Home


Lacatele iubirii...

Cred că puțini oameni n-au fost niciodată cu adevărat îndrăgostiți. De aceea pot spune că știm cu toți ce simțim, fiecare în modul său unic, inconfundabil și totuși asemănător cu ceilalți. Când ești îndrăgostit experimentezi emoții și sentimente minunate: senzația de zbor lin de pescărus peste ape, de expansiune, de bucurie infinită, de contopire cu esența universului, de dans cu infinitul, de libertate, energie, fericire și putere.
E o senzație ce-am vrea s-o trăim veșnic.
Și totuși...

Uneori ea dispare, se estompează, pleacă, din motive știute, ori ba.

Chiar dacă suntem în mijlocul scenariului unei povești de iubire, știm, din experiența noastră sau a altora, că povestea se poate termina. Și nu ne dorim asta. Și vine un moment când.... începem să ne temem.

Și tocmai această teamă e începutul sfârșitului.

Într-un fel iubirea e un drog.

De fapt nu într-un fel, ea chiar ESTE prin substanțele emanate de creier și corp care ne dau puteri miraculoase și care se activează în noi atunci când ne îndrăgostim. “Iubirea vindecă”, nu e o metaforă romantică. Este o constatare ce a avut loc de nenumărate ori, uneori în cazuri disperate, de boli, ori probleme aparent irezolvabile. E acea emoție ce ne face imuni la problemele vieții, ne dă convingerea că putem reuși orice și putem trece peste orice obstacol, împreună cu el sau cu ea. E bine, ba mai mult, deși suntem legați emoțional de-un alt om, ne simțim liberi.

Deși ne simțim liberi, teama ce apare uneori, ne face să dorim să limităm libertatea celuilalt. Și să-l păstrăm pentru noi, și implicit senzația noastră magică.

De aceea am inventat căsătoria, am inventat jurămintele, am inventat magia albă, neagră sau de orice altă culoare, și... am inventat lacătele. La propriu.


Primele lacăte ale iubirii le-am văzut la Comana. Aici aproape de București, în județul Giurgiu. Pe un pod numit Pasarela dorințelor. Am fost uimită. Apoi am auzit că mai sunt și în alte părți astfel de poduri, cu lacăte. Că se practică... Am mai văzut unele la Riga, în Letonia. Și atunci m-am hotărât să scriu acest articol.

Deși pare ceva drăguț, romantic și... oarecum inocent, ceea ce vedeți NU e un JOC sau o JOACĂ... este o ACȚIUNE CREATOARE DE KARMA.

Unii ar putea-o numi vrăjitorie, dar îi lipsește maleficitatea, ea fiind foarte subtil ascunsă în gest.

Prefer s-o numesc ignoranță.

Doi oameni, sau uneori numai unul, folosind cele trei FORȚE ale UNIVERSULUI accesibile omului; EMOȚIA (care include în ea credința), CUVÂNTUL și ACȚIUNEA crează CEVA. O legătură între doi oameni, încuiată cu un lacăt.

Un LACĂT, care leagă două suflete, două destine... condamnîndu-le la... “IUBIRE VEȘNICĂ”.

Cred ei...

Numai că... iubirea NU POATE FI LEGATĂ, ceea ce poate fi legat e sufletul, destinul, karmele.

Iubirea reală ține de divin, ea va dura atât timp cât cele două suflete vor evolua împreună către cunoaștere spirituală și vor avea în ele iubire de divinitate. Adică bunătate unul față de celalalt. IUBIREA REALĂ – folosesc acest termen chiar dacă sună aiurea, iubirea neputând fi decât reală, alte emoții chiar dacă pot fi confundate cu iubirea, nu sunt așa ceva, sunt fie dorință sexuală, interes, plăcerea de a comunica, atracție sub anumite aspecte, emoții frumoase, și confundabile uneori cu iubirea - nu poate fi influențată de gânduri intruse, de vrăjitorii, de absolut nimic străin ei. E INVULNERABILĂ.

Am văzut deseori cazuri când într-un cuplu, unul iubește, iar altul deși la început “iubea” - de fapt părea că iubește - deodată își schimbă comportamentul brusc și fără justificare. Această schimbare este posibilă la persoana în sufletul căreia nu a existat iubire reală.

