Home


Spune DA, spune NU, asculta soapta sufletului tau…

soapta Deseori un “DA” sau un NU ne pot schimba sensul vietii, fie ca el porneste de la noi însine, fie ca vine din partea altcuiva. O simpla decizie ne poate duce spre o anume directie, iar cursul urmat va fi ceea ce TRAIM noi.

Imaginati-va viata ca pe un oras cu multe strazi, cu multe intersectii, ganditi-va ca ajunsi la rascruce deseori e necesar sa decideti ce cale sa urmati. Pentru a nu ramîne acolo privind nehotarît catre viata, doua lucruri sunt necesare, sa stiti unde vreti sa ajungeti si sa faceti pasul pe cale spre scopul ales.
Aceste interesectii deseori sunt extrem de importante pentru ca ele sunt ceea ce numim NODURI KARMICE, puncte nodale în viata, puncte în care avem în fata un multiplu viitor, iar decizia proprie fie ea pozitiva sau nu, alege doar unul din acestea, ea determinand directia spre care vom merge în viitor.

Însa deseori unii oameni ramîn blocati în intersectie, nestiind ca drum sa urmeze, pot privi nedumeriti în toate directiile nestiind sau neputind sa faca un pas spre una din cai. Unii se lasa purtati de flux, justificandu-si apoi acest fapt prin “acolo m-a dus viata”. Justificare total incorecta. O viata în care esti doar o fruza dusa de val, o viata ca un vapor fara cîrmă? De fapt fluxul ce trebuie urmat e cel spiritual, cel care ne poarta spre dorinta din inima.

De ce deseori ramîn oamenii blocati în interesectii?

Cred ca e important sa mentionez ca nehotarîrea e ca un gol, e ca un aspirator energetic.

Ce naste acest gol, de ce nu putem sa actionam?

Situatia poate sta în felul urmator, lipsa puterii de a lua o decizie poate proveni din urmatoarele cauze :
- lipsa cunoasterii de sine – multi nu stiu ce vor pentru ca nu stiu ce li se potriveste, ei ramîn blocati în indecizie, sau se lasa dusi “de val”.
- lipsa unui plan de viitor – întelegînd gresit principiul « traieste clipa » ignora total faptul ca si clipa de mîine tot lui îi apartine, preferînd o placere minora, sau o victorie simpla, unui fapt ce ar necesita un pic de efort, dar ar oferi o satisfactie mult mai placuta si benefica fiintei – deci lipsa de maturitate psihica!
- neîncrederea în sine – provenind dintr-un trecut dureros, din amintiri ce au menirea sa ne descurajeze, de tipul « daca nu am reusit atunci, înseamna ca niciodata nu pot », ori temeri datorate unor întamplari vechi din copilarie, ori din alte existente, ce s-au sters din memorie devenind inconstiente, dar care joaca în prezent rolul lor, blocant.
- frica de schimbare – provenind din teama de nou, de necunoscut – o putere de conservare a egoului mult prea mare, prudent excesiva ce te tine pe loc.
- obisnuinta, lenea, lipsa de vointa, lipsa de ambitie, lasitatea – derivate din carente de personalitate sau de caracter, ori din mai sus mentionatele frici.
- dorinta de razbunare pe cineva anume – gîndind ca daca actioneaza într-un anumit mod, fie el si neportivit pentru sine, totusi în acest fel poate enerva pe cineva, pe care-l considera dusman, ignorînd ca astfel devine dusmaniul propriului sine.
- neîntelegerea principiului “traieste clipa” fapt ce duce la amînari ale fericirii pentru viitor – un viitor bun ce nu se poate naste din nefericire.
- lipsa de încredere în divinitate, indiferent cum si-o imagineaza cineva – credinta în existenta unui Dumnezeu bun si iubitor, întotdeauna ajuta, încurajează, ne determina sa actionam chiar si atunci cînd un mod strict rational de gîndire ne-ar sfatui la prudenta, uneori totusi merita sa riscam.
- dorinta de a nu dezamăgi sau supara altă-alte persoane – mod de gîndire nascut fie din dorinta de a fi considerat “o persoana draguta” , fie din teama de a nu ramîne singur, fie de a nu provoca o discutie careia nu se considera capabil sa-i faca fata.
- teama de greseala – de a nu alege gresit, de a pierde prezentul – provine tot din neîncrederea în sine.
- emotivitate excesiva, timiditate, teama de ridicol.
- frica de fericire – poate cel mai important motiv ce le subsumeaza pe cele mentionate anterior.

Fiecare subpunct mentionat mai sus ar putea fi analizat cu multe detalii, de fapt întreaga psihologie studiaza misterele fiintei uname în scopul eliberarii sale de UN MARE NECUNOSCUT – necunoscutul din SINE, tenenbrele, umbrele, ce obtureaza lumina, necunoscut ce nu ne lasa sa decidem liberi si cand sa spunem DA si cînd NU.
Pentru ca atunci cînd ajungem sa stim misterele psihicului, cînd ajungem ca stiind cum functionam si cum functioneaza legile vietii, drumul devine clar pentru noi.

Totusi n-am sa analizez aceste subpuncte, am facut-o în facultatea de psihologie, ele sunt avute în vedere în terapii, în tratamentul sufletului facut de un psiholog.
Totusi dincolo de necesitatea eliberatoare a cunoasterii de sine, de a sti cine esti, cine ai fost, ce vrei, ce ti se potriveste, si care e drumul potrivit sa-l urmezi, sunt de parere ca toate aceste indecizii provin din lipsa iubirii de sine, iar la nivel mai profund dintr-o inconstienta lipsa a iubirii si a respectului fata de Creator.

