Home2. Cand iertarea devine o povara

Am fost învățați de religii că e necesar să iertăm. Lucru perfect adevarat, însă cum în viață întotdeauna detaliile contează, chiar dacă uneori nu sesizăm acest fapt, religiile ar fi trebuit să precizeze mai clar ce înseamnă cu adevarat A IERTA și mai ales care este SCOPUL pentru care un om trebuie să ierte.

Ce e iertarea?

Sau mai exact ce poate însemna ea pentru noi în calatoria pe această mare a vieții.

- e pace – În primul rând ea înseamnă încetarea razboiului, mult dorita PACE a sufletului. Iar Dumnezeu iubește pacea. Universul interior al fiecăruia din noi are nevoie de pace pentru a intra în armonie și a rezona cu izvorul divin al binelui. Pentru a primi inspirație și protectie divină. Pacea e un lucru absolut necesar atât pentru a fi sănătoși, cât și pentru a ne îndeplini menirea și a evolua spiritual.

- e evoluție - În al doilea rând înseamnă detașare de o problemă, de o situatie, o persoană, de un fapt. Într-un cuvânt de TRECUT. Atașamentul față de trecut, ne împiedică să mergem înainte. E ca și cum am merge înainte cărând în spate un sac plin de pietre. Pietrele unei foste case dărâmate din care tocmai am plecat. Trecutul neplăcut este la propriu o energie grea, negativă, de culori întunecate ce ne umbrește sufletul și îi fură strălucirea. Sau e cum am vrea să fugim de ceva în timp ce ne ținem de o coardă (energetică în acest caz) de momentul ce ni se pare… de neiertat. Cu siguranță nu vom putea înainta.

- eliberare - de o tensiune interioară datorată furiei, frustrării sau vinovăției. Furie ce are ca radăcini inconștiente faptul că cineva ne-a rănit, sau altfel spus nu am fost înțelesi și iubiți. Nemulțumirea provine de fapt că în interior știm, deși deseori nu conștientizăm că ne-a fost încălcat dreptul divin la iubire. Frustrarea de faptul că nu am primit ce doream. Vinovăția de la faptul că NU putem ierta toate acestea. E de fapt o supărare pe propriul sine. De ce? Pentru că la nivel subconștient suntem condiționați să iertăm, la acest nivel știm că ranchiuna pe cineva este o frână, o piedică în evoluția spirituală, nu doar pentru că așa am fost învățați secole la rând de biserică, ci pentru că că ea crează în noi DIZARMONIE. Adică acea energie agresivă a distrugerii, ce vine în contradicitie cu energia iubirii, a creșterii, atracției pozitivului și a evoluției.

Când iertarea devine o povară?

Când iertăm de prea multe ori o persoană ce nu merită această iertare. Sau altfel spus când confundăm iertarea cu împăcarea, respectiv continuarea unei relații cu o persoană ce vede lumea din cu totul altă perspectivă datorită educației sau personalității sale, sau pur și simplu pentru că nu este la același nivel spiritual cu noi. O relatie în care conflictul nu poate fi rezolvat, în care singura greșeală este doar…. continuarea relației.

Atunci când forțăm lucrurile încercând să iertăm deși sufletul nostru nu e pregătit încă, sau altfel spus ne mințim pe noi însine că am iertat, dar noi nu am făcut decât să ne înăbușim un sentiment de furie și astfel să trăim o frustrare. Furia se manifestă oricum prin gesturi autodistructive. Iertarea trebuie să fie reală, furia fiind o energie ce se risipeste prin înțelegere și acceptare.

Atunci când nu înțelegem că ea este în beneficiul nostru, fiind echivalentul instalării armoniei interioare.

Atunci când nu ne-am înțeles lecția spirituala ce a condus la conflict. Această neînțelegere fiind cea care ne determină să ne agătăm de trecut și de neiertare. Cand o vom înțelege ne vom elibera.

Ce putem face?

- Putem medita la toate acestea încercând să înțelegem, fapt ce echivalează cu lucrul pe planul mental. –

- Putem să ne rugăm Părinților nostri ceresti să ne dăruiască iubire și vindecare, indiferent sub ce formă ni-l imaginăm, fapt ce echivalează cu lucrul pe planul spiritual.

- Putem cere iertare persoanei – gest recomandat numai în anumite cazuri – indiferent dacă aceasta este primită și acceptată, indiferent dacă dorim sau nu ca relația să continue. Intenția trebuie să fie reală și sinceră. Iar pentru cazurile când persoana nu primește aceasta sau nu mai suntem în contact cu ea îi putem cere iertare în gând cu acceași intenție sinceră și apoi putem considera conflictul ca aparținând trecutului.

O dată de ne-am exprimat hotărârea și intenția clară e a ierta, automat sufletul nostru știe că avem și intenția de a ne ierta, Universul va lucra în favoarea nostră prin metode uneori negândite, ori neimaginate. Să avem încredere în inteligența și dragostea SA.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)