Home


Toate acestea sunt tradare de sine

Prima persoană cu care trebuie să fii sincer ești tu. Prima persoana pe care trebuie să o cunoști în detaliu ești tu. Prima persoană căreia trebuie să-I fii loial ești tu. Cea mai importantă ființă din viața ta e Dumnezeu și apoi... ești tu.

Dacă sufletul spune un lucru, iar mintea altceva, trebuie să faci cumva și să faci pace între ele, să le pui cumva în acord. Să ajungi la o concluzie unanim acceptată, cei doi să devină unu, adică sufletul și mintea. Dacă nu poți face asta și oscilezi continuu între două soluții, nu e bine. Dacă te minți, știind că te minți, nu e bine. Dacă spui răului bine crezând că așa durerea e mai mică… atunci nu e bine, este trădare de sine.

Degeaba afirmi că X te iubește dacă știi că lucrurile nu stau așa, de exemplu. Nu te va iubi prin miracol. Dacă tu afirmi ceva știind că realitatea e alta, n-ai să schimbi realitatea, lucrurile nu se vor transforma de la sine. Întâi trebuie să accepți ce trăiești, să înțelegi realitatea, să vezi perspectiva corectă a lucrurilor, adică cea obiectivă. Așa înțelegi de unde pleci și mai ales așa înțelegi cauzele a ceea ce trăiești și legătura dintre cauze și efect. Dacă nu știi cauzele, nu vei putea schimba efectele. Iar cauza a tot ce se petrece în jurul tău e întotdeauna în tine. Și atunci e necesar să schimbi ceva în tine, dacă nu-ți place ce vezi, ce trăiești. E necesar să modifici perspectiva asupra vieții, credințele, și modul de a vedea lucrurile. Abia atunci lucrurile se vor schimba în viața ta ca prin magie, chiar și fără programare de tip NLP, ori fără a te minți pe tine. Și dacă vrei… abia atunci programarea mentală e acceptată și acceptabilă.

Dacă accepți compromisuri prea mari în numele iubirii, ori în numele bunăstării, ori al păcii, ori al liniștei, ori al oricărui alt lucru, nu e bine, pentru că aceste lucruri sunt trădare de sine. Dacă vrei ceva, dar faci altceva, atunci ai o problemă… ești în conflict cu tine. Iar conflictul e o sursă mâncătoare de energie.

Nu e bine să trădezi pe nimeni, dar să te trădezi pe tine, este cel mai rău, pentru că vei trăi un conflict, iar de la conflictele interioare pleacă tot: stresul, boala, dezechilibrele în destin, sărăcia, singurătatea și neîncrederea.

De aceea e bine să iubești adevărul, să-l cauți, să-l găsești și să-l aduci în viața ta. Să înțelegi că doar dacă ești bine cu tine, poți fi bine cu lumea, cu viața, cu ceilalți.

Ce înseamnă de fapt trădare de sine?

Toți am făcut asta o dată, sau de mai multe ori. Iar dacă o faci o dată, într-o circumstanță trecătoare, nu ar fi o problemă… așa mare. Când devine un mod de a fi, modul tău de viață, modul de a fi al tău, atunci e o problemă. De aceea privește în tine și vezi, dacă te afli într-una sau mai multe din situațiile pe care le voi enumera în continuare și dacă este așa, ATUNCI SCHIMBĂ. Întotdeauna este posibil și niciodată nu e prea târziu.

Iată care sunt aceste situații!

1. Când nu spui ce simți, unui om care îți provoacă un sentiment apăsător.

Dacă ceva din comportamentul cuiva, față de tine sau față de alții, te deranjează e bine să-i spui. În cazul în care taci, în corpul tău se vor crea tensiuni, ce duc la blocaje în destin și boală în trup. Vei repeta în gând ce te deranjează, vei vorbi cu abuzatorul în gând, însă această acțiune nu are ca efect decât faptul că te vei autostresa. E BINE SĂ VORBEȘTI CALM, DETAȘAT ȘI SĂ FII CÂT DE OBIECTIV POȚI. Restul nu mai depinde de tine. Dacă nu înțelege, atunci tu acționează în funcție de situație: rupe relația, evită-l cât poți, ori spune-i de fiecare dată ferm ce nu-ți place, dacă face parte din cei pe care cu niciun chip nu-I poți evita.

