Home


Tu stii sa te bucuri de clipa?

Bucuria clipei Trăim într-o lume bazată pe conflict, pe dorință, pe căi ce duc către scopuri. Dacă pierzi din vedere scopul, atunci, nu e bine, ajungi să trăiești haotic și rătăcești ca o corabie fără cârmă și fără busolă pe marea învolburată a vieții. Dacă îl urmărești cu prea multă înverșunare iarăși poți pierde multe, de la contactul cu realitatea, la bucuria vieții și miracolul ascuns în clipa prezentă.
De unde provine conflictul când de fapt toți ne dorim de fapt același lucru: fericirea. Iar fericirea ține de timpul prezent. Nu o puteam găsi niciodată în viitor sau trecut. Nu la modul real, ci doar sub formă de vis, uneori…

De unde provine totuși conflictul? Din faptul că vedem lumea în moduri diverse. Da… și nu numai. Din faptul că ne e frică de ea - de fericire - că nu o vedem posibilă pentru noi, de cele mai multe ori.

Există pentru toți un scop, creat de… minte, de suflet… Ceva din noi îl dorește, altceva din noi ne spune că nu îl putem avea. De ce? Din cauză că există credința în NU, sau altfel spus, “credința în piedici”. Pentru că alții au avut piedici și deci prin legea similitudinii le vom avea și noi. Uităm să vedem și partea celalată, partea plină a paharului. Sau dacă o vedem, o credem inaccesibilă pentru noi, sau obținută nedrept, prin fapte ilegale, ori pur și simplu întâmplător.

Din toate aceste motive, ne pierdem pe cărările dorințelor, ale viselor și ale neliniștilor visului încă neîmplinit și uităm un lucru important: clipa. Clipa de azi, de acum. Bucuria prezentului, adică a momentului din care izvorăște viitorul.

De fapt există mai multe tipuri de piedici pe care singuri ni le punem.

Iată un exemplu concret:


1. Pe plajă într-o noapte de vară stau cu câtiva prieteni și văd o lumină pe cer. Nu… nu e un OZN, este un lampion. Mă bucur de prezența lui și doresc și eu să înalț unul. Unul din ei se opune. Spune că n-are sens. De ce? Pentru că lampionul ar cădea în mare, nu se va ridica, sau dacă o va face, nu o să zboare mult și cade în mare. Deci… n-are sens să încercăm și să NU reușim ceva.

Dar acel lampion de pe cer zboară!

Se uită la el, apoi la mine, și-mi spune că nu mă crede, în pofide evidenței realității. De fapt nu crede că AL LUI va zbura. Acela de pe cer… este o întâmplare, acela a avut pur si simplu… noroc.

Acesta este - pesimismul – sau necredința în binele personal.

Privesc pe cer. Sunt de fapt câteva lampioane ce zboară. Dacă au zburat alea, va zbura și al meu.

2. Nu… n-are sens, costă, oricum ele nu zboară mult, si-apoi se prăbusesc în mare,spune altcineva. Ce sens are să vezi un balon de hârtie zburând. Mare lucru…. Costă bani și nu te alegi cu nimic. Un efort prea mare pentru ceva perfect inutil.

Dar este frumos…, insist eu.

Frumos și inutil, mi se spune.

Aceasta este - non-sensul – lenea, lipsa bucuriei vieții, pragmatismul, rațiunea ce ocupă tot spațiul mirific al inimii.

3. Mă uit la lampioane si unul se îndreptă spre mare, altul e luat de vânt și se îndreptă spre stațiune. Va cădea cu siguranță undeva. Vreau să aprind unul, spun eu. Dar mi se spune… iarăsi, nu.

Dacă ar cădea peste o casă și ar lua foc!?! Cred că e ilegat să aprinzi lampioane vara. Aici pe malul mării sunt multe tufisuri, e foarte posibil să nu se stingă în zbor și să cadă pe ceva. M-aș simți foarte vinovat dacă s-ar întâmpla asta. Ar suferii oamenii, aș provoca pagube… și poate aș fi amendat.

Se înaltă zilnic lampioane, dar n-am auzit de incedii pe-aici, deci vreau să mă bucuri și eu! Periculos poate fi tot! Un pericol poate fi și mașina, dacă se întâmplă un accident, și mâncarea, dacă ne înecăm cu ea, și cuțitul, dacă îl folosim să omorâm oameni.

