Home


Cristalele - emotiile Pamantului

Cristal
Cristalele ne atrag prin frumusetea lor si prin inca ceva, acel ceva misterios ce ne cheama fara sa stim de ce, ne cheama sa le privim, sa le luam cu noi acasa, sa le admiram, si sa le folosim spre vindecarea sufletului si echilibrul trupului. Stim ca ele ne sunt prietene, indiferent ce hram poarta, ce denumire sau ce culoare au. Vocea interioara ne spune asta... si nu greseste.
Se scriu multe despre cristale, se spun si mai multe, din tot acest noiam de informatii am ales pe acelea ce sufletul imi spune ca sunt adevarate. Insasi cristalele au raspuns in felul lor misterios si tacut, dar totusi graitor intrebarilor mele. Astfel am reusit sa le descifrez o parte din taine.

Ce sunt ele?

Emotiile Pamantului! Din punct de vedere spiritual, desigur! Emotiile pozitive, desigur. Se pare ca acesta e raspunsul corect. Pamantul fiind o fiinta vie, cu dorinte, cu temeri, cu trairi si în consecinta cu emotii. Cristalele sunt emotiile Pamantului încarcate cu iubirea lui fata de noi si fata de toate vietuitoarele ce traiesc aici.

Ele reprezinta cea mai inalta forma de organizare a regnului mineral. Emit energie, ca orice forma de materie existenta in cosmos. Sa nu uitam ca materia nu e decat o forma de energie de vibratie mai joasa, energie concentrata ce contine in ea samburele de divinitate. Si cristalele au "samburele" lor divin si datorita formei lor de organizare, ele raspandesc aceasta lumina divina mult mai usor decat alte vietuitoare ale Pamantului. Fiecare cristal e o mica holograma. Lumina e împrastiata în toata masa cristalului, uniform. As putea spune ca sufletul lor e in toata masa lor, în tot trupul cristalului. Sau altfel spus un cristal e în egala masura trup si suflet. Sufletul lor are darul de a atrage si concentra Lumina ce vine spre ele din mediul înconjurator, ele avand proprietati magnetice naturale. Cristalele atrag în mod natural Lumina si o raspandesc în jurul lor, o concentraza, o emit... Se simt bine cind sunt înconjurate de Lumina, respectiv de energii de vibratie înalta, pentru ca asa cum am spus, ele sunt emotiile Pamantului, iar planetei noastre îi place iubirea. Însa, asa cum un magnet atrage fierul, cristalul atrage nu doar Lumina, ci orice tip de energie. Si în aceeasi masura el raspandeste energia cu care este voluntar sau nu încarcat. Atunci cand în jurul lor este multa energie negativa, procesul de purificare efectuat de cristale, deci de raspandire a luminii acumulate, poate fi afectat. Cristalul pur si simplu se sufoca, este invadat de vibratiile joase, si are el însusi nevoie de purificare.

MODURI DE PURIFICARE - la îndemana tuturor:

Cristal - cristalul poate fi "spalat" prin tinerea lui sub jet de apa. ATENȚIE, nu și opalele, care necesită un tratament special, în funcție de categoria din care face parte!
- cristalul poate fi purificat prin reiki sau prin bioenergie, dupa ce a fost în prealabil spalat sub jet de apa.
- pentru a fi încarcat pozitiv poate fi tinut la soare sau sub razele lunii, în functie de energia cu care dorim sa-l încarcam. Fazele lunii au semnificatia si rolul lor în acest caz.
- exista cristale ce NU se pot purifica. Daca observam ca în prezenta unui cristal în pofida purificarii aplicate nu ne simtim bine sau avem dureri de cap în mod repetat, atunci este mai bine sa renuntam la el. Motivele sunt multe si nu e loc pentru a fi enumerate aici.


Nu recomand decât în cazuri rare, tratamentul cu sare. El merge pentru cristalele de cuartz, amentist, și pentru cristalele mari - druze. Pentru restul e suficientă apa simplă! MODURI DE FOLOSIRE.

Cristal Putem sa cumparam cristalele doar pentru a le admira, e suficient pentru a ne da o stare de bine. Sau le putem folosi pentru a ne ECHILIBRA ENERGETIC, prin tratamente energetice. În functie de culoare si de structura de cristalizare a fiecarui tip de cristal, este emis un anumit tip de energie. Le putem folosi în MEDITATIE, privindu-le doar, ele avand darul de a amplifica gandurile. În functie de tema meditatiei, deci de ganduri, dar si de felul cristalului, ele ne pot ghida spre anumite aspecte ale subconstientului. Ele ne ajuta în concentrarea gandurilor emise, ajutandu-ne astfel în comunicarea cu Universul. Cristalul comunica cu mentalul nostru, dar si cu mentalul Întregului ce ne înconjoara.
Cristalele se folosesc în FENG-SCHUI, în functie de felul lor pentru a amplifica energiile diverselor zfoto ale încaperii în care sunt asezate sau pentru a imprima o anumita energie zfotoi respective.

