Home


De ce bunatatea nu este suficienta... pentru a fi fericit.

Văd mulți oameni buni care sunt nefericiți. Au sufletul bun, unii chiar se roagă, alții dăruiesc și ajută și totuși viața lor e un scenariu trist. Și chiar dacă pare revoltător, am văzut și oameni care sunt răi, răutatea fiind un atribut al anumitor suflete, cărora le merge bine și reușesc cam tot ce-și propun. Cel puțin pentru o vreme.

CE FACE DIFERENȚA?

La prima vedere pare un joc crud numit noroc și ghinion, ori se poate trage o concluzie stupidă concentrată în fraza: ce să-i faci așa e viața... Asa, adică nedreaptă și rea, adică un joc poate prea crud.

Și totuși chiar dacă realitatea confirmă cele de mai sus la prima vedere. Adevărul e altul și anume că BUNĂTATEA NU E SUFICIENTĂ PENTRU A FI FERICIT!

Tocmai din bunătate asezonată cu ceea ce numim IGNORANȚĂ vin multe neajunsuri. Iată ce fac oamenii buni greșit deseori:

- IARTĂ MULT PREA REPEDE și de prea multe ori, iar acest lucru îi transformă în victimele răutății, celor ce văd CĂ LE MERGE AȘA și-și varsă veninul pe ei; A ierta în interiorul tău e una și a continua să fii prieten cu agresorul este cu totul altceva, sau să-i permiți să te agreseze în continuare.

- NU SE VALORIZEAZĂ, nu consideră că sunt ființe ce merită respect, din partea celorlalți, CONSIDERÂND ÎN MOD GREȘIT CĂ PENTRU A FI RESPECTAȚI TREBUIE SĂ AIBĂ bani, putere, funcții, ori vreun talent special.

- ȘI-AU CREAT SCHEME INTERIOARE NEGATIVE, credințe negative ce se auto confirmă prin viață, ca orice schemă bună sau rea, considerând că ei nu au noroc, nu au parte de bine, la ei merge tot prost și nu au ce face, asta e... Au acceptat situația și nu-i găsesc ieșire pentru că NU O CAUTĂ, ceea ce este o mentalitate greșită.

- NU CUNOSC PSIHOLOGIA UMANĂ NICI MĂCAR LA NIVEL GENERAL, considerând că cei care profită de ei, ori îi tratează rău, SE VOR SCHIMBA CUMVA, ca prin farmec, fie că se roagă ei, fie că timpul va lucra în favoarea lor. Nu aceste lucruri nu au cum să se întâmple de la sine. Nimeni nu poate schimba pe altul, fiecare se schimbă numai și numai PE SINE, dacă alege asta și VREA.

- CONSIDERĂ CĂ RUGĂCIUNEA E DE AJUNS. Iar rugăciunea este de ajuns însă numai când e asezonată cu o CREDINȚĂ FERMĂ ÎN BINE, ceea ce deseori acești oameni nu au, cu un SCOP clar, și cu ACȚIUNI care să susțină această credință. Uneori e vorba de karma rea, care într-adevăr se plătește și prin rugăciune, alteori însă e vorba de lecții de viață, de acțiuni pe care un om trebuie să le facă, pentru a evolua și a schimba o situație neplăcută.

- AU O PERSPECTIVĂ DE VIAȚĂ ERONATĂ, dorind ca în jurul lor totul să fie perfect, bun, ideal. Uită că această lume e o lume a contrastelor, că oamenii sunt în curs de evoluție și a greși e omenește. Având o astfel de perspectivă, SE SUPĂRĂ UȘOR ȘI JUDECĂ MULT, iar aceaste lucruri le încarcă sufletul cu ENERGII DE VIBRAȚIE JOASĂ. Iar la astfel de vibrații nu are cum să-ți meargă prea bine, indiferent cât ești de bun. Pentru că așa suntem creați.

- DORESC SĂ AJUTE PE TOȚI, ȘI SĂ MULȚUMEASCĂ PE TOATĂ LUMEA, lucru perfect imposibil. Un om cu sufletul echilibrat se va mulțumi mai întâi pe sine, și fiind în echilibru interior va înțelege că a fi mulțumit depinde de propria persoană, și apoi de ceilalți. Binele făcut cu forța e o cale spre iad.

- SE AUTO-ATACĂ. Se învinovățesc de lucruri pentru care nu au nicio vină, iar asta le crează la nivel inconștient scenarii - pentru că noi ne creem viața de la nivel subtil, deseori inconștient, dacă cumva nu știați - în care pedeapsa este prezentă, și atunci le va merge prost. În plus aceste gânduri așa cum am mai spus, îi țin într-un ocean de de vibrație joasă, iar atunci binele nu are cum să-i ajungă.

