Home


Frica de iubire

Frica de iubire Acolo unde e suferință, nu e iubire. Iubirea e bucurie.

Acolo unde este minciună, nu e iubire. Iubirea e adevăr.

Acolo unde este tăcere, nu e iubire. Iubirea e comunicare.

Acolo unde este lipsă de înțelegere nu e iubire. Iubirea e empatie.

Acolo unde e distanță, nu e iubire. Iubirea e îmbrățișare.

Acolo unde e sigurătate, nu e iubire. Iubirea e companie.

Acolo unde e promiscuitate nu e iubire. Iubirea e un dialog între două suflete și două ființe, dialog ce se desfășoră pe cele 3 niveluri – suflet, minte, trup.

Când sufletul plânge, lasă-l să plângă până când lacrimile vor dizolva masca neiubirii de sine și o dată cu ea pe cea a falsei iubiri. Atunci vei înțelege că iubirea e bunătate, bunătate necondiționață și prietenie față de propriul tău suflet… Atunci iubirea reală va veni și își va face loc în inima ta. Ea va veni doar atunci când sufletul tău se va elibera de frica de iubire, frică ce crează confuzie.

Trecerea de la iluzia unei iubiri, la o iubire reală, e dureroasă și grea pentru ca necesită transformare. De aceea văd în jurul meu mulți oameni ce se agață de relații pe care le consideră a fi „de iubire”, relații ce le oferă exact opusul acestui sentiment pe care doresc să-l trăiască.

DE CE? Tocmai din frica de iubire, ce se confundă cu frica de devalorizare.

FRICA DE IUBIRE este frica de a crede în existența iubirii, frica de a o căuta și trăi, frica de a renunța la relații stresante si/sau neîmplinitoare, ori la relatii superficiale. Ea are la bază LIPSA IUBIRII DE SINE ce se bazeaza pe sentimentul intern - negat și neconștientiat deseori - că noi cei adevărați cu calitățile și defectele noastre firești, NU MERITĂM SĂ TRĂIM IUBIREA.

De unde provine această confuzie, sau lipsă de înțelegere a iubirii?

Motivele fricii de iubire pot fi multe, dar nu le voi analiza pe toate aici, voi analiza doar unul, unul de bază, unul din cele mai importante și mai des întâlnite motive, și anume SCHEMELE mentale și spirituale.

Ce sunt aceste scheme?

Schemele sunt idei ce o dată însușite se derulează automat în minte (scheme neuronale), apoi în suflet (energii creatoare de viață), apoi în mod firesc în viața de zi cu zi devenind obișnuințe, și prin aceasta fapte (cauze) generatoare de efecte vizibile, deci de destin.

Schemele negative sunt generatoare de frici, însă nu întotdeauna sunt cauzate de ele. Schemele sunt cauzate de preluarea anumitor idei în special în copilărie. Idei ce le considerăm firești, neștiind mare lucru despre lume, deși nu sunt firești. Le preluăm și ni le însușim, tocmai din dorința de a fi iubiți.

Schemele intră în noi initial sub formă de gând (bio-informație), apoi prin intermediul minții devin câmp energetic și astfel se mențin în câmpul auric în stratul mental. Apoi devin suflet (energie, cand informatia e transformată în emoții și sentimente) și se localizează fie în stratul doi al câmpului auric – cel emoțional, fie în stratul patru – cel al sentimentelor ce se unesc cu sufletul. Astfel ele generează întâmplări de viață, ce generează la rândul lor idei, emoții și sentimente și formează în cele din urmă un destin.

Revenind la FRICA DE IUBIRE cauzată de scheme. Cum se naște acest tip specific de schemă?

Frica de iubire se naste din lipsa iubirii de sine, asa cum am spus deja. La baza acestui sentiment distructiv este schema NEGĂRII PROPRIULUI EU LIBER și ADEVĂRAT, considerat nevaloros și imperfect. Sau altfel spus, schema se formează prin negarea adevăratului nostru sine și a propriei personalități.

Totul începe la vârsta copilăriei cand vrem iubirea părinților și/sau a adolescentei cand visăm la iubirea unui partener pe care datorită vârstei îl idolatrizăm.

Când facem ceva bun, performant, ori pe placul cuiva sau al celorlalți suntem recompensati și/sau lăudați. LAUDA este echivalentul APRECIERII, o emoție de care avem nevoie fiindcă ne dă iluzia iubirii. Însă e o confuzie. Aprecirea NU ESTE iubire, aceasta – iubirea - fiind necondiționață de calitățile și defectele cuiva.

