Home


Greseala si iertare

Iertarea e divina Gresim din necunoastere, din neputinta, din lipsa de vointa, din frica, din disperare, din lipsa de credinta, si lista acestor cuvinte triste ar putea continua. De fapt as fi putut sa scriu doar doua: NECUNOASTERE, cu mentiunea ca ma refer la necunoasterea legilor spirituale si NEPUTINTA, cu metiunea ca ma refer la neputinta de a ne iubi pe noi insine. Motivele... pot fi diverse.

Cert este ca toti gresim, sau am gresit candva. La fel de adevarat este si faptul ca "a gresi e omeneste, iar a persevera e diabolic." Pentru ca perseverarea vine intotdeauna dupa ce realizam ca suntem in eroare. Realizam simtindu-i consecintele neplacute, in primul rand pe plan emotional, ori suntem avertizati ca nu e bine ce facem de catre divinul univers, prin diverse intamplari numite "semnal de alarma". Dupa toate acestea daca continuam sa gresim... atunci ne opunem voii divinitatii. Iar asta e specific celui rau. "Cel rau" iti pune peste ochi "valul lumii" si astfel intre egoul aflat in eroare si adevarul divin al vietii se afla o ceata, un fum... amagitor, ce ne face sa ratacim drumul.

Exista un moment in viata fiecaruia cand fumul se risipeste si omul zareste raze superbe de lumina ce strabat ceata si il indeamna sa caute. Sa caute soarele divin al adevarului si iubirii. Totusi este in legea universului ca ceata sa nu se risipeasca usor. Norii revin, iar omul se afla atunci la rascruce de drum si destin. Sa caute soarele sau sa se piarda din nou.

Acest fenomen se numeste CONSTIENTIZARE. Si e primul pas spre lumina si adevar. Drumul pina la Soare e lung, e greu, e obositor, e descurajant uneori... iar prima etapa a lui se numeste IERTARE. Constientizarea propriilor greseli si iertarea propriului suflet.

Constientizarea insemnand in mod obligatoriu CUNOSTEREA si RECUNOASTEREA lor. Acceptarea momentelor de intuneric, a noptii din suflet si intelegerea ca atunci, la acel moment NU AI PUTUT ALTFEL. De vina nu esti TU, ci acel nor de ceata, acel fum... Fara contientizare insa nu poate exista iertare. Fara regretul faptelor nu poate exista stergerea lor. Constientizand si regretand ne eliberam. Acesta este si rostul spovedaniei, care daca e facuta corect e de mare folos pentru suflet.

Urmeaza RENUNTAREA la regret si ACCEPTAREA trecutului, un alt aspect al iertarii de sine, fara de care nu putem merge inainte pe drum... pe drumul catre Soare, Soarele divin al sufletului, unde exista lumina si adevar.
Iertarea va produce schimbarea, mai exact primul pas spre schimbare. Schimbarea de sine... care va aduce ulterior schimbarea destinului si a celor ce fac parte din scenariul tau.

Apoi urmeaza o alta schimbare obligatorie pentru cei ce vor sa urce spre Soarele lor - IERTAREA CELORLALTI.

Fenomentul e simplu. Se produce prin EMPATIE. Empatia insemnand intelegerea sufletului acestora, iar la scara mai mare intelegerea sufletului uman. Insa cine nu si-a inteles propriul sau sine, nu-i poate intelege pe altii. Deci acesta este intotdeauna pasul doi, etapa a doua in alchimia sufleteasca numita iertare.
Empatia duce la intelegerea ca nu doar tu, ci si alta fiinta se poate afla in eroare. Ca suntem claditi dupa aceleasi principii si avem aceleasi necesitati aflective, spirituale. Acestea insa deseori apar celorlalti dupa alte tipare, ce nu le cunostem, intelegem si in consecinta ne este uneori greu sa le acceptam. Pentru ca drumul fiecaruia e unic, personal iar bucuria si implinirea e data de alte aspecte ale vietii, diferite de ale tale.

In fond, a fi empatic, inseamna a fi uman. A fi uman inseamna a sti sa te postezi in locul celuilalt si a-i ierta ceata si fumul din suflet. Insa... mai trebuie sa tinem cont de ceva: "a gresi e omeneste, a persevera e diabolic", lucru valabil pentru tine, dar si pentru altii. Aici vorbim despre respectarea librului arbitru al omului. A spune unui om ca greseste este o datorie. A-i arata adevarul este un gest nobil. A-l lasa sa-si urmeze drumul sau este respectarea legii divinitatii.

Si aici se pune problema, iertam pe cel ce ne face rau? Iertam pe cel ce isi face rau?
Da, daca si acesta doreste schimbarea propriului sine, daca isi cere iertare, daca poate si vrea, sa vada lumina dincolo de ceata sufletului sau.

Daca nu... iertarea ne arata aici alte intelesuri si sensuri... dincolo de intelegere, acceptare si empatie, iertarea devine DETASARE. Detasare de rau. E tot un aspect al iertarii, ce ii priveste pe ceialalti. Dar nu numai... in fond e un aspect ce e valabil si pentru greselile din sufletul tau. Te detasezi de ele, te eliberezi, le lasi in trecut si le imbraci in uitare. Insa neuitand invatatura si lectia lor...
Pentru ceilalti e la fel de valabil. E vorba despre a intelege lectia data de acea relatie. Lectie ce deriva din adevarul divin al faptului ca nimic nu e intamplator. Cel ce ne greseste, ne este de fapt un profesor, oricat de greu ar fi sa acceptam. Prin el Dumnezeu ne atrage atentia asupra unui aspect personal asupra caruia suntem in eroare. Si atunci constientizand evoluam.

A ierta de fapt presupune doua lucruri. Include doua aspecte psihice. A intelege situatia, greseala, fie a ta ori a altuia, si prin intelegere a o include lectiilor noastre. Altfel spus, a integra psihic si spiritual lectia. Al doilea aspect fiind desprinderea, detasarea de greseala, fapta si/sau persoana respectiva. Detasarea ajuta la mergerea mai departe. La ancorarea in prezent a propriei persoane.
Deseori oamenii au in vedere doar acest al doilea aspect, incercarea de a lasa in urma... neluand in considerarea includerea lectiei. Acest lucru se poate numi un mod de a ierta incomplet, efectul fiind repetarea candva a lectiei, spre deplina ei integrare. Pentru ca numai constientizand putem merge inainte, iar mergand inainte evoluam.
Uneori... oamenii nu au in vedere nici acest al doilea aspect, ei raman astfel dominati de dorinta de razbunare, fapt ce aduce acel moment al greselii mereu in prezent, ce include in el suferinta, tristetea, durerea si... lectia.

Daca am intelege ca a ierta este intotdeauna sinonim cu INTELEGERE/CONSTIENTIZARE, si numai uneori sinonim cu IMPACARE, poate ca am putea sa iertam mai usor.

A ierta in cel mai deplin mod este intr-adevar un act egoist, a ierta incepe cu intelegerea, constientizarea si acceptarea propriei persoane, cu propriul ECHILIBRU INTERIOR pe care numai astfel il putem obtine, renuntand la regrete, tristete si furia nascuta din existenta lor. A ierta devine sinonim cu A IUBI. Cu a TE iubi si cu ELIBERARE.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)