De ce se produce? Sau altfel spus de ce se termină atracția? Fără să intru în detalii voi enumera posibilele cauze:

- probleme emoționale/afective ale acelei persoane – cum ar fi instabilitatea emotionala;
- frici și temeri diverse ce au sau n-au legătură cu cuplul;
- vrăjitorie;
- influențele cunoștintelor/prietenilor;
- plictiseala sexuală asezonată cu o perpetuă dorință de nou;

Revenind la subiect, la „NEVINOVATELE LACĂTE ROMANTICE” asezate pe poduri. Ele sunt, sau pot fi creatoare de karma.


Ce fel de karma?

Karma a doi oameni ce nu se mai iubesc – citiți de fapt , nu se mai simt atrași unul de altul - și care fără să știe de ce, nu se pot despărți.

Ei vor vedea ca și cauze ale neputinței lor, doar motivele materiale, ținând de lumea fizică, iar ele pot fi diverse. Importanța ce li se dă acestor motive e subiectivă și nejustificată în cazul lor: lipsuri materiale, copii, boli, neputinte sufletești precum frica de singurătate, etc

MOTIVUL REAL pentru care apar ACESTE MOTIVE este cel ce vine din lumea nevăzutelor. E legătura, e lacătul. Fie la propriu – cu „un biet lacăt pe pod”. Fie... și-au jurat credință pe vecie, în diverse și inventive noduri. Legătură veșnică ce au parafat-o cu un alt soi de lacăt. Modurile pot fi diverse.

E bine să fim conștienți că există și alte tipuri de legături de acest gen, nu doar lacăte.

Credeți că o legătură cu lacăte E MAI PUȚIN VALABILĂ decît una făcută prin căsătorie? Prin magie? Prin jurăminte și diverse jocuri emoționale?

Nicidecum! Dimpotrivă, uneori, poate fi mai puternică. Pentru că momentul a fost intens, uneori tainic și legătura a fost făcută chiar de cei doi în mod direct și personal.

De ce unele legături sunt valabile, altele nu?

Asa cum am mai spus, în universul fiintelor umane, există 3 forțe care contează: EMOȚIA, care se imprimă în conștiință și o direcționează, CUVÂNTUL care e informație și dumnezeu creator, și ACȚIUNEA, mișcarea/activitatea îndreptată către scopul propus.

Dacă acestea sunt corect folosite în sensul de mai sus, cei doi își pot crea o închisoare spirituală. Dacă cei doi – sau numai unul - resping din start legătura ( de orice tip ar fi ea), și o consideră superficială, inexistentă, ori ușor de dezlegat, le va fi lor după propria credință.

Iubirea lor dacă e reală, închisoarea nu-i afectează, pentru că iubirea oricum ține alături doi oameni, însă dacă e doar o atracție, o relație pasageră, o îndrăgosteală, atunci... cei doi se pot trezi parteneri de luptă, ani și chiar secole. Pentru că există reîntrupare. Și există legături energetice ce te pot ține prizonier în relație.

Și să nu ignorăm celelalte două simboluri implicate în cazul lacătelor: RÂUL, care semnifică hotarul dintre lumi - văzută și nevăzută, și PODUL trecerea dintre ele - materializarea.

Iar după cum se știe, sursa celor văzute, se află în lumea celor nevăzute. În sufletul și conștiința umană. Și în Împărăția lui Dumnezeu.

Nu sfătuiesc pe nimeni să folosească această magie pentru a lega pe cineva pe care-l iubește. Relația nu va funcționa. Nimic din ce nu e natural și liber, nu funcționează, iar vrăjitoria se plătește. „Nu funcționează” semnificând aici nu va aduce fericire, ci doar probleme și necazuri.

Ce pot face cei legați cu sau fără voia lor?

Simplu, să spargă lacătul la propriu, dacă au cunoștință de el. Să-l „spargă” pentru că respectiva cheie se pare că se află sub apă.

Sau... să-și imagineze într-o stare profundă de transă că lacătul s-a sfărâmat, ori l-au sfărâmat ei. Să simtă asta, să simtă libertatea... și să se declare liberi. Aici credința funcționează. Ori ba ( dacă e slabă!).

Însă nu uitați niciodată, IUBIREA e unica legătură ce unește natural două suflete, le unește strâns, indiferent de situație sau distanță, le unește, dar... le dă senzația de libertate, de zbor lin de pescăruș peste ape.


Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)