Home


Adevarul de dincolo de negari…

Adevărul Dacă negăm un lucru evident, nu înseamnă că el nu există, doar recunoscându-i existența îl putem face să dispară.
E mult mai simplu să spui „nu” și să tragi perdeaua grea peste scenariul sufletului. Însă spre deosebire de o seară petrecută la teatru, acest scenariu nu se termină o dată cu tragerea cortinei. Piesa de teatru din sufletul nostru continuă. Continuă și dincolo de perdea, pe scena tainică a vieții. A vieții noastre interioare.
Cel mai simplu este să fugi de tine. Însă această simplitate nu e decât o aparență, o minciună ce duce la frustrări și deci la complicații și mai mari. Pentru că viața reală e cea de dincolo de negări.

Viața reală este viața ce o trăim în gândurile noastre când suntem singuri. Când suntem cu noi înșine. Când ne ascultăm sufletul.

Dar câți oameni știu cu adevărat sa-L asculte?

Negarea este o apărare a minții, care se teme de durere, se teme de schimbare, se teme mai ales de necunoscut. De acel teritoriu necunoscut numit viitor nou.

Negarea este o smecherie a minții, iar stagnarea este efectul ei inevitabil. Stagnarea sau împotmolirea în problema negată. Negarea e ca și cum ți-ai astupa urechile bine, ca să nu auzi strigătul propriului suflet. E ca și cum ai face curat, dar ai ascunde gunoiul sub covor. Aceea nu e cu adevărat curățenie. Pentru că într-o zi tot te voi împiedica de el. Pentru că pur și simplu locul lui nu-i acolo.

Negarea trage cortina, alungă adevărurile dureroase sau neconvenbile din minte și ascunde adevărul în ceea ce psihologii numesc INCONȘTIENT. Acea parte a ființei umane numită de spiritualitate SUFLET sau divinul din noi. Creatorul.

Ascundem adevărul preferând să întoarcem privirea, însă ignorăm că inconștientul NU uită și NU neagă. El pur și simplu EMITE pe diverse frecvențe. E vorba de acele frecvențe ce formează adevărul său. Sau altfel spus, el ia de bun ceea ce mintea a trimis acolo și cu tot ce a primit crează situații de viață. Chiar dacă noi am uitat sau ignorăm ceea ce am trimis acolo.

Da, sufletul nostru emite ca un radio în eter. Cântecul sufletului e chiar viața noastră. Cuvinte, întâmplări, iubiri, zâmbete, lacrimi, prietenie, fugă, durere, sărăcie, bogăție, boală, sănătate.

Există două tipuri principale de negare:

- negarea adevărului despre o persoană/situație, deci despre viața prezentă.

În acest caz omul pur și simplu nu realizează care e cauza nefericirii din viața lui. Se simte prost, e nemulțumit, nefericit, sau se îmbolnăvește, însă ignoră că în viața lui există o problemă. Sufletul tânjește după CEVA, ceva nedefinit, neclar, însă mintea spune „totul e în ordine, viața mea e normală”.

Sufletul e nemultumit pentru că e departe de adevărul său, de programul său original, de frecvența sa originală, divină. Sufletul suferă, însă mintea neagă pentru că NU vede problema. Îi este frică să vadă. O frică… atât de umană.

- negarea unui adevăr evident, adevărul că ne putem schimba viața în bine.

Este vorba despre situașia când omul realizează mental că are o nemultumire, își recunoaște emoțiile, deci mentalul și emoționalul se întânlesc. Incoștientul și conștientul sunt de acord asupra faptului că există o problemă, dar totul rămâne BLOCAT în această fază. Problema nu se rezolvă. De ce? Pentru că mintea începe iar să tragă cortine, să ascundă realității.

Apare teama. Da, tot teama. Teama de schimbare provenită dintr-un mesaj subtil al inconștientului. Acolo pe frecvența sufletului există CEVA. O situație, o întâmplare, o realitate neplăcută trăită cândva: în copilărie, sau în viața anterioră. Ceva de care minții noastre constiente îi este teamă instinctiv, ceva care fiind ascuns, nu este perceput concret ci sub formă de semnal vag. Se teme de ceea ce percepe și alege să NU se schimbe.

De ce procedăm astfel?

