Home


Atributele iubirii… si viata reala

Iubirea este o stare de conștiință, nu o relație, așa afirmă spiritualitatea. Și are dreptate. Însă numai cei ce au ajuns să o trăiască pot să înțeleagă. E greu de explicat iubirea, și totuși nu e imposibil, deci... haideți s-o facem.

Este acea stare de conștiință în care parcă universul cântă și tu dansezi cu el, într-un ritm minunat și armonic. Mergi pe stradă și simți ca și cum ai avea aripi, mari de înger care emană o strălucire invizibilă, și care îi face pe oameni să te privescă cumva altfel. Inima îți zâmbește și copacii, cerul, oamenii, tot ce există ți se pare magic, frumos, în armonie cu viața. Sufletul tău emană fericire, o fericire fără motiv, o fericire de a fi și atât. Da... iubirea e dulce, e ca o rază de soare, ea seamănă cu primele faze ale îndrăgostirii, acele faze sunt punctul lor comun, cu toate că iubirea e stabilă, e în tine și nu e dată de existența altcuiva, nu o trăiești datorită unei anume persoane, ci pur și simplu așa... pentru că exiști, că ești viață, că viața e în tine, cu tine și în jurul tău.

Pare fantastic și chiar e. E real.

Din nefericire mulți oameni nu au ajuns încă în stadiul acesta, îi vezi mergând triști pe stradă, privind în jos, preocupați de gânduri neplăcute și ruminații. Dar iubirea, starea de iubire, se poate câștiga prin cunoaștere.

Revenind... la subiect.

Când ești îndrăgostit, ceea ce trăiești e o iluzie, o iluzie necesară, desigur. Respectiv iluzia că omul acela este si va fi mereu centrul universului tău și că fără el ești pierdut, că e un dumnezeu coborât pe Pământ. În schimb când iubești ceea ce trăiești e real. Îți aparține și nu depinde de altcineva. Iubirea e în tine, starea este a ta și nu depinde de nicio persoană.

Pentru că iubirea nu poate fi raportată la o persoană, ci la tot ce înseamnă viață, oameni, animale, natură, cer, univers, Dumnezeu. Îndrăgostirea îți dă iluzia că fericirea vine de la un el sau o ea și că fără acea persoana viața ta s-ar termina, ori ai deveni teribil de nefericită și fără sens. De aceea îndrăgostirea și iubirea sunt lucruri diferite, chiar dacă pentru o vreme starea ce o trăiești se aseamănă.

În fond a iubi... înseamnă a fi îndrăgostit de viață și de univers, de Dumnezeu.

Dar revenind la oamenii care se află pe CALEA EVOLUȚIEI SPIRITUALE, haideți să vedem ce putem întâlni și trăi pe această cale și ce se poate spune despre iubire.

Iubirea ca STARE DE CONȘTIINȚĂ, nu ar trebui să fie altceva decât iubirea ca STARE DE FAPT. Există însă un element ce le diferențiază, și anume condiționarea, respectiv necondiționarea.

Iată cum și de ce!

La nivel de conștiință e necesar să iubim toate ființele. În interiorul sufletului nostru e necesar să dorim binele tuturor sufletelor, chiar tuturor. Indiferent cine sunt acele persoane si ce relație am avea cu ele.

Ce înseamnă iubirea ca stare de conștiință?

Armonie, bucurie, pace, expansiune, extaz.

Sau altfel spus:


- A dori binele;
- A înțelege că binele tău poate fi diferit de al altuia, deci A NU JUDECA, implicit a respecta individualitatea fiecăruia și modul unic și personal de a fi și de a se manifesta în lume;
- A nu face rău, a nu răni, a nu ucide;
- A înțelege că toate ființele sunt aici ca să evolueze spiritual. Și suntem pe trepte diferite.
- A te ruga, a medita,
- A studia spiritualitatea.
- A simți în suflet bucurie, pace, o stare de exaltare și extaz – fără un motiv anume, material.

Ce înseamnă iubirea ca stare de fapt?

Aici lucrurile se complică un pic. Pentru că ieșim din viața interioară, adică de la nivel de gând și intenție, și ajungem la nivel de relație, de manifestare în lume, în contactul cu ceilalți.

Deci din interior, ajungem in exterior. Din suflet, in manifestare.


Vorbim aici de iubirea practică, de iubirea ce trebuie să o manifestăm în relațiile cu oamenii, iar oamenii sunt imperfecți, și uneori acest lucru îi face destul de greu de iubit. Există oameni ce ne aduc cu picioarele pe pământ, ne coboară din visele mărețe cu îngerași roz, cu prinți și prințese, iar unii transformă pur și simplu eroii din visele noastre în broaște râiose. Și astfel ne determină să aterizăm din înălțimi spirituale perfecte, aici în viața noastră imperfectă, de pe acest Pământ.

Si asta nu e chiar o tragedie pentru ca suntem aici sa învățăm!

Și atunci ce facem?

Atunci IUBIM ÎN NOI, în sufletul nostru, păstrăm iubirea... dacă putem face asta, dacă nu... și indiferența este o varinată pentru început – nu însă și ura. Însă în exterior e necesar SĂ PUNEM GRANIȚE, să explicăm care ne sunt limitele aceptabilității, să nu ne scăldăm în compromisuri înșelătoare. Și atunci s-ar putea să dăm impresia că nu iubim. Că suntem egoiști și răi. Însă nu este așa. E necesar să nu ne lăsăm călcați în picioare, nici la propriu, nici la figurat. Indiferent de persoană, indiferent de relație.

