Home


Constiinta prezentului si iubirea de sine

Dependenta Pare ciudat să tot auzim vorbindu-se despre necesitatea de a trăi în prezent, și despre importanța acestul fapt. La fel de ciudat poate părea unui necunoscător și îndemnul de a fi noi înșine. Ca și cum am putea trăi în alte vremuri și am putea fi altcineva. Oare se poate așa ceva?

Întrebarea este retorică, desigur. Se poate! Se poate dacă ne referim la suflet sau altfel spus la psihic. Putem fi prezenți doar cu trupul, iar cu sufletul să fim altundeva, hoinărind pe cărări îndepărte, acolo unde ne este de fapt gândul. Și astfel intrăm într-un alt spațiu-timp. Deci prezentul dispare.

De asemenea, putem să ne comportăm într-un anume fel, putem lua anumite decizii, însă ele să ne dea un sentiment de gol interior, de neliniște, de neplăcere, ori altfel spus, senzația că ceva nu este în ordine. De ce? Pentru că am luat acea decizie ținând cont de ce-ar spune ceilalți. N-am fost noi cei care am decis, am văzut lucrurile dintr-o perspectivă exterioară, ori din perspectiva orgoliului, adică pentru a arăta celorlalți cât de grozavi suntem noi. Uneori suntem conștienți de acest lucruri, însă de cele mai multe ori nu. Întotdeauna însă, în aceste condiții avem parte de ceva fals și trăim în eroare. Pentru că toate acestea sunt o dovadă a lipsei iubirii de sine.

DE CE AM ASOCIAT TRĂITUL ÎN PREZENT CU IUBIREA DE SINE?

Pentru că sunt cele două condiții principale ale unei vieți împlinite. Iar cele două sunt legate, interconectate și cu greu putem să spunem că trăim în prezent, dar nu ne iubim pe noi înșine, ori că ne iubim pe noi, însă nu trăim în prezent.

1. Ce înseamnă A TRĂI în prezent?

Din perspectivă psihologică (gând, emoție, scheme neuronale, comportament):


- întreaga ATENȚIE este îndreptată spre ceea ce faci în acel moment;

- ești acolo cu GÂNDUL, FAPTA și cu EMOȚIA;

- te SIMȚI ÎN SIGURANȚĂ în acel loc;

- NU-ți este FRICĂ de trecut și viitor;

- simți PACE interioară;

- te BUCURI de ce faci, chiar dacă e vorba de lucrurile simple;

- nu te grăbești să închei acțiunea, ci o SAVUREZI, indiferent în ce ar consta ea.

- OBSERVI lucrurile din jur, le vezi forma, culoarea, locul, mirosul;

- VIAȚA PULSEAZĂ într-un ritm mai intens;

- simți că lucrul pe care îl faci este exact ceea ce TREBUIE să faci.

Chiar și când bei o cafea savurezi clipa simplă, și ești împăcat cu simplitatea, te simți în locul și momentul potrivit. Orice faci te simți centrat în tine însuți și liber totodată, degajat, detensionat și în siguranță. Deci a trăi în prezent înseamnă a simți că ceea ce faci îți este suficient, indiferent că speli vasele, ori pășești pe covorul roșu sub privirile tuturor.

Din perspectiva energetică (câmp auric, nadisuri, chakre, ADN):


Trăitul în prezent te ajută să te simți plin de energie și să fii sănătos. De ce?

Pentru simplul fapt că gândul este energie, iar în momentul când ne gândim la trecut noi aruncăm o mare pare a energiei prezente spre acel spațiu-timp. Spre acel fragment din Cartea Vieții la care ne conectăm. E ca și cum NE-AM ARUNCA O PĂRTICICĂ DIN NOI într-un anume loc, și astfel nu mai suntem întregi, ci divizați. Și chiar așa este. PIERDEM din energia prezentă, energie necesară momentului ACUM, dar și necesară pentru a CONSTRUI VIITORUL DORIT, nu un viitor haotic și creat de exterior.