Pentru că MINTEA IA DREPT BUN următorul ADEVĂR: tot ce am trăit o dată este o experiență ce se poate repeta. Emoționalul emite semnalul: pericol. Pericol = luptă sau fugi. Există și un pericol la nivel spiritual. Pericolul durerii sufletului. Majoritatea oamenilor aleg ultima variantă. Fuga de adevăr… de sine… de suflet…

Însă MINTEA IGNORĂ un alt ADEVĂR: tot ce am trăit o dată se poate repeta sau nu. Tot ce am trăit o dată a fost o întîmplare, dar de atunci eu am crescut, am adăugat vieții mele experiență și forță. Viața este schimbare. Viata e experiență.

Pentru a îmbrăca în haine de gală negarea, omul a inventat reguli. Regulile morale și anumite reguli spirituale de duzină, sau false. În ambele situații nu este vorba nici de morală autentică, nici de spiritualitate autentică, pentru că aceste reguli sunt de partea negării, adică nu sunt în concordanță cu ADEVĂRUL , cu natura reală oricărei ființe umane.

Iar Dumnezeu și iubirea reală nu pot exista dincolo de adevăr. De adevărul etern al SUFLETULUI.

Legile FALSEI MORALE și FALSEI SPIRITUALITĂȚI promovează auto-minciuna, auto-amăgirea, risipa, distrugerea, autodistrugerea, toate îmbrăcate în haine atractive și strălucitoare care promit un viitor spiritual minunat. Unde? Pe lumea celaltă. Nu aici. Aici e necesar sa te multumesti cu condiția de sclav. Aceste false legi promovate în forță pe căi subtile forțează omul să acționeze contrar spiritului său. Scopul? Ne transformă în sclavi ai nefericirii pentru a nu avea timp să gândim și să vedem adevărul. Pentru a fi masă de manevră și a servi unor structuri spirituale (încarnate și pe pământ ca oameni uneori), ce ne folosesc existența în scopul intereselor și lăcomiei lor. Aleg să nu intru în detaliu aici despre acest subiect delicat. Las la latitudinea voastră să credeti sau nu în adevărul său.

Însă înainte de a lua o decizie vă rog să cititi mai departe cu sufletul deschis încercând să fiți sinceri cu voi.

Aceste reguli încearcă să încadreze oamenii în tiparele create de ei, dând naștere la frici imense în cazul în care dorim să ne eliberăm. Cei eliberati devin SPIRITE LIBERE nesupuse influențelor societății. Însă până la eliberare, forțele negative ne presează să apelăm la strategia NEGARILOR care sunt în DISCORDANȚĂ cu logica divină naturală a sufletelor.

LOGICA DIVINĂ este cea din care s-au născut LEGILE SPIRITUALE reale care se aplică în viața noastră în fiecare clipă fie că suntem conștienți de ele sau nu.

Principalele legi spirituale sunt:

- legea dualității – toți avem în noi atât iubire cât și agresivitate. Avem energiile cresterii, protecției și autoprotecției, cât și energia distrugerii, autodistrugerii și descreșterii.

Ambele ne sunt la fel de utile, dacă știm să le folosim corect.

- legea energiei – universul este energie. Energiile sunt de vibratii diverse în funcție de informațiile cu care se împletesc. Prana este energia vieții prezență în noi și în univers. Prana curge liberă prin corpul nostru și prin destin. Prana se poate bloca sau murdări, datorită emoțiilor, gândurilor proprii sau ale celorlalți. Astfel se crează distorsiuni în trup și destin. Omul se alimentează cu prana din elementele naturii, dar și din legăturile sale cu celelalte ființe.

Prana este un instrument creator de bucurie, dacă știm să o folosim corect.

- legea tiparului energetic – cu cât fluxul energiei utilizează mai mult anumite căi cu atât probabiltatea ca energia să curgă pe acele căi și în viitor e mai mare. Căi mentale (harti în creier), energetice (meridiane), căi de viață (hărți în destin).

Schimbarea tiparului e posibilă însă necesită, voință, disciplină, cunoaștere și efort.