ATENTIE! Zona în care se așează un cristal conform sistemului Feng-shui trebuie purificata înainte, (prin reiki, apa sfintita, bioenergie, etc). Orice cristal aflat în casa trebuie purificat din cand în cand, chiar si atunci cand el este tinut doar ca ornament!

CHAKRELE SI CRISTALELE - echilibrari energetice.

Cristal Pentru a ne ECHILIBRA ENERGETIC TRUPUL FIZIC folosim cristalele fie asezandu-le direct pe locul « bolnav », respectiv locul ce sufera de o lipsa de energie sau dimpotriva de un blocaj datorat acumularii de prea multa energie, care datorita stagnarii capata atribute negative, fie prin postarea lor pe chakra corespunzatoare glandelor endocrine sau organului respectiv.

De asemenea ne putem ECHILIBRA EMOTIILE prin așezarea cristalului pe chakra corespunzatoare acelei emotii sau privindu-l intens si intrand in stare de meditatie. De exemplu daca avem probleme în iubire, postam cristalul pe chakra inimii si meditam, sau privim un cristal de cuart roz concentrandu-ne asupra situatiei, lasand gandurile sa vina si sa plece, cerand un raspuns divinitatii, care va veni mai usor astfel, datorita energiei cristalului. Daca ne temem sa comunicam, de vina este dezechilibrul de la chakra gatului si ne echilibram prin punerea cristalului în dreptul tiroidei - chakra 5 - vishuda sau meditand asupra lui, in modul mentionat mai sus.

Cristal 1. MULADHARA - chakra I - centrul radacinii, culoare - rosu, situata între pubis si anus, corespunde legaturii cu Pamantul, relatiilor cu mediul si tot cei apartine, baza acestor relatii, capacitati organizatorice, dinamism, energie, control asupra lumii, etc.
Rubin - dezordine, emotivitate.
Onix - absoarbe energiile negative.
Hematit - purifica singele.
Granat - probleme cu organele genitale, oboseala.
Opal - mareste discernamantul.

Cristal 2. SWADISTANA - chakra II - la doua degete sub ombilic, este centrul sexualitatii, senzualitatii, creativitatii, adaptabilitatii persoanei, culoare - portocaliu.
Carneol - armonizeaza energiile sexuale transformandu-le în energii înalte, în creativitate, bucurie de a trai, comunicare usoara cu mediul.
Ochi de pisica - împamantarea energiilor si folosirea lor în planul material, tempereaza excesele, ne face mai obiectivi si practici.
Jasp rosu - purificator pentru sange, ajuta la durerile menstruale, protectie, energizant.
Piatra Lunii - ajuta la trezirea sensibilitatii receptive, armonizarii cu aspectele feminine ale eului, vindecarea trecutului prin eliminarea schemelor ce-i apartin.

Cristal 3. MANIPURA - chakra III - situata în zona plexului solar, putin deasupra ombilicului, culoare galben, stomac, pancreas. Este centrul puterii psihice si spirituale, capteaza si emite energie, are efect asupra tuturor celorlalti centri energetici de aceasta depinzand echilibrul si armonia acestora.
Citrin - creste capacitatea de concentrare, ajuta la eliminarea energiilor negative, si ajuta la aducere de energie pozitiva în organism. De folos pentru echilibrarea tuturor chakrelor, renichi, inima, depresii, etc.
Chihlimbar - calmeaza pulsiunile, echilibreaza aura, reduce stressul, reduce aciditatea stomacului si problemele acestuia.
Topaz auriu - vitalizant, aduce echilibrul sentimental, reduce depresiile, intinereste, efect pozitiv asupra tesuturilor musculare, elimina gelozia sau complexele.
Ochi de tigru - atrage energii pozitive de vibratie înalta, confera o stare de bine, de relaxare prin energiile subtile ce ne ajuta în conctarea cu divinitatea.
Zirconiu - armonizeaza energiile trupului dand sufletului un sentiment de echilibru si de bine.

