Home


Sfaturile necerute si inutilitatea lor...

Sfaturi Cunosc oameni care nu se mai satură de a da sfaturi. E vorba despre acele sfaturi bine intenționate, dar inutile nu doar prin faptul că sunt necerute, ci prin faptul că cel sfătuit nu le va aplica vreodată. Mai mult decât inutile, la un moment dat aceste sfaturi necerute devin enervante. Nu doar pentru că nu se potrivesc deloc celui sfatuit, nu se mulează pe ființa lui, pe personalitatea lui, pe nimic din ce e el, ci pentru că el simte faptul că ele îl pot duce pe drumuri străine. Adică pe drumuri ce nu i se potrivesc. Sufletul lui știe, iar sistemul nervos reacționează, firesc.

De ce? Pentru simplul fapt că suntem unici, diverși, diferiți. Fapt total ignorat de sfatuitor. El pare a crede că lumea e construită după modelul său. Unic de altfel, dar tocmai aici e problema. Sfătuitorul nefiind de obicei un psiholog – pentru că psihologii rareori dau sfaturi neîntrebați - nu cunoaște că o problemă poate fi rezolvată printr-o mulțime de soluții. Iar acestea depind nu de problemă, care în fond e si ea unică, ci de persoana care se confruntă cu ea.

Spre exemplu, iată un sfat nevinovat, dar ce prin insistență a devenit enervant. Cunosc o persoană care de ani de zile mă sfatuieste să țin cont de grupele sanguine în alimentație. I-am spus deseori că nu doresc asta, deoarece eu mănânc exact ce simt că are nevoie corpul meu, fapt pentru care sunt sănătoasă. Am încercat sa-i spun acestei persoane că sănătatea nu are legătură decât în mică măsură cu ceea ce mâncăm, că Iisus a spus: „nu contează ce băgăm pe gură, ci ce scoatem”, referindu-se la cuvintele noastre. Deci în esență importante sunt stările interioare, emotiile, cuvintele, credințele. Desigur… persoana nu mi-a primit sfatul de a nu mai ține atâta cont de mâncare.

Altcineva se încăpătânează să bea ceai de ginsenk pentru că e recomandat de reclamele pentru vitalitate. Însă ignoră faptul că ceaiul de ginsenk este un energizant, deci agită ființa la nivel interior, iar această energie neconsumată corect se poate transforma în ceva rău.

O mamă își sfătuiește fiul să nu mai bea alcool de vreo 30 de ani, însă nici până în ziua de azi, fiul nu i-a ascultat sfatul. Pentru că el deși i s-a spus, nu a conștientizat nici o clipă, faptul că ceea ce face ar putea fi dăunător.

Mai rău e cu sfaturile în dragoste. Sfaturi date de neprofesioniști, de prieteni bine sau rău intenționați, de mame, de soacre. Mulți din acești oameni se dau pe ei înșiși drept exemplu. Însă ca și în alte domenii ale vieții umane, ceea ce poate fi acceptabil și bine pentru unul, nu poate fi întotdeauna la fel de bun pentru alții.

Ei ignoră cunoașterea universală, cunoaștere care ne vorbește tocmai despre auto-cunoaștere, si aplicarea acelor sfaturi adecvate. Ei ignoră îndrumarea reală, prin „real” înțelegînd acea îndrumare potrivită persoanei.

CE NU ȘTIU SFĂTUITORII

În spatele fiecărui om stă un cod genetic unic, o karmă, adică un fond psihic/sufletesc cu care venim. Avem un trecut, mai exact o copilărie ce ne-a format niște convingeri luate drept bune de la părinți. Avem niște frici deseori ilogice si nejustificate, dar prezente tot datorită unor evenimente din copilărie și indirect din viețile trecute.

Avem dorințe si știm că dorințele se împlinesc ușor, mai greu sau deloc, pentru că de împlinirea sau nu a acestor dorințe în copilărie, a depins mult felul nostru actual de a fi, sau altfel sus ne-am format o personalitate. Altfel va vedea viața un copil ce a avut 30 de păpusi, o mulțime de mașinuțe și jucării, și altfel o va vedea cel ce a trăit desculț, speriat, flămând, nevoit să muncească, ori unul care a asistat la certuri între părinți sau a fost snopit în bătăi. Unul va crede că viața îți poate oferi tot, altul va crede că a dori e zadarnic. Iar unul si același sfat va avea efecte diferite asupra acestora.

