Home


Ce conteaz[ cu adevarat pentru a fi împlinit

Dincolo de iluzia lumii fiecare avem de-a face cu realitatea noastră interioară. Cu starea noastră care contează cu adevărat pentru că ea poate fi echivalentă cu împlinirea noastră ca oameni, ori cu neîmplinirea vieților noastre.

Deci haideți să vedem care sunt acele lucruri care ne conduc cu adevărat spre împlinire. Dincolo de “casa construită”, “copilul” ce-l avem sau nu, ori “pomul” pe care ni se spune că sădindu-l ne-am face “datoria” față de viață.

Dincolo de ceilalți și părerile lor, preluate din străbuni, sau din vremurile actuale, e necesar să existe părerea noastră personală și perspectiva noastră asupra vieții. Dar pentru a fi împliniți, această perspectivă e necesar să fie sănătoasă și în acord cu ceea ce NOI SUNTEM CU ADEVĂRAT.

Însă nu despre asta vreau eu să vorbesc acum, ci despre acele ASPECTE GENERALE și APLICABILE ORICUI, care dacă sunt prezente în viața noastă NE DAU O STARE DE BINE, de ÎMPLINIRE mai exact.

Iată care sunt acestea:

- COMUNICAREA – este o necesitate a sufletului și a spiritului.
Nu putem găsi împlinire sufletească fără a comunica. E modul nostru de a exista în această lume, de a fi văzuți și de a vedea, de a ne înțelege ca specie, de a înțelege ce sunt ori simt ceilalți, dar și cine suntem și ceea ce simțim noi. Comunicarea față în față întotdeauna este recomandată și preferabilă celei online, ori telefonice, pentru că ea întotdeauna e mai sinceră. Comunicarea înseamnă nu doar schimb de informații subtile, dar și SCHIMB DE ENERGIE. Comunicarea ne ajută să creștem și să ne menținem echilibrul de ființe sociale, pentru că asta suntem. Așa am fost creați. Creștem DOAR INTERACȚIONÂND CU CEILALȚI, oricât de mult am dori să creștem doar meditând, ori retrăgându-ne pe un munte alături de vulturi. Până la acel moment al sfințirii, e necesar să fi trecut prin lume. Comunicarea pentru a fi pozitivă, trebuie să fie potrivită ficăruia din noi, cât și momentului, contextului și scopului ei. Și pe lângă aceasta avem nevoie și de acea persoană, sau acele personane cu care să putem comunica de la inimă la inimă, o astfel de comunicare e aducătoare de pace și… bucurie.

- SCOPUL – omul trebuie – da trebuie – să aibă în viață un scop. Dacă nu ai un scop, vei avea senzația de irosire, de lipsă de sens, de timp ce se scurge în viteză spre nimic, lunând cu el ceva prețios. Nici măcar nu știi ce… De fapt e vorba de viața ta care trece fără să fi simțit bucuria împlinirii. Omul are nevoie de scopuri. Ființa umană are nevoie să urmărească obiective mărețe sau mai puțin mărețe. AVEM NEVOIE SĂ SIMȚIM CĂ NE PLACE CEVA, să dorim să ajungem undeva la figurat sau la propriu, să avem țeluri mici și mari. Obiective, pe care să știm că dacă le atingem vom avea satisfacție. De ce? Toate acestea ne ajută în evoluția noastră ca ființe și implicit ca și spirite, chiar dacă nu suntem conștienți de acest fapt. Însă pentru a avea scopurile potrivite e necesară…

- AUTOCUNOAȘTEREA - să știi ce vrei, cine ești și ce poți. Detalii despre aceste aspecte veți găsi în curând AICI.

- ECHILIBRUL – vorbim aici despre a fi armonios emoțional,
despre excluderea reacțiilor extreme, despre a nu izbucni în crize de nervi din orice fleac, dar nici a fi absolut nepăsător, rece, adică blocat emoțional. E bine să avem capacitatea să reacționăm adecvat. Altfel spus bine e să dansăm cu viața detașat și adaptat melodiei pe care o ea ne-o cântă la un moment dat. Apoi să schimbăm pașii, când cântecul vieții își schimbă ritmul. Dar… avem nevoie și să creem propriile melodii uneori.

