Home

Poate... cel mai frumos aspect al iubirii!

Comunicarea Oare iubirea se poate defini in mod logic?

Se pare ca da. E o stare de conștiință. Însă aici, nu despre asta vreau să vorbesc, ci despre ce e iubirea dintre oameni, iubirea pragmatică, iubirea ca relație, iubirea așa cum e, ca sentiment, emoție, acțiune, și faptă.

Deci, ce e iubirea, în acest caz?

E ATRACTIE. Da, o atractie irezistibila spre ceva. Daca iubesti pe Dumnezeu de EL esti atras. Daca-l iubesti pe dracu, cu el ai de-a face. Iubesti un om vrei sa ai de-a face cu el/ea, iubesti bautura te ineci in alcool, iubesti mancarea, gloria, banii, asta vrei sa atragi. Si atragi, daca asta vrea, cere si CREDE inconstientul tau.

Apoi, vrei sa te unesti cu obiectul iubirii, fie el Dumnezeu, fie un el sau o ea, fie bautaura, ori mancare... fie toate astea la un loc.

Deci in al doilea rand iubirea e CONTOPIRE. Adica amestec...

Apoi DEVENIRE, devii altceva, pentru ca nu mai esti doar tu, esti si obiectul iubirii tale, deci SCHIMBARE.

Iubirea e astfel o stare, o noua STARE a ta. O stare emotionala si in consecinta si fizica. Tranformare... si de aici, ce urmeaza, ce esti... Esti altceva.

Dar evolutia te cheama spre o continua transformare. Asta e programul ce ruleaza in universul asta. O miscare de progresie in spirala, tot mai sus si mai sus...

Jos si sus, desigur raportate la noi, universul are reperele sale, altele... El nu e static, important e sa mergi in ritmul sau, sa iubesti astfel, iar si iar... IN IUBIRE SA CRESTI...

Insa iubirea se cere EXPRIMATA, se cere expusa spre bucuria sufletului tau si al celorlalti. Daca o lipsesti de acest aspect, toate celalalte aspecte isi pierd orice valoare. Lumina nu se tine sub obroc.

Eu cred că degeaba iubim ceva, sau pe cineva dacă nu ne exprimăm iubirea.

Deci... poate cel mai frumos aspect al iubirii, aici pe Pământ, este de fapt COMUNICAREA.

Ganditi-va la un cuplu cand isi incepe povestea de dragoste, fiecare vrea sa-si dezvaluie frumusetea interioara, sa spuna, sa se faca cunoascut pe sine celuilalt sine, si sa cunoasca pe celalalt in deplinatatea fiintei sale.

Ganditi-va ce se intampla cand intr-un cuplu exista distorsiuni in comunicare, oamenii nu mai comunica, devin agresivi din teama, din cauza necunoasterii a ceea ce poate fi in celalalt, teama naste expectatii negative, si atunci... iubirea devine ura, oamenii se despart... comunicarea e intrerupta.

Ganditi-va de unde se nasc deseori controversele, intre oameni, din lipsa de comunicare, deseori afla tardiv si cu uimire, lucruri despre care isi spun ca doar cunoscandu-le mai devreme relatia ar fi evoluat altfel. La psiholog, cuplurile ce doresc terapie invata de fapt sa comunice...

Cate iubiri nerostite au murit astfel prematur, cate suflete frumoase s-ar stins in depresii tacute, cate povesti nerostite ar fi putut lumina sufletul acestei lumi trecatoare, ca o aripa de fluture in zbor, doar comunicand, dezvaluind, minunile lor interioare....

Cand avem o disputa mentala cu cineva, in momentul cand acela ne apare in fata in mod fizic, sentimentul agresiv se inmoaie, si pare a se risipi cand incepi sa-i vorbesti celuilalt... Simti fiinta din el, intelegi inconstient, sau empatic, ca si acolo e cineva la fel de insetat de iubire ca si tine, cineva care cauta, numai ca ori nu stie sa caute, ori tu nu ai acces la intimitatea sa spirituala. Din vina lui... din vina ta... de fapt din vina unei erori de comunicare.

Daca ai putea patrunde in esenta pura a fiintei sale, ai vedea ca si el/ea, ca si tine vrea acelasi lucru: SA IUBEASCA SI SA FIE IUBIT! COMUNICARE pura intre fiinte.