Trăind în trecut, se crează CORZI ENERGETICE precum niște cordoane, ori sfori, astfel se mețin legături care ne încarcă cu energia trecutului, deci a unei anumite situații, ori a unei anumite persoane la care ne gândim mult prea mult, ori prea des. Dacă persoana ne e inamic, cu siguranță ne autosabotăm.

Din alt punct de vedere, gândind la trecut, EMOȚIA TRECUTĂ este trăită din nou, și din nou, și această scheamă, CREEAZĂ, același tip de emoție PRIN LEGEA MAGNETICĂ A REZONANȚEI. În aceste condiții, trecutul e împins spre viitor, și se materializează iar și iar, și lucrurile par a se repeta în viața noastră ca o schemă, derulându-se parcă după același scenariu. De fapt nu par a se repeta, ele chiar SE REPETĂ.

Trecutul și viitorul E NECESAR SĂ EXISTE și pentru cei ce TRĂIESC ÎN PREZENT.

A trăi în prezent nu înseamnă să ne ignorăm, ori să ne uităm trecutul, ci să păstrăm ceea ce e bun din el, să ne înțelegem experiențele și astfel să știm ceea ce nu ne e benefic să repetăm.

iubire de sine A trăi în prezent nu înseamnă să nu avem nici un plan de viitor, ori să nu știm ce ne dorim… Iar acest ultim punct, a ști ce vrem, este unul din punctele ce face legătura cu ceea ce numim iubire de sine. Viitorul depinde de noi, el trebuie planificat, gândit, însă niciodată obsesiv, ci trebuie să-l privim detașat, trebuie să pășim în el pas cu pas. Întotdeauna în ceea ce privește viitorul e bine să aplicăm zicala: omul propune, Dumnezeu dispune… Deci puneți visele în mâinile Lui și crezi că ceea ce e mai bun pentru tine cu siguranță se va materializa, prin voia și puterea Lui. Atenție însă! Lecțiile karmice și greselile făcute în această viață față de cei ce te-au iubit, se plătesc. Abia după aceea intrăm în legea IUBIRII și ne putem crea ACEL viitor mult dorit.

2. Ce înseamnă IUBIREA DE SINE?

Am să încerc să rezum, în câteva rânduri, ceea ce s-a scris în mii de rânduri și milioane de cărți de când a existăt omenirea. Pare simplu, cel puțin la prima vedere, pentru că a înțelege e una, și a trăi e partea a doua. Doar dacă ajungem să trăim noi înșine ce am înțeles teoretic, ajungem să ne eliberăm și SĂ STĂPÂNIM CU ADEVĂRAT lucrul acela.

Când vorbim despre iubirea de sine înțelegem:


- autocunoaștere – sau altfel spus să oferi ființei tale, acele lucruri de care are ea întotdeauna nevoie. Să nu ceri mai mult de la tine, decât îți poți da. Să nu dorești lucruri doar pentru că sunt la modă ori le doresc alții, să știi ce poți și ce nu poți, să-ți cunoști limitele, dar și forța aripilor. Să știi ce te face fericit și ce te întristează, să știi unde vrei să ajungi, și să-ți iei o hartă la tine pentru a nu rătăci drumul. Să cauți să cunoști lumea pentru a nu trece legat la ochi pe drumul pe care mergi.

Și ar mai fi și acestea… care decurg din cele de mai sus.

- să știi ce vrei;

- să faci ceea ce e necesar pentru o obține ce vrei;

- ceea ce faci, să faci în joacă, pentru că viața e joacă și joc – să nu uităm spusele lui Iisus: doar cei cu sufletul de copil pot ajunge la Mine, deci joacă-te pentru a putea să te conectezi cu Dumnezeu! ( atenție!!! Cuvântul Domnului, nu se referă la copiii propriu zis, ci la cei ce trăiesc continuu în STAREA CEREBRALĂ ALFA, starea ce deschide portile comuniunii cu lumile divine, deci cu inspirația, protecția și iubirea pură non-judecativă);

- să nu urmărești perfecțiunea, deoarece a considera că ești perfect înseamnă, dincolo de un orgoliu demonic, a te plafona, si a te rupe de realitate. Viața e o călătorie continuă spre experiențe din ce în ce mai complexe și mai interesante, în care ne descoperim noi talente, aptitudini și dorințe de a înțelege și cunoaște; O călătorie ce nu se sfârșește vreodată.

