Home

Suflet si spirit

Suflet si spirit Daca trupul este templul lui Dumnezeu, atunci sufletul este altarul, iar spiritul lumina din noi. Cred ca aceste cuvinte nu sunt doar parte a unei frumoase metafore, inspirata de un inger in zbor, ci un deplin adevar. Dar ce este atunci spiritul? Si care e diferenta intre suflet si spirit, daca aceasta exista cumva? Exista si ea face parte din procesul evolutiei.

Cert este ca omul nu e alcatuit numai din cele accesibile ochilor nostri “lumesti”, ci exista in noi, si dincolo de noi, un univers infinit, misterios, dar foarte prezent si real, univers ce poate fi vazut, stiut, simtit, studiat de cei ce vad in lumea nevazutelor sau pot lua contact intr-un fel sau altul cu ea. Mai nou si de tehnologie, de aparatul Kirlian, cu ajutorul caruia se vede aura noastra energetica, ori de “biorezonator” ce detecteaza energiile din noi, sau alte tipuri de aparatura stiintifica.Toate acestea nu fac decat sa confirme o cunostere straveche vlabila de mii si mii de ani, si azi… la fel de valabila. Deci nimeni nu mai poate nega, omul e mai mult decat ce se vede. La fel si Universul vast in care traim.

Iar in aceasta lume a nevazutelor exista multe lucruri ce par taine pentru neinitiati sau pentru cei ce nu pot patrunde in lumea misterului lor. Deseori am fost intrebata daca spiritul e tot una cu sufletul. Si daca nu, care e diferenta intre ele.

Nu, sufletul si spiritul nu sunt acelasi lucru. Chiar daca acest lucru tine mai mult de un aspect teoretic al spiritualitatii si vietii, e bine sa il cunoatem pentru a patrunde astfel mai mult in adevarul lumilor vii si mirifice ale nevazutelor.

Pentru a intelege cum stau lucrurile, trebuie sa incep prin a spune ca universul e alcatuit din doua ingrediente principale, INFORMATIE si ENERGIE.
La un anumit nivel subtil cele doua se intrepatrund, ele devenind acelasi lucru, dar… noi inca nu fiintam la acel nivel, si atata timp cat va exista viata pe Pamant va exista o anumita diferentiere intre ele. Diferenta pe care e bine s-o cunoastem, s-o intelegem, si sa o folosim in interesul evolutiei nostre.

CE ESTE SUFLETUL

Trupul, creatie vizibila si aparent cunoscuta tuturor, ascunde in el sufletul. Sufletul este ENERGIA ce anima trupul, energia ce are sediul principal in dreptul inimii, dar nu e localizat doar acolo. Aceasta energie circula prin canalele energetice ale trupului, prin nadisuri si prin chakre. E energia ce paraseste trupul la plecarea noastra in lumea de dincolo. E suportul energetic din noi, care precum o banda magnetica imprima instantaneu informatia adusa de fiece clipa traita.
E un magician creator ce ne determina cursul clipelor, influentat de ganduri, credinte si vorbe. Iar aceasta influenta, modul cum o primim si privim, determina puterea energetica a sufletului. Fiecare suflet are o anumita putere energetica, ce-I determina sanatatea si puterea de a materializa.

La randul sau el genereaza emotii, sentimente si impresii, ce sunt codificate de creier ca ganduri. Gandurile genereaza tipare, iar tiparele imagini holografice. Aceste imagini sustinute mult timp de catre creier, ajung sa se materializeze.

CE ESTE SPIRITUL

Daca putem spune despre suflet ca e preponderent energie, despre spirit putem spune ca e preponderent INFORMATIE. Informatie sustinuta de un supart energetic. Spiritul este constiinta. Constiinta ce cunoste legile cosmice, constiinta binelui universal, constiinta intregului, constiinta divinitatii.

Spiritul este legatura noastra ca suflete pe pamamt, cu lumea nevazutelor, legatura omului si implicit a sufletului cu legile cosmice.

MINTEA nu este tot una cu constiinta. Cele doua nu pot fi confundate, este ca si cum am confunda computerul, cu informatia aflata in memoria sa. Exista milioane de computere iar informatia nici unuia nu e perfect indentica cu a celuilalt. As putea numi mintea un instrument. Un simplu intrument util vietii in dimensiunea aceasta, pe Pamant… Dar mintea NU E TOT UNA cu sufletul si NICI cu constiinta. Mintea este un intrument de legatura intre cele doua, un instrument cu care noi lucram asupra vietii noastre, cu care interactionam atat cu noi insine cat si cu ceilalti, dar si cu divinitatea.

NIVELUL SPIRITUAL al fiecaruia, reflecta deci NIVELUL DE CONSTIINTA la care a ajuns. Cu cat omul este mai evoluat spiritual, nivelul sau de constiinta va fi desigur mai inalt, adica el va fi mai constient aici pe Pamant de legile cosmice. Si nu numai ca va fi constient, ci mai ales el le va aplica. Spiritul sau e mai prezent si activ in viata pamanteana.

In concluzie…

Se poate spune despre spirit ca este o parte a sufletului. O parte “aparte”, o parte… superioara, a sufletului. Cel mai bine putem face distinctia daca ne raportam la lumea de dincolo.

Spiritul este constiinta care ne va arata retrospectiva vietii noastre traite pe pamant. De fapt el o va arata sufletului ajuns pe taramul de dincolo. Sufletul va vedea tot ce a facut si va simti tot, iar judecata sa, va fi facuta de spirit, adica de constiinta divina ce insoteste fiecare suflet. Aceasta, acolo, adica in cealalta lume, nu mai este umbrita de nici un voal, respectiv de “voalul iluziei lumii”. Acolo este in stare pura, in stare divina altfel spus, ea avand acces la toata cunoasterea si adevarul vietii.

Sufletul are astfel acces la intreaga informatie detinuta de spirit, informatie care pe Pamant e voalata, pentru a putea da libertate sufletului sa aleaga liber conform legilor morale si spirituale cunoscute, nu insa conform cunoasterii absolute inaccesibila pe Pamant. Acesta fiind scopul vietii pamantene, respectiv evolutiei. Alegerile sufletului sa fie in concordanta cu legile spiritului.

In fond de ce trebuie sa mai venim aici pentru aceste alegeri daca acolo deja stim tot?

Pentru ca datorita legilor cosmice, numai aici putem lucra la indeplinirea scopului vietii: reunirea sufletului cu spiritul. A energiei vitale cu constiinta cosmica. Suprapunerea sufletului cu spiritul si astfel intoarcerea in divinitate, in adevarul absolut.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)