Home


Si totusi exista iubire…

Îmi place luna februarie, nu doar că au răsărit deja ghioceii, ci și pentru că în februarie avem două sărbători ale iubirii. A noastră, Dragobetele pe 24 februarie, poate mai puțin cunoscută, și cea occidentală, comercială, contestată, și mult promovată a sfântului Valentin. Nu mă interesează ce contestă unii, nici proveniența sărbătorii, nici cine a fost sfântul Valentin, mă interesează că pe această planetă agitată, în prag de război, bolnavă la propriu și la figurat, din când în când oamenii își mai aduc aminte de iubire. Unii din ei…

De aceea nu mă deranjează inimioarele de ciocolată, de aur, de argint, de bezea sau de pluș, și nici comerțul, nici snobii cârcotași plini de răni interioare, ce au ales să râdă ironici, în loc să sărbătorească, să înțeleagă, ori să se bucure. Mă interesează faptul că oamenii își aduc aminte de acest sentiment, indiferent cum, pe ce cale, și cât și cum îl înțeleg, fiecare după puterile sale.

Gândindu-mă la iubire mi-am dat seama că ea e confundată, cu alte tipuri de emoții și senzații și de aceea am zis că bine ar fi să clarificăm și să ieșim un pic din confuzie.

EXISTĂ MAI MULTE TIPURI DE IUBIRI, DAR NUMAI UNA E IUBIRE.

- Iubirea adolescentină


Toți am trăit-o, la scoală, la liceu, ori chiar la facultate crezând că lumea se va sfârși dacă acel el sau ea, va pleca. Ne-am simțit atrași, fascinați, fermecați de o anumită persoană, fără nicio explicție logică - iubirea n-are de fapt o logică explicabilă – persoană, pe care am intitulat-o naiv „iubirea vieții” noastre. Nu ne gândeam prea mult la sex, la căsătorie, la calitățile sau defectele persoanei, ci doar că suntem atrași și ne place si vrem să fim veșnic cu el/ea. Când cei mai maturi ne-au spus cu o bunăvoință ce nu-și prea avea rostul că nu va fi așa, n-am crezut și am gândit că la noi „sigur va fi altfel” pentru că noi trăim o iubire... „specială”.

- Iubirea pasională

Cam 25 – 35 de ani, uneori chiar până la vârste mai înaintate, ni s-a întâmplat să întâlnim persoana care ne-a atras enorm de mult pentru cum arată, pentru cât de „inteligentă” și plină de charm e. Uneori, pentru unii, e suficient doar faptul că “arată bine” și are „acel ceva” ce ne face să dorim să o ținem în brațe. Vorbim de fapt de hormoni, sau dacă vă place mai mult despre chimie organică, de fizică, de potrivire și atracție sexuală. De plăcerea de a face sex cu acea persoană și de credința să acest lucru e suficient pentru a trăi o relație, care... va dura veșnic. Binevoitorii, iarăși ne-au spus „că iubirea durează 2 ani”, dar nu am crezut, am crezut că la noi va fi altfel, că va dura veșnic... Doar suntem speciali. Vorbim aici de îndrăgosteală, de acea atracție ce se consumă când pasiunea moare. Și ea moare. Asta e soarta ei. Dacă nu e întreținută de...

- Iubirea sufletească

Într-un moment cu adevărat special al vieții noastre, în general la maturitate, putem întâlni acel om care ne va face să simțim viața altfel. De fapt nu are vreo contribuție specială, ci prezența și ființa lui are acest efect fără a face nimic pentru asta. E real. Și aici binevoitorii nu au ce comenta.

Cu acea persoană ne vom simți conectați la prezent, de fapt la noi înșine. Cu acea persoană simțim că universul vibrează altfel și ne simțim bine, liberi și în același timp în relație. Dacă relația se consolidează și ajungem să ne cunoaștem vom constata că avem atât de multe lucruri în comun.

Acea persoană nu este identică cu noi, doar este foarte asemănătoare. Avem VALORI COMUNE, AVEM DORINȚE ASEMĂNĂTOARE, PRIVIM VIAȚA DIN PERSPECTIVE ATÂT DE APROPIATE că putem simți că în sfârșit NE-AM ELIBERAT. De condiționări, de roluri jucate pentru a face pe plac partenerului, ori pentru a nu-l supăra, de limitările create de nepotrivirile acceptate volutar doar pentru a nu trăi în singurătate.

