Home


Smerenia, o privire in oglinda realitatii

Boboc de nufar În urma cu cîtiva ani ma întrebam de ce trebuie ca omul sa fie smerit, adica sa se "înjoseasca" în fata lui Dumnezeu, sa se faca mic, sa nu-si recunoasca meritele si sa nu se bucure de reusitele sale. Sa spuna ca e plin de pacate si sa se simta vinovat de orice gind nascut din instincte. Mi se parea un pic nedrept... si fals. Doar Dumnezeu stie orice gand, senzatie, sentiment. De ce trebuie sa-I spunem ca suntem altfel? De ce sa ne umplem de vinovatie si frica?

Abia mult mai tirziu am înteles adevaratul sens si necesitatea smereniei. Smerenia nu este înjosire, ea este TREZIRE. Pentru simplul fapt ca SMERENIA ESTE OPUSUL MÂNDRIEI.

Sa întelegem mai întai ce este mîndria? Este ruperea de realitate. Lucrurile stau simplu: daca avem o reusita începem sa credem, in forul nostru interior, uneori chiar fara sa ne dam seama, ca suntem grozavi, ca suntem mai buni decît ceilalti semeni, ca le suntem superiori. Ignoram faptul ca daca am reusit într-un anumit domeniu, daca am avut succes într-o afacere sau relatie este pentru ca semenii nostri au decis ca suntem buni. Este meritul nostru desigur, am facut ceva pentru asta, dar daca am fi trait singuri pe aceasta planeta... cine ne-ar mai fi putut admira? Mandria este ruperea de Unime. Începi prin a te considera superior si sfarsesti prin a te vedea singur. Cui foloseste atunci acea superioritate???

Nu trebuie sa uitam cîteva aspecte:

- mai sunt si altii la fel de buni tot în acelasi domeniu;

- succesul e ceva trecator, este un dar al momentului;

- trebuie sa privim atat în sus unde sunt altii ce au performante mai mari, dar si în jos, de ce nu, unde sunt cei ce nu pot face ce facem noi.

- trebuie sa stim ca fiecare om este înzestrat de natura, sau mai bine zis de divinitate, cu anumite talente native.Și dacă suntem buni într-un domeniu, s-ar putea sa fim « dezastre » în altele în care altii stralucesc.

- aflati pe culmile gloriei, putem sa cadem în capcana orgoliului.

Astfel încep greselile de rationament, există riscul să... ne pierdem în iluzie. Un rationament gresit are ca urmare o situatie neplacuta si haotica pentru autorul rationamentului. Doi plus doi incep sa ne dea sapte! Doar pentru ca asa vrem noi...

Putem sa credem în mod gresit ca toti ceilalti ne sunt datori, fie cu servicii, fie cu admiratie, fie cu supunere... Putem crede ca noi vom reusi orice, oricum pentru ca suntem destepti sau frumosi, sau... autotputernici... Iar acest oricum nu este în concordanta cu realitatea. Acest oricum este orgoliu si atat. Ne transpune în iluzie... Iar aici intervine de fapt necesitatea stringenta a smereniei. Devenim orbi si traim într-o lume iluzorie. Ne credem mai sus, dar acel punct înalt în care ne situam s-ar putea sa nu apartina realitatii. Ne trezim intr-un scenariu inventat, frumos, dar... totusi doar un scenariu.

In plus... pentru ca e nimeni nu mai e CA NOI... efectul va fi ca nimeni nu mai e CU NOI. Iar singuri nu putem reusi.

Universul functioneaza în retea! Este o Unitate.

Smerenia Ne rupem de lume pentru ca o tratam cu dispret, dar ceea ce e mai grav e ca ne rupem si de Dumnezeu, uitandu-L pentru ca ne consideram merituosi si de-acum noi putem sa facem orice. Însa fara EL, fara acest Prieten nimic nu este cu putinta. "Precum în cer asa si pe Pamînt", nu este doar o vorba spusa la întamplare. Lucrurile de creaza întai în lumea spirituala, se nasc în lumea nevazutelor. Evenimentele se vad cu ceva timp în campul nostru auric, înainte de a deveni realitate. Cei ce vad în astral stiu asta. Evenimentele sunt create de propriul suflet, de Dumnezeul din noi, dar în cooperare cu Dumnezeul Pamîntului, care e de fapt unul si acelasi. Totul este legat, interconectat. Nu mai un secret, nu mai e nici o noutate. "Eu în El si El în Mine" ne spunea Isus. Si nu se referea doar la persoana lui, ci la o realitate a Universului în care traim cu totii. Doar ne spunea ca putem face si lucruri "mai mari" decat a facut EL. Deci... haideti sa-l credem.