2. Când nu acționezi în concordanță cu sufletul tău.

Dacă vrei ceva, dar din diverse motive nu faci acel ceva, chiar dacă depinde numai și numai de tine. Dacă vocea sufletului, acea voce ce vine din tine, dar pare că este altcineva, mai mare și mai înțelept, îți spune să faci sau să nu faci un lucru, iar tu o ignori, atunci poți pierde ceva important, sau poți ajunge în situații nedorite, sau greu de rezolvat. ASCULTĂ-ȚI SUFLETUL: EL ȘTIE. ȘI CREDE-MĂ… EL ÎȚI VORBEȘTE ZILNIC. ȘI… URMEAZĂ-i VOCEA. E vocea ta superioară.

3. Când cedezi ca să fie pace, chiar dacă în sufletul tău dorești un anume ceva.

Fie că cedezi un drept, fie că cedezi sustinerea unei idei, fie că cedezi și nu mai îți împlinești o dorință a sufletului, această renunțare forțată, dar aparent benevolă, îți va aduce în inimă tristețe, un sentiment de pierdere sau neîmplinire. Dacă acest lucru devine un mod de viață, ești pierdut. Și riști să cazi în depresie. Însă aici e necesar să nu umbli după cai verzi pe pereți sau să susții cauze pierdute. Întâi te calmezi, face ce depinde de tine să vezi lucrurile obiectiv, cât de obiectiv poți și după aceea acționezi. NU ACȚIONA NICIODATĂ LA FURIE. Dar vezi ce poți face ca să armonizezi lucrurile și să readuci pacea în sufletul tău.

4. Când nu faci ce depinde de tine ca să-ți împlinești visul.

Când ai un vis, dar îl lași într-un sertar al sorții, iar timpul își așează clipele peste el. Anii trec și visul deși neîmplinit îmbătrânește și moare singur, uitat și lipsit de energia vieții ce ar fi venit de la tine. Când ai un vis ești dator, față de tine însuți și față de el, să lupți pentru a-l aduce în lumină. Visul împlinit aduce bucurie. VEZI SĂ FIE UN VIS CARE ȚI SE POTRIVEȘTE. VISEAZĂ ȘI VEZI ACUM TE SIMȚI ÎN POSTURA ACEEA, APOI ACȚIONEAZĂ.

5. Când faci ceva ca să… “nu zică lumea”.

Când ceea ce faci e doar pentru a fi văzut într-o anumită lumină, sau pentru a fi calificat într-un anume mod, înseamnă că nu mai trăiești viața ta. Trăiești viața altuia, pofta altuia, visul altuia, cheful altuia. Sau mai rău, a unor indivizi imaginari despre care tu crezi că se gândesc cumva la tine. Stai calm, nici nu le pasă… chiar dacă uneori își dau cu părerea. E vorba de perspective lor despre viață, de motivele lor, de dorințele lor sau de fricile tale. Nu fii o marionetă a părerilor altora reale sau imaginate. Îți donezi viața pentru un scop inutil. Și… nu merită. Crede-mă! VEI ADUNA ÎN CEL MAI BUN CAZ INVIDIE, PRIETENI INTERESAȚI, ȘI ÎN CEL MAI RĂU CAZ NU-ȚI VEI ÎMPLINI VISUL. Ori vei împlini un vis ce nu sufletul tău l-a visat.

6. Când îți irosești timpul.

Timpul este un lucru prețios. Extrem de prețios. Este viața noastră aici pe Pământ. Sigur… viața noastră este eternă, dincolo de ea nu e timp. Însă suntem aici pentru a crește, pentru a realiza ceva, pentru a ne bucura, pentru a înțelege, pentru a evolua. Dar pentru asta avem un timp limitat.Doar privind în urmă realizezi cât de repede trece și că niciodată nu se întoarce înapoi. DECI… TRĂIEȘTE!

