Home


Ce te împiedica în mod real sa fii fericit…

India Sau altfel spus, cum să renunți la starea de nemulțumire, cum să trăiești o viață împlinită, cum să faci ca să nu mai fii victimă. O victimă imaginară, sau mai precis o victimă a propriilor gânduri, credințe și idei.

Observ că în ultima vreme s-au înmulțit îngrijorător „victimele”. Ca să fiu mai exactă, mă refer aici la acei oameni ce se consideră defecți psihologic, ori incompleți spiritual, ori nedreptățiți de soartă, ori cu probleme în destin, ori incapabili să-și gestioneze propria viață, ori dornici de ceva greu de realizat, considerat în mod greșit „prea greu” pentru ei… iar pentru asta e necesar să meargă la cursul X, ori la maestrul Y, ca să… se apropie astfel de Dumnezeu. Plouă abundent cu tot felul de cursuri, plouă cu salvatori închipuiți, și atunci desigur e firesc să plouă și cu „victime”, la fel de ireale și închipuite ca și contra-partea lor.

Oameni buni treziți-vă! Dumnezeu este în fiecare din noi! În fiecare din voi! Dumnezeu este în toate și în tot. În plus de aceasta nimeni nu vă poate deschide porțile inimii ca să-l primiti… doar voi.

Veți spune… bine, bine… dar nu știu cum să fac asta!

Iar eu vă spun, fiecare să o facă în felul său. Fiecare e unic și are calea sa, unică, specială, a lui de când lumea.

Sigurul lucru care ne trebuie, este CUNOAȘTEREA, nu neapărat ajutorul cuiva. Având cunoaștere ne putem ajuta singuri, în 99% din cazuri. Sigurele cursuri care pot ajuta într-adevăr în mod real pe cineva, sunt cele în care se deschid ochii oamenilor către lumina spirituală reală, către adevăr. Cursurile de acest gen accelerează lucrurile pentru cei ce n-au răbdare să-și ia singuri din cărți, ori din viață, observând cu atenție fluxul evenimentelor și legăturile cauză –efect.

EXISTĂ MAI MULTE TIPURI DE AȘA ZISE VICTIME, ce trăiesc vieți neîmplinite și timpul lor pământean trece în defavoarea lor. DE OAMENI CARE SE PUN SINGURI ÎN ACEASTĂ STARE, iată mai jos câteva exemple:

1 - cei care cred că nu pot trăi fără un anume el/ea.

Fac din despărtire o tragedie și se transformă în jumătate de om, dacă au fost părăsiti. Ori se agață disperați de o relație, asteptând SMS-uri, telefoane, ori mailuri, de la „ființa iubită” ca pe o necesară gură de oxigen. Iar dacă individul nu dă nici un semn, viața lor se transformă în tragedie. Se simt lipsiți de valoare, se simt singuri, sfârșiți, ca și cum lumea începe și se termină cu un anumit om. E o iluzie, desigur. Una ce doare.

Ei trebuie să înțeleagă că sigura ființă pe care e benefic să o idolatrizăm și fără de care chiar nu putem să trăim e Dumnezeu.

În rest… dacă cineva face fițe, spune-ți cu zâmbetul pe buze, drum bun. Compromisul de acest gen în relații, doar pentru a nu fi siguri e cea mai neinspirată alegere. Nu veți fi nici fericiți, nici liberi să puteți intra într-o relație cât de cât mulțumitoare. În plus timpul e ceva… extrem de prețios. Nu-l pierdeți cu cine nu trebuie. Nu fiți victima propriei credințe greșite că fără el nu puteți.

2 - cei care vor, dar nu cred că sunt capabili să facă bani.

Sunt de fapt cei care au în ei o multitudine de credințe ascunse ce îi sabotează din interior. Sunt cei care au avut câteva ghinioane la obținerea unui job bun, ori într-o anume afacere, ori care din diverse motive au pierdut ceva bani, și se cred de atunci incapabili. Ori cei care au fost condiționați de la început, din copilărie mai exact, că doar unii pot fi fericiți și bogați, iar acei unii, nu sunt nicidecum ei, ci întotdeauna alții, cei din familii bogate, ori smecherii.

Ei trebuie să înțeleagă că singurul lucru care te poate opri să devii prosper, sunt propriile credințe interioare.