De aceea iubirea NU înseamnă niciodată și NU poate însemna îndrăgosteală, sex, sau impunerea binelui tău altuia, indiferent cine ar fi acesta, copil, iubit, frate, soț.

Iubirea e binele universal. E întâlnirea dintre binele meu și binele tău. La un anumit nivel e un compromis, la un alt nivel e excluderea oricărui compromis ce ne doare. Iubirea e întâlnirea dintre a ceda și a te impune, dintre a dărui și a primi, dintre da și nu, dintre binele meu și binele lumii. Însă iubirea niciodată nu rănește. Nu cu intenție. Și niciodată nu-și rănește propriul său suflet.

Și atunci care e cheia?

Dacă cedezi, te trădezi pe tine. Dacă nu cedezi niciodată, altul se poate simți trădat. În ceruri iubirea e pură... pe pământ implică ARTA DE A TE POTRIVI CU CELALALT. De a face astfel să fie bine pentru ambii, pentru tine și celălalt, pentru tine și ceilalți, pentru sufletul tău și pentru cei ce vor ceva de la tine, fără a te risipi dar și fără a te trăda.

Dar haideți să vedem care sunt atributele iubirii:

- Libertatea;
- Compasiunea;
- Relaxarea;
- Atracția;
- Sinceritatea;
- Creativitatea;
- Evoluția;
- Experimentarea – ca nevoie de noutate a sufletului;
- Pacea;
- Schimbarea – ca opus al stagnării;
- Respectul;
- Comunicarea;
- Empatia;
- Dăruirea;
- Atenția;
- Răbdarea;
- Cunoașterea spirituală;
- Bunătatea sufletească;

Toate acestea manifestate în viață și relații înseamnă iubire.

Dar ce faci atunci când într-o relație importantă, celălalt încalcă unul sau mai multe din aceste atribute.

Ce faci când tu vrei să ieși cu o prietenă, iar iubitul tău e gelos și astfel îți îngrădește libertatea. Nu mai ieși? Ce faci când vrei să te relaxezi, iar un vecin da dat boxele la maxim? Taci și suporți? Ce faci când faci cuiva o confidență cu toată sinceritatea, și îți spune că ești prost, sau simți că te consideră astfel, ori te judecă aspru. Ce faci când vrei să comunici și te lovești de tăcere? Ce faci când partenerul, părintele, șeful, sau oricine altcineva devine nedrept, îți vorbește urât și lipsit de respect? Cum răspunzi la violența fizică sau verbală? Ce faci când tu vrei să dai la arte plastice, iar părinții îți impun să dai la medicină sau drept? Ce faci când soțul te înșeală, sau când tu te îndrăgostești deși ai o relație?

Și exemplele ar putea continua.

Fac parte din VIAȚA REALĂ.

În toate aceste cazuri și în multe altele poate mult mai complicate și complexe decît cele din aceste exemple vorbim de iubire, non-iubire și oameni reali. De emoții, sentimente, alegeri și VIAȚĂ.

Ce faci dacă tu ai decis că ești iubire și gata. CĂ AȘA AI ÎNVĂȚAT LA UN CURS CUMPĂRAT DE PE NET sau la o ÎNTRUNIRE RELIGIOASĂ, sau oriunde altundeva!

Ce faci? Suporți? Sau dacă nu, atunci cum acționezi?

Așa cum am spus, soluția e alegerea înțeleaptă. E ascultarea vocii sufletului tău, și urmarea ei, dar fără a răni viața altuia.

În aceste exemple, viața cere să acționezi cu iubire față de tine, dar și față de alții. Și vei acționa așa cum vei putea tu la acel moment din viața ta conform pregătirii tale spirituale, conform vârstei, conform mediului, conform educației.

Nu vei putea acționa astfel încât să fie totul perfect pentru toți.

Important e să te alegi pe tine fără să rănești intenționat pe alții. Iar dacă visul tău îi rănește, totuși cereți iertare și urmează-l. E mai bine așa.

Pentru a putea alege corect ai nevoie de cunoașterea psihologiei umane, de cunoastere spirituală, sau pur si simplu de inspirație. Iar aceasta e divină. ȘI CEA MAI IMPORTANTĂ DIN ECUAȚIE! Însă pentru a o putea avea meditează și roagă-te, și astfel întotdeauna vei fi mai aproape de sufletul tău și de divinul din el. Aici este cheia ce te va conduce pe drumul corect, acel drum... care e calea ta.

Indiferent ce ai ales iubește-te pe tine și astfel îi vei putea iubi și pe alții.

Iar iubire înseamnă:


- Să nu te judeci;
- Să nu te simți vinovat;
- Să mergi pe mâna ta;
- Să nu faci cu intenție rău altuia;
- Să nu-ți limitezi și să-ți rănești sufletul;

Iubirea pe Pământ e o lecție frumoasă, dar grea. Iubirea e însăși viața ÎN MODUL REAL, nu doar ÎN VISARE și GÂND. Iubirea E FAPTĂ, E ALEGERE, E INTENȚIE ȘI ACȚIUNE toate cu rezultate în lumea reală.

Iubirea se învață în secole, și zeci de vieți, pentru că iubirea și însușirea atributelor ei înseamnă evoluție spirituală, înseamnă trezirea divinului interior, e scopul pentru care ești tu aici și acum.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)