Home


Cum sa faci sa mearga bine relatia ta…

Vremurile din urmă și provocările lor… mai speciale Așa cum spuneam în articolul precedent, relațiile de cuplu sunt foarte încercate în aceste vremuri ale schimbării. Mulți oameni singuri își caută perechea, multe cupluri trăiesc sigurătatea în doi, mulți se despart cu speranța găsirii cuiva mai potrivit și mai bun. Și totuși pentru ca o relație să meargă nu putem vorbi doar de potrivire, ci mai întâi e necesar să ne simțim bine în noi înșine, cu noi înșine, dar și să ținem cont de anumite aspecte.

Acestea însă nu trebuie să fie ceva forțat, ceva pentru care să facem un mare efort, ci să fie ceva natural și în același timp ceva care se învață și se aplică firesc. Uneori nu realizăm ce simplu ar fi să facem ca lucrurile să meargă.

Haideți să vedem care ar fi aceste lucruri și de ce e recomandat să ținem cont ca relația noastră să meargă.

- intimitatea sufletească;

Dacă partenerului tău nu-i poți spune ce ai pe suflet, nu-l poți numi un bun partener. Mai mult decât atât, intimitatea sufletească crează legături puternice și deseori de durată. Nu poți avea initimitate fizică, fără intimitatea sufletească. Sau mai bine zis poți, dar acest fapt nu poate crea o relație frumoasă. Ne dezbrăcăm în fața partenerului nu doar de haine, ci mai ales de temeri, inhibiții și măști. E bine să știe cine ești, cine ai fost și ce vise ai. E bine să-ți dezvălui adevărata personalitate, pentru că nici o relație nu rezistă prea mult dacă stăm ascunși după un deget.

- pastrează spațiul tău personal;

Intimitatea este esențială, însă la fel de important este ca fiecare să aibă parte de teritoriul său personal. Orice om are nevoie de aest spațiu în care nu e bine să intre nimeni cu forța. Partenerul îți va spune atât cât simte nevoia, și tu vei simți că nu îi poți spune chiar tot. Acest spațiu prezent în sufletele oamenilor e deseori plin de incertitudini, de întrebări la care fiecare vrea un răspuns personal, de lumini și umbre născute din relația omului cu sine, cu divinitatea și cu celalalte persoane din viața sa. El are nevoie să-și dea singur răspunsuri, iar acest fapt e important.

- râdeți împreună;

Găsiți motive să râdeți. Să spuneți lucruri plăcute. Toate acestea nu doar că vă vor relaxa, dar vor crea un egregor energetic ( egregor = câmp energtic comun) puternic și bun. Veți împărtăși amintiri frumoase și energia cuplului în sine va crește. Amintirile plăcute vor recrea relația din ea însăși. Vor trezi în fiecare din parteneri un zâmbet care îl conține pe celalalt.

- mărturisește-i tristețile tale;

Cand ai ceva pe suflet și stai umbufnat poți trezi suspiciuni și uneori critici. În plus de-aia… ai pe cineva, ca să te asculte, să te înțeleagă, să te sustină, să-ți dea un sfat – dacă îl ceri, ori pur si simplu să știi că nu ești nevoit să plătești o consultație la un psiholog. A vorbi cuiva despre problemele tale e o adevărată eliberare. Automat celalalt doar prin faptul că te ascultă îți va liniști mintea și sufletul. Te vei simți înțeles și energia ta se va stabiliza. Astfel vei ști că ai un partener de nădejde, iar el va ști că beneficiază de încrederea ta.

- întreabă-l direct ce limbaj de iubire are;

Nu toți vorbim aceeași limbă, nici măcar atunci când e vorba de iubire. Fiecare om are un alt mod în care ar dori ca partenerul să-și manifeste iubirea față de el. Psihologii au descoperit că există 5 limbaje ale iubirii, din care întotdeauna unul e preferat. Însă… ce-i drept, acela poate fi urmat de celelalte, într-o anume ordine, sau de unul sau două din celelalte. Degeaba îi acorzi tu atenție, dacă el de fapte vrea daruri, ori vrea să-l îmbrățișezi. Degeaba îl îmbrățișezi, dacă el are nevoie de cuvinte de încurajare, etc…

- activități comune;

Orice cuplu trebuie să facă activități comune. Dincolo de cele ce țin de… instincte, precum sex, mâncat, dormit. Dacă nu găsiți nici măcar câteva lucruri care să vă facă plăcere la amândoi, puneți-vă întrebare ce sens are acea relație. O plimbare, o iesire la restaurant, o discuție, un film, o carte, un joc… vă vor apropia și vor da sens relației voastre.

