Home


Cum sa-ti cresti copiii, pentru a deveni adulti echilibrati si împliniti…

Sfârșit de an Suntem aici să trăim o viață frumoasă, să ne bucurăm de fiecare clipă și să fim apreciați de semenii noștri pentru că suntem valoroși. Prin noi înșine, uneori doar pentru zâmbetul nostru. Nu trebuie să facem ceva… special pentru a fi iubiți, trebuie să fim iubiți pentru că SUNTEM, pentru că existăm.

Așa ar fi de dorit, așa ar fi benefic… așa ar trebui, și eu nu mă feresc de cuvântul TREBUIE. Însă… deseori realitatea este alta, și este alta tocmai pentru că toți privim lumea prin filtrul propriilor experiențe, așteptări și credințe. Uneori… negative.

Întâlnim deseori oameni ce au impresia că lumea e nedreaptă, că li se întâmplă numai drame, că nu își pot găsi iubirea, ori că oamenii nu îi valorizează așa cum ar trebui.

Și au dreptate pentru că asta li se întâmplă lor, iar și iar. De vină e filtrul prin care privesc lumea, filtru creat de programele interioare de la nivel inconștient. Adică altfel spus, astea sunt așteptările lor la nivel de suflet. Iar acestea întotdeauna se confirmă. (nu le confundați cu dorințele sau credințele superficiale, ori credințele afirmate sus și tare!).

De ce au aceste așteptări?

Pentru că totul începe în copilărie.

Nu am să vorbesc aici de karma, de faptul că nu întâmplător avem anumiți părinți, de faptul că nimic nu e întâmplător. Pentru că a cunoaște acest fapt, nu schimbă situația. Doar ne ajută să nu căutăm vinovați. Să fim conștienți că în tot ce ni se întâmplă la mijloc e de fapt universul ce ne ajută să evoluăm.

Deci…

Ce greșeli majore pot face părinții și care îi vor urmări pe copii… - dacă nu eram psiholog aș fi spus toată viața, dar știind că acestea se pot vindeca, voi spune… - până când vor alege să se vindece, printr-o modalitate sau alta.

Ele ne afectează pe toți, iar lumea e cum e, din această cauză. Mulți oameni sunt nevrotici, nemulțumiți și părtinitori. De ce? Pentru că nu au primit iubirea ce li s-ar fi cuvenit în copilărie.

Nu judec pe nimeni, ci scriu acest articol în scop educativ. Atât pentru părinții ce au copii, cât și pentru copii ce au ajuns maturi și vor să se vindece de anumite lucruri ce li s-au părut a fi traumatice în copilărie. Pentru că nu te poți prevala de greșeala cuiva toată viața. Vine și acel moment când e necesar să alegi să te vindeci. Să nu mai acuzi pe părinți, ci să mergi înainte. E datoria ta.

Hadeți să vedem despre ce e vorba. Să le luăm pe rând.

Ce-i afectează cu adevărat pe copii?

- ABSENȚA;

Vorbesc aici despre acea copilărie în care micuțul a avut parte de un părinte absent, și de unul lipsit de iubire, și plin de furia fățișă sau mocnită, datorată absenții celuilalt. Prin “absență” se înțelege atât plecat departe de familie, decedat, cât și jucând un rol de soț al mamei, dar uitând să-și joace rolul de tată. Sau de mamă, însă… de obicei tatăl e cel care e absent. Plecarea sau absența mamei există ca și excepție. Deci… ea confirmă regula. Copilul e creat să aibă doi părinți, să primească atenția lor. Să-și echilibreze astfel energiile yin-yang. Chiar dacă sunt împreună sau despărțiți, atenția față de copii trebuie acordată de ambii părinți. Dacă nu el va simți dezechilibrul creat.

EFECT: Acel copil se va considera nemerituos, sau altfel spus “cantitate neglijabilă”. Va considera că prezența lui nu contează, că degeaba există pentru că nimeni nu-l vede, că ce face sau ce spune el, e nevaloros. Va considera că nu merită să fie iubit și va atrage în viața sa un partener care nu-l va valoriza. Va munci mult ca să se facă iubit/ă și în final partenerul nu va aprecia acest fapt. E valabil și pentru partea profesională deseori.