7. Când nu faci ce depinde de tine pentru a evolua spiritual și a trăi în pace cu tine.

Este bine să înțelegi că nu ești aici doar pentru lucrurile materiale, pentru a avea o casă, a mânca, a face sex, a te plimba, a fi promovat la service, a avea bani. E necesar să înțelegi esențialul: TE AFLI AICI PENTRU A EVOLUA SPIRITUAL. De-aia ai venit pe Pământ. Doar aici poți crește și poți promova într-o clasă superioară. Aici, prin provocările vieții. Sigur nu e ușor, evoluția spirituală e evoluția conștiinței, e uneori mai grea decât a cuceri teritorii, ori a câștiga milioane, însă e de fapt cel mai important scop. E chiar scopul vieții. NU-L UITA NICIODATĂ INDIFERENT DE SITUAȚIE. SUFLETUL ÎȚI VA FI RECUNOSCĂTOR.

8. Când îți iei sarcini peste puterile tale.

Evoluția în niciun domeniu nu trebuie să fie forțată. Nici material, nici spiritual. Nu munci peste măsură, nu crede că poți să înveți mai mult decât poți, nu crede că ești erou și că-ți va ridica universul statuie dacă muncești 12 ore pe zi, sau te rogi 14. Nu o va face, indiferent cât muncești, cât te zbați. Învigători sunt cei ce iau lucrurile ușor… serios, sigur, dar nu forțează lucrurile. Cei care fac atât cât consideră ei că pot face, dar bine. Cei care își cunosc limitele, și aptitudinile. Cei care se acceptă și se iubesc pe sine, pentru ca astfel să poată iubi viața și pe semenii lor. Altfel vei deveni victimă, o victimă a propriilor ambiții deșarte și deseori neîmplinite. VIAȚA E UN JOC, JOACĂ-L CU PLĂCERE, CU BUCURIE ȘI CURIOZITATE.

9. Când nu-ți oferi cele necesare sufletului tău – relaxare, odihnă, o carte bună, o activitate plăcută, mâncare sănătoasă și oameni de calitate.

Ca să fii în pace cu tine, trebuie să-I oferi sufletului, minții și trupului tău cele bune. Să înțelegi că trupul tău este templul sufletului, iar sufletul e împărăția lui Dumnezeu. Spiritul e etern și ia cu el tot. Adică amintirile. Ai nevoie să fii bun și blând cu tine. E nevoie să fii nu doar inteliegent, ci mai ales înțelept. E nevoie să știi să te vezi cu ochi de prieten și să te comporți ca atare cu tine. Ai nevoie de amintiri frumoase. Este adevărat că regele și cerșetorul ajung ambii într-un mormânt, însă fiecare ia cu el alte amintiri, iar acestea contează, sunt veșnice. GĂNDEȘTE-TE… TU CE AMINTIRI VREI SĂ AI? FII REGE ÎN PROPRIA VIAȚĂ!

În concluzie…

Dacă faci toate astea, dacă alegi să le faci zilnic… le vei face din ce în ce mai bine. Nu poți fi bun cu alții, cât timp ești rău cu tine. Nu poți fi în iubire, cât timp ești în suferință, ori ai în suflet neliniște. Nu poți fi fericit dacă te minți, crezând că astfel totul se va transforma de la sine. Acceptă, schimbă, înțelegi, conștientizează și NU TE TRĂDA.

Toate aceste lucruri sunt importante, chiar dacă la prima vedere pot părea simple sfaturi, ori doar păreri peste care poți trece. Bine ar fi să meditezi asupra lor. Este important să fii în pace cu tine. Să-ți fii cei mai bun prieten. Să faci pace cu sufletul tău și cu mintea și nu în ultimul rând să-ți onorezi trupul. Doar așa poți merge liniștit pe cărările vieții, doar așa poți fi prieten cu tine și poți crește...

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)