Ele fie nu te lasă să faci primii pași pe acest drum, adică să acționezi, fie dacă ai acționat totuși și nu merge, tot credințele sunt cele ce nu te lasă să culegi roadele. Depide de credințe. Aici ei au nevoie într-adevăr de un psiholog bun, ori de o introspecție reală și sinceră, fiecare… cum poate.

3 - cei care sunt veșnic în luptă cu lumea, ori cu ei înșiși.

Sunt cei care au înrădăcinate în suflet cele mai nefericite credințe despre lume și viață. Nefericite pentru ei… Cum ar fi: viața e nedreaptă; viața e o luptă, fără luptă nimic nu poți să câștigi; numai cei răi au parte de tot; nu sunt suficient de bun, deci nu merit…; norocul e numai la alții; nimic nu se obține fară efort și fără multă muncă; sunt păcătos, deci… vinovat, în consecință merit o pedeapsă; iubirea nu există; Dumnezeu e înfricosător și dă pedepse aspre; oamenii sunt răi; etc.

Ce trebuie ei să știe e că dacă vor luptă, vor avea parte de ea, însă de fapt se luptă cu ei înșisi. Mai exact cu toate aceste credințe ce nu fac decât să se confirme cu timpul și în acest fel să se amplifice. Se confirmă deoarece orice credința este CREATOARE. Acești oameni ar trebui să fie atenți la credințele lor și să le schimbe cu încredere și răbdare.

4 - cei care se doresc a fi spirituali și în consecință cred că au legătura directă cu… îngerii.

Mai exact cei care doresc puteri spirituale și cred că ele se pot cumpăra pe la cursuri, ori practicând câteva zile exerciții prin worshopuri ce vând respirații, energii, ori legătura directă cu Creatorul. Am să mă abțin de la prea multe comentarii, atrăgând atenția oamenilor doar să nu se amăgească singuri și pe proprii lor bani. Există cursuri de yoga, de reiki și cu siguranță anumite cursuri care oferă cunoaștere și o anumită schimbare în funcție și de datele persoanele, respectiv de nivelul personal al fiecăruia, însă nici unul nu te transformă PESTE NOAPTE într-un magician ce va avea lumea la picioare, nici în cineva ce vede în astral, ori primește informații. Sunt mulți care cred asta, însă “informațiile lor astrale” sunt… de cele mai multe ori doar fantezii neverificabile ori lucruri neconfirmate. Astfel ei trăiesc în iluzii și ajung deseori pe drumuri blocate. În plus îi judecă tot timpul pe ceilalți, care… nu sunt așa „spirituali și inspirați”.

Ce trebuie ei să știe este că, a fi spiritual nu înseamnă nicidecum a te rupe de lume, a vorbi numai despre puteri, îngeri, energii, entități, spirite, ori lumi nevăzute. Nu înseamnă a fi clarvăzător în miscare. Înseamnă a fi cu adevărat în legătură cu divinitatea, a fi conduși de o intuiție puternică pe linii pozitive de destin, însă asta nu se capătă peste noapte la workshop.

Da, toate acestea există, mai exact coexistă împreună cu noi. Ceea ce trebuie să știe aceste persoane, este că Dumnezeu este peste tot, că cea mai bună și potrivită cale de a-L cunoaște pentru un om care nu s-a retras din lume, ci își trăiește viața printre ceilalți, ESTE ÎNSĂȘI VIAȚA. Și marile ei daruri, bucuria, acceptarea și iertarea. Asta înseamnă a fi spiritual nu a sta cu ochii spre ceruri. Și mai e lipsa judecării semenilor și privirea celorlalți cu bunătate și multă DETAȘARE, neuitând însă să ne iubim pe noi înșine.

5 - cei „proști de buni���… sau altfel spus cei care sunt nesiguri pe ei, dar vor să pară superiori.

Generozitatea nu e bună întotdeauna, adică în orice situație și cu orice persoană, dimpotrivă, ea poate dăuna grav, de aceea în mod firesc, cei care au fost fără voia lor generoși, regretă ulterior și devin frustrați. Se tot întreabă plini de mânie pe ei și pe viață: De ce am făcut asta? De ce n-am spus asta? De ce am acționat așa…? De ce am cedat? Regretele se acumulează, și în loc să învețe din respectiva experiență ca data viitoare să procedeze altfel, ei se deprimă, se consideră victime ale vieții și devin și mai ezitanți, considerndu-se slabi și perdanți.

