Home


NU mori din… iubire

Observ din ce în ce mai multe cazuri șocante, de oameni ce mor... din iubire. Fie că se sinucid, fie că sunt omorâți. Cazuri triste și tragice în care ea se sinucide pentru că el a părăsit-o, ori mai grav își ucide și copiii. Ori cazuri, mult mai dese în care el o ucide pe ea pentru că ea a cerut divorțul, nu-l mai vrea, iar el nu acceptă despărțirea. Și din nefericire își ucide și copiii pentru a se răzbuna pe ea, ori pe soartă.

Este cea mai proastă alegere, evident. Desigur, că aceste persoane în acele momente, nu sunt în stadiul de a alege. Pur si simplu ei trăiesc o furtună emoțională, în care creierul rațional – neocortexul - este deconectat, și creierul emoțional acționează fără a înțelege ce face, și ce consecințe au faptele lor. Un soi de nebunie pune stăpânire pe acea ființă, și astfel scopul ei unic va fi să distrugă obiectul suferinței sale, crezând că astfel scapă de suferință. Starea lor e ca și cum ar fi luat un drog. În acele momente sunt de necontrolat. Chiar dacă par că premeditează fapte și că sunt raționali. Nu sunt. Ce pot face? În acele momente nimic.

(Eventual se pot duce la un medic, ori la cineva cu care să discute, dar evident că nu o vor face) Însă se pot face multe pentru a se nu ajunge vreodată acolo, adică în acea stare.

De ce se ajunge la o astfel de stare. Care sunt cauzele?


- O lipsă a stimei de sine;
- Confuzia atașamentului cu iubirea;
- Un dezechilibru emoțional și energetic major;
- Lipsa credinței în divinitate;

Iar acestea au O SINGURA CAUZA, lipsa de educație psihologică și spirituală. Însă nimeni nu mai poate să se prevaleze de faptul că nu a avut cum să știe, cum să înțeleagă mai mult despre suflet și viață. Cunoașterea este la îndemâna tuturor, datorită acestei săbii cu două tăișuri numită internet. Da, netul ne aduce și bune și rele. Și atunci... de ce să nu profităm de ce-i bun!

Hadeți să vorbim un pic despre cauze, despre ce poate determina o ființă să facă astfel de gesturi disperate. E mult de spus, dar voi rezuma în câteva pagini.

Din PUNCT DE VEDERE PSIHOLOGIC, atunci când nu crezi că valorezi ceva, ai nevoie ca altcineva să te vadă drept minunat, bun, de neînlocuit. Atât de valoros, că nu se poate trăi fără tine. Dacă cumva acea persoană ce te-a valorizat cândva, la un moment dat vrea altceva, vrea să plece, acest gest e perceput ca trădare supremă, e ca și cum te-ar arunca la gunoi. Ca și cum dacă acela nu te mai vrea, tu nu mai valorezi nimic, ești nimic și însăși viața ta nu mai are sens și valoare... Și atunci se naște furia, o furie oarbă, și în anumite cazuri dorința de a pune capăt suferinței prin anihilare. Dar și dorința de a se răzbuna.

Din punct PUNCT DE VEDERE SPIRITUAL acea persoană acordă o importanță nesănătoasă celuilalt. El îl vede ca pe centrul vieții sale, lucru total greșit. Nimeni nu poate fi centrul vieții altei persoane. Oricât l-ar iubi. Celalalt devine un fel de dumnezeu, fără de care viața nu e viață, nu merită trăită, nu merită continuată. Acea persoană a devenit centrul său energetic și spiritual, și-a contopit sufletul cu ea și astfel a devenit sclavul propriei sale obsesii. A devenit dependent. În astfel de cazuri intervin legile spirituale ce acționează pentru a despărți acele persoane. Pentru că e un mod de a gândi, simți și trăi, eronat. Blochează evoluția și dezvoltarea. Nimeni nu poate deveni un drog pentru altcineva, și nimeni nu poate juca rol de divinitate în viața altcuiva.

Putem vorbi aici și despre VAMPIRISM. Cine nu se poate conecta la Dumnezeu, se conectează la partener. Fără el este lipsit de energia vitală de care are nevoie. Când simte să îi pleacă sursa, simte un soi de disperare, deseori fără a fi conștient de cauză. Însă dacă persoana ar avea credință și obiceiul de a se conecta la Dumnezeu, nici măcar nu ar putea gândi să restricționeze libertatea cuiva, ci ar accepta liberul arbitru al fiecăruia, inclusiv al partenerului său.

Și atunci cum ar fi firesc și normal?

Firesc ar fi ca orice om să știe că E VALOROS PRIN EL ÎNSUȘI, prin faptul că e om, indiferent ce face, ce știe, cât are și ce vărstă ar avea. Fiecare SUFLET ESTE CREAȚIE DIVINĂ ȘI NU ESTE NEVOIE DE VALIDAREA CUIVA ca să simtă că merită viața, iubirea și respectul de sine. Iar dacă ar fi să vorbim în detaliu despre ce înseamnă toate acestea, mi-ar lua zeci de pagini. Însă acum luați-o de bună așa.

Ce e iubirea?