Cristal 4. ANAHATA - chakra IV - sau chakra inimii, plasata aproape de inima în mijlocul pieptului, este centrul iubirii si al compasiunii. Este un centrul foarte important deoarece face legatura dintre centrii energetici inferiori si cei superiori, deci legatura dintre planurile telurice si cele superioare. Culori roz si vernil.
Cuart roz - ajuta în probleme afective, echilibrand emotiile si amplificand senzatiile de iubire. Este excelent de purtat în cazurile în care se doreste armonizarea relatiilor de dragoste indiferent de aspectul iubirii pe care-l avem în vedere.
Smarald - ajuta la regenerare, atat pe planul emotiilor cat si prin efectul automat al acestora asupra trupului fizic, asupra acestuia, smaraldul accelerand vindecarea. Are si darul de a ajuta la regenerarea sistemului imunitar.
Jad verde - efect foarte mare în echilibrarea energetica, cu efect calmant, relaxant, armonizand toate campurile energetice. Este benefica purtarea unei bratari de jad, efectele vindecatoare fiind simtite în cateva zile.
Malachit - ajuta la constientizarea emotiilor si la detasarea de acestea.
Aventurin - are efect de spalare a emotiilor negative, îndepartare a gandurilor rele si vindecare într-o multitudine de suferinte.

Cristal 5. VISHUDDHA - chakra 5 - a gatului - comunicarii în planul fizic, dar si în cel astral, usurinta comunicarii, exprimarea de sine, emotivitate excesiva, supletea vocii, clarauditia.
Turcoazul - stimuleaza comunicarea cu planul terestru, respectiv cu toate fiintele din planul fizic, efect pizitiv auspura auzului si plamanilor.
Safirul - echilibreaza emisferele cerebrale, echilibreaza psihic, armonizeaza nivelurile de constiinta.
Acvamarinul - faciliteaza comunicarea cu ghizii spirituali.
Lapiz lazuli - elimina energiile negative acumlate în subconstient, scoate la suprafata problemele ajutand la eliminarea lor prin constientizare si acceptarea lor ca fiind lectii firesti de viata.
Cuart albastru - da pace mintii, ajuta în caz de insomnie dand o stare de pace.
Topazul - purificare mentala, vibratie înalta.

Cristal 6. AJNA - chakra 6 - situata în frunte usor deasupra liniei sprincenelor, glanda epifiza a carei activitate creste în prezenta Luminii divine, al treilea ochi, clarviziune, dar si claritatea de a vedea legile spirituale cauzale, si de a primi informatii de la Univers, intuitie, rapiditate în gandire, vointa proprie si dirijarea vointei celorlati (fapt nerecomandat!)
Ametist - numit si piatra înteleptilor, ajuta la deschiderea portii catre lumile subtile, la capacitatea de analiza si sinteza, vise premonitorii, înlatura blocajele mentale ajutand la întelegerea corecta a lucrurilor.
Turmalina - înbunatateste functiile mentalului.
Azurit - ajuta la cfotoctarea cu ghizii astrali, la purificare interioara.
Fluorina albastra - aduce inspiratie prin conctarea la planurile subtile superioare.

Cristal 7. SAHASRARA CHAKRA - situata în cretetul capului, un pic deasupra acestuia, este chakra coroanei, ce face legatura cu planul divin si akasha, legatura cu universul, primirea de informatii din astral.
Diamantul - ajuta în detasarea de aspectul fizic al vietii, de planul material, ajutand la cfotoctarea constiintei catre planurile înalte, divine ale vietii.
Cristal de stanca - ajuta la cfotoctarea cu supraconstientul, comunicarea cu sinele si amplifica energia fiintei.
Pirita - ajuta la constientizarea puterii spiritului, al învingerea obisnuintelor.
Ametist - întelegerea legilor universului.

Cristal MOD DE LUCRU - Dupa fiecare folosire, cristalul trebuie purificat mai usor sau mai drastic, în functie de problema abordata. Trebuie sa-i multumim, sa nu uitam ca este o fiinta vie. Si de asemenea e necesar sa nu uitam ca fara schimbarea interioara, ajutorul pietrelor este la fel de superficial ca si atitudinea noastra. Rugaciunea, meditatia, stradania de a ne elibera de probleme prin constientizare si schimbarea situatiei în sensul dorit, sunt necesare în vindecare.
Toate aceste pietre pretioase si cristale mentionale mai sus, alaturi de altele ne metionate aici, (deoarece nu e un tratat sau o carte de specialitate, ci un simplu articol avand acest subiect), sunt doar niste ajutoare binevoitoare, niste amplificatori, purificatori, prieteni. Dar sa nu uitam ca un prieten ne poate ajuta, dar nu se poate schimba el pentru noi, asa cum nu poate trai el viata în locul nostru.
Prin gandire pozitiva, insistenta si rabdare putem învinge orice. Folosirea ca adjuvant în orice tratamente a acestor cristale este un mod eficient si placut de a lucra asupra sufletului nostru.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)