Home


Iertarea de sine – o necesitate…

Iertarea de sine Vorbim deseori despre iertare, gândindu-ne la cei pe care ne spunem că e necesar să-i iertam, uitând că unul din cele mai importante lucruri în viață este iertarea de sine. Aș putea spune fără să mă hazardez că este cel mai important. Degeaba i-am iertat pe alții, dacă nu ne-am iertat pe noi.
Iertarea e sinonimă cu iubirea, acea iubire divină plină de înțelepciune. Cum poate o părticică din Dumnezeu să creadă că a putut ierta alte părticele, dacă pe ea însăși nu s-a iertat? Nu poate, pentru că în acest caz înseamnă nu doar că a păstart tristețea și deznădejdea în suflet, ci mai ales înseamnă că nu știe ce este iertarea. Nu putem dărui cu adevarat ceva altora, dacă întâi nu l-am trecut prin sufletul nostru, dacă nu l-am experimentat noi.

Neiertarea de sine este o emoție ce împovărează sufletul și dezechilibrează sistemul energetic uman, ducând la boli, accidente sau probleme de destin. Acționează încet, tăcut și sigur, pentru că în fond neiertarea de sine, este o AGRESIVITATE FAȚĂ DE SINE. Această agresivitate are două componente emoționale: VINOVĂȚIA și REGRETUL. Cea mai apăsătore emoție este regretul, cel mai frustrant sentiment este vinovăția. Și ambele sunt dăunătoare pentru viață.

Asta nu înseamnă că trebuie să fim nepăsători față de greșelile noastre. Nu… E necesar să ne conștientizăm greșelile, să le înțelegem atât cauzele, cât și efectul, și MAI ALES să ne schimbăm. În fond nu există greșeli, există doar lecții, lecții de viață necesare pe scara evoluției.

Sufletul știe întotdeauna când greșește, el “gândește” întotdeauna în alți termeni decât mintea. În el este sămânța de divinitate, și pe lângă aceasta mai este și acea parte numită de psihologie INCONȘTIENT, parte minții uman-divine din suflet. Da, este altceva decât mintea conștientă și altceva decât mintea lui Dumnezeu.

Deci sămânța de divinitate este mai mult decât nivelurile conștiinței – conștient, subconștient, inconștient – este mai mult și le conține pe toate.

Important e să știm că inconștientul nostru are o putere imensă, pe care deseori nu o conștientizăm. De-asta se și numește inconștient. Este acea parte din noi la care nu avem acces direct, ci doar indirect, prin diversele mesaje ce ni le trimite (unele din ele ne parvin prin vise, altele prin acte ratate, oameni, situații) însă el are putere directă asupra vieții noastre.

Toți GREȘIM, uneori cu voie, alteori fără de voie, uneori cu știință, alteori fără știință, uneori cu intenție, alteori fără intenție, dar întotdeauna greșim de fapt dintr-un UNIC MOTIV - fiindcă avem SUFLETUL RĂNIT. Un om fericit și mulțumit de viața sa, rareori greșește. Nu confundați fericirea cu bogăția, succesul, frumusețea fizică sau cu o situație socială bună. Fericirea este o stare de bine a sufletului. O stare, ce o obținem când în noi nu mai stau prizoniere emoții negative, uitate sau nu. Un om fericit vibrează la frecvențe înalte, el este întotdeauna în contact cu divinitatea care îl îndrumă și astfel cu greu el greșește. I se poate întâmpla, dar rar și el conștientizeză acest lucru și se echilibrează repede…

Tristețea, supărarea, furia, mânia, frustrările sunt acele emoții negative care înlănțuie sufletul. Omul dorește să scape de ele, însă fiind din punct de vedere energetic în întuneric, deci vibrând la frecvențe joase, este departe energetic de Dumnezeu. El NU VEDE soluția corectă, nu vede calea cea bună. Chiar dacă VREA, el deseori NU ȘTIE ce să facă și astfel se trezește într-un cerc vicios. Un cerc al greșelilor.

Nu fac analiza aici care ar fi cauzele emoțiilor negative, sau ale îndepărtării de Dumnezeu, ele pot fi multiple. Pentru a rezolva problema nu e important cine a greșit primul, cine a creat lanțul. Eu, acum, doresc doar să atrag atenția asupra importanței autoiertării.

Există două sentimente creatoare de autodistrugere: VINOVĂȚIA și REGRETUL. Ele lucrează tăcute din inconștient creînd scenarii pline de pedepse, autopedepse materializate în situații tragice de viață, ca să nu mai vorbesc de nevroze și psihoze. Aceste situații nu sunt decât semnale, semnale ale sufletului cum că CEVA, ACOLO, NU ESTE ÎN REGULĂ. Sau altfel spus, esența mesajului este faptul că vrând-nevârnd NE-AM ÎNDEPĂRTAT DE DUMNEZEU. Că suntem AGRESIVI cu noi înșine, că AM UITAT SĂ NE IUBIM FIINȚA ȘI SUFLETUL. Vinovăția ne-a dus departe, iar regretul ne-a pus o barieră. Și astfel fericirea pare un țel de neatins.