Da, spun inconstienta pentru ca lucrurile stau în felul urmator: gînditi-va la întregul proces de creatie a vietii, la efortul si energia necesare nasterii oricarei fiinte, a unui om, a unui animal, la mladita delicata a unei flori, la firul ierbii, la tot ce este si exista în lume si viata. ganditi-va la fiecare celula a fiintei, la fiecare strop de sînge, la seva din pomi si din flori, la procesul nasterii în sine, la miraculosul si complexul proces al întruparii, la dragostea apei, a aerului, a vîntului si a focului ce toate sunt aici pentru noi, pentru a ne face bine... gandi-ti va ca toate fac parte din Scenariul magic al vietii, iar viata e ceva pretios, delicat si complex.
Ganditi-va la toata aceasta creatie si la sublimul ei Creator... el ne daruieste tot gratis, trebuie doar sa preluam, sa primin aceste magice daruri frumoase ale vietii. Pentru ca munca sa, efortul sau, creatia sa nu fie zadarnica. Totul e creat spre bucurie, spre împlinire, trebuie doar sa nu refuzam.
Nu, nu irositi atata efort ignorînd importanta existentei, ea este aici pentru noi, pentru fiecare din noi, pentru a ne iubi si a fi iubita înapoi... chiar daca nu are nevoie de nimic de la noi, Creatorul se bucura împlinindu-si menirea, adica de a oferi creatiei sale un trai împlinit, bucurie! Pentru ca EL traieste atît în afara cît si în fiecare din noi.

Meditati la cele de mai sus. Meditati la propria viata si apoi... decideti, cand e DA si cand NU. Apoi urmati-va sincer si simplu aceasta decizie.

Iar apoi... tineti cont ca nu suntem datori nimanui cu propria noastra fericire:

- justifica-ti decizia numai daca e absolut necesar, adica cui si cînd trebuie.
- explica-ti decizia numai daca crezi ca poti fi înteles si daca acest fapt ar putea aduce armonie între tine si celalalt, nu în scopul de a-l face în mod imperios sa înteleaga, unii pur si simplu nu pot sau nu vor, altora le place razboiul. Nu esti obligat sa dai explicatii despre viata ta tuturor...
- o persoana care stie ce vrea, merge pe drumul sau, iar fiind AL SAU drumul i se potriveste si astfel devine în mod subiectiv si obiectiv mai usor.
- un om multumit de sine, devine iubitor si iubit, nemultumirea e o energie ce se simte, frustarea actioneaza ca un factor declansator de alte frustrari.
- niciodata NU E ALTCINEVA VINOVAT pentru deciziile tale – chiar daca folosim acest tertip deseori, el e doar lasitate, e acea ascundere dupa deget. Altii nu POT decide pentru noi, decat în cazuri când ne-am pierdut constienta.
Deseori aud o astfel de justificare: “m-am luat dupa el..., asa a zis ea...”. Te-ai luat, dar asta a fost chiar propria ta decizie. De-asta chiar daca suna vulgar si taios îi pun omului respectiv întrebarea în fata: daca acela ti-ar fi spus sa te spînzuri te-ai fi spînzurat? Raspunsul în 100% din cazuri e NU.
- un sfat e un sfat si atît – este o părere a altui om, e posibil sa-ti fie benefica, e posibil sa ti se potriveasca, dar e posibil sa nu concorde cu modul tau de a fi. Suntem fiinte diverse.

Deci... asculta-i pe toti, dar urmeaza doar vocea inimii tale, urmează îndemnul soptit de sufletul tau. Întotdeauna avem plantate în noi informatiile necesare unui bun viitor, ele vin sub forma de idei bune, uneori ni se par greu de urmat, sau necesita un mare efort, însa sufletul stie mai bine... care e rolul tau viata si lume, pentru ca asta e rostul sau.

Cum puteti asculta vocea sufletui?

Dincolo de rugaciune ce determina universul sa ofere raspunsuri - prin oameni, întîmplari, vise, sincronicitati - sau de analiza terepeutica a Sinelui cu un psiholog ori maestru iscusit, vocea inimii se aude în viata tuturor, trebuie doar sa fim atenti, sa o ascultam.

E o chemare, e o iubire, e ceva ce se repeta ca un refren deseori, e ceva ce vine în întîmpinarea noastra si ne urmează pe cararile viselor de noapte sau a celor lucide. E o dorinta, e un secret al inimii, ceva ce ne face sa zâmbin în taina, ceva ce va trezeste o stare de bine în interior. Ceva ce tine de Sine...

Aveti curajul si transpuneti visul în viata, aveti curajul SA FITI...

În fond... ce-ati putea pierde daca încercati sa va realizati visele? Daca recunoasteti ca aveti puterea deciziei. Daca alegeti un drum ce vi se pare al vostru. Puteti obtine TOT, REALIZANDU-VA VISELE, sau puteti avea parte de-un “nu”, nsa si acest “nu”, nu are decît rolul de a va apropia de ADEVAR... pentru ca si un NU este eliberator, continînd în el libertatea de a sti ca trebuie sa alegi un alt drum.

Si... nu uita niciodata: îi poti trada pe ceilalti si sufletul tau se va simti vinovat pentru o vreme, te poti trada pe tine si sufletul tau se va simti vinovat pentru o viata... Regretul nu da timpul înapoi.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)