Astfel învătâm că dacă FACEM ceva pe placul cuiva – părinte sau iubit/ă PRIMIM o RECOMPENSĂ. Ne place recompensa fiindcă ea se confundă la prima vedere cu iubirea, emoție de care avem nevoie. Pentru simplul fapt ca iubirea din inima noastră pură de copil sau adolescent se cere împărtășită. Astfel schema continuă să se construiască… A = B, sau altfel spus dacă faci ceva, primești o recompensă. Asa am fost învățați de mici, sau din adolescență. Să FACEM, să DĂM, nu să FIM.

Însă CEEA CE FACI e de cele mai multe ori CEVA creat special pentru a face plăcere CUIVA. Ai învățat o lecție pentru ca trebuie, ai luat o notă mare la o materie ce nu-ți place pentru a-ți mulțumi părinții, ai făcut curat în cameră pentru a fi pe placul mamei, ai fost la olimpiadă pentru a primi iubirea tatălui, ai adus iubitei o floare ca sa te accepte, ai lasat iubitul adolescent să te mângâie ca să nu se ducă la alta, ai făcut ceva, sau ai dat ceva CA SCHIMB pentru IUBIRE. Atenție! E vorba de ceva ce tu NU ai fi făcut dacă nu erai obligat. Deci este EFECTUL UNEI MĂȘTI, al unei acțiuni ce cere SACRIFICIU. Întotdeauna în aceste cazuri ESTE la mijloc ceva ARTIFICIAL.

NU este vorba de ceva spontan și venit din suflet. Astfel de gesturi SUNT iubire.

Asta nu ar fi totuși ceva grav, să nu înțelegeti că a merge la scoală, a învăța lecții și sau a face un cadou unei fete e ceva eronat. E firesc… e normal, și uneori de ne evitat. Aici e vorba despre SCOP. Prea grav nu este nici măcar faptul că pentru astfel de lucruri asteptăm recompensa. Că ele nu sunt ceva spontan și din suflet. GRAV ESTE că de aici se naște confuzia, DUBLA CONFUZIE:

- E bine să fim ARTIFICIALI, recompensa primită ESTE pentru că am fost astfel. Am facut ceva ce ni s-a cerut chiar dacă n-a fost în concoranță cu noi. Am primit ce-am vrut pentru că am ascuns ceva din noi și am dăruit ceva fals.

- Recompensa o CONFUNDĂM cu iubirea.

Astfel SE CREEAZĂ SCHEMA, (ideea) că dacă NU facem CEVA ce ni se cere - nu ce vrea sufletul nostru cu adevarat - nu vom primi nimic. Că pentru a primi NU E SUFICIENT SĂ FII TU. De ce? TU cel adevarat, doar tu, pur și simplu, TU… NU ESTI SUFICIENT DE BUN.

Și tocmai de aceea tu cel adevărat te-ai pierdut pe drum, tu NU mai stii CINE ESTI, tu… cel care ai luptat atât… doar pentru a primi… recompensa.

Pentru asta acceptăm în relații suferințe, minciuni, înșelări, limitări și pedepse. Credem pur și simplu că noi nu suntem suficient de buni. Nu suntem ființa perfectă care merită să trăiască iubirea.

Știm din instinct și din vocea tainică a sufletului că iubirea ESTE perfecțiune, dar ne autosabotăm crezând că noi, cei imperfecți, n-o merităm.

Însă acum știi… recompensa primită pentru acel efort AL COPILULUI sau/și al ADOLESCENTULUI nu e iubire. E doar recompensă.

Aici e marea confuzie. Iubirea NU cere un efort, iubirea e ceva ce NU cere nimic pentru a se naste și a exista. E naturală și spontană. Pentru iubire NU TREBUIE SĂ FACI NIMIC. Nu trebuie decât să fii. SĂ FII tu însuți/însăți.

După cum știm schemele interne sunt CREATOARE DE VIAȚĂ, de evenimente ce se vor derula în timp. Un timp mai apropiat sau mai îndepărtat. Și astfel frica de iubire -proventită din lipsa iubirii și aprecierii de sine - crează dorințe și situatii ce corespund acestui sentiment al devalorizării. Aduc în viața noastră oameni ce ne vor “dovedi clar” că suntem nevaloroși, ce se vor juca cu sufletul nostru, ne vor calca în picioare sentimentele.