În niciun caz o relație, o atracție magnetică față de altcineva. Acel lucru e magic, magnific și ne dă energie, însă e un tertip al vieții pentru a procrea, pentru a ne crește copiii și de ce nu... pentru a trăi în doi, fapt care în anumite cazuri e mai ușor decât singur. Oamenii trebuie să se ajute reciproc, să comunice, să fie împreună. Nu... de fapt nu trebuie, ci le e mai simplu așa.

Simplu... dar cum și când?

Atunci când cei doi SE POTRIVESC, când cei doi SUNT ECHILIBRAȚI, si sunt ÎN ARMONIE. Când faptul de a fi în doi NU E O NECESITATE a sufletului, ci O ALEGERE, o preferință a sa. Când există SUSȚINERE ȘI ÎNȚELEGERE RECIPROCĂ. Atunci DA. Altfel o relație nu poate decât să te încurce în evoluția ta.

Și mai este ceva...

Doar cine poate fi fericit singur, poate fi un partener agreabil.
Doar cine se simte bine cu el însuși, poate face și o altă persoană să se simtă bine cu sine. Iubirea nu e o necesitate, e O STARE. O stare a sufletului ce nu depinde de ceva, de cineva. O STARE A CONȘTIINȚEI.

Și dacă „te părăsește” ce faci?

Termenul „părăsit” mi se pare o aberație, ori ceva caraghios. A fi părăsit îmi invocă un pisic aruncat la marginea drumului, ori un copil lăsat în deșert de un elicopter ce fuge apoi ca un laș. Trist, dar inadecvat pentru un om matur. Un om capabil să aibă o viață a sa, nu poate fi părăsit. El însă poate să fie desparțit forțat de... ce îi e încă drag.

Și atunci... dacă iubești și rămâi singur ce faci...

Da, uneori iubim și totuși cel pe care îl iubim pleacă, din motive de el știute, cu sau fără știrea noastră. Este firesc să fim triști. Suntem oameni. Și cred că în astfel de situații chiar și zeii ar fi triști. Însă de la tristețe la disperare e o cale... O cale pe care niciodată nu o va străbate un om echilibrat.

Poți fi trist o săptămână, două, o lună chiar... însă apoi tristețea se disipează. Poți plânge, te poți înfuria, poți gândi că cel plecat e un om rău. Nu... nu e... dar tu poți gândi așa, la acel moment, vei vedea că mai târziu o să-ți treacă și dacă ești echilibrat, vei putea să stai de vorbă cu el fără emoții, fără fluturi în stomac, fără ranchiună ori dorința de a fi din nou cu el cumva... ASTA E MARELE TEST AL FAPTULUI CĂ AI O CONȘTIINȚĂ ELEVATĂ. CĂ EȘTI UN OM LIBER SUFLETEȘTE, SPIRITUAL...

Iar ca să treacă tristețea mai ușor fă următoarele:
- Plângi după el/ea, pentru că plânsul e o ușurare. Și în relații e necesar să-ți faci doliul, să recunoști că suferi și să onorezi acel sentiment.
- Acceptă decizia sa;
- Ieși cu prietenii;
- Călătorește;
- Citește;
- Mergi pe calea spirituală, învață, fii avid de cunoaștere, ea e o lumină eliberatoare, vei vedea;
- Învață să te cunoști și știi cine ești și ce vrei, fii conștinet că tu nu te vei părăsi pe tine niciodată și că EȘTI CEA MAI IMPORTANTĂ PERSOANĂ DIN VIAȚA TA;
- Vei constata, dacă nu știai deja, că AI O MENIRE ÎN VIAȚĂ, ori măcar un hoby, iar acel lucru este într-adevăr iubirea ta, harul tău, darul lui Dumnezeu pentru tine și al tău pentru lume. Ocupă-te de menirea ta și astfel iubirea va înflori pentru tine, ÎN TINE. Iar prin această floare magică vei atrage partenerul potrivit. Acel om cu care vei trăi în echilibru și pace.
- Și... nu în ultimul rând, crede-mă pe cuvânt, când ești foarte tânăr și foarte îndrăgostit, vei avea impresia că nu vei mai putea iubi niciodată pe altcineva. E o impresie falsă. Falsă, însă extrem de vie și de puternică. Omul nu iubește doar un singur om într-o viață. Există și astfel de cazuri însă ele sunt EXCEPȚII, acele excepții ce confirmă regula. Fiecare iubire e un dar, ea te ajută să te apropii de tine însuți, de dumnezeul din tine, de bucurie și de libertate.

Iubirea nu e moarte, ci viață... Nu mori din iubire, ci din deplina și totala lipsă a ei. Iubirea e viață și e libertate.

Și nu uita niciodată, ea înseamnă a-i dori binele celuilalt, nu a te servi de el în vreun fel. Orice emoție ce te copleșește și prin care ai vrea să ții cu forța pe cineva nu ține de iubire, ci de egou, de disperare, de lipsa de înțelegere a vieții și de ură față de acea persoană. Schimbă această perspectivă dacă o ai cumva, schimb-o și viața ți se va schimba. E simplu? NU. Dar SE POATE. Și apoi.. dacă un om vrea să plece, lasă-l, privește acest lucru cu detașare și demnitate. Fii singur că în locul său e menit să vină altcineva, un om sau un înger, însă acel cineva cu siguranță dorește acel loc lăsat... gol.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)