MOTIV: programele interioare (emoționale, mentale și implicit energetice) formate în copilărie îl afectează. Dacă nu a primit iubire, va considera că așa este întotdeauna în viață, sau/și că el personal nu merită așa ceva. Totuși SUNTEM CREAȚI pentru a primi și dărui iubire, și astfel în sufletul unui astfel de om se va naște un conflict între programul format de părinți și programul divin cu care venim.

CORECT este să i se ACORDE ATENȚIE, să petreceți cu el un anumit timp, de comun accord stabilit, dar și să i se lase și spațiul lui personal în care să fie el cu sine, să se joace singur și/sau cu alți copii.

- CRITICILE ȘI CUVINTELE URÂTE;

“La început a fost cuvântul”, ne spune textul sfânt al Bibliei. Asa a creat Dumnezeu universul prin CUVÂNT. Asa se crează și “universul interior” al fiecărui om, mai ales în primii 7 ani de viață. Dar am constatat că acest lucru e valabil “for ever” în relația dintre părinți și copii. Adică venind de la un părinte, criticile te afectează chiar dacă ești major. Cuvintele urâte, jignitoare, îl afectează mai mult decât vă puteți imagina, îi rămân imprimate în suflet peste ani. Cuvinte ca prostule, nenorocitule, leneșule, etc, îl vor face să se simtă lipsit de valoare. Va fi nedreptățit, va munci dublu cât alții, va oferi mai mult decât primește, va suferi și nu va înțelege de ce îi merge prost.

MOTIV: Se crează următorul program: Dacă cine l-a creat și trebuie să-i ofere iubire, îl vede astfel, firește că el este așa, cum zic părinții, “cei mai apropiați și de încredere oameni”, adică el e rău, pentru că altfel ar primi iubirea firească, pe care o așteaptă sufletul său.

CORECT este să-i SPUI CUVINTE FRUMOASE, să-i dai încredere în el, să-l valorizezi. Asta îi va da echilibru psihic și implicit va avea reușite în viață.

- COMPARAȚIILE CU ALȚI COPII;

Niciodată copilul nu trebuie “ambiționat” prin comparație cu alți copii. Niciodată un părinte nu trebuie să spună, că altul e mai bun, mai frumos, mai deștept, că are rezultate mai bune la școală. Acest lucru îi va crea complexe de inferioritate, invidii, gelozii și tristete.

MOTIV: Programul creat îl va face să creadă că orice face va fi altul mai bun, că nu merită efortul să facă ceva pentru că tot nu va fi apreciat, îi va trezi ură, adversitate, emoții negative și neputință.

CORECT este SĂ-I DAȚI ÎNCREDERE ÎN EL, chiar dacă uneori mai ratează. Să I se spună că e firește ca uneori să greșești, că nimeni nu e perfect, că dacă cineva poate, sigur și el poate, dacă își dorește cu adevărat ceva. De exemplu: o notă mai mare, căștigarea unui concurs, vorbirea unei limbi străine, să devină popular, etc

- CERTURILE ÎNTRE PĂRINȚI și/sau DIVORTUL;

Mulți se întreabă dacă divorțul nu-I va afecta iremediabil pe copii. Desigur îl afectează. Însă mai mult decât divorțul, îl afectează certurile sau adversitatea și ura mocnită din casă. Astfel dacă doi oameni nu se mai înțeleg, mai bine e să se despartă, decât să stea împreună doar… “pentru copil”. La nivel subtil copilul simte dizarmonia dintre părinți, chiar dacă ei se feresc să o arate în fața sa. Și este afectat de ea la nivel conștient, dar mai ales inconștient.

MOTIV: va acumula un program de agresivitate, de luptă, de conflict între bărbat și femeie. Va crede că nu există niciunde și nicicum înțelegere în cuplu, și astfel de credințe îi vor crea relații de acest gen. La nivel conștient va zice că vrea, dar la nivel interior va căuta “relația perfectă”. Și astfel va fi un “veșnic căutător”. Va prefera relațiile pasagere, sexul fără atașament, va vedea defecte în celalalt și va fi neiertător, iar când o relație va deveni… “serioasă”, va face ceva și va fugi din relație. De ce? Pentru că la nivel interior se va teme că atașamentul și stabilitatea în relație îi vor aduce nefericirea prezentă în viața părinților săi. Va fi un singuratic și un neadaptat în ceea ce privește viața de familie. În mod pradoxal deși va afirma că o caută, de fapt va fugi de iubire.