Ei trebuie să știe că nimeni nu e tare în replici de la început, lucrurile astea se învață în timp, se exersează, se stăpânesc o dată cu maturizarea fiecăruia. Nu trebuie să ne supărăm pe noi dacă o dată n-am acționat cum ar fi fost adecvat. Nici nu trebuie să cedăm în anumite situații, chiar dacă replicile noastre nu vor fi întotdeauna cele mai adecvate, măcar am spus ceva. E bine să ne susținem punctul de vedere și ceea ce considerăm a fi drept, deci e bine să luptăm, pentru noi, dar să luptăm detașat, adică fără înverșunare, lăsând rezultatul în voia lui Dumnezeu.

6 - cei care vor să aibă întotdeauna dreptate.

Într-un fel sunt cei mai amuzanți, prin felul cum își apără cu strășnicie punctul lor de vedere, uitând că e doar un punct într-o infinitate eternă de „puncte”, fiecare cu importanța și perspectiva proprie asupra lumii și vieții. Sunt adepții înfocați ai anumitor religii „doar ele adevărate”, ai anumitor teorii din diverse domenii ale vieții, unicele valabile, ai anumitor concepte morale de nezdruncinat, ai anumitor regimuri alimentare salvatoare, ai anumitor partide politice, ori echipe de fotbal, ori cine știe căror altor idei, uitând că totul în lumea asta e relativ, divers și că în realitate adevărul e ca un diamant, are mai multe fețe, fiecare reflectând o anumită perspectivă a unui observator colorată de anumite experiențe. Esența lui este unică, însă este cunoscută numai de Dumnezeu pentru că doar El poate cunoaște totul, privind lumea de dincolo de dimensiunea noastră limitată, și liniară, din universul LUI care transcede universul acesta supus legilor spațiu-timp.

Ei trebuie să știe că totul e în mișcare, transformare, schimbare și evoluție, chiar și realitatea pe care azi o consideră corectă din punctul lor de vedere. Că dreptatea și adevărul absolut sunt știute numai de Dumnezeu și fiecare ființă are dreptul la părerile ei și la un mod personal de a înțelege lumea și viața.

Nu merită să te contrazici cu cineva, nu merită să te lupți pentru idei și idealuri, totul e supus timpului, modei, curentului și… punctului de vedere al secolului prezent, care cândva va deveni istorie.

7 - cei care vor relații perfecte, ori „suflete pereche”.

Sunt în general tineri și lipsiți de experiența vieții, sunt în general bărbați, pentru că femeile sunt mai realiste, însă pot cădea în capcana aceasta și ele. Și atunci ceea ce spun e valabil și pentru noi, femeile, uneori. Rareori. Sunt cei care fug de un angajament ferm într-o relație, adică nu vor să se însoare, pentru că speră că undeva, într-un spațiu-timp aparținând unui dorit viitor îi asteptă „prințesa perfectă” desprinsă din poveștile copilăriei lor. E frumoasă, e bună la suflet, e sexy - aspect extrem de important -, e gospodină acasa, dar lucrează, are și diplomă că nu strică, nu strică nici o casă, o mașină și un serviciu cu un salariu mare, dar calitatea ei cea mai mare este că îl iubește la nebunie pe el, numai pe el. Îi dă libertate, și nu dorește să-l schimbe, nici cu alții, si mai ales îl vrea exact cum e ca personalitate. Îl acceptă și îl asteaptă cuminte să se întoarcă din aventurile lui și îi invită în pat îmbrăcată în lenjerie sexy fără să-l întrebe pe unde a umblat, cu cine a fost și de ce a întârziat până la acea oră întunecată din noapte.

Ea există în visele lui și este femeia ideală în așteptarea căreia el acceptă relații mediocre cu femei nu atât de speciale, dar reale, cu femei care din cauză că fug de singurătate, acceptă un astfel de partener, din cauză că vor un bărbat lângă ele cu orice preț, acceptă concubinajul deși se visează în rochia vaporoasă și albă, cu cele care din cauză că au temeri că nu vor găsi ceva mai bun, trăiesc cu el și cu speranța că el se va schimba cândva, că va veni acea zi când el se se va îndrăgosti cu adevărat de ele, ori va obosi de atâta visare și va deveni realist, ori nu va avea cale de întors pentru că va devenit tată.