- Să ai O CALE A TA CARE SĂ TE CONECTEZE LA DIVINITATE – indiferent dacă îl numești pe Creator Dumnezeu, Sursă, Tată Ceresc, inteligență supremă, ori altcumva și indiferent dacă ești sau nu religios, e necesar SĂ AI O METODĂ A TA, prin care să te ÎNCARCI ENERGETIC ȘI SPIRITUAL sau să-ți liniștești sufletul atunci când viața te încearcă. Fără acest lucru, vei trece prin momentele de criză – inevitabile în viața oricărui om – mult mai greu. Vei fi mai puțin inspirat și nu vei avea acel sentiment al protecției invizibile.

- Să NU TRĂIEȘTI ÎN TRECUT – a trăi gândind mereu la ce-a fost înseamnă a fi energetic acolo. Înseamnă PIERDERE DE ENERGIE SUBTILĂ CONSTANTĂ. Pentru că energie se pierde și se poluează prin regrete, nostalgii sau dorința de a te răzbuna. Cine trăiește în trecut dă dovadă că nu și-a înțeles lecția, și a își blochează singur căile prin care poațe înainta.

- Să NU TRĂIEȘTI ÎN VIITOR – a crede că undeva, cândva va fi bine și că DOAR ATUNCI ÎȚI DAI VOIE SĂ FII FERICIT este o altă mare greșeală. Se pierde astfel energia prezentului, iar fără energia prezentului nu se poate clădi un viitor. Nici măcar acel viitor la care visezi.

- Să TE BUCURI DE CLIPĂ – adică să trăiești în prezent este sigura alegere corectă. Nu înseamnă să-ți uiți complet trecutul, ci să folosești lecțiile învățate din el. Nu înseamnă nici să nu ai planuri de viitor, ci doar să nu-ți condiționezi fericirea de împlinirea acestora. Și să nu te agăți de ele. Tu fă ce depinde de tine, de restul se ocupă Dumnezeu.

- Să TE SIMȚI UTIL CU CEVA, orice ai face, de la lecții spirituale, la mătură. A ști că ai făcut ceva, cumva pentru cineva, indiferent cum și indiferent ce, de la un zâmbet pe stradă, la o postare pe FB, de la un dar material, ori un ajutor făcut printr-o acțiune, constituie acel ceva ce îți va da satisfacție. O satisfacție mai mare decât atunci când cineva face ceva pentru tine și ești recunoscător. O satisfacție ce-ți aduce împlinire, o împlinire ca o lumină caldă în suflet.

- Să te IERȚI, SĂ NU TE JUDECI – a te simți vinovat de ceva, e mai greu decât dacă alții te acuză de diverse lucruri. Pentru că pe alții îi vei considera dușmani, invidioși, subiectivi, și vei putea respinge părerile lor. Însă dacă tu pe tine te acuzi de ceva, vei avea o luptă continuă cu tine și în tine. Iar aceasta conduce sigur la autodistrugere. Acesta e cel mai important lucru, SĂ ÎNȚELEGI CĂ DACĂ EȘTI CONȘTIENT CĂ AI GREȘIT, TE-AI SCHIMBAT, dacă te-ai decis să nu mai repeți ce-ai făcut. Despre cum poți face asta practic în curând vei vedea AICI.

- Să ai O VIZIUNE CORECTĂ ASUPRA LUMII – este unul din cele mai importante aspecte, pentru că de el DEPINDE TOT. Dacă înțelegi pe ce lume trăiești, atunci multe din celelalte vin de la sine. Dar pentru a ajunge la acest lucru numit înțelepcine, e nevoie de CUNOAȘTERE. Nu… nu vorbesc aici de lecții de scoală, ci de CUNOAȘTEREA LEGILOR SPIRITUALE, măcar a celor mai importante. A celor de bază. Această cunoaștere va da naștere la alte îngrediente necesare, cum ar fi…

- credința în bine…
- răbdarea,
- acceptarea, și…
- înțelegerea legăturilor dintre parte și tot (întreg).

Și peste toate acestea mai e nevoie să…

- Înțelegi că scopul vieții în anasamblu este EVOLUȚIA SPIRITUALĂ, și să tinzi să evoluezi în continuu. Să urci spre vârfuri semețe, să mergi pe cărări de lumină, să alegi peisaje încântătoare și oameni frumoși.

Însă dacă alegi evoluția e necesar să fii conștient că acest lucru NU SE POATE FACE FORȚAT, rigid, rapid, prin frici, constrângeri, ori printr-o sigură lecție. E nevoie de ani, uneori zeci de ani, și de pași mulți pe cărările vieții. E bine să știi că străbătând anii, observând, iubind, alegând bucuria, evoluția este continuă și… fără sfârșit.

În fond în viață, totul e o chestiune de alegere…

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)