Smerenia este un cuvant sinonim cu realismul.

Sa fim realisti si sa realizam ca fara ceilalti nu putem face nimic în aceasta lume. Sa fim realisti si sa realizam ca frumusetea fizica e trecatoare si insuficienta pentru a aduce împlinirea, sa realizam ca banii nu ne apara de boli si nefericire, ca succesul e doar o secunda în fata infinitului, ca bunurile materiale pot disparea într-o clipa. Ce poate rezista fortelor naturii, sau focului sau apei? Sa fim realisti si sa întelegem ca NIMENI NU E PERFECT. Nimeni, nici chiar noi, chiar daca poate suntem (momentan) pe culmile succesului. Fara ceilalti si fara Dumnezeu, nimic nu suntem. Sa traim în realitate nu pe culmile mîndriei. Nimeni nu îsi poate fi suficient. Sau altfel spus autosuficienta nu aduce împlinire. Asa suntem creati! Asta a fost voia LUI.

Sa fim fericiti cînd realizam ceva, sa ne bucuram de noi însine, pentru ce avem si ce suntem. Daca n-am face-o ar fi falsitate, ar fi falsa smerenie, deci orgoliu. Ar fi ceva de genul: "Noi suntem smeriti, deci mai buni decît ceilalti!"

Sa ne bucuram de tot ce SUNTEM, AVEM si FACEM, dar sa nu ne pierdem REALISMUL, RATIONAMENTUL si ECHILIBRUL. Si mai ales dragostea si compasiunea fata de ceilalti. Sa constientizam ca ei sunt ecoul ce raspunde realizarilor noastre, în mii de voci umane spunand: reusita, succes, admiratie. Si nici recunostinta fata de Dumnezeu sa n-o uitam, FARA EL NIMIC NU SUNTEM. Legile lui sunt perfecte. Sa le cunoastem cit mai bine, DAR NU pentru a evada într-o lume imaginara unde sa uitam de viata noastra pamanteana, ci sa le stim doar pentru a ne fi de folos în construirea acestei vieti si a celei vesnice.

Cam asta este smerenia, o privire aruncata în oglinda realitatii.

Carla von Vlad


Bine ai venit!

Știu ce cauți! Cauți comoara din tine. Știi ceva? Eu știu că o vei găsi. Dacă ai ajuns până aici, ești pe drumul cel bun. Mai mult de atât, eu îți pun la dispoziție hărțile potrivite, ce îți vor arăta calea spre țel. Ceea ce trebuie să faci este să mergi înainte, cu hotărâre, cu răbdare, cu încredere și voioșie. Trebuie să mergi savurând drumul, și bucurându-te de clipă. Vei găsi aici tot ce trebuie să știi pentru a păși pe căile vieții într-un mod ascendent, liber de prejudecăți, de temeri, sau neîncredere. Vei urca trepte spirituale și vei dobândi capacitatea de a te înțelege pe tine și lumea în care trăiești, viața și legile sale. continuarea AICI


Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

PROMOȚIE! Toate cele 5 cărți 100 lei, plus transportul.

Prin Poșta română 15 lei - cu ridicarea pachetului de la poștă, sau prin FAN Courier - prețul fiind cel practicat de FAN Courier în funcție de zonă - caz în care cărțile vi se aduc acasă.

Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.


Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. continuarea AICI


Program cursuri reiki si seminarii

MOMENTAN NU SUNT CURSURI!

Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.


De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. continuarea AICI


Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. continuarea AICI


Terapia iertarii - metoda Kahuna

Yin YangIn urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comiseseră continuarea AICI


Din tainele vietii...

Din tainele vietii In fine, a treia si cea mai infricosatoare judecata are loc cand s-a terminat ciclul, pentru care a venit o entitate la scoala planetei noastre. Ea are loc aproximativ dupa 26.000 de ani de existenta pe acest glob. Pe parcursul celor 26.000 de ani, entitatea spirituala si-a dus existenta cand pe pamant ca om trupesc, cand in Cer, ca om ceresc sau duh spatial. In scurgerea acestui timp, omul a trait sute si mii de vieti. continuarea AICI


Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)