- legea non-atașamentului – când omul se atașază prea mult de o stare sau de o persoană, sau altfel spus când își lipește sufletul prea mult – face un idol – dintr-un lucru pământeam, om sau situație, universul actionează în scopul distrugerii atasamentului. Nu avem voie să ne atasăm decât de divin. Orice legătură umană, sau situație care nu conduce la evoluție spirituală, se va rupe, deoarece universul actionează în scopul salvării sufletului, nu în scopul de a face din viața sub formă umană/materială un țel. Nu renunțarea la acțiune/persoană e soluția, (deci negarea dorinței/atasamentului), ci dimpotrivă puterea de a dori detasat.

A ști să iubești și să dorești fără să te atașezi e o artă a înțelepciunii.

- legea rezonaței – atragem persoane și situații ce sunt în concordanță cu energetica gândului conștient sau inconștient. Inconștientul – starea sufletului are prioritate în atragerea persoanelor și situațiilor ce sunt pe aceeași vibrație. Atragem atât ceea ce numim/percepem drept pozitiv, cât și negativ. La nivel superior, cosmic nu există pozitiv sau negativ, există doar experientă.

Cei pe care îi atragem sunt un fel de oglinzi ai stării noastre interioare. Fiecare reflectă anumite aspecte din noi. E necesar să privim în oglidă și să știm ce adevăr dorim să păstrăm, ce să modificăm, la ce să renunțăm.

- legea dragostei – iubim pe cei care sunt întruchiparea vie a adevărului nostru sufletesc, adevăr pe care îl trăim în prezent sau spre care tindem, și pe care dorim la rândul nostru să-l manifestăm în lume. Iubim instinctiv ceea ce ne permite să fim noi însine, dincolo de negări.

Iubirea reală este un instinct al spiritului. Iubirea e bucurie, o bucurie a sufletului spre care tindem firesc. Iubirea ne dă un sentiment de expansiune și libertate.

- legea timpului – timpul este o structură a sufletului care acționează asupra emoționalului nostru și asupra minții producând schimbare, evoluție. Timpul se manifestă datorită miscării, spațiului și credinței. Trecerea timpului este ireversibilă la nivel uman. La nivel spiritual/divin, nu există timp.

Fiecare secundă e prețioasă. Din prezent ni se formează viitorul, clipă de clipă, pas cu pas.

- legea adevărului – când trăim, mai exact când acționăm, conform adevărului nostru interior, ne plasăm pe frecvența sufletului nostru, adică a divinului din noi. Atunci atragem acele situații și persoane menite să se ajute sub diverse forme să ne împlinim menirea principală/scopul personal pentru care am venit în această întrupare.

Toți avem în noi un PROGRAM inscripționat pe suflet numit destin. Destinul este varianta „de lux” a sorții. Destinul e de la Dumnezeu, soarta și-o face omul. Liberul arbitru e sabia cu două tăisuri ce nu ni se poate lua și cu care ne creăm viața.

- legea schimbării – universul e în continuă schimbarea. Stagnarea e contrară legii universale a vieții. Creația, creșterea, maturizarea și transformarea sunt caractericticile vieții aflate în toate elementele sale. De la om și natură, la stele, galaxii și planete.

Cine se opune schimbării, se opune de fapt legii fundamentale a universului.

Mai sunt și alte legi divine importante, dar nu au prea multă legătură cu subiectul acestui articol. Deci mă opreac aici. Am ales să le expun foarte pe scurt pe acestea deoarece NEGAREA adevărului interior are legătură cu ele.

De ce tocmai acestea?

Vă provoc pe voi să meditați, să găsiți legăturile. Veți vedea că există.

Pentru a vă ajuta vă pot spune că aceste legi/adevăruri universale, sunt încălcate de fiecare dată când fugim de noi însine, de autocunoaștere, de adevărul interior ce ne crează VIAȚA. Când ne e frică să ne exprimăm în lume, când ne ascundem sub legile frustrante ale umanității (induse de forțele negative), negându-ne pe noi înșine. Când dorim să facem pe plac altora, când ne place să fim bine văzuți de oameni în pofida liniștii și păcii sulfetului. În toate aceste situații ne… negăm adevărul sufletului. Iar rezultatul este suferința.

Poate nu întâmplător ne îndemna demult Iisus să căutăm adevărul, acel ADEVĂR care ne va face LIBERI. Adevărul personal, adevărul de dincolo de negări.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)