Acea persoană este atât de a noastră și totuși ne oferă și-i oferim, atât de multă libertate. Acea persoană este într-adevăr cea care ESTE AICI pentru noi, și nu mai suntem singuri. Este acea prezentă VINDECĂTOARE. Acea persoană este cea care își va face loc în sufletul nostru și va rămâne acolo, mult timp, poate o viață, sau o eternitate. ȘI NU DOAR ÎN SUFLET, CI ȘI ÎN VIAȚĂ, VA FI ALĂTURI DE NOI. Asta nu înseamnă că e omul perfect, ori că niciodată nu o să ne certăm. Dar lucrurile acestea sunt secundare. Simțim acel ceva și acel ceva e în viețile noastre, se numește PARTENERIAT. Vorbim aici de iubirea reală, de sufletele cu același nivel de conștiință, de parteneri de viață, de iubire, bucurie, libertate.

- Iubirea karmică

Uneori cel de care ne-am îndrăgostit cândva a plecat prea repede din relație, când pentru noi îndrăgosteala nu se consumase. Da, în viețile trecute în urmă cu zeci de ani, secole, ori milenii. Nu, nu negati această realitate. Există vieți anterioare. Vorbim aici de acele cazuri când unul din parteneri a plecat din lumea aceasta fără să vrea, iar celalalt a rămas singur mult prea devreme. Ori de acele iubiri ce s-au sfârsit prost, brusc, din diverse cauze, intrigi, trădări, interese, probleme.

Când el sau tu ați plecat din relație, iar celalalt a rămas cu ochii în soare, și cu pasiunea neconsumată, cu inima plină de jale și cu sufletul tulburat. În astfel de cazuri se formează stringuri, adică corzi energetice. În pofida spuselor unor parapsihologi ignoranți, aceste corzi nu se pot tăia la comandă, pentru că de fapt avem de-a face cu PROGRAME. Programe pe suflet. Ele conțin emoții neprelucrate, neînțelese, netrăite, ce se cer integrate într-un anume mod de către suflet. Un mod eliberator și care conduce la evoluția și armonia celor două ființe. Din aceste cauze avem de-a face uneori în viață cu iubiri karmice. Întâlnim acele persoane despre care simțim că le-am mai cunoscut cândva, ne simțim familiari cu ei, și din această cauză acea relație chiar ne place. Uneori avem parte de iubiri menite să încheie o karmă, ori pentru a continua un conflict, ori pentru a se răzbuna – lucru nerecomandat desigur. Alteori acele suflete vin pentru a ne ajuta, ori a ne fi alături restul vieții, dacă în alte existențe au plecat din diferite cauze. Sunt relații speciale, legături create de secole, realități spirituale. Uneori durează, alteori nu, uneori vorbim de iubire reală, alteori doar de programe ce se cer încheiate.

- Iubirea spirituală

Vine un moment când după ce am trăit toate celelalte iubiri am înțeles multe, când ne-am maturizat, când suntem mai evoluați spiritual. Atunci înțelegem că iubirea de fapt nu este o relație, ci O STARE DE CONȘTIINȚĂ. Că NU SUNTEM DUMNEZEUL NIMĂNUI ȘI NICI N-AR TREBUI SĂ VREM SĂ FIM, ci... partenerul nostru e un suflet plecat în căutarea dumnezeirii ca și noi, fie că e conștient, sau nu e conștient de acest fapt. Atunci îl iubim ca OM, nu ca pe o persoană de sex opus. Atunci iubim toți oamenii, toate ființele, cerul, animalele, plantele, viața.

Și... uneori e doar asta! Asta fiind...

- Doar te plac și atât...


Întâlnim uneori în diverse situații de viață oameni de sex opus ce ne plac. Oameni cu care colaborăm temporar. Fie în probleme de serviciu, de servicii, ori diverse alte circumstanțe trecătoare. Oameni pe care îi admirăm, ne simțim bine cu ei, îi respectăm, ne face plăcere să discutăm cu ei, dar... ceva ne oprește să mergem cumva mai departe. Fie circumstanțele, fie destinul ne spun NU. Nu e al tău/a ta, deși sunteți atât de familiari.