Și astfel idealismul în relații și asteptarea acelei „relații împlinitoare”, naște compromisuri, și relații umbrite de multă mediocritate. Acești tineri visători trebuie să știe că nu există oameni perfecți și în consecință nici relații perfecte, ci doar relații în care te simți bine, relații în care există compromisuri acceptabile de ambele părți, adică acele compromisuri ce nu derajează. Pentru simplul fapt că între oameni există diferențe, și cu atât mai mult între bărbat și femeie există diferențe de percepție asupra lumii și vieții.

E bine să știe că oamenii cresc împreună și că numai prin relații imperfecte înveți să fii OM. Că o relație de cuplu te ajută mult în evoluție, pentru că ea se trăiește în pijama și papuci și dincolo de reguli sociale, fațade și farduri. O relație de cuplu scoate la iveală toți îngerii și demonii din noi și împreună mergem înainte spre Dumnezeu, ori spre dracu, totul depinde de noi.
Nu… nu e bine să acceptăm compromisuri ce ne deranjează, nu e bine să acceptăm persoane ce ne fac rău, însă e bine să știm că a fi realist înseamnă a trăi în și cu Dumnezeu, alături de un om ce și el învață să înțeleagă viața o dată cu noi.

În concluzie…

Există o modă, o modă ce sper că va fi trecătoare ca orice altă modă. O fugă după perfecțiune, o dorință de a ne schimba peste noapte printr-o carte, un site, ori un curs. Există o credință greșită că TREBUIE SĂ DEVENIM PERFECȚI, SĂ TRĂIM PERFECT SĂ AVEM PARTE DE OAMENI PERFECȚI, SITUAȚII PERFECTE ȘI RELAȚII PERFECTE, TREBUIE ȘI SE POATE. Nu, oameni buni, nu trebuie să devenim nicicum, TREBUIE DOAR SĂ FIM NOI, NOI ÎNȘINE. Asta e unica perfecțiune ce ne e dată. Asta e tot ce ne face cu adevărat fericiți, deci… probabil… perfecți în imperfecțiunea noastră.

Suntem ființe în evoluție, suntem creatori, suntem elevi și profesori în același timp și la aceeași scoală măreață, interesantă și provocatoare: VIAȚA.

Doar viața ne e cel mai bun profesor, dacă știm să o privim cu ochi binevoitori. Cu bunătate și cu credința în bine. Dacă știm să ne uităm atenți în sufletul nostru și să înțelegem măcar un strop din universul ce trăiește acolo și din ce ne dorim cu adevărat. E bine să știm că nimeni nu devine perfect peste noapte, că viața e într-o continuă schimbare, și cu cât vom căuta perfecțiunea și idealul, cu atat nefericirea va deveni mai mare și credințele negative ni se vor confirma.

Idealismul e visul unor oameni ce încă mai dorm și visează lumea în culori pastelate, dar o trăiesc în acele culori cenușii lipsite de esență și savoare. Pentru că…. oare cum poate fi lumea și viața dacă nu o trăim, ci o așteptăm, în timp ce trece palidă pe lângă noi? Cand o refuzăm uitând de prezent, gândind la viitor? Un viitor pe care doar ziua de azi îl poate naște, crea și construi din materialele sale: gânduri, emoții și fapte. Mâine nu există, mâine în fiecare zi se transformă în azi.

Ce pot face oamenii cu o anume cunoaștere spirituală pentru cei cu o mai mică experiență în domeniu?

Pot să-i îndrume spre o anume cunoaștere de sine, pot să-i învețe tainele nevăzute ale universului, pot să-i încurajeze când sunt pe drumul cel bun însă le lipsește încrederea în sine, curajul, pot să aducă lumină printr-o privire mai clară, în anumite situații, însă nu pot face niciodată miracole.

Rezolvarea revine celor implicați nefiind recomandat ca aceștia să creadă că după o sedință cu un psiholog, ori cu un maestru spiritual viața lor se va schimba cu 180 de grade. E nevoie uneori de multe sedințe, dar nu neapărat. E nevoie de fapt de timp, realism, răbdare și un anume mod de a privi viața, cu îngăduință, cu bucurie, cu non-judecare, cu iubire, chiar dacă fiecare înțelege iubirea în modul său unic, persoanal și special. E nevoie de acea iubire necondiționată… față de Dumnezeu și față de noi înșine, iar în ea stă tot misterul și magia tainică a vieții.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)