Home3. Cand te simti vinovat sa fii tu.

Ne dorim ceva, dar… reunțăm din teama de a nu-i supăra pe ceialți. Vrem să spunem ceva dar tăcem, din teama că adevărul nostru ar putea supăra. Vrem să mergem într-un anume loc dar nu ne ducem pentru că știm că altcineva ne asteptă undeva, unde poate n-am dori să fim, dar totuși acolo de ducem. Nu ne exprimăm sentimentele din teama de a fi respinși, judecați sau neînțeleși cu adevarat.

Să te simți vinovat să fii tu, înseamnă de fapt să reunuți la LIBERTATE, libertatea de A FI tu însuți/însăți.

Ce înseamnă LIBERTATEA DE FAPT?
- autocunoaștere - deoarece pentru a fi liber e necesar să știm CINE SUNTEM DE FAPT și ce vrem să realizăm în viață.
- cunoașterea legilor spirituale – pentru a nu cădea în eroarea unor judecăți limitative pornite din legi morale învechite sau din percepte religioase limitative.
- este echivalentul puterii de a-ți împlini dorințele inimii.
- este lipsa friciilor de orice fel.
- este posibilitatea de a merge unde dorești,
- de a te exprima cum dorești
- de a fi alături de cine dorești.
- curajul de a fi sincer.
- nu este echivalentul singurătății.
- nu este echivalentul unei vieți haotice lipsită de orice scop sau responsabilitate.
- nu este echivalentul lipsei de credință în divinitate.

Sau altfel spus LIBERTATEA este PUTEREA SUFLETULUI DE A SE EXPRIMA PE SINE Puterea de a fi TU ÎNSUȚI fără a te simți vinovat pentru aceasta.

Cand te simți vinovat să fii tu, te negi pe tine ca ființă umană. Iar acestă negare delașează un program de autodistrugere. Rând pe rând energiile câmpurile aurice se blochează, iar efectul se vede în viață, pentru că si aceasta pare a se restrânge. Posibilitățile devin limitate, apar piedici, emoții negative, blocaje.

De ce deseori nu putea fi noi înșine?

Încă din copilărie mediul în care trăim își pune amprenta asupra personalității noastre. Ceilalți, respectiv părinții, ne învață ce e bine și ce e rău, ce e interzis și ce nu. Lumea pare că vrea să ne invadeze sufletul pur ce a venit aici pentru A CUNOAȘTE. Nu suntem lăsați să aflăm singuri că focul arde, că dacă alergăm prea repede putem cădea, dar tot astfel ne putem ridica și merge mai departe, ci mai degrabă îl învățăm pe NU, învățăm INTERDICȚIA. Nu e bine, nu e voie, nu se poate, nu se face, nu avem, nu e pentru tine… NU… sub multe și diverse forme. Astfel în mintea noastră apare FRICA. Lumea nu mai e un întreg în armonie cu noi, nu mai e un suflet imens din care noi facem parte. Ea se împarte, devine duală. O parte a lumii devine ostilă, dar ceea ce e mai grav e că o parte a lumii devine interzisă, inaccesibilă pentru sufletul micului explorator. Ni se interzice experiența. Pentru că dincolo de bine și rău, de dual, este doar experiența, ESTE UNICUL în care noi ca ființe UNICE am venit să experimentăm.

Ceea ce ignoră ceilalti, incusiv părinții e că nu putem cunoaște viața decât prin experiențele noastre. Ceilalți ne pot îndruma indirect, experiențele lor ne pot fi folositoare și chiar utile uneori, însă fiecare ființă umană nu poate vedea viața decât PRIN FILTRUL SĂU. Iar acesta e UNIC și în consecință unici suntem și noi.

Venim aici cu propria personalitate, care de cele mai multe ori e diferită de cea a părinților noștri. Avem în spate un trecut, o karma. Chiar și cei ce nu cred în vieți anterioare pot constata că suntem diferiți de părinții nostri, avem o personalitate diferită și dorințe uneori inexplicabile.

Există momente când ne dorim ceva, sufletul nostru ȘTIE că ACEL CEVA E BUN PENTRU NOI, însă ceilalți cărora le mărturisim dorințele noastre sunt în dezacord cu ceea ce vrem noi. Ei văd lucrurile ALTFEL, însă unica lor “vină” e că le văd în funcție de personalitatea și experiențele lor.

Știind asta ar trebui să-I ascultăm, să le mulțumim pentru sfat și să mergem pe drumul NOSTRU, mai departe.

Pentru că fie cu intenție bună, fie cu intenția de a ne controla deseori ceilalți ne limitează prin încercarea de a ne feri de rău, de fapt prin dorința de a ne conduce pe drumul lor. De a nu-i lăsa singuri…

Deseori cedăm părerilor celorlalti, doar pentru că ne sunt apropiati. De ce?

- Dintr-un sentiment de vinovăție – neascultându-i avem impresia că îi trădăm.
- Din frica de singurătate, ne e teamă că dacă vom face ceea ce ne dorim noi, ei ne vor părăsi și vom rămâne singuri pe cale.
- Din frica de a nu rămâne singuri spiritual, adică ne e teamă că dacă vom fi noi înșine, vom avea alături pe cineva care deși ne însoțește pe drumul vieții, ne dezaprobă și nu ne înțelege, deci vom trăi în dizarmonie și scandal.
- Din frica de a nu fi considerați imorali ori păcătoși pentru cei ce încă mai țin cont de anumite reguli religioase, ori norme morale rigide și în discordanță cu realitățile psihicului uman și ale sufetului ce știe întotdeauna ce e mai bine pentru sine.

Venim aici pentru a fi noi înșine, pentru a ne exprima darurile cu care am fost înzestrati, altfel spus aptitudinile. Venim aici pentru a ne simți bine, pentru a-i face pe ceilalți să se simță bine, și nu putem face asta decât dacă ne exprimăm liber și acord nu cu prietenii, părinții sau sfătuitorii fie ei bine sau rău intenționați, ci cu adevărul propriului nostru suflet.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)