Mai mult decat atât, dincolo de tratamentul din copilărie si de credințe, oamenii pot acționa diferit în funcție de baza spirituală, karmică. Altfel spus, nivelul actual al conștiinței.

Sfătuitorii de profesie, sau altfel spus, cei ce bombarzează oamenii cu sfaturi NECERUTE, NEDORITE, NECĂUTATE si NEPOTRIVITE sunt în general persoane dezechilibrate psihic, și/sau vampiri energetici.

Nu, nu e vorba aici de cei care își spun o părere, sau de cei ce îți oferă într-o discuție un sfat considerat bun. Fie el si necerut, dar spus o dată, fără a insista.

E vorba despre acei oameni INSISTENȚI, de aceia ce-și fac din acest lucru un obicei. Care repetă sfatul la infinit, care nu lasă nici o persoană nesfătuită sau nu lasă o zi fără a da sfaturi. De acești oameni e necesar să vă feriți.

PORTRETUL PSIHOLOGIC AL SFATUITORULUI

- au nevoie să li se dea importanță, se simt singuri, neapreciați, neiubiți. Altfel spus, suferă de un complex de inferioritate pe care nu îl recunosc și nici nu vor sau nu îl pot surmonta altfel. Vor apreciere si atenție. Dar nu pe baza unui merit real.
- suferă de lipsă de cunoaștere, ei confundând cunoașterea reală, eliberatoare si non-violentă cu cunoașterea subiectivă, limitată la o singură opinie în general cea materialistă, impusă cu forța.
- în general sunt nevrotici, si/sau obsesiv compulsivi, ei ne având liniște în suflet și fiind deranjați de diversitate.
- sunt dominatori, dorind ca toți să se muleze după modelul lor. Sunt optuzi neputând să vadă lumea dintr-o perspectivă diferită, de propria lor perspectivă.

FRUMUSEȚEA LUMII

Dumnezeu ne-a creat diferiți. Iar evoluția nu ar fi posibilă fără diversitate. Conflictul este motorul ce duce corabia lumii înainte. Iar rezolvarea lui într-un mod pozitiv e o lecție învățată.

DIVERSITETEA O NECESITATE

În orice domeniu al vieții există o multitudine de teorii care susțin deseori opinii contrare. Teoriile evoluează, la început nu sunt privite cu ochi buni dacă ies din tipare, apoi se învechesc si sunt considerate desuete.

Există opinii diferite atât în ceea ce privește alimentația, cât și în ceea ce privește dragostea, ca sa dau două exemple intens vehiculate. Dar există aparatură tehnică diversă și mașini diferite, fiecare om având mărcile sale preferate. Există teorii psihologice diferite, dar și curente spirituale ce merg pe drumuri diverse, fiecare poate fi de folos anumitor persoane.

Si cum bine știm, există nu boli, ci bolnavi, nu iubiri, ci suflete ce iubesc.

UNICITATEA LEGILOR UNIVERSALE

Dincolo de toate acestea există legile divine si legile umane. Despre legile umane nu are sens aici să vorbesc, ele sunt scrise în coduri si aplicate în tribunale. Sunt aceleași pentru toți cetățenii.

Există legi naturale, ce țin de bunul simt si cunoașterea universală. Dacă iei otravă atunci mori, dacă te arunci în prăpastie idem. Dar pe acestea le știm cu toți, nici aici nu avem practic nevoie de sfaturi.

Legile divine sunt unice pentru toți locuitorii planetei, ele se aplică la fel pentru toți, însă DIFERENȚA e dată de SUFLET și de SITUAȚIE.

Acest lucru este deseori ignorat de sfatuitori. Nu poți da sfaturi fără să cunoșți în detaliu o situație. Nu poți da sfaturi, dacă nu cunoști legile divine universale. Nu poți da sfaturi dacă nu poți vedea si simți mecanismele subtile ale lumilor nevăzute, si chiar si atunci nu poți da sfaturi dacă nu-ți sunt cerute, dorite, acceptate.

Dincolo de acestea există și o karmă și în ciuda sfaturilor cu adevarat bune, poate că unora le sunt anumite lecții predestinate. Așa că… nu uitați dragi sfatuitori următoarul proverb pe cât de vechi, pe atât de înțelept: “Drumul spre iad e pavat cu bune intenții”.

Bunele intenții păstrați-le deci… pentru voi, iar pentru ceilalți aplicați opțiunea LIBERTATE.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)