- activități separate;

Avem nevoie să petrecem timpul nu doar cu perechea noastră de sex opus, ci și cu alți oameni. Acest spațiu personal nu ne desparte de partener, dimpotrivă, ne ajută să ne autocunoaștem, să ne afirmăm libertatea ca ființe umane, să ne conturăm personalitatea și să ne gândim la el cu drag. Suntem un cuplu, dar…. nu suntem sclavii celuilalt, suntem ființe distincte, iar asta dă mult charm relației.

- când începe cearta stai calm și mai bine… pleacă.

Să fim serioși, nu există cuplu care să nu se mai și certe câteodată. Pot spune că e chiar… un rău necesar. Desigur e necesar să fie rar și să nu fie rău, adică să nu facem din certuri violente un obicei. Însă dacă unul din parteneri e nervos și are chef de ceartă, nu pune paie pe foc. Lasă-l. Ascultă foarte atent ce are de spus, şi pe moment taci. Nu te grăbi să-l contrazici, ori să-l critici pe loc. Ieși din discuție, retrage-te cât timp e nervos, dar când se calmează, dacă e cazul deschide subiectul cu calm. Discutați. Lucrurile se vor prezenta altfel.

- nu critica și mai ales nu fii critic cu el;

Nimeni nu se va simţi bine în prezenţa cuiva care e critic tot timpul. Vei fi perceput ca un om negativ şi în cele din urmă evitat. Cât despre a fi critic cu cineva recomand multă… multă diplomație. Creierul uman e construit astfel încât ţine minte mult mai bine răul şi critica decât laudele şi vorbele bune. E pur şi simplu mai afectat de rău, probabil pentru că e făcut să-ţi ia măsuri de protecţie şi să fie în gardă, în faţa atacurilor (chiar şi a celor psihice şi energetice precum critica). Dacă ai spus 10 vorbe bune despre cineva şi doar trei rele, acelea trei vor fi cele care îl vor obseda. Concluzia… dacă îl critici, fă-o într-un mod diplomat. Critică comportamentul nu persoana, însă ai grijă să începi întotdeauna cu ceva laude.

- uneori mai și laudă-l;

Uneori e bine să-l lauzi chiar şi fără a-l critica. Vezi frumosul din el, spune-i ce admiri la persoana lui, la comportamentul lui, la relaţia voastră. Asta va adăuga mult bine în cuplu. Suntem făcuţi să adorăm laudele. Avem nevoie de validare din partea celorlalţi, şi cel mai mult din partea partenerului nostru. Altfel se va crea situaţia în care va putea spune… “vezi… toţi ceilalţi mă laudă, mă văd bun, tu… de ce nu mă vezi niciodată aşa?” Şi astfel vei deveni din prieten, duşman.

- învăță să dăruiești, dar și să primești;

A dărui și a primi în iubire este esențial. A dărui nu se referă la un dar material, deși uneori și acest tip de dar poate fi necesar. A dărui atenție, cuvinte frumoase, timp, spațiu, zâmbete, curaj, încredere, bucurie și tot ce crezi că are nevoie inima celuilalt. La fel de important e să știi să primești și să apreciezi când partenerul tău îți face un dar. Simplul fapt că s-a gândit la tine și a dorit să-ți ofere ceva, contază. Nu-l dezamăgi, nu-i nesocoti darul. Omul simte nevoia să dăruiască, dacă tu nu ai nevoie… s-ar putea să aibă… altcineva.