Nu. Este periculos și se poate lăsa cu răni și distrugere.

Aceasta este - vinovăția – sau frica exagerată de pedeapsa unamă și divină.

4. Vreau să mă duc totuși să-mi cumpăr un lampion să-l aprind, să-i dau drumul spre cer și spre valuri.

Nu… N-ai de unde să cumperi, nu e nici un magazin prin zonă care să vândă așa ceva, și-apoi nu știm cum să înâlțăm un lampion. N-am făcut asta niciodată. Poate să ia foc din start, poate nu se înalță!

Dar putem încerca! Dacă alții au reușit, înseamnă că nu-ti trebui o pregătire specială să înalți un lampion. E un lucru simplu ce toți știm să-l facem instinctiv. Acelea totuși zboară.

Nu. N-am mai făcut asta până acum, de ce să fac ceva… prost.

Aceasta este - autolimitarea – lipsa de îndrăzneala, de curaj.

Deci să recapitulăm:


- pesimismul – sau necredința, ori credința în rău.

- vinovăția – sau frica de pedeapsa umană sau divină.

- non-sensul – lenea, lipsa bucuriei vieții, rațiunea, pragmatismul.

- autolimitarea – lipsa de îndrăzneala, de curaj.

Și... nu în ultimul rând...

- fuga de prezent – poate cea mai importantă din ele!

Mai sunt și altele? Probabil că da.

Mă duc totuși sa-mi iau un lampion, merg pe strada luminată de felinare portocalii. Mă simt singură într-o noapte superbă de vară, pentru că nimeni nu e lângă mine să-și dorească să aprindă un lampion, nimeni nu-și dorește asta și nimeni nu crede că merită și că știe cum se face, nimeni nu vrea să se bucure. Toți sunt… PRUDENȚI. De fapt le e frică… frică și târșă de viață.

Ce ne împiedică să fim fericiți?

Frica de ceilalți? Frica de nereușită? Teama că vom fi judecați și teama că nu vom fi obține exact rezultatul dorit? Inutilitatea ce stă în spatele oricărei acțiuni, inutilitate ce are la bază ideea că totul e efemer, că totul oricum trece… sau altfel spus, deprimarea?

Demonul FRICII ce stă la pândă în noi și ne atenționează mereu că e PĂCAT SĂ TRĂIM.

Da… el e cel ce ne spune că întotdeuna, un posibil “ceva”, stă ascuns acolo, în umbră, și el ne poate răni, ne poate distruge, ne poate amăgi. Prudența e sfatul acestui demon mascat. Iar ea se concretizează în frica de clipa ce vine, de orice e nou, frumos, inedit, în credința în non-sensul experimetării noului și a existenței bucuriei, și în cea cum că… doar alții “pot să aibă” sau “pot să fie”. Că bucuria și reușita sunt “noroace”. Că firescul e răul.

De “boala” asta suferă oameni… Cei mai multi.

Iar cei ce nu suferă, se trezesc că n-au cu cine să se bucure, n-au cu cine înalța lampioane. Dar ei totuși fac asta pentru că ei nu-și refuză ceea ce își doresc, numai că… nici ei nu pot fi fericiți pe deplin. Bucuria se cere împărtășită. Îndrăzneala, credința, libertatea, sunt mai puternic trăite în doi.

Lampionul lor se înaltă totuși spre cer deseori singur, iar de undeva din văzduh îi privește zâmbind Dumnezeu.

Zeci de pagini de psihologie, ori de spiritualitate ne spun cum că izvorul fericirii e în noi. Adevărat, nu contest această idee, însă… chiar dacă ai sufletul plin de iubire, chiar dacă dansezi cu natura, și cerul îți primește zâmbind lampionul, nu te poți bucura de clipă trăind mult timp în solitudine. E ca și cum ar fi firesc să fim fericiți cu toți trăind fiecare pe vârful lui singuratic de munte. Nu… am venit aici pentru a ne bucura împreună, pentru și a evolua prin relații și pentru a împărtăși unii cu ceilalți fericirea din suflete.

Mi-am pus deseori întrebarea: Oare cum ar arăta lumea asta dacă oamenii nu și-ar mai pune piedici în gând… singuri? Nu știu… dar stiu sigur un lucru: Dumnezeu ar zâmbi mult mai mult privind cerul luminat de bucuria din suflete.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)