Sunt relații din alte vieți, ori oameni ce vin cu diverse misiuni karmice, ori pur și simplu întâmplări plăcute de viață. Nu sunt iubiri imposibile, desi unii le-ar numi și așa. Sunt relații plăcut de... colaborare.

- Non-iubirea.

Există relații în care există multă durere, există agresivitate, tensiune, inechități. Unul vrea să plece, celalalt se agață de el. Ori sunt prinși în situații ca într-o închisoare. Stau împreună deși nu vor, sau unul pleacă și vine după bunul lui plac, în timp ce celalalt suferă și așteaptă. Speră. Ce? O schimbare miraculoasă, ce nu are cum să vină vreodată!

Acest timp de relație bazată pe atașament, traume și necesități interioare neconștientizate, posesivitate, frică de viață, ori frică de singurătate sunt extrem de nocive pentru ambele suflete. Sunt confudate deseori cu iubirea, și în loc să fie vindecătoare, sunt vampirizante și consumatoare de energie și timp.

Din nefericire, multi oameni se află în prezent în astfel de situații, iar unii le confundă cu iubirea.

DE CE AM FĂCUT ACEASTĂ CLASIFICARE? LA CE FOLOSEȘTE EA?

Cred că folosește pentru înțelegerea situației în care te afli, cât și la cunoașterea unei realități a vieții inevitabile. Am văzut mulți oameni ce cred că trăiesc „iubiri de poveste”, când nici poveste... nu poate fi vorba de dragoste. Am văzut oameni ce cred că și-au întâlnit „sufletul pereche”, când nu putem vorbi decât de o poveste trecătoare.

Oameni disperați că nu sunt iubiți, crezând că au ei vreo problemă, că greșesc cu ceva, dacă cel pe care îl numesc „ființa iubită” i-a părăsit. Să fim serioși... nimeni nu părăsește pe nimeni, nu suntem animăluțe lăsate într-un deșert, nici copii abandonați pe un câmp. Suntem oameni ce trăim relații, ce conștientizăm mai mult sau mai puțin situația în care suntem, ce învățăm încă din relații, din interacțiunea cu oamenii și nimeni nu e oblligat nici să ne suporte problemele, nici să-i suportăm agresivitățile și neconștientizările.

Suntem aici să evoluăm, să învățăm să iubim, și să ne iubim pe noi înșine. Pentru a-i putea înțelege iubirea și a-i iubi ulterior și pe alții.

Cum putem învăța toate asta mai bine decât prin relații de dragoste?!?


Nu cred că putem învăța mai bine altfel. Pentru că o astfel de relație ne atinge sufletul indiferent în ce categorie se află, ne îndeamnă la autocunoaștere, la nevoia de a fi mai buni, mai valorosi – pentru a fi iubiți, deși iubirea nu ține de judecăți de valoare – mai frumoși, mai generoși și mai aproape de eul nostru ideal de a fi.

Toate aceste tipuri de relații pe care oamenii le numesc iubire NE AJUTĂ SĂ CREȘTEM CA SPIRITE, însă numai IUBIREA REALĂ NE VINDECĂ SUFLETUL, ne aduce pace și libertate, ne face să devenim ATÂT DE NOI ÎNȘINE încât prin ceea ce suntem, să putem aduce valoare în lume.

Iubirea reală necesită o anumită maturizare, un anumit nivel de conștiință al ambilor parteneri și rareori vine din prima... adică e necesar să trecem cu alții prin celalalte faze. Însă nu e obligatoriu. Pentru a o trăi e necesară autocunoașterea, echilibrul propriei persoane, armonia cu sinele și cu divinitatea. Adică să ajungem să avem o STARE INTERIOARĂ DE BINE. A o trăi e un privilegiu rar, dar nu o imposibilitate. Totul depinde de noi.

Întotdeauna în iubire suntem elevi, întotdeauna în iubire suntem profesori și balsam pentru suflete. Întotdeauna e necesar să iertăm și să nu renunțăm să căutăm să iubim. Pentru că în lumea aceasta pentru asta venim, nu pentru a o menține nebună, ci pentru a fi acea oază de bine. Venim pentru a înțelege, pentru a simți pentru a trăi acest adevăr... ȘI TOTUȘI EXISTĂ IUBIRE.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)