acest gen. Și de aceea mult mai târziu...mi-am urmat visul. Ieșind astfel din... visul lor.

- mass media și rețelele de socializare;

Mass media și diversele rețele se socializare, ne iau din putere însă într-un alt mod. Fie prin faptul că stăm prea mult la televizor, ori pe FB – nu toți oamenii stau, vorbesc aici doar de majoritatea lor - și astfel ne trezim că NU MAI AVEM TIMP pentru ceea ce ar trebui să fie o prioritate, fie că ne prezintă lucrurile într-un ANUME MOD, ce dorește să ne ducă într-un ANUME LOC (psihologic sau... politic vorbind). Adică sunt subiectivi și mulți oameni ÎNCEP SĂ VADĂ LUMEA și VIAȚA prin ochii acelor oameni ce ne prezintă lumea prin subiectivismul lor. Oamenii ajung astfel să vadă preponderent răul, să considere că viața e grea, tristă, agresivă, ori o eternă telenovelă, când... pe lumea aceasta se petrec și o mulțime de lucruri benefice și există și oameni fericiți. În plus un lucru ȘI MAI IMPORTANT e faptul că... urmărind anumite emisiuni, ne umplem informațiile prezentate acolo, doar privind, și astfel acumulăm furie, judecăți și prejudecăți. Ne umplem de resentimente, de stări proaste, care după cum se știe, SUNT CONSUMATORI ENERGETICI. Deci... dincolo de pierderea timpului care ar putea fi folosit mai eficient și plăcut, avem parte și de o pierdere de... putere.

- cei din lumile invizibile;

Poate pare ciudat, însă există și oameni care se folosesc ( sau unii doar cred că se folosesc, spre norocul lor) de ființe din lumea invizibilă pentru a obține diverse lucruri. Vorbesc aici despre spiritele celor plecați dincolo, despre forțe ale naturii – elfi, zâne, spirite de animale, spiritele focului, apei, pământului, diverse entități ale pădurii, etc, cărora li se cer anumite servicii. Uneori chiar și un banal loc de parcare - știu pe cineva care îi cere tatălui său plecat dincolo să-i găsească... loc de parcare! Toate aceste entități uneori pot să ajute însă... își cer plata lor. Undeva în univers se crează un dezechilibru.

Unele din aceste entități invizibile, pot rămâne legate de aura celui ce le folosește INFLUENTÂNDU-I LIBERUL ARBITRU ȘI IMPLICIT DESTINUL, adăugând propria personalitate la personalitatea aceluia, dar și propriile probleme karmice nerezolvate. Altele pur și simplu devin vampiri energetici. Iar în anumite cazuri Universul cere ceva în schimbul unui favor nemeritat. Un fel de vrăjitorie? Da. Însă... și o pierdere de putere deseori.

Pentru că în afară de CERINȚELE ADRESATE LUI DUMNEZEU, cerințele adresate unui element al creației, indiferent de starea în care se află, NASC CEEA CE NUMIM, KARMA. Deci... le devenim datori. Iar cel dator e dator în primul rând cu... ceva ENERGIE.

- timpului irosit;

Da... timpul nu se încadrează la categoria persoane, dar... e darul nostru cel mai de preț. Dacă pierdem timpul, ne pierdem din putere. Dacă îl umplem într-o mare proporție cu lucruri banale, atunci, CEEA CE E CU ADEVARAT IMPORTANT ÎȘI PIERDE DIN ENERGIE, se... estopează, dispare. Nu e doar o metaforă. Asteptarea diminuează forța energetică a unei acțiuni. Amânarea risipește puterea unui vis. Pe această lume, toate evenimentele vieții... au timpul lor. Adică UN MOMENT FAVORABIL. Dacă nu sunt făcute atunci, șansele de reușită vor fi mici, sau chiar nule. Uneori, doar uneori, unele acțiuni pot fi făcute și mai... încolo, însă s-ar putea ca rezultatul să fie altul. Pierzând timp, pierdem putere... Este un adevăr.

În concluzie...

Iată cum ajung unii oameni să-și direcționeze viața pe drumul ales DE ALȚII. Iată cum ajung uneori să piardă din conexiunea cu propriul lor sine, singurul care îi poate ghida fără a greși, pe drumul cel bun pentru ei. Pe drumul personal în care îți manifești liber și original SINELE INTERIOR.

Și atunci... totuși, cum să facem ca să ne fie bine, dacă sinele nostru tace? (de ce tace, poate face subiectul unui articol întreg!)

Există trei lucruri care ne pot ajuta mult, și NU ne iau din putere:

- cunoașterea spirituală;
- trăitul în prezent;
- punerea de întrebări Universului, lui Dumnezeu, mai exact;

Noi toți suntem pe diverse TREPTE INFORMAȚIONALE dpdv al evoluției spirituale. Nu suntem egali din acest punct de vedere. Însă toți, avem acces la Dumnezeu.

Există CEVA, mai presus ne noi, care dacă ne vede că suntem dornici să fim noi înșine, să evoluăm, să fim puternici... ne va scoate în cale acele lucruri, situații, răspunsuri de care avem nevoie. Există o ordine menită să ne ajute să înțelegem treptat ceea ce e de înțeles, ca să putem evolua și să ne împlinim viața.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)