Uneori la nivel conștient chiar am uitat de greșeli, le-am reprimat - cum bine spune psihologia - adică le-am închis în cutii cu pereți de oțel și le-am aruncat într-o pivniță a sufletului, crezând că astfel vor rămâne acolo. Însă, ele chiar și de acolo acționează. Ne spunem uneori că ne-am iertat de absolut tot, însă în adâncul sufletului sălășluiesc ca niște umbre tăcute vinovăția și/sau regretul.

Acest lucru era știut din vremuri de demult de creștini care “au inventat” SPOVEDANIA. De fapt Iisus a fost cel care a spus: mărturisiti-vă păcatele unul altuia. Scopul? Conștientizarea și eliberarea sufletului. O spovedanie făcută corect are exact acest efect. Etapele firești ar fi:
- autoanaliza pentru găsirea greșelilor (uneori mai greu de făcut când ele sunt prea vechi sau uitate);
- conștientizarea lor, sau altfel spus dorința de a nu le fi înfăptuit;
- hotărârea de a nu mai greși, fapt din care reiese că ne-am învățat lecția;
- mărturisirea, pentru a avea certitudinea că ceea ce am făcut este uman și poate fi iertat, dacă un alt om ne poate ierta, atunci și noi o putem face, și cu atât mai mult Dumnezeu care este iubire… iubire necondiționată.
- împărtășania – care constă în conectarea la Lumina hristică, la simboluri hristice, resprectiv vinul – sângele lui Iisus și pâinea sfințită – trupul Său, care nu fac decât să ne aducă în trup o vibrație înaltă pentru a stabiliza sentiementul eliberării și pentru a ne da certitudinea că am fost iertați. Împărtășania este un act magic și când spovedania este făcută sincer, din suflet și este urmată de iertarea preotului și de împărtășanie are efecte uimitoare. Viața se schimbă. Efectele se văd la distanță, este uimitor.

PSIHOLOGIA are si ea metodele sale - psihanaliza, hipnoza și alte metode de sondare a psihicului pentru a ajunge la ele, la acele umbre ale trecutului ascunse adânc în inconștient, umbre care ne influențează prezentul.

Și prin aceste modalități se produce eliberarea psihică, uneori mai devreme, alteori mult mai greu. Însă rareori se produce magia pe care un suflet o simte după Împărtășanie.

Există și tehnici energetice, ca reiki spre exemplu, care au ca scop eliberarea de energii negative. Sunt de părere că și în acest caz e necesar să știm ce anume vindecăm și eliberăm. Să vindecăm efectul e bine, însă e necesar să cunoaștem cauzele. Altfel emoția ascunsă poate crea din nou și din nou alte energii negative și blocante. Fapt pentru care nu recomand tratament energetic fără o auto-analiza sau analiza unui maestru spiritual sau psiholog bun.

Important este să CONȘTIENTIZĂM care ne sunt greșelile pentru a le putea scoate definitiv din sufletul nostru. Iar această conștientizare se face conform nivelului de conștiință personal. Nu suntem judecați, ci ne auto-judecăm conform nivelului de conștiință la care am ajuns. Cu cât e mai înalt, cu atât știe mai multe, si astfel datorită acestui fapt poate fi mai neîndurător. De aceea Iisus le spunea contemporanilor Săi: Nu Eu sunt cel ce vă judec, ci cuvintele pe care vi le-am spus. Deci ceea ce știti. Cu cât știi mai multe despre BINE, și LEGILE SPIRITUALE ALE VIEȚII cu atât ești mai conștient când le încalci.

Și poate nu întâmplător este așa. Universul Scoală, vrea să știe că ne-am învățat lectia clasei în care suntem, el își urmărește intenția SA. De aceea e necesar să conștientizăm care au fost în viața noastră situațiile creatoare de energii negative și blocante, și astfel să putem merge liniștiti mai departe, fără a fi în pericolul de a pica la același examen și astfel de fapt EVOLUĂM.

VINOVAȚIA și REGRETUL sunt inutile, după ce ne-am conștientizat propria greșeală. Universul nu are nevoie de oameni frustati deprimați, triști, neîmpliniți. Acestea sunt emoții generatoare de energii de vibrație joasă. Deci reunțați la ele!

Orice greșeală poate fi iertată, pentru că DUMNEZEU vrea să mergem înainte, vrea să-L însoțim în drumul său tainic pe cărări de galaxii, de stele și sori, însă să mergem liber, frumos… în armonie cu scopul SĂU. Care ar fi acesta? Acumularea de informații și energii prin experiența vieții, creșterea/evoluția armonioasă către o conștiință din ce în ce mai înaltă. O conștiință a luminii, din care se va crea cândva un nou Univers… cu siguranță unul de un nivel superior, pe o treaptă mai sus… în imensa spirală cosmică. Însă până atunci sufletul nostru va trece prin multe faze de dezvoltare și dimensiuni ale Universului…

Deci să ne iertăm pentru a ne elibera sufletul, să iertăm pentru a ne detașa de negativ, să învățăm iertarea pentru a deveni divini, pentru a fi mai aproape de EL care ne iubește cu acea iubire necondiționată.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)