De ce s-a inventat Facebook, internetul, e-mailul, telefonia, televiziunea, spectacolele, petrecerile la ce folosesc, prieteniile, iubirile, familiile, totul?

TOATE nu sunt decat o imensa fuga de singuratate, si mai mult, o dorinta de a-ti dezvalui sinele celorlalti.

Comunicarea e iubire pentru ca alunga depresia. Cat valoreaza oare numai un cuvant bun, ori o fraza de confirmare a gandurilor tale, ori zambetul unui prieten, un “da” sau un “nu”?

Comunicarea in mod paraxodal poate induce in eroare, poate crea drame, poate ucide, deci e o arma, o spada puternica cu doua taisuri. ASA E! DAR NUMAI CAND E INCOMPLETA, cand furia, mandria sau teama a intreruput-o in mod prematur.

Comunicarea necesita radbare si priceperea de a SPUNE, dar in mod obligatoriul si arta de a ASCULTA ce are de spus celalalt.

Comunicarea poate aduce profituri, beneficii banesti sau doar spirituale, poate aduce si pierderi... de situatii, de prieteni... cand e SUPERFICIALA si cliveaza totul separand in bine si rau, aratandu-i celuilalt NUMAI raul.

Comunicarea e cheia SUCCESULUI si uneori poarta spre iad, atunci cand ea e brusc intrerupta, ucisa, sfidata.

Tacerea e de aur. E o lege valabila a universului. Adevarat.

Cuvantul e diamant... Cand e folosit ca atare – iarasi extrem de valabil.

Cert e ca nu poti iubi daca stai izolat, nu poti transmite nimica tăcând.

Dupa parerea mea nici o tacere NU e suficient de graitoare.

Daca vorbim de fiinte cu capacitati “parapsi”, ele fac legatura intre ele tot prin comunicare, fie ea si prin gand, emotii, imagini.

INCONSTIENTUL nostru comunica cu cel al celorlalti intotdeauna, de aici se nasc sentimentele, se ivesc simpatiile si antipatiile spontane, al carui inteles ascus cu greu il descifram – deci exista comunicare si dincolo de cuvant.

Prin ARTA comunicam emotiile interioare si secrete ale inconstientului artistului creator, arta e o proiectie exterioara a continutului interior al spiritului.

Prin modul de a ne imbraca comunicam, cine suntem sau numai o anumita stare spirituala, prin gesturi, prin parfum, prin preferitele culinare, prin tot ce avem si alegem.

Omul reactioneaza spontan la vederea unui alt om, fara sa stie de ce, fara a fi constient pe deplin ce anume l-a atras la o anumita persoana. De fapt inconstientul celor doua persoane intra in REZONANTA, care poate fi armonica sau nu...

Izolarea inseamna moarte. O pedeapsa cumplita e sa lasi un om sa stea singur zile intregi, creierul va avea reactii ciudate, negative, distructive...

IUBIREA deci, e in primul rand comunicare, fara aceasta, toate celelalte atribute ale ei isi pierd valoare, murind neexprimate.

Comorile fiintei nu pot fi tinute sub obroc.

Lipsa comunicarii naste confuzii soldate deseori cu razboaie. Sufletul se bucura de un cuvant bun.

Universul nu a creat sisteme izolate, el a creat un ocean, un tot, izolarea fiind o stare imporprie vietii, imposibila de fapt in mod real. Fiintele comunica vrand nevrand... mental, fizic, sufleteste, empatic.

Ne fiind inca telepati, din motive serioase, pentru ca gandul creaza, dar poate si distruge, cuvantul e necesar, fie pentru a pune tot in lumina, fie pentru a ascunde.

Comunicarea e o arta... o arta vitala a vietii.

Si atunci tin sa repet: TACEREA E DE AUR, dar CUVANTUL E DIAMANT.

Marea arta consta in a sti sa le folosim impodobindu-ne viata, facand din ele bijuterii de valoare.

COMUNICAREA este ceva, fără de care iubirea NU ESTE!

La inceput a fost cuvantul... iar prin el Dumnezeu a creat, comunicand Marelui Nimic intentia SA.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)