Acești oameni sunt chemați de durerea din noi, și nu sunt decât persoane ce suferă de aceeași problemă. Nu-și cunosc propria valoare și nu cred că merită iubirea. Se pierd în relații și gesturi artificiale.

Deci efectele schemelor se vor materializa prin:

- dorința de singurătate;
- dorința de aventuri sexuale;
- dorința de a intra în relații nepotrivite;

De ce? Ca pedeapsă pentru că NU SUNTEM PERFECȚI. O credință falsă desigur!

Însă se uită faptul că:

- Libertatea nu este echivalentul singurătății, ci al exprimării de sine. Fapt ce necesită desigur, autocunoaștere.

- Libertatea nu este echivalentul unei vieti sexuale haotice și lipsite de emoții și sentimente, ori de atasamente firești nascute printr-o relație, ci este puterea de a te dezvălui pe tine cel adevărat cu defecte și calități, în fața unui partener, fără teama de a fi judecat pentru imperfecțiune sau că dacă nu ești performant, nu vei fi recompensat (iubit).

- Libertatea de a fi sincer cu tine și cu ceilalti, și de a nu intra într-o relație doar pentru a primi aprecieri sau laude din partea societății sau din partea prietenilor. Și libertatea de a ieși din relație la momentul când sufletul o cere, fără a te simți vinovat.

Cum se menține această confuzie, sau lipsă de înțelegere a iubirii?

- Schemele se mețin în primul rând prin vinovății (în general neconștientizate) ce cheamă pedepse, și prin orgolii ce doresc recompense. Schemele sunt hrănite cu acestea.

Lucru ce se întâmplă din lipsa dorinței și/sau voinței de a le schimba.

Cum se poate schimba o schemă?

- Prin CUNOAȘTERE spirituală. Cunoașterea menită să poată schimba schemele distructive. Cunoașterea și dorinta, ori voința de a folosi corect legile universului. Cunoașterea și înțelegerea importanței folosirii corecte a tainei lui IL SEPARAȚIO, element important și magic în actiunea de schimbare sau determinare a realitații.

- Prin ENERGIE folosită corect, energia fiind necesară schimbării. Pentru a cunoaște ceva diferit e necesar să te schimbi, să schimbi ceva în viața ta. Dar neavând energie fizică, psihică sau spirituală, nu poți schimba nimic. Iar lipsa energiei provine tocmai din vinovății și judecăți/ autojudecăți, deci din lipsa iubirii de sine, lipsă ce deschide, dar și închide CERCUL NEGRU al fricii de iubire.

În concluzie, când suntem într-o relatie cu o persoană de sex opus ce nu ne oferă bucurie, adevăr, comunicare, empatie, intimitate și exclusivitate, sau altfel sus RECIPROCITATE atunci e bine să știm că NU suntem într-o relație de iubire, ci de falsă iubire. Că undeva pe drumul acestei vieți sau al existențelor trecute am pierdut IUBIREA DE SINE și am început să ne temem de iubire. Teamă ce ne-a condus spre acea relație și care provine din MAREA CONFUZIE.

Dar confuzia se risipește când STIM că:

- IUBIREA nu e tot una cu RECOMPENSA. Fie ea materială, sexuală, afectivă, etc

- IUBIREA este LIBERTATE. Mai exact LIBERTAEA de a fi TU ÎNSUȚI și de a fi AȘA CUM EȘTI acceptat în relație fără artificii sau străduințe artificiale de a face pe plac.

ATENȚIE! Nu trebuie să confundăm iubirea necondiționată cu acceptarea unui comportament agresiv, jignitor sau lipsit de empatie din partea cuiva. Iubirea neconditionată se referă la acceptarea felului de a fi al cuiva, a unei persoane imprefecte, așa cum toți suntem, nu la acceptarea unui anumit comportament nedorit sau nepotrivit cu ființa ta.

E bine să știți și faptul că: Iubirea e acea senzație-sentiment ce ne dă o stare de zbor pe aripi de vis, de expansiune a universului, se bucurie inexplicabilă, de suflet de copil, iubirea fiind cel mai pur și inocent sentiment. Ea fiind la propriu însoțită de o creștere energetică imensă, vindecătoare, magică și binecuvântată.

Iubirea nu e primită pentru că suntem buni, performanți, senzuali, bogați, cuminți și deștepți, ci e acel ceva indescriptibil ce îl primim doar pentru că SUNTEM.

Acel ceva nemotivat, ce dacă începem să îl simțim față de noi înșine, va rezona cu universul și ne va aduce în cale, viață și destin… TOT IUBIRE.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)