- fii feminină și sexi;

Da, doamnelor fiţi sexi, contează! Îmbrăcaţi-vă frumos, elegant, şi de ce nu… provocator, în limitele bunului simt, desigur. Fiţi feminine, arătaţi-i că aveţi nevoie de el. De el ca persoană, ca iubit, ca prieten, ca bărbat. De tandreţea lui, de forţa lui (nu neapărat fizică, ci și sufletască) de priceperea lui de a face anumite lucruri – şi aici mă refer la ajutor practic în anumite treburi şi probleme, nu la nimic altceva. Fiţi delicate şi uneori vulnerabile. Bărbatul are nevoie de feminitatea voastră, de acel yin, care îl completează pe yang.

- fii protector și tandru;

Da, domnilor, femeia are nevoie ca în prezenţa voastră să se ştie în siguranţă. Atât fizic, cât şi psihic. Are nevoie de tandreţe, de braţe puternice şi protectoare, ce o vor cuprinde şi o vor apăra astfel de toate războaiele vieţii. Chiar dacă e o femeie puternică. Şi… paradoxal, cu atât mai mult în acest caz. Are nevoie să acţionaţi, să faceţi acele lucruri ce sunt necesare, în acele momente când sunt necesare. Are nevoie de yang, ca să-şi poată pune în valoare partea sa naturală, yin-ul.

- permite-ți să greșești și permite-i să te ierte…

Suntem oameni deci greşim. Important e să nu greşim prea mult, prea des şi să nu fie vorba de o greşeală majoră. Perfecţiunea plictiseşte, omoară firescul din om, de fapt perfecţiunea… e falsă. Partenerul tău e om. Nu uita. Toţi greşim, important e să ne cerem iertare şi la fel de important e să nu repetăm mereu şi mereu aceeaşi greşeală. Să ţinem cont şi de următorul fapt: să nu avem de-a face cu o exprimare a personalităţii, deci cu o nepotrivire esenţială. Pentru că a face schimbări majore în tine pentru a nu greşi faţă de celalalt e absurd. La fel de important ca celelalt să nu aibă pretenţii de la tine să te comporţi fals, să fii omul perfect care nu cade niciodată. În aceste cazuri continuarea relaţiei ar fi o greşeală.

- fii tu însăți/însuți;

Suntem aici la scoala vieţii. Suntem oameni imperfecţi ce am venit să experimentăm, să învăţăm, să trăim. În prezenţa partenerului de viaţă e bine să ne putem comporta firesc, e bine să fim relaxaţi, e bine să nu ne străduim să ne cenzurăm. În orice situaţie, fie în casă, fie în societate, lasă-ţi partenerul să se exprime cum vrea. Altfel se naşte tensiune în relaţie, altfel, vei avea alături o mască, un fals, ori altfel spus pe cineva care într-o bună zi se va sătura să fie altcineva decât este, şi sătul să mintă şi să joace teatru de dragul cuiva, va pleca.

- crede în relaţia ta…

Ca o relaţie să meargă, trebuie să crezi în ea. Nu trebuie ca să te temi că se termină, că te înşeală, că nu eşti prea bun pentru el sau pentru ea. Să nu crezi că totul e sortit eşecului, că nu există nicidecum şanse. Că nu meriţi, etc. Suntem creatori de realitate. Nu uita. Credinţa e importantă. Însă ea întotdeauna e necesar să se bazeze pe ceva, pe o realitate. Şi să ţină cont şi de recomandările de mai sus. Crede în tine, crede în relaţie, fără a fantaza şi fără te baza doar pe un vis.

Deci…

Acestea fiind spuse, mai rămâne un lucru esenţial să vă iubiţi pe voi înşivă, să vă placă partenerul vostru, să ţineţi cont că IUBIREA SE ÎNVAŢĂ PAS CU PAS, că important e să ştim să o exprimăm. Să aveţi încredere în voi, să credeţi în divinitate, să vedeţi partea bună din voi şi din tot. Fiţi realişti, neuitând să fiți visători.

Să fiţi voi… voi înșivă în toată splendoarea voastră, fie că sunteţi încă singuri, fie că sunteţi deja… într-o relaţie.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)