CORECT e ca părinții SĂ COMUNICE ÎNTRE EI, SĂ MENTINĂ ARMONIA ȘI IUBIREA, dar dacă nu o pot face mai bine să se despartă. Și să-I explice copilului că nu e el vinovat pentru asta și că uneori oamenii se mai și despart, dar asta nu înseamnă că nu se pot înțelege bine cu un alt partener. Cat timp e armonie, sau macar respect ( în cazul în care sunt separați) între părinți cu atât copilul se va simți mai bine, în viitor.

- ACUZAȚIILE ABSURDE;

De genul: “semeni cu taică-tu” (care evident e considerat rău), sau “dacă nu erai tu nu aș fi stat cu nenorocitul ăsta”, sau “din cauza ta trebuie să muncesc”, sau “ești o povară pe capul meu”, sau… “dintr-un om ca el, nu poate ieși ceva bun”, sau “dacă știam ce mă așteaptă nu-l făceam”, sunt mai grave decât cuvintele jignitoare, precum prost, nenorocit, ori leneș. Copilul e acuzat astfel, indirect că a venit pe lume, că există. Ce poate fi mai grav! Desigur el nu înțelege asta și se va simți întotdeauna un paria. Un om nedorit și care mai bine nu s-ar fi născut.

MOTIV: programul este de-a dreptul distructiv.

CORECT: e ca nici un părinte să nu-și verse furia creată de partener, pe copilul său. Pentru că despre asta e vorba aici. Doar el a ales acel partener, doar el a fost atras de acesta, copilul fiind rezultatul firesc. Corect e să raționeze acest lucru și SĂ-ȘI REVERSE DRAGOSTEA PE COPIL, NU URA.

- IDEILE GREȘITE DESPRE VIAȚĂ INDUSE COPILULUI;

Idei de genul… “viața e grea, numai cei ce fură pot devenit bogați, nu există iubire, oamenii sunt răi, bărbații sunt porci, femeile sunt proaste, degeaba faci școală că numai piloșii reușesc”, etc, sunt idei despre viață create de oameni care se consideră nedreptătiți, dar de fapt e vorba de cei care aleg să vadă partea negativă a vieții, să facă pe victimele, și să se lamenteze în loc să-și rezolve problemele.

MOTIV: copilul va prelua aceste idei ca pe niște adevăruri, ca pe legile vieții, și va ignora legile reale ale vieții, legile psihologice și spirituale. Va deveni nevrotic și/sau psihotic. Va rata deseori, va fi nefericit. Pentru că nu poți fi fericit cu astfel de credințe. Iar credințele tind să se confirme, așa cum am spus deja. Și nefericirea astfel se va perpetua.

CORECT este să-I spui că UNIVERSUL E CORECT, chiar dacă uneori acest lucru nu se vede pe loc, ci în timp. Că orice se poate obține dacă există dorință, credință și acțiune. Că oricine poate reuși în viață pentru că trăim într-o lume plină de posibilități. Iar benefic ar fi să-l învățați ceva psihologie, precum și legile spirituale și energetice ale acestei lumi.

În concluzie…

Meseria de părinte e onorantă, e cea mai grea dintre toate, pentru că rezultatul “muncii” sale se vede în timp și afectează tot universul. Da, suntem interconectați, suntem legați unii de alții și fiecare om contează. Fericirea sau nefericirea altora ne afectează într-un mod extrem de subtil.

Dacă cineva nu e pregătit pentru a fi părinte, mai bine să nu fie. Principala noastră datorie pe Pământ este SĂ CREȘTEM. Adică să EVOLUĂM SPIRITUAL. Să ne creștem pe noi pentru a putea să-i creștem pe alții. Și... de ce nu... să creștem împreună. Un copil, cu greu va putea să crească un alt copil. Se va simți încătușat, va avea nevoie de libertate... și de propria maturizare.

Dar dacă totuși ați devenit părinți înainte de a fi pregătit pentru asta (și deseori avem impresia că nu suntem niciodată pregătiți), atunci, alegeți să vă jucați și mai ales creșteți împreună cu fii voștri. Nu încercați să-i acuzați sau pedepsiți într-un fel că v-au furat libertatea...

Iubiți-i pentru că astel veți răspândi iubirea în lume.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)