- Din punct de vedere spiritual BUNĂTATEA, DESEORI NAȘTE ORGOLIU. Orice om știe la nivel de sine cum e și câtă bunătate poate să ofere. Considerându-se buni, unii oameni – nu toți desigur - se consideră automat DEASUPRA TUTUROR. Și astfel la un nivel foarte sutil, se naște în ei energia agresivă a orgoliului. Iar această energie se întoarce la un moment dat împotriva lor.

DA, UNEORI... NU E SUFICIENT...

Pentru că a fi bun și a avea o perspectivă corectă, sănătoasă, obiectivă și clară asupra vieții sunt lucruri diferite. Nu e suficientă bunătatea și bunăvoința pentru a fi fericit, ori pentru a reuși. Trăim într-o lume cu un nivel de evoluție medie, amestecată. În viață nu avem parte numai de oameni onești, sănătoși psihic, generoși, sinceri și echilibrați sufletește. Empatia este un dar și o floare rară, prietenia asemenea. Trebuie să fim conștienți că în viață avem parte și de bine și de rău. Iar deseori aceste aspecte depind doar de o perspectivă de viață: a noastră. Care este deseori subiectivă.

De aceea orice om pentru a fi fericit, e nevoie să învețe un pic de psihologie și spiritualitate. E nevoie să învețe să știe mecanismele vieții și tainele ei. E nevoie să înțeleagă faptul că viața nu-ți dă premii doar pentru bunătate, uneori premiile e necesar să ni le luăm.

Merele stau în copaci, uneori e nevoie să întinzi mâina să iei unul, iar acest lucru poate implica un efort. Alteori dacă stai sub un pom s-ar putea să te trezești cu o lovitură zdravănă cauzată de căderea unui fruct în capul tău. Neculese merele se transformă în putreziciune. Culese prea devreme sunt acre și n-ai cum să te bucuri de savoarea lor.

ȘI TOTUȘI CHIAR NU CONTEAZĂ BUNĂTATEA SUFLETULUI?

a da, chiar contează. Și contează enorm. Pentru că mai devreme sau mai târziu, bunătatea e răsplătită. Însă e nevoie de UN CEVA în plus și anume de ELEVAREA CONȘTIENTĂ A CONȘTIINȚEI.

Adică... fie omul bun se trezește și spune, ba da... merit, merit ce e mai bun, vreau să schimb lucrurile. Fie apare în viața lor un om, care le deschide ochii și le luminează drumul. Fie se schimbă circumstanțele în timp, dar deseori acest timp poate dura vieți.

Atâta timp când trăim în aceste vremuri în care cunoașterea e la îndemâna tuturor, este chiar o prostie să nu te întrebi ce-ai putea face ca viața ta să devină mai bună.

În esență și pe scurt spus NU e nevoie doar de...

- Rugăciune, e nevoie și de credință;

- Dorință, e nevoie și de acțiune;

- Dăruire, e nevoie și de a discerne ce și cui dăruim;

- Bunătate, e nevoie de a înțelepciunea de a dărui când trebuie, cui merită și într-un scop bun;

- Credința în karma, ci de a acționa în sensul schimbării vieții spre binele tău;

- A-i iubi pe alții, ci în primul rând e nevoie de a te iubi și de a fi bun cu tine.

E foarte multă nevoie de ECHILIBRU INTERIOR, PACE, ARMONIE ȘI CUNOAȘTERE SPIRITUALĂ ASERTIVITATE, PUTEREA de a spune NU, când e cazul. Și mai ales de ÎNCREDERE ÎN VIAȚĂ.

Și ține minte om bun că dacă...

- Tu nu te respecți, nimeni nu te va respecta;

- Tu nu te valorizezi nimeni nu te va valoriza;

- Tu nu te iubești, nimeni nu te va iubi;

- Tu nu alegi împlinirea, nimeni nu te va putea împlini...

Lecția fericirii se învață, iar pentru a înțelege cu adevărat despre ce e vorba nu uita... începe cu tine. Oferă-ți bunătatea ta ție, PENTRU A ÎNVĂȚA ȘI SUFLETUL TĂU LECȚIA FERICIRII omule cu suflet bun...

Dacă ești bun și totuși ceva nu prea merge, undeva, ceva... nu e bine, atunci TU greșești undeva. Ai nevoie de SCHIMBAREA PERSPECTIVEI. Privește cu ochii sufletului viața. Iar viața prin intermediul inimii tale te va ghida, spre puterea lui Dumnezeu și spre bine.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)