- să te ierți pentru tot ce ai făcut, chiar de crezi că e greșit, ori e rău. Iertarea declaseză conexiunea cu Creatorul tău care nu-ți dorește distrugerea, ci evoluția spirituală. Întoarce binele, iartă răul, repară ce poți, uită, detașează-te. Dacă conștientizezi și iubești, atunci experiențele tale, chiar și karmice (adică cele trăite cât ești încă în plăți pentru suferința produsă altor ființe) vor fi trecute mult mai ușor și înțelese mai repede.

- zâmbește sufletului tău, ființei tale și celor din jur, zâmbetul destresează.

- fii sincer cu tine, minciuna spusă propriului suflet încarcerează visul și-l blochează;

- fii îngăduitor și iertător cu ceilalți, sunt și ei călători ca și tine. Fii detașat de răutatea unora și nu te certa cu cei inferiorii, e pierdere de vreme. Nu vor reusi să înțeleagă, iar vremea ta pe Pământ este tot ce ai pentru a-ți vindeca sufletul și pentru a urca trepte, deci este importantă;

- ignoră regulile și legile umane, și joacă după regulile și legile sufletului, adică după regulile divine;

- visează frumos, și ancorează-te în prezent, pentru a avea energia necesară materializării. Ancora ta să fie bucuria clipei. Bucurie din care viitorul se naște pas cu pas… un viitor plin de pace.

- fă ce-ți place, atât cât poți;

- împlinește-ți menirea oricare ar fi, ea îți va aduce satisfacție;

- echilibrează datoria cu plăcerea și munca cu odihna;

- echilibrează viața materială cu cea spirituală;

- echilibrează întâlnirile sociale, cu momentele de singurătate.

- bucură-te de diversitate, călătorește, îmbracă-te frumos, citește, dansează, mergi la petreceri, la filme, la teatru, ori în cel alt loc îți place, mănâncă ce-ți place, fă-ți un mediu ambiat plăcut ființei tale, indiferent de mijloacele financiare, întâlnește-te cu cei asemenea ție, cu care te simți bine și în libertate;

- și nu în ultimul rând, IUBEȘTE-L PE DUMNEZEU. Iubește-l și crede că El e regizorul piesei de teatru numită Maya – iluzia lumii, în care ai venit acum să joci doar un rol. Un rol printre alte zeci, sute, în zeci și sute de vieți, printre alte mii de actori. Toți în căutarea conștiinței prezentului și a iubirii de sine și de divinitate. spirit

Și legătura dintre ele?

Adică între conștiința prezentului și iubirea de sine…


E simplă!

Cand trăim în prezent saruvăm clipa, suntem centrați în noi înșine și ne suntem suficienti nouă însine. Nu ne temem de viitor și nu regretăm trecutul. Uneori suntem nerăbdători, alteori leneși, uneori suntem îndrăzneți, alteori mai timizi, însă ne aceptăm aceste emoții umane și nu avem griji si frici, nici judecăți, vinovății, ori așteptări. Avem deci energia necesară pentru a ne crea visele.

Da, ne enervăm uneori, dar e un lucru uman, deci firesc. Da… mai greșim uneori, dar ne ridicăm și mergem sănătoși mai departe. Da... mai cădem pradă hoților materiali, spirituali, energetici, însă, asta ne ajută să ne creăm strategii viitoare mult mai înțelepte și mai folositore. Și să ne eliberăm din plăți karmice.

A TRĂI ÎN PREZENT ȘI A NE IUBI, ne conferă acea emoție numită LIBERTATE INTERIOARĂ. Nu o putem explica celor ce nu au trăit-o, decât printr-o imagine: imaginea unui vultur măreț planând peste creste înalte.

Și când simțim această emoție știm, știm că suntem binecuvântați de divinitate, știm că a sosit momentul nostru, acel moment când unica noastră datorie e să intrăm în joc, să acționăm ca într-o joacă, și să lăsăm în voia Lui rezultatele…

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)